Friday, April 29, 2011

"Jambu" :)

Hi, Assalammualaikum :)

Hurmm. Da baca entri kat atas tuh? Haha. Of course dah kan. Heee, Kalau belum meh sini nak geget sensorang. Hahah. -,-
Okay, entri kali neh, tade kena mengena dengan kisah kumpulan JAMBU yang maharaja lawak tuh okay. Huhuh.

Entri neh, berkisah-kan tentang, NEW-FACE blog saya. Haha. Jambu ta? Jambu ta? Hehe. Jambu-kan. PINK lagi. Huhu -,-

Hehehe. Ngeksss.!!




Di-sebabkan I yang BONGOKS neh ta pandai nak buat banner lagi. So, neh lah hasil-nya dari titik peluh-KU yang bau wangi lagi masam tuh. Hehehe :)


p/s : Ada sesiapa yang pandai buat banner? Heee. Buat lah kan untuk saya 1. Huhu. Saya ta pandai lah. Huhuhu :D Pleaseeeeeee.............. ~,~


Love,
Fia Aznam Roses


"Kasih Sayang".!

Hai, Assalammualaikum :)

Hurmmm. Hari neh dah hari Jumaat. Cepat je masa berlalu-kan. BEGITU PANTAS. Heheh :) Kalau you'll nak tahu I baru baik demam neh. Kesian kan. Huhuh -,-
You'll tak rindu ke dekat I? Cehh, sape lah nak rindu kan. Sob.Sob.Sob. Sedih lah kalau macam neh. Heeee :)

Dah sudah, tetiba je. Sebenarnya, I nak share sikit lah, about K.A.S.I.H + S.A.Y.A.N.G..
Hehe -,- Tau ke? Apa KASIH SAYANG tuh? Haaa? Jangan ingat orang tengah hot-hot bercita je kena ada kasih sayang neh. Heheeh :)

Okay lah, neh yang I search kat google, about Kasih Sayang mengikut bulan kelahiran. Heeee.......
Tatau lah betul ke tak kan.

Meh baca neh, cer baca, cer baca. Huhuhuh -,-



Januari

- Mudah jatuh cinta.
- Mudah melupakan perasaan cinta terhadap orang yang
dicintai sekiranya dikhianati.
- Pandai mengambil hati pasangannya.
- Selalu berdiam diri ketika bertemu dengan
pasangannya.
- Bersikap romantik tapi tidak pandai
memperlihatkannya.
- Sikap cemburu yang tinggi terhadap pasangannya tapitidak kisah sekirannya pasangannya cemburu
ter hadapnya.
- Bakal jadi seorang bapa atau ibu yang penyayang.
- ramai kenalan, sedikit pemalu dan bersungguh-sungguh
bila melakukan kerja

Februari

- Sukar untuk jatuh cinta .
- Amat hormat kepada pasangan.
- Amat suka memikat pasangan.
- Jujur dan berterus terang dalam perhubungan.
- Sentiasa nekad untuk bersama dengan pasangannya
- Sangat romantik pada dalaman dan bukan pada luaran (hanya pasangannya yang tahu) .
- Patuh kepada pasangannya dan selalu menjaga hati pasangan.
- Amat menjaga penampilan diri dan pasangannya.


Mac

- Mudah menawan hati pasangannya.
- Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya.
- Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati.
- Sangat baik dalam menjaga perhubungan.
- Amat sukar melupakan pasangan yang dicintai.
- Perasaan cemburu yang minima.
- Sangat manja dan sering ingin dimanjai pasangannya.
- Mudah memilih pasangan tanpa berfikir dengan waras.
- Sentiasa mengharapkan keistimewaan dari pasangan.


April

- Individu yang amat sukar untuk jatuh cinta.
- Selalu memendam perasaan terhadap individu yang dicintai.
- Sukar dan malu dalam meluahkan isi hati.
- Sentiasa ingin diberi perhatian.
- Amat cemburu dalam perhubungan.
- Kesetiaan teguh terhadap pasangannya.
- Emosi cepat terusik dan mudah terluka.
- Sentiasa menjaga hati pasangan dan pandai memujuk.
- Romantik dan terlalu romantik.
- Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai.
- Sukar berlaku curang dan amat menyayangi pasangan.


Mei

- Amat mudah jatuh cinta.
- Baik dan jujur dalam perhubungan.
- Pandai menarik hati pasangan.
- Perasaan cinta yang mendalam.
- Mudah untuk di pujuk.
- Mudah menerima cinta seseorang.
- Pilihan yang tepat dalam berpasangan.
- Nekad untuk menjaga hubungan yang baik.
- Pandai mengatur hidup pasangan (bukan Queen Control atau King Control) .
- Suka mengangankan sesuatu yang indah bersama pasangan.
- Sentiasa dahagakan kasih sayang dari pasangan tapi tak pandai memperlihatkan.
- Ambil berat dalam menjaga hubungan.


Jun

- Amat pandai menjaga hati pasangan sekiranya dia perempuan.
- Sukar melukai dan memahami hati pasangan.
- Mudah jatuh hati tapi terlalu memilih.
- Cerewet dalam hubungan.
- Selalu beremosi.
- Mudah merajuk dan mudah di pujuk.
- Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan orang.
- Elok untuk menjadi Ibu yang baik.
- Dahagakan pujian dari pasangan.


Julai

- Amat suka didampingi pasangan.
- Sukar dimengerti oleh pasangan.
- Sentiasa menjaga maruah diri, pasangan dan
perhubungan.
- Amat mudah dipujuk dan berterus terang.
- Amat menghargai kesetiaan pasangan.
- Mengambil berat dan mengasihi pasangan
- Berkebolehan untuk meluahkan isi hati terhadap
individu yang dicintai.
- Mudah terluka dan lambat untuk pulih.
- Suka merajuk dan dipujuk.
- Setia terhadap pasangan.
- Suka mendengar dan tidak suka membantah.
- Cemburu terhadap pasangan.
- Suka menilai dan menjaga perhubungan.


Ogos


- Pandai memujuk pasangan
- Suka memimpin pasangan.
- Romantik, Pengasih dan Penyayang.
- Kelam kabut dalam perhubungan.
- Sangat sensitif .
- Mudah meluahkan kata cinta pada sesiapa yang berkenan.


September

- Bersopan dalam hubungan.
- bertolak ansur terhadap pasangan.
- Suka mengkritik pasangan.
- Sangat prihatin terhadap pasangan.
- Sangat sensitif dan emosi.
- Pandai memahami pasangan.
- Kurang menunjukkan perasaannya terhadap pasangan.
- Sukar melupakan sekiranya hati terluka.
- Mudah simpati dengan perasaan dan masalah pasangan.
- Pandai menyimpan perasaan.
- Suka berterus terang jika perkara itu tak disetujuinya.


Oktober

- Amat suka berkomunikasi dengan pasangan.
- Suka disayangi dan menyayangi pasangan.
- Sopan terhadap pasangan.
- Jujur dan jarang berpura-pura dengan pasangan.
- Mudah terluka hati sekiranya pasangan ada melakukan kesalahan terhadapnya.
- Emosi yang mudah terusik.
- Pengasih, Penyayang terhadap pasangan.
- Cemburu dan terlalu cemburu.
- Romantik
- Memahami pasangan.


November

- Cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan.
- Amat berahsia dengan pasangan dan sesiapa.
- Agak degil dan kuat pendirian.
- Mudah ambil berat terhadap pasangan.
- Emosi yang mendalam.
- Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan.


Disember

- Pemurah terhadap perhubungan
- Mudah jatuh cinta dalam masa yang sama.
- Tergesa-gesa dalam perhubungan
- Suka didampingi oleh pasangan.
- Benci bila dikongkong.
- Berbakat untuk kahwin lebih dari satu.(Utk Lelaki)
- Suka mempengaruhi pasangan.


Cer teka? I punya bulan apa? Hehe. Cer teka, cer teka. Huuh.!!
Ohh.. Dah tentu lah bulan NOVEMBER. Hehe :)



p/s : Terpulang-lah nak percaya atau pon tak. Sama sekali tiada kena mengena antara hidup dan mati. Hehehe -,-


Love,
Fia Aznam Roses

"Cameron Highland Sayang".!

Hi. Assalammualaikum :)

Agak ter-lambat ke? Saya nak cerita about last weekend hari tuh? Huhuh. Yup.!! Haha. GILA lah. Pepagi lagi otak dah tak betul. Huhuh.

Okay, hari Isnin hari neh, saya agak letih. Penat, semua ada. COMPLETE. Haihhh. Ikut kan hati, saya malas nak p kerja. Tapi........................
Tak kan nak amek MC or EL pulak kan. Hurmm. Nanti takot lah pulak orang kata apa. Heeee -,-

Mesti ramai yang nak tahu kenapa saya penat kan? Oughh. Ter-harunya. Haha. Perasan.!! Apa-apa pon biar-lah nak perasan ke nak apa ke.! Suka I lah. Heee. Okay-lah, sebenar-nya. Macam neh cerita dia. Hari Sabtu and Ahad hari tu I pergi Cameron Highland :) Auww.!! Awesome lah I tell you. Huhuh :)

Hahaa. Meh sini meh, nenek nak cerita about last weekend hari tuh. ~,~ 

Weekend hari tuh Admin Dept, di-mana tempat I kerja sekarang neh telah buat rombongan Kak Limah ke Cameron Highland. Hahah. Ayat macam karangan budak sekolah kan? Muahhahaha.!! Seriously, sangat BEST even penat sesangat. Tapi kan..............
Kata Cameron sejuk. Tapi pergi hari tuh tak sejuk pon.!! Hahaaaa. Panas lagi adalah. Haihh. Penat jea bawak jacket tebal-tebal. Padahal tade lah sejuk sangat. Biasa je. Heheh :)

Percaya tak cakap I kitaorang buat rombongan Kak Limah ke Cameron? Haha. Sila-lah percaya. Hehe :)



See? Hahah. Kan I cakap Rombongan Kak Limah :) Hahaha.~,~ Padahal tade pon nama Kak Limah kat Admin Dept neh..  Huhuh :D

Kalau you'll nak tahu kita orang hari tuh pergi dalam 7 buah kereta, giler ramai kan. Dalam 30 orang jugak lah. Hehee :)

Sebelum nak pergi hari tuh, kita orang tunggu kat R&R Sungai Buloh. Heee. Haaa, kat situ lah kita orang breakfast, tunggu orang semua. Hehehe -,-



Haaa. Sebelum pergi kena lah Breakfast dulu. Hehe :) Neh kat R&R Sungai Buloh. Makan KFC je. Heeee -,- Masing-masing muka kelaparan. Huhuuhuu. :D



Haa, yang neh.. Apa KES? Haha. Neh makna-nya OVER-EXCITED. Muahahhaa.!! Tapi suka pic neh. COMEL je. Wakakakak -,-





OKAY, Welcome to Cameron Highland. Hahaha :)



Muka kepenatan berjalan nak ke Ladang Teh. Kena Jalan Kaki OKAY.!! Penat siot. TINGGI pulak tuh.



Selamat Datang ke LADANG TEH. Muahahah :) Best tempat neh. HIJAU JE. LOVE <3





Berehat sebentar ber-sama KIT-KAT. Hahaha :)



SHOPPING TIME :) Hhuuh..



HAPPY TIMES FOR OF ALL US :)



Love,
Fia Aznam Roses

Friday, April 22, 2011

"Bieber Fever".!

Hai, Assalammualaikum :)

Hallo, Selamat Pagi.
Okay, pagi neh agak teruja. Haaa. Apa kes kan? Hurmm. Sejak tahu Justin Bierber datang Malaysia. Haihh, tak boleh tidur. Asek mimpi die aje. Muahaha :) *Agak melampau tak*?
Haha. Tade-lah, gurau je. Tade maknenya nak mimpi-mimpi dia. Haha. Walaupun agak minat dengan JB neh. Hehehe -,-

Okay, Semalam, On 21/04/2011 semua rakyat Malaysia dah tahu yang Justin Bieber buat konsert pertama-nya die sini.
So, ramai-lah gadis-gadis yang berebut-rebut nak p tengok konsert die. Haaaa. Caya ke ta caya? Sila caya cakap I. Memang sangat ramai orang tengok konsert dia. Terutama-nya remaja-remaja. Huurmmm.

Meh sini tengok picture die time konsert semalam :)




Haaa, tengok comel tak? Grr.!! Sangat comel kan. I pulak yang over-excited -,-
Hahahha....



Sebahagian peminat Justin Bieber yang kebanyakannya remaja, teruja untuk menyaksikan persembahan penyanyi remaja Kanada itu menjelang konsert yang berlangsung di Stadium Merdeka, Kuala Lumpur



Haaa, SEE? Peminat dia, sanggup kot BERHUJAN, BERBASAH. Hahah. Semata-mata nak tengok die perform.. Heee :)



Tengok betapa fanatik-nya peminat die ? Siap conteng kaki lagi, dengan nama Justin Bieber neh -,- Awesome.~~



Kepada sesiapa yang cinta mati kat si JB neh, mintak maaf lah yea, Dia dah ber-punya. Hahha. -.-
Haaa, tengok..!! Siap bawak girlfriend die lagi. Si Selema Gomez.


Love,
Fia Aznam Roses

Wednesday, April 20, 2011

"She's So Pretty and People's Love Her".!

Hi, Assalammualaikum :)

Selamat Pagi Dunia <3

Hurmm, macam biasa-lah, pepagi lagi dah update blog. Tulis entri yang ntah apa-apa. Heee :)
Kalau ada orang baca, Alhamdullilah. Kalau tade orang baca tape lah. Nak buat macam mana kan. Huhuu -,- Tahu lah, blog saya tak fofular and tak best. Haha. Tetiba lak pepagi neh touching sangat kan? Haha. Tau lah hujan hari neh. Tapi jangan lah nak touching sangat. Heee :)

Dah-dah, jangan nak merepek and melalut lagi. Sebenarnya, nak bagi tahu you'll semua neh. Hehe. *Dah rasa macam mak nenek lak*.!!
Okay-okay, sejak ber-menjak neh kalau tengok TV jea mesti keluar pasal Beliau :) Hurmm. Maybe, her *SON* will getting married end of this month. Kan. so banyak lah cerita-cerita Beliau yang keluar balik kat TV.

Hurmm. Kalau cakap pasal Beliau, mesti ramai and senang citer, most of the world lah kenal dengan Beliau neh, sebab Beliau adalah kesayangan rakyat. Hurmm.. AND, She's So Beautiful. Kalau cakap pasal Beliau jea, maybe semua orang akan teringat tentang KECANTIKAN and KEPERIBADIAN Beliau.

Mesti you'll ter-tanya-tanya kan, siapakah gelaran 'Beliau' neh? Heee.
Okay lah, meh sini and Let me story about her. Hurmm.
The world call her as "Lady Diana". See, I tau mesti ramai yang dah tahu about her. Heee :)

Okay lah, mari baca tentang Beliau -,-








Putri Diana dilahirkan dengan nama Diana Frances Spencer, anak bongsu dari Edward Spencer dari isteri pertamanya Frances Spencer pada tanggal 1 July 1961 di Park House, Sandringham Estate. Beliau dibaptis di gereja St Mary Magdalene di Sandringham, oleh Percy Herbert. Diana mendapatkan pendidikannya di Riddlesworth Hall di Norfolk dan di west Heath Girl's School, di Sevenoaks,Kent, dimana beliau diangggap sebagai seorang pelajar berprestasi rendah.

Saat berusia 16 tahun, Diana meninggalkan sekolah West Heath untuk melanjutkan studinya di Institut Alpin Videmanette di Switzerland, sebuah sekolah yang menitikberatkan pada pendidikan budaya diamana disitu juga terdapat wadah bagi para pelajarnya untuk kegiatan - kegiatan sosial. Walaupun Diana tidak cemerlang dalam pelajarannya tapi beliau merupakan seorang penyanyi amatir yang baik.

Pada tanggal 24 Februari 1981 Lady Di bertunangan dengan Pangeran Charles, dan tanggal 29 Juli 1981 mereka menikah di Kathedral St Paul, London, dalam upacara yang sedemikian meriah. Keberuntungan Lady Di seolah mewakili wanita muda di seluruh dunia pada umumnya yang memperoleh jodoh dan bersama-sama mengarungi bahtera perkawinan. Lady Di seolah begitu sempurna mewakili sosok wanita idaman yang begitu harmonis dan bahagia menemukan cintanya, apalagi dengan calon pewaris tahta kerajaan Inggris. Lady Di semakin disayang poleh pers Inggris ketika mulai melahirkan putra pertama Pangeran William Arthus Philip Louis, kemudian disusul putra kedua Pangeran Henry charles Albert David. Sangat terasa kebahagiaan masih menyelimuti keluarga baru ini.

Namun selang beberapa tahun kemudian mulai muncul benih-benih keretakan keluarga dengan berpalingnya Charles ke cinta pertamanya, Camilia Parker Bowles. Selain itu ternyata Diana ternyata menderita bulimia, tercatat sampai lima kali mencoba bunuh diri seperti dalam biografi yang ditulis Andrew Morton.Bukan hanya Charles yang main affair dengan wanita idaman lain (WIL), tetapi Diana pun terang-terangan punya affair dengan pria idaman lain (PIL). Harapan dan sekaligus "kepercayaan" yang diberikan oleh masyarakat dunia agar pasangan ini bahagia selamanya tidak mampu mereka pertahankan. Setelah diumumkan oleh PM Inggris John Major pada 9 Desember 1992 bahwa pasangan itu hidup berpisah, pada 28 Agustus 1996 keduanya benar-benar berpisah. Kisah bak dongeng yang (diharapkan) serba indah pun berakhir.

Harian Woman's Day pada edisi 31 Agustus 1997 menurunkan tulisan berjudul Diana Jatuh Cinta, Diana oh Diana...., menceritakan makin intimnya Lady Di (36) dengan milyader Dodi al-Fayed (42). Siapa mengira, redaksi harian ini malam harinya harus menyiapkan aneka tulisan untuk disajikan esok harinya, sehubungan dengan meninggalnya Putri Diana dengan pacarnya Dody, pengendara mobil Henri Paul dan bodyguard Al-Fayed Trevor Rees-Jones dalam suatu kecelakaan lalu lintas di Paris, Minggu (31/8) dini hari? Kami memilih judul berita utama Putri Diana Mati Saat Temukan Cinta Sejati, karena ternyata sepanjang perkawinan dengan Charles -- berdasar pengakuannya di biografi maupun wawancara dengan pers - dia tidak merasakan indahnya cinta sejati. Dengan caranya sendiri dia mencoba menemukan cinta sejati itu. Namun takdir menentukan lain. Tiada hal yang pasti di dunia ini, kecuali kematian, dan Diana telah membuktikan hal itu. Dunia kaget dan bersedih. Wajar pula kiranya bila Inggris terkejut dan "marah". Namun Diana terlanjur pergi dan tidak pernah kembali. Tidak akan ada lagi senyum menawan wanita pemalu yang mencintai anak-anak dan sesama antara lain dengan aktif dalam kampanye anti-ranjau darat di seluruh dunia, mencintai musik klasik dan balet, serta pemain ski ulung dan jago renang.

MENJADI seorang publik figur, apalagi seorang wanita cantik yang pada waktu itu menjadi istri seorang calon pewaris tahta kerajaan, memang tidak mudah bagi Lady Di. Di mana saja dia berada, sorotan kamera televisi, kilatan blitz foto, dan coretan pena di atas notes-notes, senantiasa mengiringi. Seolah apa saja yang dia lakukan, apalagi setelah mulai melakukan affair, menarik dijadikan berita. Belum lagi -- dan ini yang justru lebih banyak dan lebih merepotkan -- kehadiran pa-parazzi yang selalu membuntuti orang - orang penting dan kaya untuk difoto paling eksklusif dengan imbalan honor tinggi dari media yang bersedia membelinya.

The Sun, The Mirror, dan Daily Mail, adalah tiga tabloid di Inggris yang langganan membayar tinggi foto-foto eksklusif kiriman paparazzi. Salah satu penyulut kecelakaan maut Diana dan Dodi itu adalah akibat ulah paparazzi yang bertindak berlebihan dan pantang menyerah karena mengejar honor tinggi. Toh masyarakat dunia tidak dapat menyalahkan sepenuhnya ulah paparazzi maupun media yang terus memberitakan perkembangan kisah Lady Di karena mereka memang tertarik menikmati perkembangan berita terbaru cerita putri itu.

Maraknya pemberitaan dan duka dunia atas meninggalnya Lady Di, menunjukkan bahwa wanita itu memang memiliki kharisma luar biasa. Komitmennya terhadap kemanusiaan, dan perjuangannya mewujudkan keluarga yang berbahagia, memberikan inspirasi dan semangat bagi kaum wanita dunia untuk tidak mengenal lelah melakukan hal yang sama. Menjadi istri, ibu, dan sekaligus publik figur yang baik dan bermakna bagi sesama memang tidak mudah dilakukan oleh setiap orang. Namun seorang Lady Diana telah berjuang keras meraihnya (meski gagal) di antara guncangan hebat kehidupan pribadinya. Bukan hasil yang dipentingkan di sini, tetapi proses untuk mewujudkannya.

Haaa, Amek kau, panjang giler Biografi Beliau. Heee :)

Selamat Membaca. XOXO.


p/s : Bila-lah dapat jadi Puteri Raja neh? Haha. Kalau tak dapat Puteri Raja, jadi Mak Datin pon OK gak. Huhuu. *Usah harap lah Fatin*, Dalam MIMPI kau boleh lah. Heheh :)


Love,
Fia Aznam Roses

Tuesday, April 19, 2011

"I DO" :)

Hai, Assalammualaikum :)

I LOVE THIS SONG by Colbie Caillat ♥ ♥

YES, I DO BABY -,-




It's always been about me, myself, and I
I thought relationships were nothing but a waste of time
I never wanted to be anybody's other half
I was happy saying I had a love that wouldn't last
That was the only way I knew 'til I met you


You make we wanna say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Yeah, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before it's been like
Maybe yes and maybe no
I can't live without it, I can't let it go
Ooh what did I get myself into?
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do

Tell me is it only me
Do you feel the same?
You know me well enough to know that I'm not playing games
I promise I won't turn around and I won't let you down
You can trust I've never felt it like I feel it now
Baby there's nothing, there's nothing we can't get through


So can we say
I do, I do, I do, do do do do do do doo

Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before it's been like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let it go
What more can I get myself into?
You make we wanna say


Me, a family, a house, a family
Ooh, can we be a family?
And when I'm eighty years old I'm sitting next to you

And we'll remember when we said
I do, I do, I do, do do do do do do do
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do do
Cause every time before it's been like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let us go
Just look at what we got ourselves into
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,
Love you


Love,
Fia Aznam Roses

"Nak Ber-Tudung". InsyaAllah :)

Hai, Assalammualaikum :)


Hello, Saya lagi. Haha.
Biasa lah, kalau mood nak ber-blogging tengah ada, cam gini lah jawabnya. Kalau boleh ber-entri-entri nak ditulisnya. Haha. Tapi bila tade mood, terbiar jea blog neh, sampai berhabuk. Haaa. FUH-FUHH. Haihhh, banyak habuk betul lah. Haha :)

Okay lah, dah baca ke entri kat atas tuh? Haaa? Dah baca ke belum? Hurmm. Kalau belum baca sila baca dulu. Ehhh, p baca dulu lah tajuk atas tuh. Hehe. Babap nanti. Degil ehh. Alololooo, jangan lah nangis. Huhu :)

Sebenarnya nak cerita neh, Alaaa malu pulak lah. Haha.
Okay-okay lah. Heeee -,- Sebenarnya tatau lah kenapa sekarang neh rasa macam nak bertudung jea. Dah sampai seru ke? Hurmm. Maybe.
Bukan apa lah kan. Bila keluar-keluar jea, tengok perempuan pakai tudung, Haihh. Comelnya. Boleh buat menantu neh. Hahah :) Even I perempuan, cakap macam tuh. Heee :D

Tapi, seriously lah, memang macam teringin jea nak pakai tudung sekarang neh. Lagi pon sekarang bermacam-macam fesyen tudung boleh di-gayakan. Betul tak I cakap? Kan-kan. Betul kan. Hehe :)

Tak semestinya kalau ber-tudung semua benda kita tak boleh buat? Bak kata orang lah. Kalau dah ber-tudung neh semua benda yang nak buat, kena ada batasnya. Haaaa.? Betul ke? I tatau lah pulak. Tapi I tengok ramai jea orang pakai tudung boleh buat macam-macam benda. Haha. -,-

And, now ramai jugak artis yang ber-tudung kan. Termasuk lah Penyanyi No.1 Malaysia. Haaa, sape lagi kan. Tak kan lah you'll tatau. Heee :) Sape? Cer teka, cer teka sape tuh? Haha. Okay lah, kalau you'll tatau, meh I bagi tau, Haiyooo. You'll neh, penyanyi no.1 Malaysia bukan ke I. Hahah. Ehh-ehh, Oppss.!! Silap pulak. Hahah. Okay tak kelakar. Heee :) Sapa lagi kan, kalau bukan Dato' Siti Nur Haliza.



Dato' Siti Nur Haliza. She Gorgeous :)


Then, kita ada lagi penyanyi muda yang Gorgeous, Hot and nyanyian dia Awesome macam I. Hahah. *Perasan sungguh*.!! Hahah ~,~ Malu jea puji diri sendiri. Tapi....
Biar lah kan. Sibuk kenapa. Heheh :) Okay lah penyanyi yang I maksud kan adalah Yuna. Heee. Atau nama penuh die Yunalis Zarai. She so Awesome. SUKA GILER dengan Dia. Sangat suka dengan dress-up die. GILER STYLO lah i tell you. Huhuuh -,-



Yunalis Zarai, she Awesome yang Stylo :)


AND, ramai jugak bloggers yang ber-tudung lagi COMEL and GORGEOUS. Kalau I bagi tahu sape bloggers tuh, confirm ramai yang kenal and tahu sape kah gerangan nya. Heeheh :)
Ala, sape lagi kan.. Bagi I dieorang neh adalah bloggers yang ber-tudung lagi famous amos. Huhu. Neh haa, gerangannya... Heeee :D
Fatin Liyana and Yuyu Zulaikha..

Agak-agak, bile lah I akan ber-tudung neh? Hurmm. I tanak pakai ber-tudung sebab fashion, I nak ber-tudung disebabkan niat and ikhals ber-tudung. Betul tak I cakap.? Kalau ber-tudung disebabkan fashion, Huhh.!! Lebih baik I tak payah pakai. Sama je kan.
So, apa-apa pon doakan lah untuk I yea. Amin :)


p/s : Kalau pakai tudung, perangai macam setan tak guna gak kan? Haha. Opps, tade niat nak mengata.!!


Sekian, Terima Kasih.


Love,
Fia Aznam Roses

Monday, April 18, 2011

"Isnin Kembali".!

Hai, Assalammualaikum :)

Holla Miamor. Haha. Selamat Pagi Bloggers.
Macam biasa, pepagi lagi dah ber-ONLINE. ber-CHATTING, dan bermacam-macam BER lagi lah. Hehe. Nie pon online, ber-blog sume kat office. Ohh. Sedihnyaaa. Tak terkata. Haha.!!
Al-maklum lah, di-rumah tade tenet dah. BERUKBAND pon dah tade, Lappy pon tade. Sob,sob,sob... :( Haha. SEDIH TAK? SEDIH TAK? SEDIH KAN. Hehe -,-

Di-sebabkan Isnin dah kembali, I nak cerita sikit lah about weekend hari tuh. Haha. Tapi I punya weekend tade lah macam you'll punya weekend yang awesome tuh. Haha.
I punya this weekend biasa jea. Heee :)

Okay lah, That Saturday hari tuh, I tade p memane, just relax jea dekat rumah. Haha. Senang citer, makan tidur, makan tidur jela kerja I. Haha. GILA PEMALAS KAN.!!
Heee :) 1 kerja pon I tak buat. Sebab......
I memang tak suka buat kerja rumah. Haha. Kalau I suka pon, ikut MOOD. Kalau mood tengah rajin, 1 rumah nak di-kemasnya. Kalau mood tengah malas. Haaa, memang tak lah I nak buat semua tuh kan. ~,~

But, Semalam... Semalam tuh hari apa ekk? Tak ingat lah I. Boleh tolong bagi tahu tak semalam hari apa? Betul-betul tak ingat neh. Haha. Mesti bengang kan. Hari pon dah tak ingat. Hehe. AL-MAKLUMLAH, dah tua kan. Heee :) Okay lah, I gurau je.
Semalam kan hari Ahad. Alahaiii, korang neh..
Takan itu pon tak ingat. Hahaaa. Babap kang. Huhuuu -,-
GEDIKS.. Meluat-luat aku. Heeeee :)

Heee. I nak bagi tau neh, cepat lah sambung baca. Hehe. Semalam I pergi gym. For me, semalam pergi gym is the best. Haha... Sebab.........
Mesti nak tau kan. Kenapa semalam pergi gym best? Haha. Haaa, neh yang nak citer neh.
Semalam best sebab main BOXING. Wauuu. Sangat awesome lah i tell you. Best kot.
Tak pernah-pernah main boxing. Baru semalam dapat main. Best nyaaaa.

Tapi time first nak main tuh rasa macam bodoh-bodoh jea. Sebab, yela I kan tak pernah ber-boxing langsung. Tengok diri sendiri kat cermin, macam hodoh giler diri. Hahahahah.!!
Seriously, BURUK. Dah macam BERUK. Wakakak :)
Tapi lama-lama, Ahhh lantak lah. Boxing kot. Takan lah time boxing pon nak kena VOGUE kan. Wakaaaaaa. -,-
Memang tak lah. Hahaha.!! Tapi best lah. Rasa macam nak main lagi. Kalau tengah marah main CONFIRM........
Memang best. Tumbuk sekuat hati lah jawab nya. Haha :)



Haaa. this pic baru nak keluar umah. BUT, Before that kena lah bergambar dulu kan. Haha.
Itu penting okay. Haha :) Parah dah neh. Hehehe....
Tapi sayang lah, pic neh dah comel. Heeee, tapi gambar die macam ber-bijik-bijik jea. Haha. Nampak muka pon gelap. Haha... -,- COMEL KE MASALAH NYA? Haha. Tak kan? I tau tuh. Hurmmm :( Wekksss..




Comel tak kalau ber-boxing macam neh? Hahaha.!!!
Euwwww...


Okay lah, awak semua.. Dah nak pukul 9.00 pagi da neh. Haha. Kerja pon dah nak start kan. Heee :)
Nanti I story-story lagi k. Muahahaha -,-


p/s : Jangan main giler dengan kakak lepas neh. Haha. Sebab Kakak dah ada tali pinggang hitam. Wakakakakak :) *Tumbuk pun ntah apa-apa*.!! Kan-kan... :D


Love,
Fia Aznam Roses

Friday, April 15, 2011

"I Need To Be Alone".!

Hai, Assalammualaikum :)






Okay, di petang Jumaat yang hening lagi mendung-mendung neh, nak bagi tahu.
I NEED TO BE ALONE :) OKAY.!!

Don't push me anything about the stupid thing.!!
And don't ask me the same stupid question. Really hated.!!
Damn.....

REALLY-REALLY NOT IN A GOOD MOOD.

SEE YOU'LL ON MONDAY..

Bye..


Love,
Fia Aznam Roses

"I-City".!

Hi. Assalammualaikum :)

Halo, Selamat Hari Jumaat. Heeee. Bestnyaaaaa... Dah hari Jumaat. Rasa macam kejap giler masa, hari berlalu kan? Hurmmm.
Hehe. Mentang-mentang lah dah hari Jumaat, semua bersemangat jea nak p kerja. Haha. Termasuk lah Saya.. Yela, esok dah cuti kan. Yeayy.!!! Sukanyaa.. Memandangkan esok Sabtu boleh lah rileks-rileks sikit hari neh. Lagi pon I memang tak banyak kerja. Huhu. Wehh, dah kata pon Receptionist kan. Mana lah nak ada kerja sangat. Setakat angkat-angkat call and layan Client or Guests. Heeee :D

Itu jela kerja I. Hehe. Eh-eh, tapi jangan salah sangka pulak yea. I bukan setakat angkat call tau. Kerja-kerja admin ada jugak yang I buat. Hee. Banyak jugak lah. Tapi, BEST.!! Rileks. Tade lah kerja nak kelam-kabut kan. Huhuh -,-

Okaylah...

Pagi neh nak story sikit lah. And nak flashback balik time p I-City Shah Alam. Haha. Alaa, yang tempat banyak lampu-lampu tuh. Tak tahu lagi ker? Takan lah you'll tak pernah pergi kot. Tipu je tauk. Haha. Okay-okay. Alaaa, I pon baru jea 2 kali pergi. Hehe. Tapi.....................
Sungguh mengecewakan lah.

Korang nak tahu tak, dulu p tak kena bayar.... Sekarang pergi.. Grr.!!!
Semua kena bayar. Ntah pape jea. Dah la lampu-lampu je. Hurmm. Tak best langsung. Nasib baik lah pergi ada orang yang  bayarkan. Haha.

Tapi lepas neh, kalau pergi pon teringin nak masuk rumah salji die. Tengok macam best jea. Hari tuh, pergi ramai nak mampos orang. Tak best pulak kalau ramai-ramai. Hurmm. Apa ekk, nama rumah salji dia? Haha. Lupa pulak. Heeee.
Ohhh yaa..!! SNOWWALK... Heee. Seee? Dengar macam best. Haha.

Yela, nak p cuti luar negara ntah bila la boleh dapat p kan. Hehe. Malaysia bukan nya ada salji. So, p jela kat masuk umah salji. Waaaaaa, nak pergi..
Hehe. GEDIKS. Menyampah. Meluat-luat....!!!

Okay lah, Itu jea la yang cek nak story pada pagi Jumaat yang mulia lagi suci hari neh. Hehe.
Tapi sebelum tuh, cek nak show off sikit lah, time cek p I-CITY hari tuh. Hehe.
Gambor cek bese-bese jea. Tak tip-top pon. Haha.


Nak, HAMBEK KAU....



Haa, neh la lampu-lampunya yang dekat I-CITY.
Cantik tak? Cantik tak? Hehe...



My Lil Brother. Haha. Comel tak? Haha. Memang tak lah kan. Heheh.



Ehh-ehh, die neh lagi. Haha. Comel sangat lah tuh.
Hahaha. KEJAM :)



Haaa, ini la HERO saya. Hehee.
KACAK tak? KACAK KAN.!! Macam setan......



Eeeeeeeeeeeeeee, cute giler babi budak neh kan? Hahaha.
NYAMPAH. Huhu. Muka macam mintak pelempang jea. Hehe :)



It's me? Yup.!! Saya lah neh. Haihhh tak percaya ke?
Sila lah percaya. Saya neh. Heheh. BODOH. Hahaha "___"


Okay lah awak semua. Sampai sini saja lah coretan saya yang macam bangang-bangang tuh. Hehe.

Selamat membaca... Mmuahxx. XOXO.


p/s : Yeay.. Malam neh, MAHARAJA LAWAK. Best kot. Hahah. Umah kau ada ASRTO MUSTIKA? Ada ke? Haha.!! JAHAT GILER....


Love yaa,
Fia Aznam Roses

Thursday, April 14, 2011

"SEGMEN : BEN ASHAARI GEGAR LAGI"...

Hai Assalammualaikum :)




Amboiii. Asek nak gegar jea Abg Ben kita neh lah. Hahah. Apa-apa pon. Join jela. Heheh :)

Kite join je, kita join je. Hahah. *Tiru gaya Ucop Wilcha*. Hahah..


Love yaa,
Fia Aznam Roses

Wednesday, April 13, 2011

"MY ALL".

Hai, Assalammualaikum :)


Love this Song :)





I am thinking of you
In my sleepless solitude tonight
If it’s wrong to love you
Then my heart just won’t let me right
Cause I’ve drowned in you
And I won’t pull through
Without you by my side
I’d give my all to have
Just one more night with you
I’d risk my life to feel
Your body next to mine
Cause I can’t go on
Living in the memory of our song
I’d give my all for your love tonight
Baby can you feel me
Imagining I’m looking in your eyes
I can see you clearly
Vividly emblazoned in my mind
And yet you’re so far
Like a distant star
I’m wishing on tonight
I’d give my all to have
Just one more night with you
I’d risk my life to feel
Your body next to mine
Cause I can’t go on
Living in the memory of our song
I’d give my all for your love tonight
I’d give my all to have
Just one more night with you
I’d risk my life to feel
Your body next to mine
Cause I can’t go on
Living in the memory of our song
I’d give my all for your love tonight
Give my all for your love
Tonight
 


Love,
Fia Aznam Roses

"Fall in Love".!

Hai, Assalammualaikum :)

Selamat pagi bloggers. Rindunya nak berblogging..
Cuma, sejak-sejak akhir neh rasa malas la. Tatau la kenapa. Idea bermacam-macam kat dalam kepala hotak yang lembap neh. Hehe. Ehh-ehh.!! Lembap pulak. Huhu. Salah la, kat kepala hotak yang pandai lagi cergas, cerdik, bijak bistari neh. Hahaa.. *Perasan*. Huhu :)

Sekarang neh semakin menjadi-jadi gatalnya. Hehe. Tatau la kenapa. Maybe, i'm fall in LOVE. Huhu.
But, seriously...
I memang Fall in Love. Heee. Tapi jangan risau okay.!! I bukan fall in love with someone. Cuma, I tetiba rasa cinta dengan barang-barang I.

Contohnya..

- My Baby FL
- My Baby Canon
- My Baby Torch
- My Handbags & Shoes

Seriously, I memang sayang gilerr dengan barang-barang tuh. Sebab...
Barang-barang tuh I beli dengan titik peluh I and bayar dengan duit I sendiri. That's why I sayang gilerr dengan semua tuh.

You'll akan rasa puas bila beli something dengan duit sendiri. Walaupun, ada sesetengah barang mahal nak mati. But, bila beli dengan duit sendiri kita dapat rasa kepuasannya.
Betul tak? Betuk ke tidak? Haha. I nak tanya neh betul ke tak? Heheh. Rileks..
I gurau-gurau je. Haha -,-

Okay la, itu jela kot yang I nak share dengan you'll pagi neh. Hehe.
Jumpa lagi nanti. Sila rindu I yea. Haha.


Anak Pak Abu mintak kaki
Nanti i story-story lagi.
Okay. Hahah. Bye :)


In Love,
Fia Aznam Roses

Monday, April 11, 2011

"ODISSI STIRRED".!

Hai, Assalammualaikum :)


Masih belum terlambat nak cerita pasal Hari Jumaat hari tuh, Heee "___"
Kalau rasa nak baca, SILAKAN.. Kalau rasa tanak baca, pergi "M" sama korang. Haha. Agak kejam tak kalau I cakap macam tuh, dengan my followers? Haihhh.. Tak patut-patutkan. Heheh :)
Okay lah I memain jea. Takan la I nak cakap macam tuh dengan myfollowers kan. I bukan macam tuh. Jangan amek hati yea kawan-kawan :D PEACE..!!

Okay lah, You'll dah baca title kat atas? Heee. Nak sebut kemain susah lagi kan. Haha.
Nak tahu ke apa kah "benda" tuh? Okay lah, sebenarnya tuh adalah tarian India. Yang di-arahkan oleh RAMLI IBRAHIM.. You'll kenal ke dengan Ramli Ibrahim neh?

Haha. Neh lah yang I nak cerita neh,
Kalau you'll nak tahu dia neh adalah penari dari Malaysia yang mengetengahkan tarian India. Hehe :) Itu je la yang I tau pasal die. Hahaha :) Kalau nak tahu lebih lanjut pasal 'beliau' pergi la check and search kat google yea. Heheh.





Haaa, Ini lah RAMLI IBRAHIM :)


Okay lah, back to the entri...
Hari tuh, 1st macam tanak pergi. Yela. Tarian India kan. So, dalam kepala hotak da terpikir da, mesti ramai "KELly NG" kat sana. Haha. Tahu ke apa maksud KELly NG tuh? Hehe. Paham-paham sudah la yea.
Tapi disebabkan dapat ticket FREE.. I pergi jugak la. Haha. I pergi dalam 7 orang, termasuk lah MyBOSS and her family. Heee.
Okay lah the dance. Heee. Cuma, I tak berapa faham jela. Yela. Lagu sume bahasa Tamil kan. Mana lah I nak paham. And that time, Kepala ada sikit pusing + mengantuk. Hahahha...

Okay lah, Itu jea yang I nak cerita....

Nah I santapkan you'll dengan mypic yang tak seberapa. Huhuh. Neh BUKTI neh.... yang menunjukkan I pergi tengok the Dance. Hahah.....



Odissi Stirred 'From Tradition to Transformation'..

Haa, siap pose lagi tau kat poster die. JANGAN JEALOUS. Wakak.!!


Haihhh. Itu je la kot yang I nak story kat you'll. Ngantuk sudah neh. Heeee.

ZzzzZzzz.! Kan best kalau office neh BAPAK aku yang punya. Heeee :D


p/s : Walaupun lain agama, lain bangsa.. Apa salahnya kita bersatu padu. Heee. Da kata pon 1MALAYSIA kan. 

Salam 1Malaysia..


Love yaa.!!
Fia Aznam Roses