Wednesday, April 27, 2016

"Vacation : Short Getaway to Cameron Highland (2016)"



Hi, Assalammualaikum :)


Setelah sebulan lebih tak menjenguk diary/blog kesayangan aku.. Tetiba tadi usha-usha blog orang untuk review next vacation, terus teringat last March haritu pergi Cameron Highland so dengan pantas aku nak updatelah citer dia kan.. Haha.. 

Sebenarnya untuk tahun 2016 aku ada azam yang aku nak bercuti kalau boleh setiap bulan.. Tak kisahlah kemana pon asalkan boleh releasekan tension ni haa.. Stresslah sekarang kerja, tak happy macam dulu.. Since now dah ada boss baru lagilah environment kerja tuh tak best.. Nak pergi kerja pon tak semangat.. Haha.. Okay enough pasal kerja.. Sempat pulak meluahkan perasaan kat sini.. Haha.. So go to the real story..

Untuk pengetahuan korang puas aku pujuk shuben aku nak pergi Cameron Highland ni.. Sebabnya dia memang tak suka kesana.. Katanya pening kepala jalan kat sana.. Huhu.. So pujuk punya pujuk akhirnya dia akur, sebabnya aku dengan slumber badak terus booking hotel.. Haaa like ai care.. Kihkih.. 

Plannya nak gerak pepagi.. Lepas subuh kononnya nak gerak.. Tapi maklum lerr ada anak kecikkan.. Pukul 10 baru gerak.. Haha.. 

Sabtu, 25 Mac 2016

Before we go, come take wefie.. 
Amboii anak mama pandai dah selfie keluarkan lidah.. 

Sampai dekat sana lebih kurang dalam pukul 3 lebih jugak sebab singgah makan, singgah buat susu anak, singgah nak cuci berak anak.. Haha.. Banyak nau persinggahan! 

Pukul 3.45 petang, baru kami dapat bilik, ohh lupa aku stay dekat Copthorne Hotel, Cameron Highland.. Aku booking via agoda je, for me senang booking via online ni.. Booked and pay.. Settled! Next time nak try book via Trivago or else.. Sekarang ni macam-macam websitekan.. Okay tuh belum study lagi.. Next timelah.. Huhu.. 

Time ni hubby i macam moody sikit sebab letih and pening katanya.. 
Anak i mengendeng je dengan papa dia.. Anak papalah katakan..

Kasi chancelah owner blog nak selfie.. 
For me this hotel quite good.. Receptionist dia pon layan guest dengan baik, bilik bersih, kawasan pon cantik yang paling penting dekat giler dengan Kea Farm.. Jalan kaki je weh! 

Untuk petang tu, kami plan nak pergi Pasar Malam Brinchang. Kat situ memang macam-macam makanan ada jual.. Aku dengan tak menyempatnya borong asam-asam dengan strawberry sebab orang cakap situ murah sikit dari Kea Farm, for me sama je.. Huhu.. 

Sekarang jalan tak tunggu mama dah.. Menonong je.. 


Me again, haha.. Tengok tuh banyak tak i borong makanan.. 

Time ni aku pergi pasar malam awal before 6pm so orang tak ramai lagi.. Nasib baik.. 
after 6pm memang ramai gilerr, sampai nak parking and jem jalan.. 

anak aku time ni memang layan giler makan cendawan goreng.. Haha.. 
First time try kan, tuh yang dia layan sangat sedap kot.. 

Ahad, 26 Mac 2016

Sebelum nak check-out ni sempat aku ajak hubby aku singgah Kea Farm, apa lagi time to shoppinglah.. Untuk di bawak pulang.. Haha.. First time aku rasa jagung susu time ni.. itu pon kakak ipar aku kirim, sampai anak aku nak lagilah.. Sanggup aku mintak kengkonon untuk rasa then bagi anak aku.. Huhu.. 

Apa pon kita breakfast dulu.. 
Nasi Lemak Kukus Brinchang, dekat food court.. Rasa boleh tahan sedap.. Memang ramai giler siap beratur panjang.. 

His favorite food - "Ayemm/Chijem" (Chicken) Haha..

Ohh what's wronglah with this girl, lepas dia, dia lagi.. Haha
Before nak pergi Kea Farm kasi selfie satu kalilah.. 

Oppa Firash.. Haha.. Ingat K-Pop mana tadi.. 
:p

Time to check-out! 
But before that tak sahlah kalau pergi Cameron Highland tak singgah Ladang Teh kan.. Haha.. 


Kami singgah Ladang Teh Cameron Valley je.. 
Panas bak hang time ni, berpeluh gak lah.. Pergi time musim panaskan.. Huhu :)

Okay rasanya sampai sini jelah aku dapat share dengan korang.. So now plan for next vacation.. But where to go? Haha.. Maybe Cherating! Birthday anak aku nak dekat tapi rasanya tahun ni buat simple-simple je kot! Huhu..

Okbai.. Till then.. 

Love, 
Fia Aznam Roses