Wednesday, December 26, 2012

"B2B #3 - The Date"



Hi.. Assalammualaikum :)


Hi peeps :) How you doing? Feeling good? Alhamdullilah.. Syukur ke hadrat ilahi..
Dah lama aku tak berbloggingkan.. Nak story-story pon banyak yang dah lapuk.. Takut jap lagi if aku ber-story korang boring pulak nak bacakan.. Hehe :)

Sebenarnya aku tengah boring nie.. And tatau nak buat ape kat office nie.. That's why lah aku buka blog aku   yang omel-omel nie.. Tiba-tiba rindu pulak nak membebel dalam blog nie.. Huhu :)

Seriously sekarang aku tengah nervous nie.. Nervous? Sebab apakah? Hehe.. Sshhh.. Rahsia..
Rahsia lah sangat kan.. Huhu.. Okay memandangkan aku dah ade date for my wedding so sekarang aku dah start busy cari-cari barang.

Dan aku rasa mesti ade orang yang nak tau kan bila aku punya wedding date? Hehe.. Tungguuuu..

Doakan semuanya berjalan dengan lancar ye reader-reader sekalian.. Thank you :)


Sebenarnya, aku baru perasan bila aku view blog nie tadi.. Yang hari nie adalah genap 7 bulan aku jadi tunangan orang.. Dan InsyaAllah tak lama lagi aku akan jadi isteri orang pulak..


Alhamdullilah Ya Allah. Syukur..
Semoga kau rahmati hubungan kami hingga ke akhir hayat.
Amin.

Terima Kasih Ya Allah. 


Love,
Fia Aznam Roses

Monday, December 10, 2012

"!?"



Hi Assalammualaikum :) 


Just 167 days to go ! 


Money pleaseee come to me :)



Wednesday, September 19, 2012

"My Syawal 2012".


Hi.. Assalammualaikum :) 


I'm back peeps.. Hoyeayy ! I know lately I was been away.. Well, busywoman lah katakan.! Hikhik..

Oraite, this is a short entry of my raya day.. Hurmm.. As usual, during of Hari Raya I will be in my hometown.. Kat mana je my hometown? As you all pon mesti ade yang da tahu where is my hometown kan.. Heee.. Mana lagi kalau bukan dekat Melaka :)

This my beloved family :) 

Patutnya ade lagi sorang.. My youngest brother.. .
But this time dia tade sebab dia dah pergi beraya.. Hehehe :D

Yaa, and this my beloved siblings.. 

So for raya this year tema baju raya aku color MERAH = RED ! Lol.. 


Okay sekian ! Bye.. 
Wassalam.. 


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Friday, August 10, 2012

"Sedih Rasa Hati"

Hi.. Assalammualaikum :)


Sedihnya tengok video iklan raya tahun nie..


Iklan - BERNAS
Sedih tengok iklan nie.. Walaupun dorang kurang upaya, tapi still ade semangat and tak berputus asa untuk pulang ke kampung dan jenguk pusara ibu.. 
Waaaa.. Sedihnyaa ':( 
Lots of Love
Fia Aznam Roses

Friday, August 03, 2012

"B2B #2 : CheckList Hantaran"


Hi.. Assalammualaikum :) 


Memandangkan, I'm someone's tunang and will getting married *soon* InsyaAllah.. 
So I have to make a preparations on my wedding day.. Heee :) I memang sangat excited bila nak sediakan barang-barang kahwin nie.. Memandangkan ramai kawan-kawan I yang dah kahwin so apalagi, mintak tips la.. Hehehe :) 

And I heard, mula-mula nak buat preparations wedding nie memang excited but lama-lama nanti akan jadi stress.. Erkk?? Seriously?? Hurmm.. I think so.. Sebab ramai orang yang cakap macam tuh.. =(
I hope when my preparations nanti semuanya berjalan dengan lancar.. Amin.. *smile* 

Okay, actually I nak update my checklist for barang-barang hantaran :) 
Memandangkan kami duduk tak berapa nak jauh.. So senang lah nak berjumpa ke berbincang ke kn.. 
Jadi bila dah discuss pasal barang-barang hantaran nie, banyak lah kami bincang dan argue lah apa lah.. Ade je kan.. Soooo....... 

Here are the checklist barang-barang hantaran ;-

- Hantaran  (For Him)
  • Sirih Junjung 
  • Cake
  • Manisan (Coklat/Gula-gula) 
  • Buah-buahan
  • Wallet / Belt 
  • Shoes 
  • Rayban (shades)
  • Ipad 
  • Bunga rampai 

So, bila dah buat checklist barang hantaran nie.. So nak lah tunjuk barang hantaran I masa tunang hari tuh.. Hehehe :)

Pink and Purple dah buat time tunang hari tuh.. So color nie akan di reject.. Hewhewhew -,-" 


Okay.. Sekian..!
Wa'salam :")


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Thursday, August 02, 2012

"B2B #1 - "Let's pick the color".


Hi.. Assalammualaikum :) 


I know its a quite long time, no new entry in my blog.. Hikhik.. Sorry guys..
I've been busy lah lately.. Tapi tade lah busy sangat pon I rasa.. Just kemalasan melanda diri.. Okay.. M.A.L.A.S.. Dang ~~
Sebenarnya memang ada niat nak update blog nie.. But, unfortunately bila dah buka blog nie, tetiba dah tatau nak tulis apa.. Haishh..

Dah lah malas nak buat entry panjang-panjang..

Let's proceed to the real entry what I want to update now.. !

Actually, entry for this time I would like shared something, that is the colors of wedding or solemnization nanti.. Seriously weh, all these colors cantik gilerr.. Tatau nak pilih color mana dah..

Cuba korang tengok color-color nie semua.. Bagi aku semua cantik.. But I'm still in choosing mode lagi nak pilih which colors yang sesuai nanti..

Somebody help me please .!

Blue + Purple + Grey

Fuschia 

Gold + Cream

Silver + Gold 

Purple + Grey 

Silver + Grey

Mint Green

Grey + Pink

Teal + Purple + Pink

Grey + Yellow

Sebenarnya kalau majlis nikah nanti I suka color-color pastel.. Paling I suka color peach kalau nikah nanti.. Eeee ! Rasa macam sweet je.. Ahakss..

Peach color :) 
My favorite color for solemnization.. 
Cantik kan.. 

p/s : Sila buat checklist okay!!!

Okay.. Sekian :)
Wassalam..


Lots of Love 
Fia Aznam Roses

Tuesday, July 17, 2012

"Sorry."

I am so sorry :( 




I love you Rambo.. I love youuuu..




I'll gonna miss you.. Please forgive me.. 




I love you and I miss you.. 



':( 



...RAMBO... 




Monday, July 16, 2012

"Persoalannya...??"


Hi.. Assalammualaikum :) 


Seperti yang korang semua tahu, bila kita berkawan dengan seseorang mesti orang sekeliling akan tanya soalan-soalan yang suka mengundang.. Am I right? Hurmm..

Contohnya, bila kite start menjalinkn hubungan, orang akan tanya.. "Bila korang nak tunang"? Hurmm..
Kalau seorang dua orang yang tanya tak kisah sangat.. Yelaa, memandangkan umur semakin meningkat.. Kedut-kedutan pon semakin menonjol.. Erkkk.. Ada ke??? Heee -,-"
Mungkin sebab itu orang suka bertanya..

Dan bila kite decide untuk bertunang, mula lah, orang sekeliling nak mempertikaikan and akan ada jugak soalan yang mengundang.. Contohnya..

"Kawan-kawan I nak tunang".. Then certain people akan cakap "Congratalution" and all.. But certain people pulak akan cakap "Sure ke korang nak tunang, dah pikir masak-masak ke? Yela tunang nie kan macam-macam dugaan.. "Biasalah darah manis.." See? Lain orang lain pemikirannya..Kadang-kadang sampai aku sendiri pon tak faham..

Tapi prinsip aku senang je.. "Ikut kata hati".. Jangan dengar cakap orang.. Sampai bila kite nak dengar cakap orang.. Memang lah sometimes dengar cakap orang nie ada baik untuk diri kita sendiri jugak..

And bila kite dah kahwin soalah lain pulak orang suka bertanya.. Arghhh............
Sometimes rasa macam dah malas dah nak jawab soalan-soalan tuh.. Sebab soalan sume sama..

"Bila korang nak kahwin?"

"Dah pikir ke tarikh kahwin bila?"

"Dah beli barang-barang ke untuk kahwin nanti?"

Arghhh.. Kadang-kadang rasa dah malas dah jawab soalan-soalan macam tuh.. Tapi orang dah bertanyakan.. Nak tak nak kena jugak jawab.. Tapi jawapan aku senang je..

"InsyaAllah tahun depan.. Doa2kan lah kami supaya cepat diijabkabulkan.." *Jawapan nak selamat*

Then kalau ada gak orang yang suka tanya banyak-banyak kali aku jawab je..
"Kalau ade duit kahwin lah".. Hehehhe :D

Aku rasa macam panjang pulak aku membebel kali nie kan.. Okay lah..


Heee :) Terimalah dari saya yang tak berapa sempurna nie.. 

As'salam :) 
See you again.. XOXO..


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Friday, June 22, 2012

"Me! Hijabista".

Hi.. Assalammmualaikum :) 



I know I am not a perfect enough.. 
But I'm tried to be.. Never mind as long as I just be myself..

Thanks Ya Allah.. 

Now, I start to wearing 'Tudung'.. 
Alhamdullilah.. 

Tapi baru keluar-keluar I start pakai.. Kalau kerja belum lagi.. 
Memandangkan kat office I nie tak boleh pakai tudung..

Tape.. Slow-slow.. 

Kata orang, nak berubah kena ambil masa.. 
Lagi pon I nak berubah dengan hati yang ikhlas.. Bukan untuk fashion semata-mata..

Tapi, I tau orang-orang kat luar sana mesti ade yang mengata I.. 
For me, orang nak cakap apa cakap lah.. I tak kisah.. Mulut orang memang susah kita nak tutup..

Betul tak?

At least, ada jugak perubahan yang I lakukan.. Walaupun kita tak berubah sepenuhnya.. 


Kawan-kawan doakan perubahan saya ye :) 

Thank you.. Loveyaa -,-"


Lots of Love
Fia Aznam Roses  

Monday, June 11, 2012

"Family's Day 2012"


Hi.. Assalammualaikum :)


Just wanted to share a picture of my families for my dad's side.. 



This picture was taken at Janda Baik, Pahang..
Family's Day on the 09.06.2012 - 10.06.2012


Sekian.. Kbai :)


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Ya Allah, 

Stress nya aku!! 


Friday, June 01, 2012

"Fabulous Friday #2 - E-Day (Just Me)"


Hi.. Assalammualaikum :)


Since my E-day was well underway, Syukur Alhamdulillah..

Actually, I just wanted to share a few pics on my engagement day on the 26.05.2012. 
Nothing to say.. I'm just happy and grateful..

So these a pictures of me.. Just me :) 







Lots of Love
Fia Aznam Roses

Wednesday, May 30, 2012

"E-Day on 26.05.2012"

Hi.. Assalammualaikum :) 


First of all.. Alhamdullilah and syukur ke hadrat ilahi semuanya berjalan dengan lancar..
Tak lupa juga Terima kasih banyak-banyak yang tak terhingga kepada makcik-makcik, sepupu sepapat, jiran tetangga yang bertungkus lumus menolong kami :) Thanks a lotttttt.. <3

Tatau and tak terkata kalau mereka semua tak membantu kami :)
For your info, my uncle and uncle datang since Thursday lagi untuk tolong kemas-kemas, masak.. EVERYTHING..

Kalau korang nak tahu, sehari sebelum tuh, macam-macam benda yang jadi.. Dengan tak beli sirihnya dengan tak beli kotak kek.. Macam-macam lah.. Tapi Alhamdullilah.. Hari Sabtu tuh dan hari yang sama pukul 11 pagi macam tuh, baru pergi beli sirih.. Nasib lah ada jiran yang baik hati nak tolong pergi beli kan bunga and sirih.. Thanks again :)

Walau apa pon, Alhamdullilah sebab semuanya berjalan dengan lancar.. Amin.. Thanks Ya Allah ":)


The Rombongan's is coming ;) 
*yang tangan masuk pocket tuh la bakal bapa mertua saya*.. 


My rings :) 
Ilovemyrings.. Simple but nice <3 Love it..! 


Our hantarans... Theme purple pink ya :)
Sweet sangat.. Hewhewhew -,-


My fiancee side :) 


Atototototo :) Sweetnyaaaa.. Hahahah.. #Perasan..
Perasaan time nie rasa macam nak terberak, terkencing semua ada.. 
HEHEHE :) 


Konon-konon ayu lah mcam tuh ! Werkss.. 
Heeee -,-"


Dayang-dayang saya.. Hewwwww -,-" 

Sebenarnya banyak lagi gambar.. Cuma malas nak edit je.. Nanti ade masa saya edit ye :) Heww..

Once again.. Thanks to all of you.. I heart you.. Muuahxx :) *bighugs*


p/s : Now I am officially fiance and engaged to Noor Aizat :)


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Thursday, May 24, 2012

"Happy Birthday to My Mom".


Hi.. Assalammualaikum :) 


So today is my mom birthday.. Hehe.. 

So I would like to wish ..

HAPPY BIRTHDAY IBU.. MAY ALLAH BLESS U IBU.. 
Me LOVE you SO MUCH! 


I love my mom no matter what we go through, no matter how much we argue, because I know, at the end, she’ll always be there.


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Tuesday, May 22, 2012

"Can't Believe It"

Hi.. Assalammualaikum :)


I really-really can't believe it, just 3 days to go! 

Fuh ~~~ 

Nervous menjelma! 

What??? 

Dang~~~


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Wednesday, May 16, 2012

"Mixed Feeling in Mind."

Hi.. Assalammualaikum :)


Just 9 days to go to my E-Day..
And now I did know why, all mixed feeling in my mind.. 

Arghh... 

Why ? Why ? Why ?

Dear God, please give me strength enough..
Tetapkan lah hati hambamu ini wahai Ya Allah..

Sometimes I felt that I did a right things? 
Hurmmm ): 

Ya Allah .. 

I'm begging you.. 


p/s : I don't know why I wrote this? Hurmm.. But I just wrote what I want to wrote.. And what in my mind..


Btw, I love my love so much! I meant it.. 


Lots of Love 
Fia Aznam Roses

Tuesday, May 15, 2012

"Movies Marathon"

Hi.. Assalammualaikum :)



Long time no see yaa.. Huh ! 
Sorry readers, stalker and all I've been busy.. Yelaa, aku kan pernah cakap yang bulan 5 adalah bulan busy aku.. Hakhakhak..! Okay itu poyo :) 


So today aku nak shared something about, movies marathon.. 
since I'm not blogging about 2 weeks.. Aku pon rasa macam dah takde hati nak berblogging.. 
Although, I miss this my cute little blog.. Hurmmm ! *Nak merajuk lah.. Boleh tak? Hehehe -,-"


Okay dah lah, mengada sangat pon tak boleh kan.. 
Memandangkan lama dah tak story morry meh nak bagi tahu........................................ 



-Marvel The Avengers- 
For me, movie nie okay-okay lah.. Walaupun ada yang kata cerita nie superb lah ohserm lah.. Bagi aku tade lah sangat.. Sebab slow sangat penceritaan cerita nie! 



-Uncle Usin-
Cerita paling bangang sekali aku pernah tengok kat wayang.. 
Walaupun pelakon-pelakon die popular.. Johan and Zizan, tapi bagi aku macam haram je citer nie.. Oppsie! 



-SAFE-
Bagi aku cerita nie lagi best dari The Avengers tuh.. Walaupun cerita nie tade heroin tapi best ! 



-Berani Punya Budak-
Cerita nie pon best jugak.. Cerita nie alih-alih suara gitew.. Dan dialog dieorang pon best dan macam bangang-bangang je..! Hahah :)



-Nongkrong-
Okay, cerita nie baru je last Saturday aku pergi tengok.. Cerita nie biasa-biasa je la.. Tade lah kelakar mane pon.. Tak macam cerita Hantu K.Limah.. Huh! 

So itu jela aku nak shared kat korang semua sepanjang ketiadaan aku.. Erkk! Wekss!

Tatataaa.. -,-"


p/s : OMG, just 10 days to go ! Hopefully everything will go smooth, good and great.. Amin.. InsyaAllah :)


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Wednesday, May 09, 2012

"NERVOUS!"

Seriously I'm so nervous..

Just 2 weeks and 3 days to go! Fuhh.. *Bunyi jantung DupDapDupDap*..

I just hope that everything will be fine and great..

Certain things settled already but certain things still on plan! Hurmm..

Thanks God :)


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Monday, April 30, 2012

Macam mana saya boleh lupa ada Pesta Buku ?????? 


DAMN!

Thursday, April 26, 2012

"Seriously, I get jealous"


Hi.. Assalammualaukum :)


Good day everyone's :) 


I'm definitely a Blackberry girl but I have to admit I get jealous when I see all of the Instagram picture to who's was used it.. 
They look so cool and an awesome!!! I hope that I can use the Instagram in my Blackberry.. LOL..


Here a few picture's from the Instagram :)


Ehh.. Alamak! Oopsie..
 Tersalah picture pulak.. These is NOT a Instagram picture :) 
Ini PicMix je.. Boleh download di Blacberry ya.. Sobs ): 
*Sedih mak..~~


Yaaa, these a from the Instagram :)
See? look very nice kan!..






So! how come you cannot get jealous when see all of these picture from the Instagram!?


p/s : Bila agaknya dapat pakai Galaxy Note nie??


Lots of Love
Fia Aznam Rose


Wednesday, April 25, 2012

"God Bless Me"

Hi.. Assalammualaikum :)


Aarghh.. Whole body felt like pfftt..

Aachummmm *I'm sneezing*
Alhamdullilah.. 

Excuse me ~~

Aaaaa.. God bless me with flu + cough + sore throat.. 
But I'm thankful that I'm still alive.
Thanks God :)

Btw, I can't wait to have fun for the weekend.. 
I wish that I have a great weekend with my love..

(",")


p/s : As usual, every weekend  will go for watch movies.. This weekend "The Avengers".. Can't wait :)


Lots of Love
Fia Aznam Roses


"WordLess Wednesday #17 - Camera Addict"

Hi.. Assalammualaikum :)



Just wanted to share these picture that I was is camera addict.. 


p/s : Month of May will be coming.. I'm waitin' you :)


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Tuesday, April 24, 2012

"Family's Day of Admin Dept."



Hi.. Assalammualaikum :)


Oraite.. We meet again.. Wish you have a great day ahead :)
Actually, wanted to update yesterday but yesterday I come in to the office about 1pm.. *Half-day EL*
Hehe.. Because I'm sooo super duper tired like hell.. So, nak update pon rasa malas.. Makanya tertangguhlah satu entry I..

But you don't have to worry okay.. Now I'll update as much as I want to..

Since I'm not update and now I nak story-morry about my short vacation last week..
If you all ada baca my entry yang nie LOL,
That is my department buat 'CUTI-CUTI SENDIRI BIKIN' or CCSB.. So korang pon tau kan ke mana arah tuju kite orang.. HAHA :) Macam biasa lah.. Port Dickson again and again..


Time nie baru je sampai kat Port Dickson and sangat sadisnyaa.. Time nie HUJAN.. 
Tuh yang semua berpayung tuh.. Hehe :)


Kalau dah sampai tuh, harus lah kena ada makan-makan.. 
Kebetulan hujan and semuanya tengah lapar.. 


Nie lah menu-menu kami pada hari tuh.. Nasib lah aku bawak nasi je.. Hehehe.. 
Untuk pengetahun korang time nie aku makan sikit je.. Sebab aku tak sedap perut.. 
Hewhewhew -,-"


After makan-makan, harus lah kite ber 'exercise'.. Hehe..
Tengok semua semangat je.. Ini adalah sukaneka untuk orang dewasa.. HAHAHA.. 


Then, ini pulak adalah sukaneka untuk anak-anak ye.. Tapi kalau korang nak tahu, 
mak-maknya yang excited.. Huhuhu -,-"


Selepas acara sukaneka, harus lah kena mandi manda.. Hoyeayy :)
*Cer tengok pipi aku, gebu nak matikan.. Macam pfft...*


Okay ini adalah acara malam.. Semestinya makan malam.. Dan acara penyampaian hadiah kepada 
pemenang-pemenang.. Heheh :)

Kalau korang nak tahu, orang lain punya family day, tapi orang lain yang banyak dapat hadiah.. Huhu..
Siapa lagi kalau bukan NAMJ's :) 


*Aku tatau macam mana ada gambar nie???? Macam gedik je.. HAHAHAHHA.. 

Okay, the Fanily's Day was awesome and enjoy.. And I hope that next year ada lagi family's day macam nie.. Tapi kalau boleh nak pergi tempat lain and jauh sikit lah.. Heheh :)


p/s : Lepas nie kalau nak pergi bercuti.. Aku tanak pegi PD lagi.. OKAY!!!


Lots of Love
Fia Aznam Roses