Friday, August 26, 2011

Monday, August 22, 2011

"Bila Rindu"..

Hye. Assalammualaikum :)


Setelah sekian lama menyepi dari dunia blogging neh.. *Cehh, macam lah aku blogger FOFULAR kan*,, Hehe :) Okay biar lah.. Suka aku lah.. Nak perasan, #sekalisekala..
Dan kini aku telah kembali.. Haaaa. nak tahu kenapa aku lama tak berblogging? Nak tahu tak? Sebab setelah aku breakoff with my En. BuahHati.. Erkkk..!! Nak citer ke.. Arghh...!!! Okay..

Aku ceritalah.. Sampai bile aku nak simpan benda neh kan.. Then, apa gune ada BLOG kalau simpan buat pekasam.. Then now aku story lah sikit-sikit.. Heeeee -,- #GEDIKS okay..

Haaaa.. Setelah breakoff dengan En. BuahHati, yang kini telah ku panggil En.. EX :) Teettt.. Huhuh..
Aku terpakse lah berhenti seketika untuk blogging.. DAN...... Yang paling SEDIH, aku terpakse tukar link blog aku.. Aku dah lah suka link yang lama.. BEBELANFIAAZNAM.. Kenapa BEBELAN? Sebab aku kan suka membebel, merapu.. Tapi sekarang? Hurmmmm.. Aku terpakse tukar.. Nak wat acaner kan.. Haihh, lah blog.. Nasib kau lah ye, dapat Tuan macam aku.. CIAN KAU..
Dala kena tukar link yang ntah pape je aku rase.. Macam terlampau komerSIAL sangat je kan link baru aku tuh.. HOHO.. -,-

Tapi, aku redha jela.. Hurmmm.. RINDU dengan blog link yang lama.. Aku ingat nak tukar balik, tapi macam tak boleh je.. Dan, yang paling penting lepas neh tadelah orang nak stalker blog aku.. Then kutuk aku kat kawan-kawan die.. HURMM..
Sebab benda tuh je, aku terpakse tukar semua.. Grrrrr.!! Aku marah neh..

Huwarghh.. AKU RINDU.. Bebelanfiaaznam.blogspot.com.. :(


p/s : Tapi aku HAPPY sebab lepas neh "KAU" tade dah nak stalker blog aku.. Sebenarnya aku tak kesah pon kalau kau nak stalker, tapi kau dah melampau.. Kau stalker, lepas tuh kau kutuk-kutuk aku kat kawan kau, then kau suruh kawan kau baca blog aku.. Dah la, lepas neh aku tanak kau sibuk lagi.. SEKIAN..


Lots of Love,
Fia Aznam Roses

Thursday, August 04, 2011

"Aku tatau apa masalah sebenarnya".

Hye. Assalammualaikum :)


Mula-mula, tarik nafas, lepas.... tarik... lepas... Ahhhh.. Semput.. semput lagi. Hehehe. Dah sudah jangan lebih-lebih. Jangan lepas yang lain sudah. CETT.. Huhu :)
Macam mana puasa uolls? Okay ke? Gegirl kat sini pose occay-occay aja.. Heeee :) Eekk. GEGIRL? Euwwwww.!! Gegirl tatahan.. HAHA.

Dibulan puasa yang mulia neh, aku cume nak mengingat kat diri sendiri yang aku kena banyak bersabar. Jangan nak pikir banyak and aku pon tanak serabutkan kepala hotak aku. Setelah apa yang terjadi kat aku sebelum neh. HURMM. Seperti mana yang korang tahu lah kan. Heeeee :D
Yang tatau tuh tape, abaikan jela ye. Sebenarnyaa, entri aku kali neh aku cume nak melepaskan kentut.. EH-EH, Kentut pulak. HAHA. Salah lah, gurau aje. Sebenarnya, aku nak melepaskan kemarahan, kekecewaan aku kat sini. HURMM.

Bukan apalah, now aku betul-betul tak paham kenapa ade orang tak boleh tengok orang hidup bahagia, happy dan sewaktu dengannya... KENAPA? WHY? Haaaa? Cube bagi tahu kat aku. Pe lagi yang orang-orang tak puas hati?
Nak kata aku makan duit mak bapak dia? Tade lah pulak kan. Haihhh. Tak paham aku lah. LETIH pon ade neh. Jangan disebabkan mulut sorang sampai 1 kawasan perumahan tuh kecoh. KAN.~~

Aku bukan apa, aku cume tak puas hati kenapa orang yang tade kena-mengena dengan aku, orang-orang tuh pulak yang 'OVER'.. Erkkk? Apalah masalah korangkan kawan.!! SEDIH aku tengok korang. MACAM BUDAK-BUDAK betul.
Haihh, ini semua kerana mulut. Bak kata pepatah "Kerana mulut badan binasa". HAIHH. Tatau pulak akukan, ada gak lelaki mulut macam HARRR.....!! Kesian pon ade aku tengok.

Tapi tape, disebabkan bulan yang mulia neh, aku malas lah nak amek port sangat. Lagipon mulut orangkan. Kita tak boleh nak tutup atau nak buat apa. HURMM. Cuma aku nak bagi tahu lah. GOODLUCK lah apa yang kau dah buat. Kalau rasa tak puas hati lagi, panggil lah reporter. BARU BEST. Mesti glamour aku kan. Aku pon teringin nak jadi artis. HAHAHAHAHAHHA.


Haaa, neh aku dedicated khas untuk kau wahai lelaki yang mulut macam HARRR..
Hehee :) Jangan ingat korang perfect sangat. People always make mistake. KAU PON SEDARLAH, AKU TADE KENA-MENGENA DENGAN KAU, TAPI YANG KAU OVER SIBUK-SIBUK HAL AKU ASAL. KAU JEALOUS LETTEW AN? AN..AN..?

Kalau rasa diri tuh buruk, jangan lah sibuk nak buruk-buruk kan orang. Buat tambah dosa je. Baik kau buat amal ibadat. Ada gak 'pekdah' nyaaa kan.!! PAHALA pon kau dapat. <3


p/s : Heyy you monkey, WATCHOUTT... God know what you do. Remember that.!! Peace..~~


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Wednesday, August 03, 2011

"Aishiteru". ILOVEthisSONG.

Hye. Assalammualaikum :)

I REALLY LOVE THIS SONG. Haihh. Ada benda yang 'sweet' terjadi di-sebalik lagu neh. HAKHAKHAK. #gatal..



Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan
cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan
cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan
cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru


Lots of Love
Fia Aznam Roses

"SMILEEEE.!"

Hye. Assalammualaikum :)




Lots of Love
Fia Aznam Roses


"Kesah Apa Aku".

Hye. Assalammualaikum :)


Kenapa lah bulan puasa kali neh aku rasa macam tak bermaya je.!! Hurmmm. Sabar Fatin, sabar... Sabar itukan separuh daripada Iman. Haihh..
Hope aku kuatlah hadapi semua neh. Aku sebenarnya pon tatau lah kenapa. Aduiyaii. Macam budak kecik nak merengek pon ade neh. Heeee :) Okay, sila tampar saya ramai-ramai k. Bluekkss.

Okay lah, sebenarnya bukan tuh yang aku nak cerita kat sini. Aku just nak bagi tahu sekarang, yang aku hampir menemui 'cinta'.. Erkkk. Apa kes? HAHA. Rileksss. Bukan cinta yang cinta-cintun tuh. Hehehe :)
Neh cinta lain. Nak tahu apakah ia? Haaaaaaa. Kena lah tunggu. HOHO.! ~~

Heeeee. Tade lah, sebenarnya aku nak bagitahu neh, aku sekarang semakin happy. Lepas neh, aku tanak sedih-sedih dah. MAK TAK SANGGUP NOKK. HUHU :)
Terlampau banyak air mata aku neh tumpah korang tahu tak. Haiyakkk. #Nyampahh, aku dengar. Kali neh, aku tanak lah nangis-nangis sebab lelaki lagi. Macam tade 'pekdah' je. HEHE. *Sape suruh aku nangis sebab laki kan, haaaa.. Sekarang padan muka aku*. Huhu.

Tapi tape, now aku dah semaking kuat. Aku jugak semakin happy dengan diri sendiri. Sebab tayah nak pikir sesape dah. Wahhh. That's was awesome babe.. Sukaaa mak.!! Heeee -,-
Walaupun kadang-kadang aku rasa bosan jugak. Tapi disebabkan wa kuat, wa chill je. BAJET COOL lah konon. Hehe.



Walau apa pon yang terjadi lepas neh, aku akan tetap SENYUM...
SENYUM TAK PERLU KATA APA-APA. HEHE. Walaupun didalam ada duka.. ~~  Bukan korang yang merasanya, aku yang merasa. Tape. Be Strong bebeh.


Kalau korang nak tahu, bagi aku The Best Therapy is 'SHOPPING'. Huhuhu :)
Sebab bagi aku, kalau aku shopping, aku akan lupa segala hal. Hurmmm. Tade hal lah keluar pavi sorang-sorang. Mak dah biasa dah. Hehehe :) #Berlagak..~,~

So lepas neh tade lah nak pikir-pikir macam-macam kan. Heeee :) JYEAHHH <3


Lots of Love
Fia Aznam Roses

"WordLess Wednesday #6 - Saje gegediks nak show off pic sendiri.!"

Hye. Assalammualaikum :)


Sebabkan idea tade and tatau nak buat entri pe dah. So, aku saje lah nak gegediks show off pic aku sendiri yang tak seberapa neh.
Terimalah dari saya... Ecehhh.~~ #Nyampahhhh. HAHA. -,-




Neh muka semua mintak penyepak. MUAHAHAHA :) Weekssss.~~


Lot of Love
Fia Aznam Roses

Monday, August 01, 2011

"Selamat Berpuasa Semua".

Hye. Assalammualaikum :)


Dengan ini saya Fatin Iryani Azni Bte Aznam A.K.A Fia Aznam Roses :) Hehe. Nama glamour kena ade, baru lah tiptop. Hehe :)
So, dengan ini saya ini mengucapkan Selamat Berpuasa Semua Kepada Umat Islam :) Semoga puasa kali neh di-berkati oleh-NYA.. AMIN.
Ampun salah dan silap saya.~~ <3


Lot of Love
Fia Aznam Roses