Wednesday, November 30, 2011

"Last Sunday".

Hi.. Assalammualaikum :) 


Last Sunday hari tuh (27.11.2011) my family semua tade, dorang pergi Port Dickson, yela asek aku je nak bercuti nak berjalankan.. Sekali sekala bagi lah chance kat my family pulak pergi bercuti.. Aku tak dapat lah nak ikot sebabnyaa..

Sebab.. Sebab.. Sebab.......

Aku tade, aku pergi kursus kawen.. HEHE :) *Malu kita*..
So, disebabkan aku tak dapat pergi bercuti with my family, aku duduk lah kat umah seorang diri.. Aushh.. Sedihnyaa..! Tapi tape, sebab aku happy bila ade orang teman aku.. Huhu.. Sape lagi kalau bukan my baby boy yang teman kan I..

Tapi korang jangan salah sangka pulak, die tak masuk pon rumah I.. Die just teman I  bila malam tapi bukan dalam rumah lah.. Kiteorang keluar.. OVERNIGHT okay.. Tidur dalam kereta, serious sakit pinggang and sakit tengkuk.. HUHU :) Tapi have fun lah, sebab boleh together with him..



ILOVEYOU NOOR AIZAT :) <3


Lots of Love
Fia Aznam Roses

"WordLess Wednesday #12 - 1 Malaysia".

Hi.. Assalammualaikum :)


Rindu blog nie..

Tapi apa pon salam 1 Malaysia..


Lots of Love 
Fia Aznam Roses

Tuesday, November 22, 2011

"Surprise Birthday Party for Me"

Hi.. Assalammualaikum :)


This week aku agak kebusy'an ye kawan-kawan.. Banyak kerja yang aku kena settled up even that's not my job.. Haihh, nak buat macam mane kan.. Buat jugak lah.. Walaupun rase terpakse je.. Heee -,-"
Tapi hati agak terubat because something happen to me on last Saturday.. Weeee.. Ohh, apakah?? Haaa, cer teka cer teka.. That's is a something yang tak pernah aku lalui..

If korang nak tahu lah, last Saturday, my lovely boy, telah buat something that's is surprise birthday party.. Serious aku terkejut dan terharu giler.. Cos, tak pernah ade orang buat birthday party untuk aku.. Aku suka sangat.. Memang sangat terkejut okay.. Yela, die kata nak bawak aku pergi makan je.. Then aku tade lah nak syak apa-apakan, pergi makan je pon..

First, pelik jugak lah, sebab pergi makan tapi nak jumpa kawan lah apa lah.. Heeee :) Die buat surprise kat KTV okay.. Sangat best.! Even our friends tak ramai, dalam 6 orang je, tapi memang happening giler.. Semua giler-giler nyanyi joget-joget bagai.. Heeee :)

Thanks baby, coz do it this for me.. -,-"
Baskin Robbins cake tak habis :( Sedih sangat, rasa macam membazir giler.. Nak bawak balik tak boleh sebab cair..
And thanks as well to all my beloved friend sebab bersusah payah for birthday party tuh.. Korang memang pandai berlakon k.. Hahaha :)

Muuahxx, mmuahxx.. Loveyaa!!


*Pict akan di-upload later*~~

Thursday, November 17, 2011

"The Wonderful Day".

Hai.. Assalammualaikum :)


Wahh, setelah lama ku tinggalkan blog comel plus blog hodoh ku ini, rindu rasanya.. Ohh, melampau lettew okay.. Hehe.. Okay setelah kembali bekerja as usual.! Memang bosan lah jawapan dia kan.. I nak cuti lagi lah.. Boss Pleaseeeeeee!!
Rasa cuti 3 hari macam tak puas je.. Sob..sob..sob.. *Tak sedar cuti dah tinggal bape hari je lagi*.. Ada hati nak cuti banyak-banyakkan.. Hehe :)


Ohh, sebelum I start dengan bebelan-bebelan yang mengarut-ngarut tuh, I nak ler wish untuk diri sendiri kan..!!

~~..HAPPY SWEET - 22 TO ME .. ~~ 

Tua dah aku wehh, 22 tahun dah sekarang neh.. Hehe :) Macam tak percaya je kan.. 
Tapi still belom kahwin lagi.. Wehh, bila nak kahwin neh, umur dah semakin meningkat neh.. HAHA.! Gatalkan? Pikir kahwin je, tade benda lain ke nak pikir Fatin oii?! Heee.. 

Haaa, cakap pasal my birthday last Monday hari tuh.. Yaaa, seperti yang korang tahu my birthday is 14/11 so, the day jatuh hari Isnin kan, takan lah mak nak celebrate hari Isnin pulak kan, confirm bosan punya.. HEHE :) Then, I and my friend decide to go holiday, for a short vacation la konon even the place tade lah best mana pon sebab pergi PD je.. Haha :) But at least pergi lah jugak bercutikan dari tade buat pape.. Huhu.. Yang penting have fun dengan kawan tersayang dah ehem-ehem kan! Weeee ~~ 

Okay malas dah nak bebel panjang-panjang dah.. Jom layan gambau-gambau nak?? Nak tak? Nak?? Nak?! 
Hahah.. Tulis panjang-panjang pon bukan ade orang nak baca kan.. Baik tayah tulis panjang-panjang..Hehe.. -,-"

Okay jom layan gambar.. 

Zaaassz --



Sangat serious okay muka dia bila drive.. Tatot gegirl.~ HAHA.. -,-"


Bila si 'dia' serious memandu, so ini lah kerja I dalam kereta ye.!! Hobi neh.. Huhu :D


KFC makanan untuk kiteorang.. Neh je yang mampu.. Senang okay.. ~
Tade buat BBQ pon.. Sume pon malas.. Malas sebab tade orang nak perap ayam.. So kami beli ayam KFC.. Cepat dan Pantas dan terus masuk mulut! Opss, KFC cepat? Lembaps okay!! HAHA ~~


His my maid.! Haha.. Sangat rajin okay, his masak for me.. Heeee.. 
Untung buat suami macam neh.. I tayah buat pape pon.. Weeeee -,-"


Alololoooo, comeinyaaaa! Gediks sungguh.. Nak jugak duduk atas pangku.. Haha :)
*Tak sedar diri tuh berat kan.. Wekss.~ Tak malu kau Fatin..


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Thursday, November 10, 2011

"Thank You Awak".

Hi.. Assalammualaikum :)


Yeayy.. Can't wait for this weekend.! Ohh, apakah? Sshhh...~~
*Kalau nak tahu tunggu ye*. Hehehe.. #Poyo..

Memandangkan my birthday yang ke 22 tahun, 14 haribulan neh.. Tapi..tapi.. tapi...... Saya dah pon dapat birthday present.! Awalkan? Heee -,-"
Suka tau, walaupun rasa macam tak suprise tapi saya sangat suka.. Yela, bukan senang orang nak bagi kita hadiah awal-awalkan walaupun birthday kita lambat lagi.. Hehe :)
Malu kita tau..

Yela, kalau dulu birthday present mesti dapat lambat, tak pernah pon dapat awal.. Tapi kali neh punya birthday persent saya dapat sangatlah awal.. Huhu.. Awal 3 minggu okay, senang cakap awal sebulan..
Heeee -,-".. Korang mesti nak tahukan, apa yang I dapat for birthday present kali neh.. Tapi present kali neh betul-betul bermakna bagi aku.. Sebabnya aku jarang dapat present macam neh.. Huhu.. Saya sangat suka okay.!


Inilah gerangannya yang bagi kitew present tuh awak! Heeee :D 
Thankyou awak.. Saya suka sangat.. Sebab benda tuh sangat bernilai bagi saya :) 

ILOVEYOU BOY..  

Mesti korang tertanya-tanyakan present apalah yang orang di-atas neh bagi.. Heeee.. Nanti saya bagi tahu ye.. Di NEXT ENTRY :) 

Sekian.. Kbai..


Lots of  Love
Fia Aznam Roses

Wednesday, November 09, 2011

"Love U like a Love Song".

Hi.. Assalammualaikum :) 

I LOVE THIS SONG SO MUCH ! 


It’s been said and done
Every beautiful thought’s been already sung
And I guess right now here’s another one
So your melody will play on and on, with best we own
You are beautiful, like a dream come alive, incredible
A center full of miracle, lyrical
You’ve saved my life again
And I want you to know baby

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat

[Verse 2]
Cursing me, boy you played through my mind like a symphony
There’s no way to describe what you do to me
You just do to me, what you do
And it feels like I’ve been rescued
I’ve been set free
I am hyptonized by your destiny
You are magical, lyrical, beautiful
You are…I want you to know baby

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat

[Bridge]
No one can pause
You stand alone, to every record I own
Music to my hear that’s what you are
A song that goes on and on

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

I love you…like a love song…

Lots of Love
Fia Aznam Roses


"WordLess Wednesday #11 - Show Off, Bajet".

Hi.. Assalammualaikum :)


Dengan banggannya, saja lah nak SHOW OFF sikit kan, ade artis follow my twitter :) Weee -,-"
Sukaaa okay.!! #Berlagak.. HAHAHA..


Haaa, SEE ! Tahu ke siapa yang follow my twitter.. 

HAHA.. Sapa lagi kalau bukan 'Imran Ajmain dengan FazleyYaakob'..
Wahh, terharu okay dorang follow mu twitter :) Apa pon maceh la sebab follow me yang tak seberapa neh.. MUAHAHA -___-"


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Tuesday, November 08, 2011

"I'm Lovin' it".

Hi.. Assalammualaikum :)


Selamat Pagi.. Ohh, sebelum tuh, masih sempat lagi ke nak wish? Sempatkan? Selamat Hari Raya AidilAdha korang :) Hope Raya Qurban kali neh sungguh bermakna buat korang semua :)

Raya AidilAdha kali neh berbeza sikit dari tahun lepas.. Tettt..!! Berbeza? Apakah? Hehe..
Yela, raya tahun lepas tade lah semeriah raya tahun neh.. Banyak perbezaan :) Ohh, saya sangat suka okay..

- First, sebab raya kat Key Ell (Kuala Lumpur), if korang nak tahu, aku jarang dapat raya kat KL neh.. Sebabnyaa, selalu sangat balik kampung if raya-raya neh.. Weeeee -,-"

- Lepas tuh, happy sebab myBFF since sekolah lagi datang.. Okay sangat rindu dengan dia, sebabnya kiteorang jarang jumpa walaupun rumah sangatlah dekat.. Dan dalam masa yang sama die datang untuk menjemput.. Yela, menjemput lah.. Sebab die nak kawen dah.. Bulan neh jugak :"(  #Jealous.. Hahah.. Hurmmm, agaknyaa kalau die tak menjemput, mesti die tak datang rumah akukan? Hurmmm.. Sadis betul!!

- Haaa, then tentu lah happy sebab.......................~~ Kekasih hati datang rumah.. HAHA --
Walaupun die datang rumah agak lambat.. Dah malam okay die baru datang.. Datang 3 kali tapi tanak masuk.. Katanya malu..!! Eleehhh.. Malu lah konon? Heheh -,-" Comell okay..

I miss those moments okay.. The moment will be in my mind forever..! Rindu..


Heeee, rasa macam nak tampar muka sendiri puas-puas.. Sebab buruk okay.!! 

Gambar 1 *Atas sebelah kiri* : Bajet comel lettew nak buat muka cenggitu kan.. Sweet sangatkan..

Gambar 2 *Atas sebelah kanan* : Hey, talk to my hand dude.!! 

Gambar 3 *Bawah sebelah kiri* : Eeeeuwww.!! Snap snap snap yoo.. 

Gambar 4 *Bawak sebelah kanan* : Yeayy, skodeng dieee.. Hahaha..!! Kelakar.. Buruk dan sangat buruk.. 

Hahaha.. OKbai.. Sekian.. ":)


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Friday, November 04, 2011

"Secret Birthday Present".

Hi.. Assalammualaikum :)


Selamat Pagi to all readers..
Sekembalinya saya pada pagi Jumaat yang baru lepas hujan neh.. Tadi pergi kerja naik LRT terkedek-kedek lari dengan payungnya, supaya tanak basah.. Huhu.. Gelabah okay..
Ohh, lupa pulak nak bagi tahu, semalam kan awak, itew demam.. MC semalam, tak sihat lah.. Hari neh pon rasa macam itew tak berapa nak sihat sangat.. Tapi disebabkan ade kerja, and tanak menyusahkan orang, itew terpakse lah pergi kerja.. Eeuwwww..!! Gediks tak kalau cakap macam tuh? Haha..
Dah-dah jangan nak tarik perhatian sangat lah.. Weekss..

Okay lah, sebenarnya nak bagi tahu lah 1 secret.. Ecehh, secret lah sangat kan.. Kalau korang nak tahu lah, my birthday and my BF birthday tak jauh tau.. Heee -,-"
Tersangat lah dekat datenyaa.. Huhu, malu lah nak cakap.. Heheh.. If korang semua nak tahu, my birthday is 14/11 and my bf is 15/11.. Seee?? Tak jauh kan date die.. Senang giler nak ingat.. Cumaaa.. Tahun jela yang berbeza, sebabnyaa.. Dia tua lagi dari I ye.. Harus okay.. His 2 years old than me..
So, nak jadikan cerita dia abang okay daripada saya.. Tapi die tak suka I panggil die abang, katanyaa geli.. Heee..! Poyo kan.. Geli lah konon.. Huhu..

Dah, stop cerita pasal tuh, back to the topic yang I nak ceritakan mengenai title kat atas tuh.. Ahakss..
So, disebabkan our birthday yang sama bulan then tarikh pon kurang sehari je.. And now dah November kan, so of course lah aku dah belikan die present.. Huhu.. Kelass okay, 2 minggu awal taukk aku belikan present untuk die, sebabnyaa.... Aku tanak terbelanja duit yang aku spent untuk beli birthday persent die.. HAHA.. Al-maklum lah, aku neh kan boros, suka belanja.. So, supaya takot TER-belanja duit tuh, aku belikan lah die hadiah awal-awal.. Heeee =,= Curlass kan? Eok eok..!!

So, mesti korang nak tahu kan present apa yang aku belikan untuk die..! Sebenarnya, sebelom aku nak belikan die hadiah tuh, macam-macam aku terpikir nak belikan die apa..
Firstly, aku ingat nak belikan die perfume, sebab aku memang suka bau benda yang wangi-wangi.. But, my bestfriend cakap tayah belikan die perfume sebab if belikan die perfume nanti cepat habis kalau die pakai.. Haha.. So, macam-macam benda aku terpikir nak belikan die apa...

Then, lastly aku belikan die something yang boleh die pakai, then ingat kat aku kalau die pakai benda tuh dan dalam masa yang sama aku nak die menghargai masa yang amat penting dalam kehidupan manusia..
Teehee -,-"
Now, korang mesti dah boleh agakkan apa yang aku belikan untuk die for his birthday present..

Okay lah, malas nak rahsia dah.. Kalau korang nak tahu, akak belikan die jam je..Heeee -,-
Tapi nanti I akan bagi tahu you'll okay, jam brand apa yang I belikan untuk die.. Ahakss.. Maluuu lah nak cakap sekarang.. Sebab, benda tuh biasa je..

-Continue-


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Wednesday, November 02, 2011

"Teringin nak pergi USS".

Hi.. Assalammualaikum :)


Selamat petang.. Entri ke-3 pada hari neh.. Hweee -,-"
Macam biasalah, bosan duduk kat office neh, neh lah kerja aku yang mampu aku buat.. Tatau nak buat apa dah, padahal kerja berlambak neh, invoice pon banyak yang pending, belom submit lagi kat finance.. Sekarang dah awal bulan.. Hurmmm.. Confirmmm nanti boss aku tanya punya.. Tapi bukannya aku tanak buat kan, aku tunggu orang-orang yang berkenaan email kan benda yang aku nak tuh, sebab.... Selagi aku tade benda tuh, aku tak boleh nak bagi kat finance untuk buat payment dorang.. Haihh.. Benci okay.!! Payment nak cepat.. Tapi kerja macam Lahan**..~~

Wahh, panjangnyaa mukadimah.. Hehe.. Sebenarnya bukan tuh yang aku nak cerita.. Tade kena mengena langsung dengan entri neh, saje je pon nak luah kan sikit perasaan yang sikit kebosanan kat office neh.. HAHA -,-".. Weeeeee..

Sebenarnya, entri kali neh aku nak bagi tahu, yang aku teringin nak pergi USS.. Heeee, USS? Apakah? Okay lah, USS stand for Universal Studio Singapore, huwarghhh... Nak pergi sini.. Hurmmm :"(
Bila lah dapat jejak Singapore neh kan.. Serious, aku belom pernah pergi lagi Singapore.. Memang ade niat nak pergi dari dulu lagi, tapi till now tak pergi-pergi.. Tatau lah kenapa.! Maybe belom masanya lagi aku dapat pergi sini.. Sob..sob..sob.. *Nangis sambil lap air mata dengan kertas*.! Ohh, tipu.. Hahaha.~~


Welcome to Universal Studio Singapore.. JYEAHH.. Huwarghh :( 
Nak pergi sini.. Sobb.sob..sobb.. -,-"


Madagascar :) Mesti best masuk sini.. 


Hollywood street, nak pergi sana memang tatau lah bila kan.. So, dapat tinggal kan jejak kat Hollywood street USS pon boleh.. Heheh :)


Eeeeee, Dinasour.. SERAMMM.. Hahah -,- Jurassic Park okay.. Malaysia ada??? Tade kan..!! 
Hahaha ~~


Roller Coaster die tengok macam best gilerr kan..!! Tapi aku nak naik ke? Hurmm, memang tak lah kan.. Tak berani.. Gegirl takot lah.. HAHAHA ~~


The Mummy :) <3

Hurmm, so agak-agaknya bila lah dapat pergi kan?? Jawapan die senang je..... 
SIMPAN DUIT BANYAK-BANYAK, then baru lah BOLEH PERGI kan.. Heeeee -,-", kalau simpan duit pon tak nak, then pergi macam-macam tempat memang sampai bila-bila pon tak dapat pergi.. Hoho :)


p/s : Now tengah menyimpan duit.. Sebab............................ Hahaa.. Lu pikirlah sendiri.. !! 

Okbai.. Sekian.. 


Lots of Love
Fia Aznam Roses

"WordLess Wednesday #10 - Be Nice".

Hi.. Assalammualaikum :)


Hey peoples. please be nice with your truly love -___-


Motif letak gambar besar gedabak?? 
Sebabnyaaa.. Suka hati aku lah, blog aku.. Muahaha.. Ohh tade lah.. 
Sebabnya, aku suka pict neh.. Cantik.. Ahakss.. 


Lots of Love
Fia Aznam Roses

"I wish I can get Coach Handbag for birthday present.".

Hi.. Assalammualaikum :)


Okay, memandangkan my birthday tak lama lagi, so banyak lah wishlist aku untuk birthday present.. Ahakss.. Gila kau Jah.. Siap ada wishlist lagi kan untuk birthday present.. Hehe.. Macam lah ada orang nak bagi aku hadiah kan.. Elehh, kalau tade pon tape.. Tak mengharap pon sebenarnya.. Tapi kalau nak bagi pon pe salahnyaaa.. AKAK TERIMAAA.. O.M.G.!! Hahaha :))

Sebenarnyaaa, seriously memang tak mengharap pon.. Cumaaa...........
Now, benda yang aku paling nak sangat is Coach Handbag, aku tatau kenapa now aku dah jatuh cinta dengan Coach hangbag.. Haihh.. Mahal okay..! Akak tak mampu lagi buat masa sekarang.. Hurmmm :(
Ohh sedih nyaa nokk.. Nak mintak Mr. Boyfriend, memang tak sampai hati lah kan.. Haha.. Sebab katanyaa, kalau beli handbag tuh, dah boleh buat duit tunang dah.. Haha.. Mak sentap okay..! Heheh.. Tapi tape lah.. Tak kesah pon.. Tade hal lah.. Betul jugak cakap Mr. Boyfriend tuh, dari beli handbag tuh, dah boleh buat majlis tunang dah.. Huhuhu :)

Tapi apa pon aku harap 1 hari nanti aku akan dapatkan jugak Coach Handbag neh.. Heeee -.-"


Coach Kristin Patent Hobo..~~
*Cantiknyaaaaa bag neh, serious sukaaa okay..! Tapi buat masa sekarang memang I tak mampu nak beli lagi.. Tape, tunggu ye sayang.. I'll get you.. Mmmuahxx.. Teeheee -,-

If tak dapat hangbag, wristlet pon jadilah.. Hehehe :)


Mak aihh, bilaa lah nak dapat neh?? Hurmmm.. Sabar ye sabar.. Huhu.. 


p/s : Kalau tak dapat for birthday present, hantaran pon boleh.. HAHAHAH.. *evil laugh*..! 


Lots of Love
Fia Aznam Roses

"Mari Ber-Dating yoo".

Hi.. Assalammualaikum :)


Selamat Pagi 2nd November.. Ngeeee.~~
Tinggal beberapa hari je lagi nokk, akak nak masuk 22 tahun.. Ahakss.. So, untuk birthday aku kali neh banyak perubahan yang berlaku.. Tapi, itu nanti I story-story ye.. Heee~~

Seperti yang korang tahu, now aku ada dah ada kesayangan.. *Blushing*, maluuu lah I nak story.. Hehehe.. Okay nak jadi kan cerita aku dengan BF sekarang selalu jugak keluar date.. Boleh dikatakan, setiap minggu okay aku keluar dating.. Hehe.. Gilaaa lah.. So, malas lah nak cerita lelebih..





Semua pict neh, aku amek time kiteorang pergi Melaka.. Tapi kiteorang bukan pergi ber-2 ye.. 
Kebetulan hari  tuh, aku ajak die balik kampung aku, sebabnya kat kampung aku ade kenduri kahwin, so alang-alang dah balik kampung tuh. tak sah lah kan kalau tak jalan-jalan Melaka.. Heheh -,-"


p/s : Sekarang neh aku macam suka je nak bertudung.. Heee.. Amin :) Tapi untuk pakai sepenuh masa belom lagi lah.. Doakan saya -,-"


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Tuesday, November 01, 2011

"Hey Babe, How do I look.?"

Hi.. Assalammualaikum :)



Sebenarnya, now ramai betul perempuan yang dah bertudungkan.. Termasuklah artis-artis, ramai yang bertudung.. Heee -,-"
Tapi aku?? Hurmmm, bila lagi ekk?? Ntah lah, susah nak cakap.. Sebabnyaa, itu semua ikut pangkal kata hati.. Kan, kalau pakai tudung tapi hati tak ikhlas tak guna juga.. So, kena lah bagi masa sikit.. Kan..

Yela, kalau kita bertudung neh, banyak benda yang kita kena ubah kan.. Hurmm.. Contohnyaa, percakapan, perbuatan dan sewaktu dengannya.. Betul tak? Kalau pakai tudung tapi perangai macam haraaammm..! Tak gune derr.. Okay lah, malas nak update panjang-panjang..
Lagi pon da nak balek neh.. Yehuuuu.. Tapi................... HUJAN okay.. Macam mana nak balik?? Itu maknanya, kena tunggu lah sampai hujan berhenti.. Heeeee -,-"

Okay lah, nak show off sikit pict kite.. Ahaiii...~~

Tadaaa..


Ehhh, salah lah.. Heheh.. Ini bukan I neh.. Ini Fatin Liyana :) Kehkehkeh -,-"

Haaa, neh yang betul punyaaa.. Terima lah dari saya.. 
PEACE ~~


Haaa, ini baru lah Fatin Aznam.. Ahakss.. Yang tadi tuh Fatin Liyana.. Huhuh :)
Pipi nak tembam kan? Bulu kening nak lebat kan? Heeee.. Pelik.!! 


So, macam mane kalau saya bertudung? Okay tak? Heeee, doakan saya ye, supaya Tuhan bukak kan pintu hati saya untuk berubah.. Tapi, berubah dari kebaikan.. 'Amin Ya Rabbal Alamin'.

Sekian.. Nak balik dah.. Jumpa esok kesayangan.. Muahxmuahx..


Lots of Love
Fia Aznam Roses

"Bila lama tak berblogging. macam nie lah jadinya".

Hi.. Assalammualaikum :)


Tengok title kat atas tuh pon tahu kan.. Bila lama tak berblogging, bila lama dah, jari jemari neh tak menari-nari atas keyboard.. And now, bila dah start blogging balik dan diri pon semakin rajin untuk membebel dan berkongsi cerita, so banyak lah cerita-cerita yang nak dikongsikan.. Heeee -,- Auwww.!
Disebabkan sekarang neh sudah pukul 3.00 petang.. Dengan itu, mata aku yang besar macam burung hantu neh pon semakin mengecil dan mengecil.. Haihh, nantok okay.. Nasib kat office, kalau aku kat rumah neh aku dah belengkau *tidur* dah.. Huhu :)

So, untuk mengelakkan aku dari mengantuk, mesti korang nak tahu kan apa yang aku dah buat?? Heeee.. Salah 1 nya, bila aku tengah bosan kat office neh, nak-nak kalau aku tade kerja, selain bermain di laman sesawang yang aku ada, FB dan Twitter, aku suka baca gossip.. Huhu.. Aku suka baca kat 'Oh Bulan or Oh Artis, tak pon Murai.com'.. Huhu.. Itu lah gamaknya bila tengah tade kerja.. Bosan okay.. Dah lah, kat office aku duduk sensorang kan.. Huwarghh ;'(
Nak marah pon kena cakap sensorang, sedih pon sensorang, happy pon sensorang kat office neh.. Haishh.. Apa lah nasibkan.. Hurmmm.. Tapi nak buat macam mane, nama pon kerja.. Sabar jela kan.. Tuhan tuh Maha Adil.. Chill.. Heeee -,- "

Okay, sebenarnya kalau korang bukak blog aku, mesti pelik kan.. Sebab blog aku kosong je.. Dah tade pe dah.. Hurmmm.. Sebabnyaa aku bosan lah dengan template lama.. Now tengah mencari templat baru, tapi belom ada yang menarik jiwa aku.. Huhu.. Macam poyo je, padahal blog memang tade lah cantik mana kan.. Huhu.~~
Tapi nak buat macam mana kan, disebabkan bosan yang agak melampau, aku delete lah template lame, banner pon aku tukar dah.. Untuk kali neh banner aku letak picture aku sendiri.. Sebab, nak buat header sendiri pon, bukannya aku pandai kan.. Setakat nak edit sikit-sikit tuh boleh lah.. Teeheee..~~

Memandangkan aku yang bodoh neh tak pandai nak buat header sendiri, maka jadi lah macam nie.. Tapi..tapi..tapi.. At least, aku buat neh dengan air tangan aku sendiri.. Hoho.. Padalah tadelah kreatif mane pon.. Huhu.. Dah lah. temgok lah sendiri hasil air tangan aku yang ta seberapa neh.. Hoho :) #Maluuuu, sambil tutup muka.. MUAHAHA.. Gelabah okay..!


Haaa, tadaaaa.~~ 
Ini lah hasilnyaaa.. Eeeeee, macam budak-budak kan.. Kelakar pon ada.. Tapi lantaklah, kesah pe aku.. Blog aku, suka hati aku lah kan.. Huhuh -,-" Mmuahxx.. 


Lots of Love
Fia Aznam Roses

"Bukit Tinggi with Love".

Hi.. Assalammualaikum ":)


Haa, now mood untuk membebel datang menerjah tanpa di undang yoo, dan jejari yang bam-bam neh pulak rajin berlari-lari atas keyboard hitam neh.. Ehee -,-", ayat nak sastera kan.. Maklum lah, dulu time sekolah akak amek 'Kesasteraan' dik non..! Huhu :)

Sebelum nak bercerita pasal entri sebenar, sini I nak luahkan perasaan I yang sebesar kuman neh sikit.. Heee :D
Okaylah, if korang yang follow my blog yang hodoh neh, mesti korang baca entri-entri bodoh sebelum-sebelum neh kan? Hurmm.. If korang baca, mesti korang meluatkan? Haha.. Yela, entri nak jiwang-jiwang je.. Eeuwww.!! Elehh, eeeuww sangat pon taleh kan.. Okay lah, yang dah lepas tuh lepas lah, I malas dah nak ungkit cerita lama.. Ecehh.. I'm serious neh nokk..
Dan mulai hari neh 01/11/2011 - Aku akan mulakan hidup baru tanpa mengkaitkan diri dengan sesiapa yang tade kena mengena dengan aku.. Heeee -,-"

Okay.. Sudah-sudah lah tuh cakap pasal hati dan perasaan neh.. Eceh, I nak cerita sikit neh, hari tuh aku pergi Bukit Tinggi.. Ahaii, aku ingatkan best lah sangat tempat dia kan.. Al-maklum lah, aku baru first time naik Bukit Tinggi tuh.. Rupanyaa?! Biasa je biasa je.. Huhu :)
Serious tade pe pon.. Search kat google nak tengok tempat die, kemain 'AWESOME' lagi kan.. Last-last..... Hurmmmmm.. Lu pikirlah sendiri..

Bagi aku, kalau setakat nak honeymoon untuk bajet yang tak seberapa, boleh lah pergi sana, sebab tempat dia agak romantiklah jugak.. Untuk orang yang baru-baru nikah.. Ecehh.. #Nyampah nok..!
Untuk korang yang nak kahwin untuk photoshoot pra-wedding pon okay gak kat situ.. Tempat die cantik just untuk bergambar je.. Kalau nak jalan-jalan ke pe ke, baik pergi genting.. KAN.. Oopss.. Ter-OVER pulak mengkomennyaa.. Haihh.. Jangan marah ye orang Bukit Tinggi.. Teeheee..~~

So, disebabkan dah jejakkan kaki saiz 7 ku ini kat Bukit Tinggi, tak sah kan kalau tak bergambar.. Huhu..
Meh sini layan gambar yang tak seberapa neh.. Heeee -,-"
Kalau tanak tengok pon tape, tak pakse.. If nak komen, sila komen dengan ikhlas ye.. HAHA.. #Gelabah..!!


Tengok kuda tuh, dengan color baju aku macam dekat-dekat je kan.. Hehehe :D



Terasa macam kat France lah you'll.. Hahaha -,-" 


I love this picture so much.. Heee :) Thanks to love, sebab amek pict  neh.. 
Haha.. Cantek sangat.. Ahakss ~~

So, if korang yang gilerrr camera, sini sesuai untuk photoshoot you'll.. Sebab tempat die memang awesome untuk bergambar.. Lagi-lagi macam terase diri kat French village kan.. Haha.. Ohh, die punya Japanese Village pon cool.. Cantik jugak.. Siap boleh sewa kimono lagi.. HAHA.. Grrr.. Tapi aku tak pakai pon.. Sebab time tuh, ada orang cakap next time lah kite pergi lagi, then you pakai lah baju kimono tuh.. Ohh.. sob.sob..!! Majok 30 saat jap.. HUHU (,")

Ohh, okay lah.. Malas dah nak cerita panjang-panjang.. Sekian..
Bye.. Assalammualaikum :)

Ohh, lama dah tak pantun kat sini.. Terima lah pantun sesuka hati dari saya.. Heeee :D

Anak pak mat gigi jari
Kalau suka pergi lah Bukit Tinggi.. 
Muahahahahaha -,-"


Lots of Love
Fia Aznam Roses

"Ohh, Hi November".

Hi. Assalammualaikum :)


Hi my lovely readers..
Now I'm back almost 1 month, I tak berblogging.. Serious, sangat rindu okay nak berblogging.. Cuma masa je yang tak mengizinkan aku nak berblogging.. Heeee -,-"
Busy sesangat lah kononnya.. Padahal..... Tak lah sesibuk mane pon.. Huhu.. Ehhh, sibuk lah.. Sape kata I tak sibuk.. Sibuk datingggg je.... Heeee (",)

Okay, sekarang dah pon masuk bulan November.. Cepat giler kan masa berlalu.. Macam tak percaya je.. Yela, pejam celik pejam celik dah November.. Tak lama lagi, pejam celik pejam celik, ehh.... Dah 'Tahun Baru'.. Haha.. Gileerrrrr begitu pantas masa berlalu kan? Hurmmm.. That's why lah orang cakap "Masa itu Emas".. Masa tak menunggu sesiapakan.. Betul.! SAYA SOKONG.

Ehh, aku neh dah kenapa??? Excited tetibe kan..Haaaaaa -,-
Yup, aku mengaku yang aku memang excited bila di bulan November.. HAHAHAHA.. Gelabah okay.. Tade lah.. Aku excited pon bersebab.. Sebabnyaaa....................................
Nak tahu ke??? Okay lah, aku bagi tahu, sebabnya.. Tak lama je lagi my birthday derr.. Huhu -,-"

Wahh, tak lama je lagi.. 2 minggu je lagi.. Genap lah aku berumur 22 tahun.. Wekss.! Tua dah..
Eeeeeeee.. Tak sangka besar dah aku, dah boleh kahwin neh.. Ahaks.. Itu pon ada orang nak lah kan.. Ehh, tade ke orang nak??? Ade kot, cuma jodoh je belom sampai lagi.. #Maluuuu..
Okay dah, jangan cakap pasal kahwin-kahwin ye kat sini.. Ada jodoh adalah, tade jodoh nak buat macam mane.. Ohh, sentap mak nokk..!!

So, apa pon, November please be nice.. Teheee.. -,-" I LOIKE.. Mmuahmmuahxx..


Terima lah dari saya, ikhlas dari hati.. Hoho :) 
Fatin Iryani Azni Bt Aznam.. 
Hey, now i'm 22  years old derr.!! 

Lots of Love
Fia Aznam Roses