Thursday, September 05, 2013

"The Pre-Wedding - Part 1"


Hi Assalamualaikum :) 


Seperti yang dijanjikan, yelaa previous post aku kan aku cakap nak update "story morry" pasal wedding aku.. Tapi aku rasa baik aku "story morry" pasal Pre-Wedding aku dulu, lepas tuh baru lah boleh "story morry" pasal wedding plak.. Ye dokk?.. Heheh.. 

Kisahnyaaa.. 

Aku sebenarnya bukanlah nak sangat buat Pre-Wedding ni, yela orang cakap Pre-Wedding nie tak penting sangatlah, membazirlah, apalah.. Tapi bila tengok orang buat Pre-Wedding macam best lah pulak aku tengok.. Rasa macam sweet je aku nengoknya.. Hehe.. Aku pon gatal-gatallah nak buat jugak Pre-Wedding nie.. So aku try jugak tanya-tanya dengan Pro-Photographer berapa dorang charges untuk Pre-Wedding.. 

Perghhh..... Mahal lah.. Rasa tak worth it je.. Padahal Pre-Wedding je pon.. Bukannya gambar kahwin pon kan.. Bincang punya bincang dengan En. Tunang aku yang sekarang nie dah pon jadi husband aku yang sah, kiteorang pon try lah tanya kawan dia.. Kebetulan kawan dia pandai gak ar tangkap-tangkap gambar nie but actually kawan dia bukanlah photographer pon.. 

So kiteorang pon jumpa lah kawan dia, then bincang-bincanglah dengan kawan dia macam mana kan.. Last-last kawan dia pon boleh tolong tangkapkan gambar kononnya Pre-Wedding kiteorang.. Heheh :) Walaupon kiteorang gunakan khidmat kawan-kawan ni, tapi kiteorang bayar okay.. Yelaaa, even bayar tak banyak, tapi okaylah.. Takkan lah tak bayarkan.. Tunggang terbalik orang tuh tangkap gambar kiteorang.. Terima Kasih kawan ~~

So sekarang nie korang mesti nak tengok pics pre-wedding aku kan? Sebenarnya Pre-Wedding aku nie buat 2 hari tau.. Sabtu ahad aku buat Pre-Wedding nie.. Hehe.. Bajet retis lah? Memang taklah kan..






Okay, that is the few pictures time Pre-Wedding, kalau korang nak tahu time best-best tangkap masa gambar ni, tetiba nasib tak menyebelahi kami, sebabnya hujan pon turun.. Hewhewhew.. So terpaksalah kami kemas-kemas, then balik laaa apa lagi kan.. Sob.. Sob..! *Penat mak tiup belon tuh tau.. :p

So ini adalah gambar disebalik tabirnyaaa.. Kalau korang nak tahu, gambar-gambar aku semuanya muka main-main.. Hehe :) Nak buat macam mana aku kan suka gelak.. Heee ~~  






See.. I told yaa.. Muka aku semuanya tak semengahkan.. Semuanya main-main.. Heheh.. 

Okay time ni Pre-Wedding aku on Saturday.. Next entry aku cerita pulak Pre-Wedding for the second day tuh.. Tunggu tau.. Till then.. Bye :) 



Love, 
Fia Aznam Roses

1 comment:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. wahh sampai 2 hari buat pre wedding. best gilaaaa (",)