Friday, August 10, 2012

"Sedih Rasa Hati"

Hi.. Assalammualaikum :)


Sedihnya tengok video iklan raya tahun nie..


Iklan - BERNAS
Sedih tengok iklan nie.. Walaupun dorang kurang upaya, tapi still ade semangat and tak berputus asa untuk pulang ke kampung dan jenguk pusara ibu.. 
Waaaa.. Sedihnyaa ':( 
Lots of Love
Fia Aznam Roses

Friday, August 03, 2012

"B2B #2 : CheckList Hantaran"


Hi.. Assalammualaikum :) 


Memandangkan, I'm someone's tunang and will getting married *soon* InsyaAllah.. 
So I have to make a preparations on my wedding day.. Heee :) I memang sangat excited bila nak sediakan barang-barang kahwin nie.. Memandangkan ramai kawan-kawan I yang dah kahwin so apalagi, mintak tips la.. Hehehe :) 

And I heard, mula-mula nak buat preparations wedding nie memang excited but lama-lama nanti akan jadi stress.. Erkk?? Seriously?? Hurmm.. I think so.. Sebab ramai orang yang cakap macam tuh.. =(
I hope when my preparations nanti semuanya berjalan dengan lancar.. Amin.. *smile* 

Okay, actually I nak update my checklist for barang-barang hantaran :) 
Memandangkan kami duduk tak berapa nak jauh.. So senang lah nak berjumpa ke berbincang ke kn.. 
Jadi bila dah discuss pasal barang-barang hantaran nie, banyak lah kami bincang dan argue lah apa lah.. Ade je kan.. Soooo....... 

Here are the checklist barang-barang hantaran ;-

- Hantaran  (For Him)
  • Sirih Junjung 
  • Cake
  • Manisan (Coklat/Gula-gula) 
  • Buah-buahan
  • Wallet / Belt 
  • Shoes 
  • Rayban (shades)
  • Ipad 
  • Bunga rampai 

So, bila dah buat checklist barang hantaran nie.. So nak lah tunjuk barang hantaran I masa tunang hari tuh.. Hehehe :)

Pink and Purple dah buat time tunang hari tuh.. So color nie akan di reject.. Hewhewhew -,-" 


Okay.. Sekian..!
Wa'salam :")


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Thursday, August 02, 2012

"B2B #1 - "Let's pick the color".


Hi.. Assalammualaikum :) 


I know its a quite long time, no new entry in my blog.. Hikhik.. Sorry guys..
I've been busy lah lately.. Tapi tade lah busy sangat pon I rasa.. Just kemalasan melanda diri.. Okay.. M.A.L.A.S.. Dang ~~
Sebenarnya memang ada niat nak update blog nie.. But, unfortunately bila dah buka blog nie, tetiba dah tatau nak tulis apa.. Haishh..

Dah lah malas nak buat entry panjang-panjang..

Let's proceed to the real entry what I want to update now.. !

Actually, entry for this time I would like shared something, that is the colors of wedding or solemnization nanti.. Seriously weh, all these colors cantik gilerr.. Tatau nak pilih color mana dah..

Cuba korang tengok color-color nie semua.. Bagi aku semua cantik.. But I'm still in choosing mode lagi nak pilih which colors yang sesuai nanti..

Somebody help me please .!

Blue + Purple + Grey

Fuschia 

Gold + Cream

Silver + Gold 

Purple + Grey 

Silver + Grey

Mint Green

Grey + Pink

Teal + Purple + Pink

Grey + Yellow

Sebenarnya kalau majlis nikah nanti I suka color-color pastel.. Paling I suka color peach kalau nikah nanti.. Eeee ! Rasa macam sweet je.. Ahakss..

Peach color :) 
My favorite color for solemnization.. 
Cantik kan.. 

p/s : Sila buat checklist okay!!!

Okay.. Sekian :)
Wassalam..


Lots of Love 
Fia Aznam Roses