Monday, January 31, 2011

"Aktiviti Hari ini".

Hye, Assalammualaikum dan Salam 1Malaysia :) "Eceeh, dah macam gaya pembaca berita pulak kan". Huhuh :)

Hai, Selamat pagi. :)
Ermm. Tujuan saya menulis entri kali neh. Heee :) Sajaaa..... Hahaha.
Tade la memain jea. Okay la, bukan apa saja nak share and bagi tahu sikit dengan you'll about my activities for today. Yela, nanti for a few days i tak AKAN SENTUH myblog yang comell neh. Huuu. Rindu nanti mama dengan you. Mmuahxx. Walaupun myblog neh tak comel macam you'll punya, tapi i tetap cinta dengan myblog. Ahakss. Nyampah okay. Hehehe :)

Hurmmm. Dah, jangan memain lagi meh nak citer sikit;-

6.00am - Bangun pagi, mandi. 

7.00am - OTW, pergi kerja, BUT hujan, tapi i redahhhh jerrr :) Hahaha. 

8.00am - Pe lagi breakfast la. Heeee.

8.30am - Duduk sambil tengok kerja apa yang belum selesai. Hhuhuh :)

9.00am - Working time :) 

1.00pm - Lunch time bebeh. Heee..

6.00pm - Time to going back. 

Thennnnn 

WATCHING MOVIE with myBuahHati :) 

Hey, THE GREEN HORNET. Can't wait....!!                  


The Green Hornet :)

Cari-cari ikan di pasar
Rasa tak sabar-sabar jea.
HEHEH :)


Yang ikhlas lagi tidak sabar
Fia Aznam Roses.

Sunday, January 30, 2011

"Kenapa orang suka Seksa Binatang"?

Hye. Assalammualaikum :)

Hurmm. Dah baca ke title kat atas tuh? Of course la you'll da bacakan. Dah cakap pun title yang nampak dulu. Heeee :) Okay, tajuk entri kali neh macam scary jea kan. Tade la, bukan apa zaman sekarang neh, KENAPA ramai sangat manusia yang suka seksa binatang? Haa? KENAPA? Apa you'll pikir binatang neh, tade perasaan ke? Haaa? Pikir la sikit. Binatang jugak ada perasaan macam kita. Tak kan you'll semua tak bleh pikir? Aihh, geram sungguh dengan orang macam neh, Kalau dapat, aku sekeh-sekeh kepala dia. Hahaha. BONGOKS. Heee :D


Hurrmmm. Tetiba rasa EMO pulak. Heee. I rasa, i macam GARANG jea memalam neh. Ahakss. Tade la, bukan apa, i rasa tetiba jea touching and geram bila tengok BINATANG KENA SEKSA. Serious, BENGANG, bila tengok manusia yang punya akal akal fikiran neh, dengan kejam and tergamaknya seksa or pukul binatang yang tak punya akal fikiran neh? Huhh. Apa orang-orang macam neh, otak dia tak betul or diaorang saja nak seksa binatang? Lepas tuh siap BANGGA and record lagi. 'Huhh' lagi.   Entah la, i pun tak paham, ada jugak orang macam neh. Ermmmm. TAKDE PERASAAN LANGSUNG


Okay, i nak share and cerita sikit neh, walaupun i neh seorang yang takut and geli dengan binatang. Lagi-lagi dengan kucing. Tapi tade la sampai nak seksa or pukul binatang kan. i just GELI. Tapi. seriously yang i memang takut and geli kat kucing. Entah kenapa.! Bila nampak jea kucing i rasa jantung i macam nak gugur. Huhuh :) "Poyo jea". 
Dup.Dap.Dup.Dap jantung i bila nampak kucing. Ahaks. Kalau kat kedai makan, yang ada kucing i mesti tak senang duduk. Heee :) Tapii....................................
yang peliknya, i bela Rabbit. Dengan rabbit tak pulak i takut or geli. Ermmm. PELIK-PELIK. Padahal, bukan sama jea ke? Kan-kan.!! Yela, kucing comel, rabbit pun comel, kucing ada bulu, rabbit pun ada bulu. Ermmm. Ntah la, i tatau kenapa i takut jea dengan kucing. 


Hurmmm. But, bila tengok orang bela kucing macam best jea, cute, geram jea. Nak-nak kucing yang bulu lebat. Alaaa, macam kucing parsi tuh. Heheh. Okay, bukan apa, you'll mesti pelik kan, kenapa i entri i lain macam kali neh? Ermmm. Tade la, i ada tengok 1 video, anjing kena belasah. Macam BODOH + BANGANG. Aihhh. Geram jea rasa. Nanti if ada video tuh, i tunjuk kat you'll okay. BODOH PUNYA MANUSIA. MACAM BANGANG okay. 


p/s : Sayangi la binatang. 


Baik-baik sayang 
Aku sekeh pale tuh kang. 
Hhahaah :) Bodoh. 


Yang ikhlas lagi prihatin 
Fia Aznam Roses

"Raining Sunday".

Hyee. Assalammualaikum. :)


Holla. It's me again. Heee. Ehh, of course la, this is my blog rite. My BLOG okay. Sooo. mesti la i kan. Takan la you'll pulak. Heee :) Okay chill. Sangat happy and enjoy bila dapat berBLogging time Weekend macam neh. Bukan senang ouhh. Heeee "___"

Bukan apa, today hari Ahad kan. So, kalau you'll nak tahu la kan, hari nie, dari Pagi sampai sekarang HUJAN tak berhenti-henti. Ermmm. Maybe Hujan rahmat kot. Aminn :) Okay, mari nak bercerita sikit neh, heee :) Sikit jea la. Saja nak menCECEH (membebel) dengan BLOG sendiri. Huhuhu ;) 'Da macam orang gila la pulak kan'. Menceceh dengan blog sendiri. Ahhh. Tapi biarlah. What do i care..!! 

Okay macam neh, ceritanya. Tadi pukul 2.00pm tengok la cerita 'Konsert Lawak' kat Astro Warna. Best sesangat. Asek gelak jea. Heee :) Lagi-lagi pengacara dia Zizan and Johan, mane tak gelaknya. Sampai sakit-sakit la perut. Hhehhe :) Tapi Zizan and Johan memang sangat la kelakar. Best. Ermmm. Yela, sekarang neh kan, kat TV, asek konsert nyanyi-nyanyi jea. Tak pernah pun ada konsert lawak macam neh. But, tadi bila tengok konsert lawak tuh, BEST. Tak membosankan. Huhuhu :D

Bagi i, Zizan dengan Johan boleh pergi jauh. Hahah. 'Memang la, takan la nak pergi dekat pulak'. Huhuhu :) Tade la kan, maksud i, dieorang boleh menjadi pelawak pelapis. Heeee :) Seronok tengok celoteh dieorang neh. Lagi-lagi tengok si Zizan tuh. Huhuh :) Comel jea. Hhahaha. "Gataii".



Kelakar betul tengok dieorang neh. Macam-macam hal. Huhuhu :)


Johan dan Zizan makan oblong 
Korang berdua kang sombong okay. 
Hahahah :) Macam bangang jea. 
Heee :)


Yang ikhlas lagi gelihati
Fia Aznam Roses

Saturday, January 29, 2011

"Zaman Muda-muda".

Hallu. Assalammualaikum :)


Hye semua. Saya lagi. Heeee :D Memanglah kan. Takan la you pulak. Dah cakap pun ini BLOG i. Apalah. Okay-okay chill babe. Bukan apa, selagi BERUKBAND neh ada dekat i, selagi tuh la i boleh meng-update blog neh. Heee :) Yela kan, sebab BERUKBAND neh i share dengan BuahHati i. Minggu neh i pakai, minggu depan dia pulak pakai. Sooo, selagi si BERUKBAND neh ada dengan i, selagi tuh la i boleh main puas-puas kan. Huhuuh :D Syiokk banget :)

Okay, dah baca ke tajuk entri kali neh? Mesti lah dah kan, pela. Entri kali neh adalah "Zaman Muda-muda".

Hurmm, apa sebab / tujuan i menulis topic kali neh macam tuh? Ermmm. Bukan apa, semua orang pernah melalui zaman muda kan, or zaman remaja. Kononnya macam tuh la. Heee :) Tade ape, sebenarnya tulis entri kali neh pun sebab, tetiba rindu pulak nak jadi kanak-kanak, nak masuk sekolah balik. RINDU DENGAN SUASANA SEKOLAH. Hurmmm. Rindu dengan gelagat-gelagat, kanak-kanak, nakal, comel, degil, semuanya la. SERONOK KAN? Memang pasti la sangat seronok, sebab time tuh jea kite dilayan dengan BAIK. Hehehe :) Bukan maksud i, sekarang neh kite dilayan dengan buruk, cuma kalau time kanak-kanak, Nak apa semua dapat. Tak payah kerja. Heee :) Itu memang pasti lah. Hurmmm. Bila time kanak-kanak, kalau pergi sekolah jea, mesti cikgu tanya. "Kamu dah besar nak jadi apa", dan kanak-kanak akan menjawab "saya dah besar nak jadi polis, bomba, pilot cikgu"..... Heee. Tapi..... Bila dah besar? Jadi ke semua tuh? Ermmm. Memang tak lah kan. Dah kata pun itu hanya CITA-CITA seorang kanak-kanak. Seriously, memang rindu nak jadi kanak-kanak balik. Tapi...... apakan daya. Hahaha :)

Okay, you'll mesti nak tahu kan, zaman remaja i? Ermmm, Mari i nak share sikit dengan you'll time i muda-muda dulu.  'sekarang neh macam tua sangat jea kan'. Huhuh :) *gelabah jea*. Heheh. Yela bukan apa, time muda-muda dulu i neh seorang yang cengeng maksudnya seorang yang 'kuat nangis la, sikit-sikit, nak merajuk, nak menangis. Heee :) Okay, itu adalah perangai saya yang semula jadi. BUKAN BUAT-BUAT okay. Boleh di-kategorikan seorang yang manja lah. Hhuuh :) Manja lah sangat. You'll mesti nak tau kan, time sekolah dulu i neh orangnya macam mane? Heee :P Alaaa, malu pulak nak cakap. Hurrmmmmm. Eceecehh. 

Okay lah, time i sekolah rendah, i neh orangnya baik, patuh arahan cikgu, biasalah....PENGAWAS kan. Hhuhuh. Kena lah patuh arahan cikgu. Walaupun i neh pengawas time sekolah, tapi selalu menangis sebab kena ejek. Wakwaakaka. Maluu jea. Heeee :) But, bila time sekolah menengah i neh......................................
Haaaa, neh yang nak cerita neh. Huhuuh. Time sekolah menengah i neh, orangnya macam KEREK sikit la. 'Kerek ke? Ermm. Itu i tatau la, maybe'. Sebab time sekolah menengah i neh nakal sikit. Boleh la. Heeee :) Maluuu pulak nak cerita. Heee. Bajet-bajet GANGSTER la. Huhuhuh :) Cett. Perasan betul. Hahaha. Yela. Tapi bila sekolah, sibuk jea nak kerja, bila dah kerja, sibuk pulak nak sekolah. Aihhh. Tak paham betul dengan manusia neh kan. Hhuhuh ~,~

Tapi i memang rindu betul nak lalui zaman remaja lagi. BEST sangat time tuh. Tapi, apakan daya, itu HANYA MASA LAMPAU. Tak akan ada lagi. Hurmmm. 

Nie nak tunjuk sikit picture i time muda-muda dulu. Ahakss. :) Perasannnn "___"


Neh time 16 tahun okay <3, rindu this time :)

Neh time 17 tahun, SEE ? Cuba tengok, kurus jea. Hahahah :) Wahhhh. Nak badan macam neh balik. Sob.sob.sob. Huhuhu <3

Neh i 18 tahun. Konon baru habis sekolah la. Tengok spec tuh? Hhaha. Spec tak boleh tahan. Hahaha. 
Kelakar sungguh, Konon trend la this time, bajet-bajet macam Paris Hilton. Wakaka :)

Yang neh pulak time i 19 tahun, Heee :) See, still kurus lagi kan?? Hhahaha. Nyampah.!! 


Every moment, every times, every day you must make it memorable, Appreciate all the wonderful moments. Because all the past will not return back. You'll miss all the that time :) 


Anak Pak Aji tercekik dadu
Aku rindu la. 
Heeee :)


Yang ikhlas lagi kerinduan masa lampau 
Fia Aznam Roses.

"Happy Saturday All".

Hye.. Assalammualaikum :)


Selamat Hari Sabtu semua yea. Hehehe :) *sambil kegedikan*.


Wauuu. Ini adalah first time mak berBLOGging hari Sabtu, Huhu. Yela sebelum-sebelum neh kan berBLOGging kat Office jea. Heee :P Tapi itu bukan ber-maksud i mengular or curi tulang time kerja yea. Ahakss.! Poyo betul la. Yela, before this kan i tade INTERNET. BERUKBAND tak bayar. BUT, now... Dah ada okay. Soo, boleh la berBLOGging, berFB, berTWITTER kan time-time cuti macam neh. Sukaaanyaa.!! I LOIKE... 

Okay, you'll percaya tak, till now i belum mandi pagi lagi... Hehehe :) Tapi tak busuk okay. Dah GOSOK GIGI, dah BASUH MUKA, cuma BELUM MANDI lagi. Itu jea. Huhu. Tapi jap lagi i mandi la yea. Ahakss. Takan la i tanak mandi. GILA apa. Geli. Hhuhuh :P *sambil kemalasan*.

Okay. Bukan apa, sebenarnya i pun tatau apa yang nak di-update dengan entri-entri terbaru dekat BLOG neh. Yela, dulu bila time tade BLOG sibuk bukak orang punya 'konon jealous la, sebab tade blog kan' BUT, now dah ade. Tanak pulak menge-post entri-entri yang syiook-syiook. Huhuh. Tapi sangat suka baca blog orang sebab macam best, comel jea bila tengok orang punya blog. "Jealous nok". Hhuhuhu :) Tade la. Memain jea. 

Okay, now, i belum ada IDEA. Apa yang i nak buat dengan blog neh. Heee. Biasa lah, manusiakan. Bila Idea tengah ada, tanak pulak nak meng-UPDATE. Bila Idea tade, sibuk pulak nak meng-UPDATE. Huhuhu. Ntah apa-apa aja la. 

Okay sembang banyak pun tak gunakan. Takut lah, nanti you'll bosan ke, nyampah ke dengan Blog i. Yela blog i neh pun FOLLOWER tak ramai, blog pun tak comel. SIMPLE jea. Tak macam blog orang lain kan. Heee :) *sambil merendah diri*.




Okay mari tengok funny video neh :) 

..HAPPY SATURDAY ALL.. 


p/s : Harap hari-hari akan datang membawa sinaran yang BAHAGIA. Ececehh. Nyampah. AMIN....


Anak Pak Abu sakit gigi
Nak pergi pasar la jap lagi.
Huhuhh :)


Mmuahxxx. XOXO. 


Yang ikhlas lagi keseorangan
Fia Aznam Roses.

Friday, January 28, 2011

"Iloveyou Bubu".! Ermmm :(

Hye. Assalammualaikum..


Selamat Pagi. Apa khabar semua? Harap semuanya sihat.

Okay, di pagi Jumaat yang HENING neh. 'Hening ke' boleh la.! Ermmm. Tanggal 28/01/2011. Hurmmm. I sedih seSANGAT, tak boleh nak tahan dah air mata neh dari mengalir. Ecehh. Heee. Hurmmm. 'Sedih lagi' :( Okay nak kasi tahu you'll neh, nak share sikit. MyPet. MyBunny, Mr.Bubu da mati.... Hurrmm. 'Sob..Sob..Sob.. :( I sedih, sampai menangis-nangis. Seriously. Ermmm. I sayang gilerr-gilerr dengan Mr. Bubu. Bubu iloveyou. <3

I beli Bubu tuh since Bubu kecik lagi. Boleh di-kategorikan time tuh Bubu baby lagi la. Heheh. Ermmm. I beli Bubu tahun 2009. Sedih oouhh. Lama da i bela dia, almost 2 years la jugak. So, today Bubu dah tinggal kan kami. "Rasa macam nak menangis pulak", tetiba air mata neh nak keluar. :( Bubuuuuuu <3

Okay, Bubu seekor rabbit yang jinak sangat. Bubu tak pernah gigit or cakar i. Comell pulak tuh kan. Heee. Bubuu <3. Walaupun i keluarkan dia dari sangkar, 'sangkar? Itu bukan untuk burung ke? Ahhh. lantak la. Sama jea. Okay, when i 'keluarkan Bubu dari tempat tuh Bubu tak pernah pun nak lari-lari ke, keluar rumah ke. JINAK okay. Dia lari-lari kat dalam rumah jea. Iloveyou Bubu <3.
Tak boleh nak cakap apa dah, sebab terlampau SEDIH.....

Bubu maafkan i yea, kalau selama neh, i tak jaga u dengan baik. Hurmmm..


I'LL GONNA MISS YOU BUBU <3

I LOVE YOU....!!

Mr. Bubu <3


I LOVE YOU BUBU AND BIEBO :) <3

p/s : Sayangilah binatang. Binatang jugak mempunyai perasaan.

Bubu sangat comel
Bubu sangat jinak
Bubu sangat baik
Bubu sangat bijak


Yang ikhlas lagi dalam keSEDIHan
Fia Aznam Roses

Thursday, January 27, 2011

"Murah Rezeki".!

HYE. J

HARI NIE SAYA MURAH REZEKI. THANK YOU.


P/S : REZEKI JANGAN DITOLAK, MAUT JANGAN DICARI. OKAY. ALHAMDULILLAH

Wednesday, January 26, 2011

"Pemalu".!


SAYA PEMALU ORANGNYA ;)

"Kecantikan seorang Perempuan".!

Hye, Assalammualaikum.

Hallu, selamat pagi semuanya. OKAY, entri? Dah baca ke title kat atas tuh? "Kecantikan seorang Perempuan".! Kenapa dengan entri kali neh? Ermm. Tarapa. Saja je nak tulis pasal KECANTIKAN. Sebab i memang suka tengok benda-benda yang cantik, perempuan yang cantik. Semua pun cantikla. Memang suka sangat. Huhuh "___"

OKAY. disini saya nak menge-SHARE sikit pasal 'Kecantikan seorang Perempuan'.

********************

1. Kecantikan seorang wanita ialah terletak sejauh mana ia dapat  menahan(menjaga) malunya, sementara kegagahan seorang lelaki ialah terletak sejauh mana ia dapat menahan (menjaga) marahnya…..

2. Orang yang membujang adalah orang yang belum menemukan penghibur duka dan dia baru memperolehinya dengan berkahwin.

3. Suami adalah orang yang mencari kebahagiaan hidup dengan menghilangkan sebahagian kemerdekaannya.

4. Wanita menghadapi banyak permasalahan; sebahagian diatasi dengan berkahwin dan sebahagian yang lain diatasi setelah dia masuk ke liang kubur.

5. Mata yang paling indah tetapi juga harus diwaspadai adalah mata kaum wanita.

6. Jangan menyalahkan perasaan isteri anda kerana perasaannya yang terbaik ialah ketika ia menerima anda sebagai suami.

7. Perawan tua ialah wanita yang kehilangan kesempatan menyusahkan seorang lelaki.

8. Yang diinginkan seorang gadis dari dunia ini hanyalah seorang suami,dan apabila ia sudah memperolehinya, ia menginginkan segala-galanya.

9. Wanita bisa memaafkan suatu pengkhianatan suaminya, tetapi dia tidak bisa melupakannya.

10. Kecantikan wanita tidak bererti apa-apa dibandingkan dengan kemuliaan akhlak dan perilakunya.

11. Sebelum kahwin, wanita hafal seluruh jawaban dan sesudah kahwin, ia hafal seluruh pertanyaan.

12. Barangsiapa mengahwini wanita kerana hartanya, maka dia telah menjual kemerdekaannya.

13. Wanita adalah bintang dan pelita bagi lelaki. Tanpa pelita, lelaki bermalam dalam kegelapan.

14. Wanita lebih cepat daripada lelaki dalam menangis dan dalam mengingatkan peristiwa yang menyebabkan dia menangis.

15. Wanita tertawa bila ia mampu dan menangis apabila ia menginginkan sesuatu.



p/s : Sebagai seorang perempuan, HARUSLAH pandai menjaga diri. Cantik diLUAR cantik juga diDALAM.


Anak itik katik,
Anak orang cantik-cantik semuanya.
Hhahaha.


Yang ikhlas lagi cantik
Fia Aznam Roses

Tuesday, January 25, 2011

"BOSAN".!


AKU BOSAN OKAY L

"Rindu Rambut".!

Hello, Assalammualaikum :)

Pagi semua, pepagi lagi da buka entri pasal rambut neh apa KES??? Okay. Bukan apa, NOW memang tengah tension tengok rambut. Hurmmm :(  Bukan tak bersyukur or what. Cumaaaaaa. TIDAK BERAPA PUAS HATI je dengan rambut yang tak berapa nak LAWA, tak berapa nak LEMBUT, tak berapa nak KEMAS. OKAY. FULLSTOP. *Bengang. Sebab dari tadi ikat rambut asek tak kena jea*. Erghhh. Rasa nak BOTAK pun ada neh. Heeee. Tapi bile dipikir-pikirkan, HARUS KE NAK BOTAK?? Hurmmm. Tak kot. Geli mak nokk. Tengok perempuan Botak. Sebab, macam weird je. Huhuhuh ":D

Sekarang rambut tak berapa nak panjang dan tak berapa nak pendek. Hurmmm. Tatau la bila nak panjang rambut neh. Maybe dah tanak panjang kot rambut neh. Grr.!! I cut myhair dah lama tau. Masuk this year dah 3tahun. Tapi still tak panjang-panjang. Hurmmm :( *Sedih, kecewa, risau.....
Ermmm. Macam mana ekk, nak panjang kat rambut neh? I dengar kalau nak rambut cepat banyak, BERAK banyak kali??? Betul ke? Euwwww.!! Wekkk. Ye2 jea. If banyak Berak, rambut cepat panjang. Ahakss.!! "Tatau la betul ke tak, neh pun i dengar orang yang cakap". Huhuhu :)

OKAY. Meh sini nak kasi tunjuk sikit rambut sebelum potong.....

Okay, neh rambut before potong :) rindu rambut neh. Mmuahxxx :D


Neh rambut after potong :) Rindu jugak rambut neh. Mmuahxx :D


and nak tunjuk rambut sekarang. Tak berapa nak panjang and tak berapa nak pendek. Tapi STILL nampak GORGEOUS okay. Hhahaha :P *Perasan jea. Huhuu :)



GORGEOUS okay :) Ahaksss.!!

Mesti korang meluat-meluat kan. Ahhh, WHAT DO I CARE ? Ngekkk.!! 


Anak apek macam neknak
Aku tampar nak??
Hhahaha.!!


Yang ikhlas lagi keTENSIONan
Fia Aznam Roses.

~,~

SELAMAT PAGI DUNIA J


Monday, January 24, 2011

"Perfume-fragrance".!

Hye. Assalammualaikum :)

Selamat Malam. Malam sangat ke? Awal lagi kan. Heee :) Elekk lu. *Gaya-gaya mat rempit. Ahakss*.!! *Pirst time neh berBLOGging malam. Huhuh. Yela baru dapat BERUKBAND kan. Heeee :D Poyo je. Tapi aku kesah apa, Kau ada?? Ada da arh. Tak payah banyak cakap. Sepuk nak? Wakaka. Sabar-sabar jangan nak touching sangat memalam neh. Meh sini i nak  cerita kat you'll, Heee :) cerita apa? Aku lupa dohh. Tadi kemain banyak lagi benda nak tulis, BUT, bila nak start jea lupa semua. Huhuhu. Aikk,  da TUA agaknya neh. Ke banyak makan semut.? Ahakss. Itu tatau la pulak kan. 

Okay dengan entry kali neh, agak-agak KEGEDIKAN sekejap *sekejap jela kan*> Huuhuhu :P, Bukan apa, ingat plan nak beli PERPUME. Sebab perpume mak da habeh nokk. Heeee :) Belum beli-beli lagi. tatau la bile nak beli. Bila time tade DUIT, macam-macam benda je nak beli, but bile da de DUIT, nak keluar kan macam sayang je duit. Rasa membazir gilerr je. Ahaakss :) *Padahal nak suruh BuahHati belikan. Huhuhuh.!! "Sayang boleh belikan i PERPUME tak"?? Heeehee, mesti u bengang kan B, i asek PAU you je. Mmuahhxx. Lap you..!! 

Okay la. hari tuh, i da usha-usha perpume pe yang i nak beli, sebab before this i pakai NINARICCI :) Heeee *siap bagi tau tak tahan*. BUT, now i nak tukar perpume yang lain. Tapi tatau nak beli perpume pe. Rasa macam nak beli DKNY. Ermmmmmmm. Membazir,membazir, Huhuh :) Tak mampu mak nok. Mahal sangat. Ahakass. Selain DKNY, i nak la kan guna NINARICCI yang baru tuh, Wauu. Banyak gilerr choice nokk. Tatau nak beli yang mane satu. Heeee :) TAMAK. 

Ermmm. Ohh, Goshh....







Yang ikhlas lagi Gundah Gulana
Fia Aznam Roses

"Weekend".!

Hallu, Assalammualaikum ":)

Hye semua. Selamat hari Isnin :) Hheehe :} So, macam mane dengan Weekend anda? Okay ke? Hope okay-okay aja yea. Okay sebelum nak cerita about entry kali neh, meh sini i nak bg tau you'll about myweekend. Hahaha. Poyo jela. Nak tau ke tidak? Nak ke tidak? Heee :P If tanak tau pun tape. I tak pakse you'll untuk dengar cerita i neh. Sob.Sob.Sob. *sedikit sedih*.!! Huhuhu :)

Okay let me start yea.

Heee. Sabtu hari tuh, myBuahHati kerja pagi. Tapi tape la da die kerja kan. I nak buat macam mane lagi. Takan i nak suruh die amek MC plak. Soo, die kerja la. Tapi i???? Heeee. I pe lagi pergi belajar memandu. Wakakakak.!! Maluuunyaa. Da tua-tua baru nak pergi amek lesen. Ahakss.!! Tapi? Ada aku kesah? Ahh, lantak la kan. Janji i amek. Heeee. Biar la orang nak kata apa pon. Okay you'll tau tak i pergi amek lesen pukul berapa sampai pukul berapa. Seriously, i penat+mengantuk gile that time. Heee. I keluar rumah pukul 8am sampai pukul 4pm. Lama kan? Tension jea rasa. Sabtu tuh, i pergi amek lesen Motor. Huhuh.!!

Okay, after balik dari amek lesen i balik rumah terus siap sebab myBuahHati ajak keluar. Tapi hari tu. I merajuk dengan dia. Cohh, i balik rumah konon buat-buat tidurla. Ahakss.!! Merajuk la konon. Soo, i keluar pun lepas Maghrib. Dia janji nak keluar pukul 4ptg. Tapi....... Dia balik keje pun pukul 6ptg. Huhh. Sooo, after Maghrib apa lagi, i terus la keluar dengan muka masam nya, yela. konon-konon merajukkan. Sebab die datang lambat. Huhuhuh :)
Keluar jea kiteorang terus gerak p Pavilion. Sebab dia da janji nak belanja tengok wayang. Heeee. We'll tengok cerita FASTER. Boleh la citer tuh. Not bad. Hhehhe :) Orang belanja kan. AFTER, tengok wayang we'll pergi makan. Lepak dengan budak-budak Tony Roma's. *Kawan BuahHati.!!
Then, Ahad tuh i pergi amek lesen kereta pulak. Ahaksss.!! Auwwww. "____"




p/s : Masa itu emas :) Huhuhu.!! Hargailah detik, masa dan waktu anda.



yang ikhlas lagi keGEMBIRAan
Fia Aznam Roses

Friday, January 21, 2011

"Hangout with mysista".!

Hye. Assalammualaikum. ":)

Hai semua. Heeee :) Apa khabar? Ada sihat? Huhuh. Kalau tak sihat p jumpa doctor yea. Ahakss.! Jangan simpan sakit. BAHAYA. UTAMAKAN KESIHATAN. Eceheee, siap bagi nasihat tak tahan. Huhuhu. OK la kan. Itu tandanya i PRIHATIN. Ahakss. Meh sini i nak story dengan you'll semua. Pasal semalam . Huhuh. *Harus ke? Harus la kot. Alaaa. saja je nak sharing-sharing dengan you'll. Kan sharing is caring. Ahakss.!! Tade la. Bergurau jea. Heeee :D. Macam biasa la. I kan suka bergurau. Hik.Hik.Hik. *sambil kenyit-kenyit mata*.!! Huhuhu.

Okay la. Mari-mari, dekat-dekat, i nak story-story neh. Huhuh. Semalam 20/01/2011 kan cuti Thaipussam, so i dengan ajak la mysis keluar. Sebab, semalam memang bosan giler-giler. Tatau nak buat apa. So ajak la mysis keluar. Kebetulan, DAH GAJI pulak tuh. Tuh yang segera ajak keluar tuh. Huhuhu. Kalau tade gaji. Memang tak keluar la. Hahaha. Duduk rumah macam cacing kepanasan. Hahahahha. :P

So, macam biasa la kan, keluar KL neh, kemana aja?? Huhuh. Biasa la, Pavilion, BB. Itu jela tempat anak-anak muda suka hangout. Heeee :P 'Alamakk. Yang tua-tua tuh, mesti terasa. I means, bukan jela yang muda-muda, yang tua-tua *mak-mak,pakcik-pakcik*, pun suka pergi situ jugak. Heheheh. Jangan marah haaa. :)

I dengan mysis keluar dalam pukul 1 lebih, *haha, tak ingat la, sebab time keluar uma tuh, lupa tengok jam*. Hhuhuh. So, mydad anta we'll kat LRT, sebab kiteorang memang MALAS nak jalan ke LRT tuh, yela tengah hari kan, panas. Cair make-up mak nanti. Hhahahaha :) Tade la memain jea. Kenapa kiteorang malas nak jalan kaki ke LRT, sebab jauh la. Penat nanti, nanti da sampai LRT, berpeluh-peluh. Huhuhu :) *cakap jela, memang malaskan. KAN SENANG*. Heeeee :

OK, back to story, jangan nak melalut-lalut lagi, Heee :) After mydad anta kiteorang kat LRT, kiteorang p buat rambut dulu. Sebab mysis nak gunting rambut. Huhuh. After da siap, baru la gerak p pavi terus. Malas nak singgah-singgah BB. Sebab macam ramai gilerr je kan. Huhuhuh :)
Lepas sampai je pavi pe lagi terus p Vincci, sebab if you'll nak tau, i pergi i pakai selipar mysis, huhuh. BAYANGKAN la, i pakai selipar dia???? Sakit kaki nokk. Heeeee ~,~ Pe lagi p Vincci cari selipar. Da tak tahan kaki sakit giler. GEDIK sangat nak pakai kasut adik, kasut sendiri tanak pakai. Huhuhuh. So, after da beli kasut, terus jumpa myBuahHati, then pe lagi p MAKAN la. Ahakass. Sebab itu perkara wajib. Huhuhu :) Tapi makan KFC jela. Tatau nak makan apa, fastfood jela. *FAST KE???? KFC lembap. Heeee :{ Lepas makan, p la jalan-jalan, usha-usha barang, belikan mysis bedak, kasut. Then koteorang lepak Coffee Bean, 'Heeeee lagi'. Pe lagi lepak kat coffee bean tuh snapping-snapping la kan. Itu kan perkara yang WAJIB@HARUS. Huhuh :___:

OK la, mesti you'll tak sabar-sabarkan nak tengok picture kiteorang. Ahakass.!! Gediknya.......
OK la, mehh i bagi tengok....

1

2

3

Smilee ~,~





Itu la picture yang sempat di-upload. Sebenarnya banyak lagi pic. Cuma tade mood pulak nak upload. Hahahaha. Lagi pun if banyak-banyak, takut you'll jemu pulak kan. Heeee "____"
OK la you''ll jamu la pic kami yang tak menarik neh. Ececehhh ":) Mmmuahxx, XOXO.


p/s : Luangkan masa bersama orang tersayang, *Keluarga, BuahHati, Kawan-kawan* Ingatla, tanpa mereka siapa la kite. Eceehehh. Ahakss. GEDIKS.


Yang ikhlas lagi keGEDIKan
Fia Aznam Roses

Wednesday, January 19, 2011

"Perempuan Cantik".!

Hye. Assalammualaikum ":)

Rindu saya tak? Ahakss.!! Perasan jea kan. Sape la yang nak rindu kan i.!! Siapa la saya neh. Huhuhuh :).Gila menggelabah kan. Heeee.. Alaaaa you'll mak nak gurau-gurau sikit pun tak boleh ke? Sedih mak nok. Huhuhuh :D Bukan apa, pepagi yang sejuk neh buat mak gersang jea. Ahakss. *Ahhh, jangan nak pikir yang bukan-bukan pulak*. Mak gurau jea OKAY. Hak.Hak.Hak.!! Tersedak mak.!! Ahhh, sudahhh. Jangan nak melalut-lalut, merapu-rapu lagi. Mari sini, mak nak story morry sikit dengan you'll. Huhuhuh.

You'll da baca ke title mak kat atas tuh? Huhuh. "Perempuan cantik" you'll. Cantik sangat ke? Itu mak tatau la pulak kan. Hehehehe :) Bukan apa la kan. Mak neh memang suka tengok perempuan-perempuan cantik. Sebab, sedap mata memandang. Tapi mak bukan nak menghina perempuan yang tak cantik. You'll jangan salah anggap. Nanti jadi isu pulak. Huhuhuh :) ISU???? Woooii. ingat mak neh apa? reporter, paparazzi? Jangan risau yea. Haaaaa.!! Dolly-dolly kata Aaaaaaaa *iklan golgate*.!! Huhuuhuh.!!

You'll mesti pelikkan kenapa pepagi lagi da de entry Perempuan cantik? Alaaa-ala lesbo gitu. Huuhuh. Happ. Jangan nak pikir bukan-bukan yea. Mak bukan macam tuh, mak da de BuahHati yea. Ahakass.!! Kenapa dengan entry tuh? Siapa la perempuan cantik di mata mak? You'll mesti nak tau kan. Sebenarnya. ramai perempuan-perempuan cantik kat DUNIAWI neh. Mat saleh, Bollywood, Asia, semua cantik-cantik. Tapi cantik luaran aje, tak guna. BETUL TAK? Biar la cantik luaran and dalaman sekali. Baru la betul-betul sedap mata memandang. 

Tettt, you'll mesti nak tau kan siapa la perempuan yang cantik kat mata i? Huhuhu.

1stly mesti la mymom. Huhuhu.!!! *Tapi tade pic la*.! Nanti if ada pic, i upload la yea.

...Next...

Jeng

Jeng

Jeng


Lisa Surihani :)

Kim Kardashian :)

Kim Joong :)

Priyanka Chopra :)

Taylor Swift :) <3

Agnes Monica :)

dan yang paling cantik sekali bagi mak. mesti you'll semua tak percaya. HUHUH :)

1

2

3

Maluuu :P

Its me lorhh :)


OK you'll tuh adalah perempuan cantik dimata i. 

p/s : Hargai la diri anda, kalau bukan anda siapa lagi. Ahakss.!! :)


Yang ikhlas lagi malu-malu
Fia Aznam Roses

Tuesday, January 18, 2011

"Handbag".!

Hye, Selamat pagi, and Assalammualaikun.

Ermm. nape entry kali nieh macam neh? Ada apa-apa ke? Ahakss. Now, semakin lama, semakin malas nak menulis kat BLOG neh, Bila nak menulis jea, tetibe jea IDEA semua melayang, terbang tinggi ke langit. Hhahahahah.!!! Poyo nak mampus kan. Huhuhu.

But, Jangan takut, jangan risau. OKAY. Tiada niat untuk mempromote, menjual dan menunjuk-nunjuk. Hhahaha :) POYOYO'OO la kau neh Fatin. Huhuhu.. Tade pe, sebenarnya. Sesaje jea nak menulis dengan ENTRY tuh, sebab blog I kan. Sooo, suka hati i la nak tulis ape pun. Kau kesah apa? Hhahaa.!! Rileks-rileks. Jangan touching-touching pepagi neh. Mulakan pagi anda dengan senyuman. Huhuhu ~,~

OKAY la. Macam nie storynya. Hak.Hak.Hak. *Batuk mak nok*.!! Huhuh. Bukan apa, this month ingat nak menSHOPPING la kan. Tapi, tatau nak beli apa, ingat nak beli ler Handbag. Huhuh. Coz last month da beli kasut. Itu pun BuahHati yang belanja. So, this month nak beli Handbag. Tapiiiiiii, bile dipikir-pikirkan, dikenang-kenangkan, macam membazir la pulak. Sebab, dekat rumah da banyak handbag, sampai tak terpakai la. Heeee :) *Tiada niat untuk menunjuk*.!! OKAY.. Just nak share jea dengan you'll. ":)

Tatau la nak beli apa kan this month, Khamis nie, 20/01/2011, cuti kan sempena Thaipussam. Soo, ingat nak ler ajak mysista keluar. Pergi usha-usha barang kat pavi jap. Hhuhuh :) But, now i'm dilemma nokk. Nak beli handbag.!!! Hari tuh da pergi usha-usha handbag kat ROXY, ZAARA, CHARLES&KEITH, VINCCI, kedai apa lagi, LUPA LARRR. Semuanya lawa belaka. Tatau nak pilih yang mana 1. Huhuhu. Ingat nak suruh BuahHati beli kan 1. 1 lagi i beli sendiri. Ahaaakss.!! Jahatnya mak nokk. Suka 'nau mintak kat BuahHati. Beli ler sendiri. Hahahah :) Biarlah kan da nama pun BuahHati. Huhuhuh :P

Ohh Goshh, Help me, Help me, *sambil berdoa-doa*.!! Huhuhuh.









p/s : I'm a SHOPPAHOLIC ":) Soo What ??


Yang Ikhlas lagi kesabaran
Fia Aznam Roses

Friday, January 14, 2011

"Mata kiri ku berkelip-kelip".!

Hye, Assalammualaikum

Kenapa la hari neh, mata kiri i asek nak berkelip-kelip, berkedip-kedip, kenapa ehh? Ermmm.!! Ada apa-apa petanda ke? Aduhh, i pun tatau la. Rasa tension and lain jea. Sebab mata neh asek nak kelip-kelip. KENAPA, WHY? Hurmmm...

Ohhh Goshh, Help me..!!!

Adakah ini 1 petanda yang baik atau tak baik,ermmmm. atau adakah ke i akan menangis???
Itu tatau la pulak. Apa pun banyak-banyak la berdoa supaya tiada apa yang akan berlaku. Tapi dalam hati tetap risau. Tapi i dengar lah kan, orang cakap kalau mata kanan bergerak-gerak maksudnya Nak jumpa orang jauh and mata kiri pulak nak menangis?? Betul ke? Ermmmm.!!
Itu i tak pasti la pulak. Pe pun tunggu and lihat jela, apa yang akan terjadi. Doa-doa la benda yang baik yea. AMINN :)

Kat sini i ada sikit info yang i nak share dengan you'll. :)

***************************************************

Benarkah manusia boleh menjadi buta hanya kerana asyik menangis? Bidang saintifik moden merumuskan bahawa kesedihan yang mendalam dan mempengaruhi jiwa dapat memberi tekanan pada mata. Lantas, mata akan mengalami kelemahan pandangan sedikit demi sedikit sehingga ada yang membawa kepada kehilangan pandangan sama sekali.

Kajian ilmiah ini mendapati bahawa keadaan jiwa seseorang boleh memberi kesan kepada mata. Memandangkan mata merupakan antara anggota tubuh yang penting, orang Melayu mempunyai banyak firasat tentang pergerakkan pada keliling mata serta penglihatan mata yang berkunang-kunang.

Orang dulu-dulu memang suka mengaitkan sesuatu perkara dengan sesuatu alamat atau petanda. Tetapi sejauh mana kebenarannya tidak pula diketahui keberkesanannya. Hanya yang pasti orang-orang tua dahulu banyak meramal sesuatu melalui pemerhatiannya dan juga melalui pengalaman-pengalaman mereka.

Mungkin disebabkan banyak kebetulan yang berlaku membuatkan mereka mempercayai setiap alamat. Di sini diperturunkan beberapa petanda yg berhubungkait dengan pergerakan tubuh kita. Ia boleh dijadikan pengetahuan dan bukanlah untuk dipercayai semata-mata.

Jika Alis Kanan bergerak-gerak – akan bertemu orang yang disenangi.

Alis Kiri – akan mendapat wang.

Kelopak Mata Kanan diatas bergerak – akan mendapat keuntungan dan beroleh keamanan.

Kelopak Mata Kanan dibawah bergerak – akan mendapat kesusahan.

Kelopak Mata Kiri diatas bergerak – akan mendapat kebaikan.

Kelopak Mata Kiri dibawah bergerak – hendak menangis.

Ekor Mata Kanan bergerak – menerima kedatangan orang jauh.

Ekor Mata Kiri bergerak-gerak – mendapat sedikit kepayahan.

Biji Mata Kanan bergerak-gerak – akan menangis dalam bercinta.

Biji Mata Kiri bergerak-gerak – gembira dihati.

Kening Kiri bergerak-gerak – beroleh kelapangan.

Lazimnya, manusia mengalami keadaan mata menjadi lamur dan berkunang-kunang walaupun bukan ketika sakit mata. Bagi orang melayu, penglihatan pada saat dan ketika tertentu mempunyai makna dan firasatnya yang tersendiri.

MATA KANAN

Jika MATA KANAN sahaja yang berkunang-kunang pada;

6 hingga 8 pagi – akan  ada yang menggoda atau mengganggu.

8 hingga 10 pagi – akan ada yang berkhianat.

10 hingga 12 tengahari – akan ada urusan yang tidak baik.

12 tengahari hingga 2 petang – akan menghadapi perkara yang menggirangkan.

2 hingga 4 petang – akan ada wanita yang mempunyai perasaan menginginkan sesuatu.

4 hingga 6 petang – akan didatangi orang tua atau saudara.

6 hingga 8 malam – akan menerima tetamu dan seterusnya mendamaikan sesuatu yang baik.

8 hingga 10 malam – akan mengunjungi saudara mara untuk menguruskan sesuatu perkara.

10 hingga 12 tengah malam – akan diundang orang yang mempunyai hajat.

12 tengah malam hingga 2 pagi – akan ada yang jahil

2 hingga 4 pagi – akan menghadapi perkara yang menggirangkan.

4 hingga 6 pagi – akan mendapat rezeki atau keuntungan.


MATA KIRI

Jika MATA KIRI sahaja yang berkunang-kunang pada;


6 hingga 8 pagi – akan didatangi tetamu dari jauh.

8 hingga 10 pagi – akan menghadapi perkara yang menggirangkan.

10 hingga 12 tengahari – akan menghadapi perkara yang menggirangkan.

12 tengahari hingga 2 petang – akan mendapat keuntungan daripada perdagangan atau dari sumber-sumber lain.

2 hingga 4 petang – akan mendapat keuntungan berupa barangan.

4 hingga 6 petang – akan mendapat rezeki atau keuntungan.

6 hingga 8 malam – akan didatangi tetamu yang menyebabkan kegirangan.

8 hingga 10 malam – akan dikunjungi oleh saudara mara.

10 hingga 12 tengah malam – akan mendapat pertolongan dari pihak lain.

12 tengah malam hingga 2 pagi – akan mendapat kesusahan atau diserang penyakit.

2 hingga 4 pagi – akan didatangi tetamu dari jauh.

4 hingga 6 pagi – akan dikunjungi oleh saudara mara.

Banyaknya firasat Orang Melayu tentang mata memberi gambaran betapa pentingnya mata dalam mempengaruhi perlakuan dan tindakan manusia. Justeru ungkapan ‘ dari mata turun ke hati…’ mempunyai pengertian yang sangat mendalam dan ada juga terdapat  firasat dan petanda-petanda pada anggota badan kita yang lain misalnya,

Umbun bergerak – berbahagia pada hari tersebut.

Kening kiri bergerak-gerak – beroleh kelapangan.

Bibir bawah bergerak – akan menangis.

Kepala bergerak – beroleh kerja yang baik.

Siku Kanan bergerak-gerak – beroleh kebahagiaan.

Siku Kiri bergerak-gerak – orang yang mengasihi kita akan datang.

Pelipis Telinga bergerak – alami kebahagiaan.

Telinga bergerak – akan berkelahi.

Kepala bergerak – ada orang menyakiti hati kita.

Kepala bergerak ke kiri – beroleh kebesaran.

Bahu Kanan bergerak-gerak – harta hendak datang.

Bahu Kiri bergerah-gerak – bakal berjumpa pembesar/ketua.

Lengan Kanan bergerak-gerak – akan sakit kepala.

Lengan Kiri bergerak-gerak – beroleh harta.

Pipi Kanan bergerak-gerak – alamat sakit mata.

Pipi Kiri bergerak-gerak – sentiasa bahagia.

Tangan Kanan gatal – nak dapat duit.

Tangan Kiri gatal – nak buang duit.

Kaki gatal – asyik nak berjalan saja tapi kalau kaki gatal semacam maknanya tak cuci kaki bersih
mesti dah ada ‘ulat air’lah tu…

Walaubagaimanapun kita hanya boleh membaca sekadar pengetahuan dan rujukkan kita semata-mata.


Itu la sedikit info yang i boleh share dengan you'll, nak percaya atau tak terpulang la. Ermmmm. Pe pon harap benda yang baik-baik jela. k.


Yang ikhlas lagi inginkan kepastian
Fia Aznam Roses