Tuesday, September 24, 2013

"The Nikah Day - Bergelarnya Seorang Isteri"


Hi Assalammualaikum :) 


Sebelum tuh, nak cakap : Dah 3 bulan lebih kahwin baru nak update.. Huhu. 
Aku just nak share the moments yang aku rasa aku nak share dengan korang semua.. Hee ~~

Actually, my nikah day on the 25 May 2013 hari tuh.. So perasaan aku time tuh bercampur-baur dan before the nikah day aku betul-betul tak boleh tidur.. Even mata rasa mengantuk sangat and letih semua ada tapi mata ni tetap tanak lelap juga! Nak kata aku excited.. Memang rasa excited tuh ada.. Lagi-lagi bila tengok pelamin nikahku dah siap.. Lagi rasa tak sabar nak kahwin time tuh.. Huhu #Gatal. Nak cakap rasa takut pun ye juga. Hehe :) 

Okay lah. Bila tiba waktunya aku dinikahkan perasaan aku tak boleh dibendung lagi.. Nervous, takut, happy semua ada uolls.. Time-time dah make-up cantik-cantik.. bila tengoknya Tok Kadi masuk rumah time-time tuh lah perut aku ni meragam nak memerut nak terkencing semua ada.. Hihi.. Tapi aku still boleh tahan lagi. Huhu.. :P 

The rombongan's from my hubby side :) 

Haa, yang pakai baju pink tuh my dad.. So time tuh dorang tengah bincang-bincang/borak-borak.. Tapi aku tatau lah pulak apa yang dorang borakkan.. Huhu.. Maklumlah, time ni aku dalam bilik tengah nervous.. HAHA.. 

Tengok muka my hubby time ni, muka nervous habis.. Huhu :) 

Okay, ini lah anak-anak buah my hubby.. Ramaikan? Sepuluh orang semuanya.. Heee :) 

Sekarang ni Tok Kadi tengah beri ceramah sikit dekat my hubby.. Look at him, muka focus + muka nervous + muka cuak semua ada.. Apa yang Tok Kadi cakap time ni, angguk je.. Hehe.. Time ni juga lah aku pon nervous jantung dup dap dup dap okay! 

Orait, now time tuh sign-sign documents apa yang patut.. Hehe.. 

*Lagi bertambah dupdapdupdap jantung aku time ni..

Walaupun tengah nervous time ni tapi aku mampu tersenyum.. Ecehh.. Haha.. Dah photographer tangkap gambar aku kan, kenalah senyum.. Kihkihkih ~~

Dengan itu, lafaznya akad nikah seorang lelaki kepada bakal isterinya.. Hukhuk.. 

Alhamdullilah.
Dengan sekali lafaz, aku telah bergelar isteri to Noor Aizat. Syukur! 

Masa yang ditunggu-tunggu, time to Batal Air Sembahyang.. 
  • Gambar 1st : Pengantin Lelaki gave the "Duit Mas Kahwin" to Pengantin Perempuan..
  • Gambar 2nd : Penyerahan Gelang as a barang "Batal Air Sembahyang". 
  • Gambar 3rd : Masa untuk Pengantin Lelaki memakaikan gelang ke Pengantin Perempuan.. Huhu..
  • Gambar 4th : Time to salam-salam dengan lelaki yang bergelar "Suami".. Hiks!
Okay, kalau nak tahu time ni semua orang suruh cium tau.. Tuh yang masing-masing gelak malu-malu kucing time ni.. Hehe :) 

Eh eh eh.. Hehe.. Tape dah halalkan.. ~~ #TutupMuka

A few pictures dengan kesayangan-kesayanganku.. Love all of you..

Oraite, mengenai barang hantaran pulak kali ni aku bagi biasa-biasa je.. Tade lah bagi gempak-gempak.. Huhu.. 7 berbalas 9 sahaja.. Sebab time tunang hari tuh kira banyak jugak aku bagi.. 11 dulang kot rasanya aku bagi kat pihak lelaki.. So time nikah just simple but nice.. Ecewah.. 

Hee, so ini lah barang hantaran's yang aku bagi kat pihak lelaki.. 
Tema harus purple uolls.. Haha :P 

Okay yang ni pulak hantaran's from the Groom's side.. Hehe..
See I told ya rite, barang hantaran's kita orang simple je.. 

Anyway, I would like to thank everyone yang membantu aku and family aku dengan jayanya dan berjalan dengan lancarnya majlis aku.. Especially to my ibu and ayah, jiran-jiran tetangga, saudara mara and tak lupa juga to my beloved friends yang datang menolong.. Thanks all.. Hanya Allah SWT, saja yang dapat membalas jasa uolls.. Me love you so much.! 

Dan aku juga nak berterima kasih kepada insan yang paling aku sayang kat dunia dan akhirat nanti.. InsyaAllah.. Ini lah insan yang aku maksudkan.. Ibu dan Ayah aku.. Aku tatau nak cakap macam mana.. Banyak sangat yang dorang dah tolong aku.. Thanks Ibu Ayah.. Love yaa.. 

So aku rasa sampai sini jela aku membebel.. Tulis panjang-panjang pon bukannya ada orang nak baca sangat.. Ya dok? Huhu.. Tape lepas ni aku share pasal lain pulak k.. Huhu.. 

Okaii.. Enjoicee reading bloggers! Thanks.. 


Love,
Fia Aznam Roses


Wednesday, September 11, 2013

"The Pre-Wedding - Part 2"


Hi Assalamualaikum :) 


Hello, I'm back.! Yes.. Kali ni aku nak continue balik cerita about my pre-wedding.. Seperti yang dijanjikan, alaa if korang baca previous entry aku kan nak story morry second day punya Pre-Wedding boleh dikatakan ni kesinambungannya laa. Hehe :) #Poyoss

Okay lah, memandangkan Pre-Wedding aku tuh aku buat 2 hari so untuk hari Ahad tuh, aku bangun awal okay.. Keluar rumah pon awal.. Kononnya tanak lambat-lambat sebab takut hujan.. Hehe.. So Pre-Wedding for the second day tuh aku buat dekat Tasik Perdana.. 

Oh! Lupa pulak aku nak bagi tahu yang the first day tuh Pre-Wedding aku buat dekat Bukit Cahaya and Sentul Park.. Hehe.. Tapi sadis! Dekat Sentul Park tuh kiteorang kena halau.. Kononnya dekat sana tak boleh bergambar.. Huh.. Whatever~~ Tak suka laaa.. 

Oraite, so Pre-Wedding kali ni aku bawak props yang lain pulak.. Konon-konon theme yang hari kedua tuh Picnik Pre-Wedding la.. Erghhh.. Siap bawak tikar bakul bagai tauu.. Huhu.. Ehh, tak dilupakan aku siap bawak novel lagi.. HAHAHAH.. 

So malas nak cerita panjang, korang tengok lah ni.. Heee :) 









Nah, a few pictures of mine time Pre-Wedding hari tuh.. Hehe.. Actually ada lagi tapi takkan aku nak tunjuk semuakan.. Aku just share yamg mana okay je.. Al-maklum lah gambar aku kebanyakkannya memain.. Huhu.. 

Okay lah.. Maybe sampai sini jela aku share pasal Pre-Wedding aku.. Next entry aku story morry pasal lain pulak k.. Hehe.. Tapi aku tau korang mesti tak sabar nak tunggu entry yang seterusnya.. Ahakss.. Tadelah.. Gurau je.. Heee.. 

Oraite.. Till then.. Bye :) 

Love,
Fia Aznam Roses

Thursday, September 05, 2013

"The Pre-Wedding - Part 1"


Hi Assalamualaikum :) 


Seperti yang dijanjikan, yelaa previous post aku kan aku cakap nak update "story morry" pasal wedding aku.. Tapi aku rasa baik aku "story morry" pasal Pre-Wedding aku dulu, lepas tuh baru lah boleh "story morry" pasal wedding plak.. Ye dokk?.. Heheh.. 

Kisahnyaaa.. 

Aku sebenarnya bukanlah nak sangat buat Pre-Wedding ni, yela orang cakap Pre-Wedding nie tak penting sangatlah, membazirlah, apalah.. Tapi bila tengok orang buat Pre-Wedding macam best lah pulak aku tengok.. Rasa macam sweet je aku nengoknya.. Hehe.. Aku pon gatal-gatallah nak buat jugak Pre-Wedding nie.. So aku try jugak tanya-tanya dengan Pro-Photographer berapa dorang charges untuk Pre-Wedding.. 

Perghhh..... Mahal lah.. Rasa tak worth it je.. Padahal Pre-Wedding je pon.. Bukannya gambar kahwin pon kan.. Bincang punya bincang dengan En. Tunang aku yang sekarang nie dah pon jadi husband aku yang sah, kiteorang pon try lah tanya kawan dia.. Kebetulan kawan dia pandai gak ar tangkap-tangkap gambar nie but actually kawan dia bukanlah photographer pon.. 

So kiteorang pon jumpa lah kawan dia, then bincang-bincanglah dengan kawan dia macam mana kan.. Last-last kawan dia pon boleh tolong tangkapkan gambar kononnya Pre-Wedding kiteorang.. Heheh :) Walaupon kiteorang gunakan khidmat kawan-kawan ni, tapi kiteorang bayar okay.. Yelaaa, even bayar tak banyak, tapi okaylah.. Takkan lah tak bayarkan.. Tunggang terbalik orang tuh tangkap gambar kiteorang.. Terima Kasih kawan ~~

So sekarang nie korang mesti nak tengok pics pre-wedding aku kan? Sebenarnya Pre-Wedding aku nie buat 2 hari tau.. Sabtu ahad aku buat Pre-Wedding nie.. Hehe.. Bajet retis lah? Memang taklah kan..






Okay, that is the few pictures time Pre-Wedding, kalau korang nak tahu time best-best tangkap masa gambar ni, tetiba nasib tak menyebelahi kami, sebabnya hujan pon turun.. Hewhewhew.. So terpaksalah kami kemas-kemas, then balik laaa apa lagi kan.. Sob.. Sob..! *Penat mak tiup belon tuh tau.. :p

So ini adalah gambar disebalik tabirnyaaa.. Kalau korang nak tahu, gambar-gambar aku semuanya muka main-main.. Hehe :) Nak buat macam mana aku kan suka gelak.. Heee ~~  






See.. I told yaa.. Muka aku semuanya tak semengahkan.. Semuanya main-main.. Heheh.. 

Okay time ni Pre-Wedding aku on Saturday.. Next entry aku cerita pulak Pre-Wedding for the second day tuh.. Tunggu tau.. Till then.. Bye :) 



Love, 
Fia Aznam Roses