Tuesday, March 29, 2011

"The Kardashian".!

Hai, Assalammualaikum :)



LOLL. Pagi-pagi lagi dah bukak citer pasal orang kan. Haha. Ehh. Pasal orang ke? Hurmm. Pasal orang lah tuh kot. Heeee :D
Bukan apa lah kan. I salah seorang FANS dieorang. Auwwww.!! Minat gilerr dengan family Kardashian neh. Best jea tengok gelagat-gelagat dieorang neh. Tak kira lah mak dieorang ke, ayah dieorang ke......
Semua sporting and 1 kepala. Heeee :)





Yang neh la yang paling HOT sekali. Heeee. But, I suka yang tengah sekali. Hehehe.
KIM KARDASHIAN



p/s : Best jea ada family macam neh. Hehehe :)


Fia Aznam Roses

"PEREMPUAN? SEMUA PON BOLEH".!

Hai, Assalammualaikum ":)


First of all, Selamat Pagi semua.
Dengan mata yang keKUYU-KUYUan, I gagahkan jugak lah diri neh bangun pagi. Grr, yang pada mulanya, agak MALAS jugak lah nak pergi kerja hari neh. Hehe :) Oppsss.!! I bukan malas nak pergi kerja. REPEAT.. I bukan malas nak pergi kerja, just malas nak bangun pagi je. Heeee :) Biasalah, bangun pagi kan ada orang kejut. Kalau bangun sendiri. Hurmmm.!! Memang jawabnyaaaa, LAMBAT lah kan. So, disebabkan orang kejut, kena lah bangun jugak. Hahaha.~,~

Okay, dengan title entri kali neh, saja lah nak cerita sikit, saja nak bagi lelaki-lelaki kat luar sana panas. Haha.!! *Panas sangat ke*.?
Huuhu... Itu no comment lah kan. Sekarang neh, semua perempuan boleh buat apa jea yang lelaki boleh buat. Haaa? Nak berlagak sikit lah...
INGAT LELAKI JEA KE YANG BOLEH BUAT. Ehhh, Hello..... Now, PEREMPUAN PON BOLEH BUAT TAU. Hehehehe :) *Itu lah selalunya ayat-ayat yang keluar kalau perempuan and lelaki bila bergaduh mulut*.!! Hahahaha. Macam budak-budakkan. Hahah. Dulu-dulu time sekolah boleh lah. Now, da tua, umur pun da meningkat. SILA MATANG SIKIT yea :)

Haihhhh......


Love
Fia Aznam Roses

Friday, March 25, 2011

"KENANGAN - RINDU MEREKA", SEKARANG SEMUA DAH BESAR :)

Hai, Assalammualaikum :)


Tengahari Jumaat yang mulia neh, membuat kan I yang duduk seorang diri kat depan neh. Hurmm :) Depan??? Ala dah kata pon Receptionist kan. Duduk depan lah. Haihhh. Ngantuk seh. Heeee -,-
Lagi-lagi baru lepas makan tengahari kan. Haihhh, Sangat-sangat mengantuk lah. Memang hati neh tak sabar jea nak balik. Esok Sabtu. Wauuu. Bahagianya hati neh. Hehehe :) Dah-dah, jangan nak suka sangat yea. Hurmmm.

Okay lah entri kali neh, bukan apa lah kan, tengah duduk seorang diri kat depan neh, tengok-tengok Facebook, tengok Twitter. Tetiba ternampak satu picture..... Hurmmm. Tetiba sayu jea tengok pic tuh. Rindu datang mengcekam dada :) Huhuh `,` *Menggelabah.
Tapi serious okay. Tade gurau-gurau. Memang rindu sesangat dengan mereka.

Nak tahu tak pic apa? Disebabkan hari neh Jumaat, I baik hati. I kasi tunjuk lah. Hahaha....

Nah

1

2

3


Seee ? Cer tengok tuh? Sapa yang tak rindu saat-saat macam neh? Semua orang pon akan rindukan. Now, semua dah besar. Kalau jumpa pon confirm tak kenal. CONFIRM punya lah. Kalau kenal pon, belum tentu bertegur-sapa kan. Hurmmm. Biasalah...... Semua dah brader-brader, sista-sista :) Hurmmm lagi, lagi dan lagi. Heeeee :)
Ntah-ntah ada yang da tunang, dah kahwin or maybe ada yang dah beranak-pinak kot. Ntahlah, aku pon tatau. Sebab, habis jea sekolah rendah semua pon lost contact. Tade sorang pon yang keep in touch..... 

Ntah bila lah dapat jumpa dengan dorang neh. Atleast, buat la Reunion ke kan. Mesti bestkan. Haihhh, bila lah tuh.....................
No comment :(

Okay lah, dah malas nak tulis panjang-panjang neh. Ngantuk. Now, tunggu time nak balik jea. Haihhh, 

Sekian, Terima Kasih la yea. Selamat membaca. Heeeee -,-


Love, Miss this moments
Fia Aznam Roses


"I ADORE YOU BABAY".!

Hi, Assalammualaikum :)

I adore you.!! Grrr. Tak boleh tengok you. I rasa macam nak gigit-gigit jea. Hehe. GIGIT? Benda tuh pon tade depan mata, macam mana nak gigit. Huhu -,-
Hurmm. Mesti you'll ingat I neh syiokk sendirikan. Hahaa.!! AND mesti you'll pelik kenapa dengan I neh, macam perempuan gersang pon ada. Hahaha. YEKE? Heee. Memang pon. Wakaakaka :)
Seriously I nak you jugak, walau apa pon yang berlaku. I tak kira............. YOU WILL BE MINE. Walaupun TERSEKSA JIWA RAGA menunggu you. Hurmmm :(
Tapi sampai bila I akan tunggu you. I tau yang I tak mampu nak memiliki you. Goshhhh....... Please..!! I need 'HIM'. Really-really need.!! No matter what..... I fall in LOVE.!!

Haihhhhhh........

Sampai bila lah I nak kena tunggu you ekk? Adakah mengambil masa yang lama, panjang untuk I memiliki you? Hurmmm -,-
I've no IDEA. But, I really-really want it....!! I rasa macam nak GILERR jea tunggu you.




Hurmmmm -,-




You'll mesti tertanya-tanyakan, dengan siapa lah yang I adore sangat neh...
Macam perempuan tak betul jea, Disebabkan "BENDA" neh. Hehe :) BUT, no need to worries k. Tade apa yang BISA menghalang I dari memilikin DIA. Haha.

Dah sudah lah tuh Fatin oiii. ADOREEE sangat pon tak boleh kan. Jangan terlalu mengharap lah. TAMPAR NAK? Heeeee :D

Okay-okay I dah malas nak main TEKA-TEKI lagi.

Sebenarnyaaaa.....................................................................
I nak benda neh..!!! Hehehe :)

*

*

*







Hurmmm.

Agak-agak bila I dapat memiliki you neh???? Maybe mengambil masa yang agak lama jugak kan. Sebab I tak masyukkk.!!!!

Waaaaaaaaaaa.. Sob.Sob.Sob. *sedih neh*. Cepat pujuk...

Tade sesapa ke yang sudi belikan I benda alah neh??? Hahahahhaha. Cettt, perasan.. Sapa lah yang sudikan. Dah Fatin sabar jela, simpan duit tuh. Banyak lagi benda yang berfaedah dari beli handphone kan. Hurmmm. Pikirlah dan Selamat Beramal. Hahahahahhaahhaha :) Bluekkk.!!!

No matter what, I ADORE YOU BB TORCH. Mmmuahxxx.


Love,
Fia Aznam Roses


Thursday, March 24, 2011

"GAME ANTARA BLOGGER : 2"

Hai.



Saya join :) Heeee.

Semua pun nak JOIN kan. Kalau nak tau lebih lanjut KLIK neh BEN ASHAARI


Fia Aznam Roses 


"SUCKER PUNCH".!

Hi, Assalammualaikum :)

Mesti korang pelikkan? Bila tak berblogging, agak lama lah tak usik blog yang HODOH and TAK COMEL neh. Bila MOOD nak berblogging, Satu (1) hari sampai berentri-entri. Hahah :) Okay.!! Jangan kutuk. Tengah ada mood neh nak berblogging. Heheh :)

Okay lah, now nak story sikit. Hari neh hari apa ekk? Cer teka. Kalau betul bagi lollipop. Hahah :) Macam bongoks. Heee. Gurau jea. Tade lah sebenarnya hari neh HATI ADA SENANG....... Kenapa? Sshhh. SECRETO DE AMOR. Huhuh :D 
*gediks-gediks*.!! Dah jangan nak gediks sangat lah. Sebenarnya nak kasi tahu neh, Hari neh kan Hari Khamis. Kalau hari Khamis kan movie-movie baru keluar kat punggung anda, Haha. Ehhh silap pulak, Kat pawagam berdekatan anda. Wakakakkaka :) Macam sakai laut jea.!!

Entri kali neh nak bagi tau lah kan, ada 1 movie baru, macam BEST jea. Hurmmm. Korang mesti tau kan, movie apa yang keluar hari neh. Heeee :) Banyak jugak lah. Kalau nak tau p lah check kat tenet korang. Huhuh :) Tapi salah Satu nyaaa movie neh. SUCKER PUNCH.!!




Tatau lah movie neh BEST or tak. Tengok macam best jea kan. MACAM LAYAN JE. Kalau korang nak tau citer neh best ke tak p lah tengok yea. Kalau best bagi tau. Hahah. Boleh pergi tengok. Kalau tak best tanak lah tengok. Membazir duit jea. Wakakaka :) Gila kedekut. Haaaaa.!! Biasalah sekarang kena SAVING KERAS. Huhuhu :D

Okay lah neh nak cerita sikit tentang cerita SUCKER PUNCH. Bacalah Sinopsis neh yea. Heeee.!!!

***************************

“Sucker Punch” is an epic action fantasy that takes us into the vivid imagination of a young girl whose dream world provides the ultimate escape from her darker reality. Unrestrained by the boundaries of time and place, she is free to go where her mind takes her, and her incredible adventures blur the lines between what’s real and what is imaginary.

She has been locked away against her will, but Babydoll (Emily Browning) has not lost her will to survive. Determined to fight for her freedom, she urges four other young girls—the reluctant Sweet Pea (Abbie Cornish), the outspoken Rocket (Jena Malone), the street-smart Blondie (Vanessa Hudgens) and the fiercely loyal Amber (Jamie Chung)—to band together and try to escape a terrible fate at the hands of their captors, Blue (Oscar Isaac) and Madam Gorski (Carla Gugino), before the mysterious High Roller (Jon Hamm) comes for Babydoll.

Led by Babydoll, the girls engage in fantastical warfare against everything from samurais to serpents, with a virtual arsenal at their disposal. Together, they must decide what they are willing to sacrifice in order to stay alive. But with the help of a Wise Man (Scott Glenn), their unbelievable journey—if they succeed—will set them free.

Born from the creative vision of filmmaker Zack Snyder (“Watchmen,” “300″), “Sucker Punch” features an ensemble cast of young stars, including Emily Browning (“The Uninvited”), Abbie Cornish (“Bright Star”), Jena Malone (“Into the Wild”), Vanessa Hudgens (the “High School Musical” films) and Jamie Chung (“Sorority Row”). The film’s main cast also includes Carla Gugino (“Watchmen”) and Oscar Isaac (“Robin Hood”), with Jon Hamm (“The Town,” TV’s “Mad Men”) and Scott Glenn (“The Bourne Ultimatum”).
Zack Snyder directed “Sucker Punch” from a screenplay he wrote with Steve Shibuya, based on Snyder’s story. Snyder and Deborah Snyder produced, with Thomas Tull, Wesley Coller, Jon Jashni, Chris deFaria, Jim Rowe and William Fay serving as executive producers.
The behind-the-scenes creative team includes Academy Award®-winning production designer Rick Carter (“Avatar”) and “Watchmen” and “300″ veterans director of photography Larry Fong, editor William Hoy and costume designer Michael Wilkinson. The music is by Tyler Bates and Marius DeVries.
Warner Bros. Pictures presents, in association with Legendary Pictures, a Cruel and Unusual Production, a Zack Snyder film, “Sucker Punch.” Opening nationwide in theaters and IMAX on March 25, 2011, the film will be distributed by Warner Bros. Pictures, a Warner Bros. Entertainment Company.


Yang setia menanti
Fia Aznam Roses

"GRENADE".!

Hai.

I LOVE THIS SONG and I LOVE BRUNO MARS :)




Easy come, easy go
That's just how you live, oh
Take, take, take it all,
But you never give
Should of known you was trouble from the first kiss,
Why were they open?
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked,
Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same

No, no, no, no
Black, black, black and blue beat me till I'm numb
Tell the devil I said “hey” when you get back to where you're from
Mad woman, bad woman,
That's just what you are, yeah,
You’ll smile in my face then rip the breaks out my car
Gave you all I had
And you tossed it in the trash

You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love is all I ever asked
Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same
If my body was on fire, ooh
You’ d watch me burn down in flames
You said you loved me you're a liar
Cause you never, ever, ever did baby...
But darling I’ll still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same.
No, you won’t do the same,
You wouldn’t do the same,
Ooh, you’ll never do the same,
No, no, no, no



Grenade ke? Hahah.!!

Fia Aznam Roses

"TRUEFITNESS".!

Hye. Assalammualaikum :)


Agak lama jugak lah tak berbloggingkan. Hurmm. Alaaaa, kalau lama tak berblog pon bukan ada orang rindu, bukan ada orang carikan. Hahaha. Yela, blog kita neh mana BEST. Followers pon tak ramai kan. Hurmmmm.!! *merendah diri lah pulak kan*.. Heeeee :D

Sebenarnya bukan tanak berblogging....
Cumaaaa....
Idea tuh ada jea dalam kepala HOTAK neh. Tapi nak menaip neh agak malas sikit lah sekarang. Hurmmm. Tatau lah kenapa. Padahal Computer depan mata jea. Jari-jemari kat keyboard sentiasakan. Kalau weekend memang tak lah nak online kejadah semua tuh. Sebab kat rumah dah tade Berukband, Lappy pon rosak. Haihhh.!!

So. entri kali neh, bukan apa lah kan. Just nak share dengan you'll yang I neh kan dah main gym. Alaaaaa, yang I citer dulu tuh. Heee. Itu pun kalau you'll ingat lah kan. Heeeee :) *perasannnnn, ada ke orang nak ingat entri kau Fatin*? Macam entri kau BEST sangat jea sampai orang nak ingat-ingat. Hahahaha :D

Okay-okay kalau tak ingat tape. Yang ingat tuh TERIMAS yeaaa. Haha. Bukan apa lah kan, I cuma nak bagi tau sejak I join TRUEFITNESS tuh, ada lah jugak perubahan. Hahaha. PERUBAHAN? Apakah perubahan tuh? Cer citer, cer citer. Heeee.!!
Walaupun tak sampai sebulan lagi ada lah jugak perubahan. Heee. Okayokay, mesti you'll nak tau kan, Hurmmm. Malu pulak nak bagi tau kan. Haihh.!!

Hurmmm. BERAT I DAH TURUN OKAY. Wahahahah :) Walaupun tak banyak. Ada lah jugak penurunannya. Hehehe :)
*Berlagaakkkkknyaaaa*.!!!

Okay lah tuh jea yang i nak bagi tahu, Saja nak poyo bagi tau orang yang berat I dah turun. Hahahahhahahhhahahaha *meluatnyaaaaaa*.!!!




Haaa, neh la TRUEFITNESS :) Tapi I join kat Kenanga International.!!
Kalau you'll nak join mari ler. Heheheh :D



First, tak suka main benda neh, sebab bile turun dari benda neh, kepala sikit pusing. Hahaha. But NOW, dah okay dah. Tapi tak lari sangat lah. Jalan jea. Hahahaha :) ONEDAY okay.!!



Haaa yang neh pulak? Hurmm. Belum berkesempatan nak Join class. Hehehe :) Tatau lah bila nak join class neh. Tengok macam happening kan.


Okay lah, jari-jemari yang comel neh dah penat lah nak menaip. Hahaha :)

Luv yaa. XOXO. Sekian, Terima Kasih. :)


Yang berlagak poyo
Fia Aznam Roses

Tuesday, March 15, 2011

"PEACE".

Hurmm, Dah tatau nak tulis apa kat BLOG neh. Heeee
Peace. Luv ya.


Fia Aznam Roses

Monday, March 07, 2011

"Si Comel and Si Gedik Zaara Mikaila".

Hye. Assalammualaikum :)


Hello Monday. Heee. Setelah off selama dua (2) hari neh, rindu I kat blog yang tak comel neh :) Hehehe. Poyo.

Heeee. Okaylah, now I nak cerita sikit. Semalam Ahad I pergi gym. Huhuh. Maluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Okay tak malu dah. Balik dari gym ingat nak p jalan-jalan kat Pavi jap. Heee, sambil menyelam minum air dik. Itu harus lah. Dah de kat area KL. Takan lah nak terus balik? Ahakss. Memang tak lah kan.

I pergi gym around pukul 1.00pm macam tuh, Hurmm. Pergi naik Public Transport je. Tade license lagi. So, naik public transport lah. Heee. I main gym sampai pukul 4.00pm. Grrr.!! Sangat penat. Kaki badan semua sakit. Hheheheeh.

So, after dah habis main gym, I pergi Pavilion lah. Apa lagi kan. Hurmm. Ingat plan nak shopping sikit lah. Nak usha kasut and handbag. Tapi, tengok semua kedai macam tak menarik je. Hurmm. Macam mane tuh? First tengok kasut kat Vincci. Tak menarik sangat, then tengok kat Charles&Kieth de kasut lawa. Tapi..........................................
Kebetulan duit tak berapa nak cukup kan. Soooo, lupakan jela. Hehehe. *Sedihh.

Hurmm. Okay lah. Lepas tengok handbag and kasut, tatau nak beli apa. Terus pergi Watson. Beli barang keperluan. Hhehehhe :) Lepas beli barang kat Watson, pergi la jenjalan. Heee. Jalan punya jalan punya jalan. Hahhaha. Terjumpa pulak myfriend :) Hye. K.Ila. Why i call her K.Ila? Sebab dia tua lagi dari I. And plus dia dah kahwin. Huhuh. I terjumpa dia kat Pavi dengan Family dia. Heee.

Dengan muka tak malunya, I jalan sekali dengan Family dia. Huhuh. I bukan apa, geram kot dengan anak-anak dia. Anak dia 2 orang. Sepasang you'll. Best je tengok. Hehehe. Tapi yang I geram sekali dengan anak dia yang last. Heee.

Malas nak cakap banyak neh lah pic budak kecik Si Zaara Mikaila.




Si Comel Zaara Mikaila :)



Si Gedik Zaara Mikaila :)


De picture dia dengan I, tapi kat handfone :) Maklum la yea. I tade USB Nokia. Hheheheh. So tak dapat ler nak upload pic kat handfone neh. Nextime lah yea. Huhuhu. ~,~ 


p/s : Bila lah nak ade anak neh kan? Awwww.Kahwin pon belum ada hati nak ada anak kan? Wakakaka :)



Yang ingin punya anak
Fia Aznam Roses

Friday, March 04, 2011

"Sambutan Hari Tentera Darat ke-78".

Hye. Assalammualaikum :)


Hye. Selamat Hari Jumaat semua. Dengar jea Hari Jumaat, semua orang pon happy kan. Heee. Termasuklah I. Wauuu. Superb glorious Friday. LOIKE. Hahahah :) 

Semalam I tak update apa-apa entri. Agak-agak ada orang rindu tak? Hhaha. Cett. Perasan. Ada ke yang nak rindu? Bagai pungguk rindukan bulan. Wakaka. Nak bersastera lak kan. Memang tak lah. Heee :) Mari lempang ramai-ramai.
Okay lah. Tadi time nak p kerja lalu lah kat Dataran Merdeka. Perghh. Banyaknya abang askar. Huhuh. Bang Askar nak number phone. Ahaksss.!! Benci, Gatal. Tade gurau jea. Jangan amek serious okay.

Okay, tengok ramai sangat abang askar. Baru teringat Ahad neh ada Sambutan Hari Tentera Darat ke-78. Hhuhuhu :) Dah ke-78 tahun dah kan. Hurmm. Tapi kita semua tak pernah nak bagi respons apa-apa. Cuba kalau party-party kat club? Tak payah invite, sendiri datangkan. Heeee (; *poyo

Setiap tahun tanggal 1 Mac merupakan satu tarikh bersejarah kepada seluruh warga Tentera Darat Malaysia. Bermula dengan penubuhan 1 kompeni percubaan pada 1 Mac 1933 maka kini Tentera Darat berbangga dan terus yakin pada usia 78 tahun untuk terus berbakti kepada Negara tercinta tanpa mengira kepentingan diri.








So. Ahad neh marilah datang beramai-ramai kat Dataran Merdeka yea.


p/s : 1 ANGKATAN Tetap Gagah Tetap Setia.


Yang ikhlas lagi bersemangat
Fia Aznam Roses

Wednesday, March 02, 2011

"Seriously Aku Dah Jatuh Cinta".

Hye. Assalammualaikum :)


Okay, entri kali neh agak kelucahan dan ala-ala kegersangan sikit. Wakakakkak. Choiii. Bukan apa, now I memang dah jatuh cinta dengan someone. Grrr. Tergugat iman mak tengok dia nokk. Hhaha. GATAL. Mari lah tampar saya ramai-ramai. Kenapa lah Gatal sangat anak Aznam sorang neh. Huhuhuh :)

Pagi tadi I dah tulis entri pasal I happy kan. So, entri kali neh, adalah kena mengena sikit. Huhuh. Tapi pasal apa? Hhaha. Malu pulak nak cakap. Ahaksss.!! Seriously I gediks. Dahh. Jangan nak gediks sangat lah kan. Heee :) What do i care???
Now, memang dah jatuh hati. And hati dah pun jatuh longkang. Hhahahhah. *macam sakai hutan je*.

Ok. I sebenarnya dah jatuh cinta dengan HERO, filem I AM NUMBER FOUR.... Awwww. Alex Pettyfer. ILOVEYOUSOMUCH. Damn.!!!!!
Kalau you'll nak tahu die neh muda lagi kot. Macam tak percaya jea. Tua lagi I dari die. Hurmmm. He was born on 10th of April, 1990. Muda siottt. Grrr. Wauuu anak ikan mak. Wakakakkakakaka...... <3 

Malas nak cakap banyak nah tengok picture die neh. Tergugat iman nokk.






neh yang mak tak tahan neh. Wkakakakakakakak.



wauuu... anak ikan mak sangat kacak ~,~


Cuba tengok? Agak-agak korang tergoda tak tengok mamat neh? Heee. Ouchhh. Alex Iloveyou. Mmmuahxxx :)


Pen merah pen biru
I love you.


Yang sedang kegatalan
Fia Aznam Roses

"Sangat Happy", THANK YOU :)

Hye. Assalammualaikum you'lls :)


Apa kehelnya neh yop? Tetiba pulak happy bebenor pagi-pagi buto neh? Wakakakka. MACAM tak boleh blah jea cakap macam tuh. Yelaaa. Nanti belajar lagi macam mane nak cakap orang Nogori neh. Huhuhuh :)

Okay, dahh. FULLSTOP. Jangan nak melalut sangat. Nak bagi tahu neh, yesterday and today, CEWAHHH.. sangat HAPPY. SEBABBBB........
Hahaha. Tertanya-tanya tak korang???? Tanya lah, Tanya lah. Heeee :) Tolong sepak sekali muka neh. Nak memain pulak pepagi neh. Huhuhu. Bukan apa lah you'll I tersangat lah happy. Hurmmm. Tapi jangan lah nak happy sangatkan. Nanti benda lain yang jadi. OKAY dah. Jangan happy sangat yea Fatin....

Nah baca cerita happy I :) Baca jangan tak baca, kalau tanak jangan baca. Hahahha, TAPI membacakan menambahkan ilmu pengetahun. Wkakakaka. Wekkss.!!


Happy 1

Just nak bagi tahu and nak sharing-sharing sikit dengan you'll yang semalam hajat I tercapai nak tengok wayang, Heeee. Mesti you'll nak tahu kan I tengok cerita apa? Heee. Nak tahu tak? Nak ke tak? Hhaha. Ok serious. Kalau you'll baca entri I yang semalam mesti you'll dah tahu yang I tengok cerita apa kan. Heeee :) Semalam I p tengok cerita I AM NUMBER FOUR. Wauuu. Seriously cerita tuh memang sangat BEST and HERO sangat KACAK. I REALLY LOIKE. Awwww.!! GEDIKS. Cerita tuh memang best. Pergi lah tengok you'll. Heee :D


Happy 2

Okay kali neh happy sebab pagi tadi Chelsea dah menang setelah menentang ManCISter United 2-0 OKAY. Hahahahaha. Terimakasih Chelsea keranamu telah membuktikan yang KAMU boleh. Heee :)  To Torres. I rasa ILAPYOU lahhh. Huhuhuh. Gatalll. Nanti I nak date dengan you ye En. Torres. Mmuahxx <3 Tunggu I tau. Waakakakakaka.!! Perasan. Tahun bila lah boleh jumpa dengan Torres neh. Oneday Bebeh :) ilapyouchelsea ♥


Happy 3

Okay kali neh serious, tade niat nak poyo atau nak menunjuk. I nak share jea dengan you'll apa yang I rasa. Hurmmm. You'll tahu tak apa yang I rasa sekarang? Hurmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.
Nowww, I rasa nakkkkkkkkk terberak. Wakakaka. Okay, tak funny. I gurau jea. Heeee :) Jangan marah okay.
I happy bukan sebab apa, setelah bersusah payah dengan masalah duit, akhirnya masalah tuh settle jugak. Kalau you'll ingat dengan entri I yang terdahulu, cewahhh, *terdahulu. Pasal masalah kereta yang nak kan downpayment 4K tuh, akhirnya dapat jugak. Dengan bantuan myfamily. So, today katanya kereta I akan keluar. Heeee. Happy sesangat. Thanks family :) Kerana bersusahpayah demi saya. Mmmuahxxx. ♥ So, tunggu jela kereta I keluar. AMIN. Alhamdullilah.!




motif gambar ? Haaaa. Tade motif. Saja nak tunjuk, macam neh lah kalau muka tengah happy.
Huhuhuh :D



dolly-dolly kat EEEEEEEEEEE :) Hahahha ~,~


p/s : Terimakasih Ya Allah :) Kerana telah memurahkan rezekiku. Amin. Alhamdullilah.



Yang sedang berbahagia
Fia Aznam Roses


Tuesday, March 01, 2011

"I AM NUMBER FOUR".

Hye. Assalammualaikum :)




Sekarang ada movie baru kat wayang. Mesti korang dah tahu kan cerita apa. Hurmm. I belum berkesempatan lagi nak tengok movie tuh. Tatau lah bile boleh p tengok movie tuh. Macam BEST jea. Sape yang dah tengok? Best tak movie tuh? Kalau best bagi ler tahu. Kalau tak best pun bagi ler tahu. Huhuhu :) GEDIKS.!!

Kenapa tajuk cerita neh I AM NUMBER FOUR? Kenapa tak number eight ke, nine ke ten ke. Heeee. Nak tahu mari baca sinopsis neh. Hhuhuhuh ~,~


Filem neh dibintangi oleh Alex Pettyfer, Timothy Olyphant dan si cantik Dianna Agron (pemeran Quinn Fabray di Glee). Filem neh mengisahkan tentang 9 alien remaja yang melarikan diri sesaat setelah planet mereka, Lorien dihancurkan oleh spesies lain saingan mereka. Salah satu alien tersebut bernama Number Four (Alex Pettyfer) kemudian bersembunyi di bumi dan menyamar sebagai remaja SMU di Paradise, Ohio dengan nama Jhon Smith.

Nombor Satu, Nombor Dua, dan Nombor Tiga telah mati. Kini giliran Nombor Empat, John Smith lakonan (Alex Pettyfer) adalah yang Nombor Empat. Ia harus bersembunyi dari mereka yang mahu membunuhnya. Namun saat John menemukan cinta, ia merasa tak takut lagi. Ia harus melawan. John Smith tak mau lagi hidup dalam pelarian. Walaupun harus mati, John sudah siap.
Alkisah, ada sembilan bayi dari planet lain yang melarikan diri dan terdampar di bumi. Sembilan bayi ini selalu dikawal oleh pengawal mereka sampai mereka semua dewasa. Saat itu, sembilan bayi ini akan memiliki kekuatan super dan susah untuk dikalahkan. Sampai saat itu tiba, adalah tugas sang pengawal untuk menyelamatkan bayi-bayi ini. Bayi-bayi ini hanya boleh dibunuh sesuai urutan mereka.

Bayi nombor empat yang kemudian mengambil identitas sebagai John Smith ini pun selalu hidup dalam pelarian, ditemani Henri (Timothy Olyphant), pengawalnya. Suatu ketika, John sampai di sebuah kota bernama Paradise. Tak disangka, kota ini pula yang memperkenalkan John Smith pada Sarah Harte (Dianna Agron). Saat cinta mulai tumbuh di hati John, makhluk dari planet asing ini pun yakin kalau ia tak mau lagi hidup dalam pelarian. Bagaimana nasib si nombor empat ini? Heeee :)


 -Alex Pettyfer-

Neh lah HEROnya. Sangat Kacak. Awww.!! Tetiba terjatuh cinta pulak tengok mamat neh. Hahahhahahaaha ;) Gataiii. Tolong tampar sekali awak.
Huhuhuh ~,~


-Dianna Agron and Alex-

Yang neh pulak HEROIN dalam cerita neh. Hurmmm. Lawa lah jugak. Hahahah. *Jealous*.Wakakakaka.!!


Bila lah boleh p tengok cerita neh. Sekarang macam tade masa jea nak nengok-nengok wayang. Hehehe. *Poyo. Yela busywomen lah katakan sekarang neh. Nak tengok time weekend, macam tade masa jea. Hurmmm. 
Kecewa mak nokk. 


p/s : Jom tengok wayang ramai-ramai. Hahahaha. Ilapyou.youlapI <3 Ngekss.!!


Yang ingin menonton wayang
Fia Aznam Roses