Thursday, May 19, 2016

"Vacation : BFF89 Trip to Melaka"


Hi Assalammualaikum :) 


Sebenarnya trip ni dah lama, bulan February haritu tapi kenapa sekarang baru rasa nak update.. Hihi.. Lagi pon untuk trip kali ni nak kata plan tu tak plan, sebab biasalah bila kita plan mesti benda tu tak jadi, so bila tak plan ehh jadi plakk.. Gitchewww :) Kita hanya merancangkan.. So "BFF89" trip ni adalah kali pertama kitaorang plan nak buat satu gathering or trip or whatever.. Memandangkan after habis sekolah masing-masing dah ada life sendiri, dah ada anak, dah kahwin memang agak susah nak jumpa.. Sangat susah okay! 

So untuk trip kali ni kami semua plan nak ke Port Dickson tapi biasalah if last minute memang susah nak cari hotel, sebab plan nak duduk Ancasa Hotel tapi the date yang kami nak pergi tuh tak available, so tak jadilah plannya.. But kitaorang rasa macam tak best pulak sebabnya dah plan nak pergi bercuti sesama last-last tak jadi plakkan.. So one of my friend cakap kita pergi Melaka.. For me I'm okay je even Melaka tuh my hometown.. Hiks.. Yela bila lagi nak bercuti dengan kawan-kawankan.. So ke Melaka lah kita.. Haha.. 

Untuk "BFF89" trip ni kami pergi seramai 7 orang, even tak ramai tapi happening.. Masing-masing pon dah kahwin, suami-isteri pon kawan kitaorang.. So happy and enjoy.. Malam sebelum pergi tuh kitaorang dah plan nak tunggu dekat petrol pam area rumah, sebabnya kami nak breakfast kat mana ntah tempat tu, aku lupa, plan pukul 8 pagi kena ada sana tapi akulah orang paling lambat sampai.. Haha.. Ampun kawan-kawan.. :) Maklum ada anak kecikkan.. Haha.. (Alasan yang munasabah tak?)

"BFF89" Trip to Melaka

Macam biasa muka owner blog tepek lu.. 
Selfie first before we go.. Hiks..

After dah breakfast, kitaorang terus gerak ke Melaka.. 
Then pit stop kitaorang Cendol Bakar Melaka.. 
Sebabnya kami sampai pon awal dalam pukul 11 macam tu.. 

Firash mama :) 

Mama and Firash :) 

The girls :)

Time kami sampai dekat Cendol Bakar ni pon tade orang lain.. 
Kiranya kami ni first customer of the day.. Haha :P

Lepas dah makan Cendol Bakar kitaorang gerak pergi Pantai Klebang, konon nak tangkap-tangkap gambar dekat ala-ala padang pasir tuh.. tapi jauh deknon nak kena jalan.. memang tak lah nak jalan jauh-jauh ada budak kecik tengah-tengah panaskan.. last kami tangkap gambar kat Pantai Klebang je.. Bolehlah dari tade.. Haha..

Kami ! nampak tak si kembo tuh? omey angat.. Hehe.. 

The boys :) 

BFF89 :) 
untuk trip ni, memang kami dah plan nak buat t-shirt BFF sebagai tanda kenangan-kenangan 
Gitcheww.. 

The Kids :) 

"BFF89" 
Hope our friendship till Jannah .. Amin :) 
#gemuknyaakudisitu #bilanakkurusnifatin #okbai

my small familly .. 
love both :)

Mariam + Ainol = Si Kembo (Helmi & Qarni) 

Mira & Apit ..
The cute lovebirds :)

Shidah & Naura 
Pretty mommy and daughter :)

After dah lencun dengan bergambar dekat Pantai Klebang, its time to lunch.. untuk lunch, kalau dah sampai Melaka tak pekena Asam Pedas memang tak sahkan.. so for lunch we all having asam pedas at Asam Pedas Kak Su, Duyong.. The asam pedas was so sedappp, then the cashier pon baik sangat.. Siap bagi murah lagi.. Huhu.. 

ok dah kenyang and i'm so sweating after dah bergambar tadi so time to check-in.. We all stayed at The Straits Hotel Suites Melaka .. for me the services was okay..
The room quite nice and the breakfast pon sedap and banyak choice.. 

my room.. 

so after check-in and masing-masing dah dapat bilik, so kami rest kejap sebab nanti pukul 5 nak bawak budak-budak mandi kolam.. Hehe.. 

swimming time.. rasanya lepas ni kena kerap bawak Firash mandi pool lah.. 
Sebab mula-mula masuk pool tu dia macam takut-takut.. Haha.. Haishh

Haha.. Perlu ke tutup hidung tuh? Haha 

Lepas dah penat mandi pool, after maghrib kami dinner kat
Ikan Bakar Alai (tak ingat apa nama kedai) tapi seriously sedap.. 

Fatin makan memang tak senonoh.. Haha 
Sementara tunggu makanan sampai, kedai tu memang ramai sangat orang.. 
kami order dulu otak-otak.. Sedap! 

I love the udang masak butter and sotong goreng tepung.. Ishh kena repeat lagi ni.. 

Konon after dinner nak jalan Jonker Walk, nak naik River Cruise, tapi memandangkan habis makan pon dah lambat then dengan kekenyangan lagi.. memang tak laratlah nak berjalankan.. Haha.. Makanya kami balik hotel tidur dan rehat.. Huhu 

Time to pulang and back to the reality life.. Hehe.. 

Tatau bila lagi dapat bercuti macam ni dengan dorang.. 
Masing-masing busy.. miss them so much! 

Should plan for next gathering.. Please..

"Real friends don't get offended when you insult them. But they smile and call you something even more offensive". - i love this quotes! 

Love, 
Fia Aznam Roses