Tuesday, February 02, 2016

"Vacation : Trip to Langkawi 2016"



Hi.. Assalammuailaikum :) 


Rezeki awal tahun 2016 dapat pergi bercuti bersama-sama family in law aku ke Langkawi.. Untuk pengetahuan korang ini first time aku bercuti dengan family in law.. Hehe.. Yela aku baru 2 tahun kahwin kan and still counting.. Alhamdullilah.. So kami pergi dalam 5 family termasuk mak mertua aku.. It was fun and enjoy even anak buah aku lebih dari 10 orang.. Hihi.. Tapi biasalah kalau dah ada budak-budakkan.. Lagi-lagi anak aku yang memang tengah lasak.. Memang meriahlah kami dari ke Airport sampai ke Langkawi sampai balik KL.. Hehe :) 

Kita orang pergi selama 4 hari 3 malam which is on 22nd Jan to 25th Jan 2016 even MAS tade promo that time tapi aku nak pergi jugak.. Biasalah aku kan kaki jalan.. Hiks :) Dalam kepala ai nak shopping coklat.. Flight kita orang patutnya pukul 9.35pm tapi diawalkan so pukul 7.35pm.. So aku memang amek cuti terus.. Senang tak payah nak pening kepala.. Haha..

Day 1 (Take Off)

With my sisters in law.. Time ni nak check-in bag :) 

Aku memang dah plan nak bawak satu luggage je, sebab nanti kat Langkawi nak beli lagi satu.. 
Haha.. 

Okay bag dah check-in.. Budak busyuk pon nak susu :) 

Both are my manja man :) 
While waiting for our flight.. 

Alhamdullilah.. We are safely landed.. 

Masa dalam flight memang Firash mengamuk sebab mengantuk mungkin petang tu dia tak tidur..  
Memang menguji kesabaran langsung sebab 1 flight pandang weolls.. Sabar jela.. 

Kami sampai check-in homestay semua dalam pukul 10 malam jugaklah.. Memang masing-masing dah kepenatan and mengantuk.. 

Day 2 (Jalan-Jalan)

Hari kedua kami di Langkawi so plan kami adalah jalan-jalan.. Kami ke Cable car, 3D Art Museum, 6D Cinema, Padang Matsirat, Gamat Asli, Pantai Chenang and banyak lagilah *tak ingat*.. Memang hari kedua kami berjalan.. So no shopping-shopping.. Hehe.. Untuk pengetahuan korang aku tak naik Cable car.. Me so sad.. Aku tak pernah naik lagi cable car Langkawi.. Bila ada peluang ni tak dapat naik lagi sebabnya suami aku ni takut.. Gayat katanya.. Haha.. Sabor jela.. 

My family in law :) 

My small family.. 
My suami and my boy :) 

The girls :) 


3D Art Museum.. 
Enjoy gilos kat sini tengok orang bergambar dengan bermacam-macam pose.. Haha :) 
Termasuklah kami.. Hiks.. 

My mak mertua.. :) 

Okay its susu time.. Hehe.. 
Sebelum mengamuk baik bagi minum susu dulu.. 

Okay dah kenyang :) 

After dah jalan-jalan malam tuh my abang ipar belanja makan.. Hehe.. Memang kebetulan aku memang lapar sangat.. Haha.. Makan tak ingat punya.. Okbai.. 

Day 3 (Time to shopping)

Waktu yang iolls tunggu.. Haha.. Its shopping time.. For shopping kami tade lah pergi banyak tempat.. Macam biasalah siapa yang tatau dengan HIG kan.. Sekarang HIG dah ada kompleks sendiri.. Hiks.. Kami pergi Pekan Kuah dulu, Idamansuri, Kompleks HIG :) 

Driver and Co-driver.. Haha.. 
Boleh tidur pulak dia tidur time papa dia drive.. Haishh budak ni.. 

Before shopping mai lah selfie dulu.. Haha..

Bajet je.. Hiks :)

Kusyuk okeh tengah belek set sudu.. 
Nampak tak luggage tu.. ai beli okeh.. Hihi

Waiting .. Kat Idamansuri aku tak shopping.. Sebab tade yang berkenan di hati..

Haha.. Okay balik rumah kemas barang-barang yang dibeli.. Esok tu nak balik dah.. 

Day 4 (Balik time) 

Time beli tak ingat, bila nak kemas..
 Haha.. Memang tak muat.. Nasib baik Fatin bijak.. Jadilah seperti Fatin.. 
HAHAHAHAHAHA.. 

My manja boy :)

Terima Kasih husband.. 
Sebab belanja kami pergi bercuti.. Hehe.. 

Fatin dan bags nya.. Haha.. 

Alhamdullilah selesai percutian 4 hari 3 malam kami ke Langkawi.. Walaupun banyak lagi tempat yang belum aku explore and belum aku jejak.. Haha.. Nak naik cable car, Tasik Dayang Bunting, Underwaterworld.. Haha.. Even tempat tu famous kalau pergi Langkawi.. InshaAllah lain kali.. 

Nak share tips sikitlah :

1. Kain batik boleh beli 5 helai je kat Langkawi ni.. 
2. Kalau nak beli coklat boleh beli kat Pekan Kuah and tak semestinya HIG.. Sebab aku beli coklat kat kedai cina.. Tak ingat apa nama kedai.. Lagi murah dari HIG.. Hiks :) 
3. Jangan bawak banyak bag.. Sebab kat sini confirm korang akan shopping and so boleh beli luggage kat sini.. So tadelah nanti balik korang bawak banyak bag kan.. Sebab kat sini luggage murah and lawa-lawa.. iolls pon beli satu,, Hehe.. 
4. Jangan lupa jalan-jalan kat Pantai Chenang.. and silalah masuk 3D art museum tu.. Sebab bagi aku best.. Haha.. Oh tak lupa.. Malam minggu ada pasar malam and uptown kat Pekan Kuah.. Sila pergi.. 

Okbai.. 

So where next? Haha..
Plan nak pergi Krabi, doakan lah saya supaya menjadi plan itewwww.. Haha.. 

Till then, 

Love,
Fia Aznam Roses