Thursday, September 29, 2011

"Hurmmm, whatever-lah!"

Hye.. Assalamualaikum :)


Sebenarnya, tatau nak update entry apa dah kat blog nie.. Sebab now, macam dah tade idea je rasa.. Ohh, tipu lettew.. Hehe.. Sebabnya, idea memang tengah ada and macam-macam benda nak story-story, tapi...........
Disebabkan blog comel-ku ini di STALKER oleh seseorang yang aku kenal.. Susah lah sikit nak story morry yang ada kaitan dengan Hati dan Perasaan.. Ecehh.. HAHA..  Gelabah je..

Yela, mana tak-nya, kalau update sikit pasal hati dan perasaan neh, mula lah, 1 BTR tah *tipu lettew an 1 BTR tau*.. Hehe -,- Haihh, letih betul lah macam tuh.. Macam nak sibuk bagai kan.. Tak boleh tengok orang senang lettew.. Hurmmm..
Bukan apa.. Aku emo sikit neh.. Ehh, silap, bukan sikit.. Tapi EMO BANYAK..!! Gerammmmm je rasa neh..

Sebenarnya, malas dah nak update pasal benda-benda neh, sebab for me, yang dah lepas tuh biar je lepas kan.. Sebab, aku pon tade amek tahu pasal orang.. And orang pon jangan lah sibuk lagi pasal aku..
Sebenarnya, aku tak kisah.. Tapi, bila orang dok bercerita pasal aku.. Aku jadi tak senang and totally memang tak suka.. 'Yela, apa perasaan korang, bila orang dok ngumpat and bercerita pasal kau.?' Korang suka ke? Hurmmm.. Confirm lah tak kan..

Haihh.. Apa lah nasib aku neh.. Ade je lah yang tak kena.. Ingat kan lepas apa yang terjadi semuanya okay.. Tapi................... Disebaliknya lah pulak kan.. Heeee -,-'
Sedih sentap semua ada nokk.. Yela, aku bukan apa, aku cuma kesian je dengan orang yang aku sayang.. Sape lagi kalau bukan En. Ehem-ehem :) Kesiannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn..

Kesian sebab, disebabkan aku, die dengan kawan baik die putus kawan.. Haihhh.. Kenapa lah..? Tak paham aku.. Pasal benda neh, semua orang pon terbabit.. Walaupun orang tuh tade kena-mengena.. Aku tahu, orang-orang mesti akan salah kan aku punya.. HURMM..
Tapi tape lah, orang yang tatau perkara sebenar memang akan salah kan aku.. Aku nak buat macam mana lagi kan.. Sabar dan terus sabar jela yang aku mampu..



































p/s : First time letak picture besar gedabak.. HAHA :) *saje, untuk tontonan umum dan jugak kepada STALKER yoo*..!! Mmuahh.. Mmuahh..

Sekian, Kbai..


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Wednesday, September 28, 2011

"WordLess Wednesday #8 - Saya Sangat Stress".

Hye.. Assalamualaikum :)


Now aku sangat stress.. Okay, tension gilerr rasa macam nak hentak kepala sendiri kat dinding.. Aduiyaii :(
Arghhhhhh.......................



Lots of Love
Fia Aznam Roses

Tuesday, September 27, 2011

"Bini-Biniku Gangster".

Hi. Assalamualaikum :)


Petang semua..
Di petang-petang Selasa neh, yang sejuk-sejuk kat office neh, rasa nak terkencing dari tadi.. Tapi ku tahan je, sebab ada client depan neh, tak boleh nak berganjak okay.. BODOH betul, hujung-hujung dah neh.. HAHA..
Tahan Fatin, tahan jap je.. HEHE.. ~~

Okay dah sudah.. Tuh mukadimah je pada petang Selasa neh, sebenarnya aku nak story morry sikit pasal movie baru.. Hehe :)
Tahu ke movie apa? Of course lah korang mesti tahu kan.. Citer apa lagi kalau bukan

"BINI-BINIKU GANGSTER".

Untuk pengetahuan korang, last Saturday hari tuh, aku pergi tengok cerita tuh, HAHA.. Memang kelakar lah cerita neh.. Tapi, aku suka Yana Samsudin punya lakonan dalam neh.. Best tengok die.. Nampak macam berkesan lah dia bawak watak neh, kalau nak di-ikutkan..
Hurmmm.. Untuk watak Sam pulak, yang korang semua tahu, die memang kelakar kan.. So, dalam movie neh pon watak die kelakar.. Heee -,-


Sinopsis :)

Manja lakonan Yana Samsudin dan Herry (lakonan  Shaheizy Sam) adalah pasangan yang bahagia dengan perkahwinan mereka. Mereka sangat romantik dan saling sayang menyayang. Manja di mata Herry seorang surirumah yang rajin dan pandai melayan suami.
Ada satu rahsia yang tak diketahui oleh Herry, Manja rupanya menyembunyikan identitinya sebagai Ketua Kumpulan Gangster. Di pejabat , Herry selalu dibuli oleh Mat Saja, tetapi setiap kali dia dibuli pasti Mat Saja akan mendapat balasannya.
Walaupun dah 2 tahun Herry dan Manja bernikah, namun mereka tak dapat anak , sebab Manja mengalami kecederaan di perut pasa masa lepas. Disebabkan rasa bersalah kepada suaminya, Manja dengan rela hati mencari seorang wanita lain untuk dijadikan madu atau isteri kedua Herry. Baik betul Manja :)
Lagi satu ageda Manja untuk mengahwinkan Herry ialah kerena nak mengalihkan perhatian Herry kepada urusan lain, kerana Manja semakin sibuk setelah dijadikan Ketua Kawasan, dan kawasannya telah diganggu oleh Min Siam.
Manja melamar Reanna ( Intan Ladyana), rakan sepejabat Herry yang baru untuk menjadi madunya. Walaupun redha dengan perkahwinan suaminya yang baru, jauh disudut hatinya perasaan cemburu melihat kemesraan Reanna dan Herry. Maka berlakulah perang dingin antara Manja dan Reanna dirumah. Ada satu lagi rahsia, Reanna rupanya seorang gangster jugak dan mempunyai agenda tersendiri.
Sedang mereka asyik bergaduh, tiba – tiba Herry menghilangkan diri. Kedua dua madu itu berusaha mencari Herry di merata tempat, Manja bergegas ke tempat musuhnya iaitu Min Siam, kerana khuatir Herry diculik ahli kumpulan Min Siam.


Sesapa yang belom tengok cerita neh, pergi lah tengok.. Tak rugi pon, sebab cerita die boleh tahan.. Support lah cerita-cerita keluaran Malaysia.. Hehe ":)


p/s : Cepatlah pukul 6, tak sabar nak balik dah neh, asek nak terkencing je.. Hehehe :)


Lots of Love 
Fia Aznam Roses

"Stalker Terhebat awak neh".

Hai, Assalamualaikum :)


Hai, rindu betul dengan blog tak berapa nak comel neh.. Hurmmm..! Yela, bukan tanak update ke hape kan.. Sebabnyaa, sekarang neh ada STALKER TERHEBAT..! Okay, memang stalker lah kau neh.. Haihh, dah tukar link blog pon kau boleh lagi nak stalker kan.. Hurmmm.. Aku pon tatau kenapa? Best sangat ke blog aku sampai kau nak tahu semua benda? Hurmmm.. Ke kau sayang sangat dengan aku? Hehe.. Oopsss.. *Terperasan pulak..!

HUH.. Tahu lah, kau stalker blog aku.. Jangan ingat saya tatau yee awak.. Nak kena babap neh stalker-stalker blog titew.. Eeeeeee.. Blueksss.!!

Arghh.. Dah sudah lettew, malas lah nak cakap pasal stalker-stalker neh.. Suka hati kau lah, nak buat apa pon.. Baru lah rasa diri disayangi dan dihargai neh, bile ada orang stalker.. Erkk.. Eeeeeee, perasan and plus-plus geli okay.. HAHA..

Tapi masalahnyaa, cuma aku pelik sikit lah, kenapa ekk kau nak stalker bagai? Haaa? Kenapa ehh? Kenapa tanak jumpa depan-depan then cakap je, apa yang kau rasa tak puas hati, kan ke senang, tade lah nak ade rasa dendam ke rindu ke kan.. Haaaa.. Senang kan.. Kalau asek nak macam neh je, sampai bila?

Aku rasa diri macam tak bebas tau tak, sebab rasa diri macam diperhatikan.. Sebab apa je yang aku buat, kau tahu, aku buat tuh, kau tahu, aku buat neh, kau tahu.. SERAMMM NIEH..!


Bukan apa lah, bila kau buat macam neh, aku rasa aku macam tak bebas, sebab apa je yang aku nak buat or pe je yang terjadi kat mesti kau tahu and mesti kau nak tahu kan.. HAIHH.. Aku bukan tak suka kalau kau nak amek tahu ke, nak risau ke apa kan, cumaa aku tak suka setiap kali ade je, mesti kau nak bercerita and bagi tahu kat kawan-kawan kau untuk nak kan kepastian.. HURMM.. 

Jangan ingat aku tatau, aku tahu semua benda.. Yela, lagipon BTR tuh bukan besar sangat kan.. Hurmmm.. 
Tapelah, aku tak kesah pon apa yang kau nak buat, yang penting kau happy and aku pon happy.. Malas lah nak bergaduh ke, nak apa ke, macam budak-budak je aku rasa.. 

Ohh, btw, if kau nak tahu, status-status yang aku updated tak kira lah kat BBM ke, kt FB ke, sama sekali tade kena mengena dengan kau.. Hurmmm.. 
Aku takot lah jugak kalau kau terasa ke apa kan.. Aku just nak bagi tahu je.. Aku tahu, kau mesti baca blog aku punyaa.. 

Okay lah. semoga berbahagia.. Mehh sini laga-lagi pipi sikit.. HAHAHA.. Bluekss.. Sekian..

Kbai..


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Friday, September 23, 2011

"Am I a bad girl.?"

Hai, Assalamualaikum :)


Hurmmm, tengok tajuk? Macam mengundang je kan.. Haihh.. Sebenarnyaa, aku sendiri pon tak kenal dengan diri aku.. Boleh tak macam tuh? Serious lah, aku pon tak paham neh..
Aku neh baik ke? Jahat ke? Hurmmm.. Nak kata baik, mane ade orang yang kan.. Nak kata jahat? Apa yang benda jahat aku dah buat? Nak kata membunuh? memcuri? Huh.. Aku betol-betol tak paham lah.!!

Nak kata aku gediks? Hurmmm.. Sorry to say lah, ada ke perempuan yang tak gediks.. Meh sini tunjuk kat aku perempuan yang tak gedik.. HUH.. Sedangkan perempuan yang bertutup-litup pon gediks.. *Maaflah, kalau aku cakap neh, boleh jadi isu pulak*.. Aku cuma tak puas hati jela..

Seriously, now i'm very happy with my new life.. Tapi................................................
Seeee, still ada tapi kan? Haihh, bukan aku nak mengeluh dengan life aku.. Cuma, sometimes aku agak tension and stress mana dengan kerjanya, dengan orang sekliling dekat office neh, mana nak jaga-jaga hat-hati orang lagi.. Hurmmmm.. What a bad lah.. Arghhhh...!!!

JAHAT ke aku? BAIK ke aku? Hurmmm.. Memang sebelom neh, aku tahu yang aku "agak nakal", jugak.. Heeee :) Yelaaa, setiap insan ada masa silam tersendirikan.. Aku tak terkecuali lah..
Tapi, as you'll know, MANUSIA BISA BERUBAH.. *Haaa, terkeluar bahasa Indon*.. Ermmmm..! Serious tak boleh blah neh..

Kenapa lah bila dah bahagia dah happy, ada je benda yang tak kena, ada je benda yang datang.. Bermacam-macam dugaan yang datang.. Sedihnyaa aku.. :(
Kenapa harus terjadi macam neh? Kenapa? Apa salah aku? Haaaa? Eeeeeee, rasa macam nak nangis air mata darah neh.. Huwarghhh :( :( :(


Aku pening kepala bila memikirkan apa yang terjadi / berlaku.. Asek aku je nak jaga hati orang.. Hati aku? Sapa yang nak jaga? HAAA? 

Ya Allah, jangan lah, disebabkan benda-benda kecik, hubungan aku berantakan.. (Haaa, ayat pon dah tak boleh blah neh)..! Amin.. 
Malunyaaa, bile preview baca balik ayat aku..! Haha.. Jiwangnyaaa aku neh kan.. HUAHUAHUA.. Haaa, lantak lah.. Weekss..

As'salam. Kbai..


Lots of Love
Fia Aznam Roses

'Jamuan Hari Raya 2011'

Hai, Assalammualaikum :)


Minggu neh, memang full dengan open house sana sini okay, Al-maklum lah, Syawal dah sampai penhujungnya, so banyak lah jemputan-jemputan di saat akhir.. HAHA.. Boleh tak nak rewind balik, nak ke raya pertama..?Huwarghh.. Memang tak boleh lah kan.. Sob.. sob.. sob.. Sedih nokk.. Kan best setahun 2 3 kali raya aidilfitri.. Heheh :) *SUKASUKA je kan*.

Okay, sebenarnya semalam office aku ada buat Jamuan Hari Raya, opss, untuk pengetahuan korang, bukan kat my floor, kalau korang nak tahu, aku punya office kat Level 21, but yesterday punya Jamuan Raya at Level 22, tapi disebabkan aku di-invite, aku join je.. Heee :)
Yela, boleh lah beramah-mesra sambil berguling-guling bersama which is aku pon memang jarang turun naik floor orang neh.. HEHE ..POYO..~

So, malas nak story lelebih, apa kata korang layan gambar yang tak sebarape neh.. Heee :) But yang penting Enjoy, Happy and makan pon sodap.. HAHAH.~~

Zassss~~ 







Haaaa, amacam? Nampak happy tak? Enjoy tak? HAHA..
Yela, walaupun bukan kat floor aku kan.. Heeeee.. Hurmmmmm, floor aku nak buat macam neh? Memang tatau lah dorang buat ke tak. Sebabnya, kat floor aku neh.. Semua banyak tak banyak cakap.. Senyum pon macam terpaksa je.. HAHA..!! Oopss.. Terlebih sudah.. 


p/s : Okay, di-sebabkan raya pon dah nak habis. Aku ingin ucapkan.. Jumpa lagi raya di tahun akan datang.. Ahakss..


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Tuesday, September 20, 2011

"Happy with my new life".

Hye.. Assalammualaikum :)


Rindu sesangat dengan Mr. Blog, rasa macam dah lame kita tak date kan Mr. Blog.. Cian kau, dapat Tuan macam aku yang tak pernah kesah and tak pernah ingat pon yang dia ada blog.. *Ohhh, itu poyo namanya..
Sebenarnya, bukan tanak update or story cerita-cerita baru pasal diri aku yang tak famous neh kan.. Ala, if aku tak update pon bukan ada orang kesahkan.. Kan-kan? Hurmmm.. Siapalah aku dihatimu,, Ehhh, ter-over lak Jah.. Heheheheh :D

Okey, now let's start with a new life.. Ahaks.. Disebabkan aku yang baru berpunya neh.. Ehhhh... Wait..!! Baru berpunya? YES.. Untuk pengetahuan korang, selepas aku break off dengan yang 'lamo' tuh, now aku dah ade life baru with someone guy.. Ehemm-ehemm, nak tahu ke? Hurmmmm.. Okey nak ceritalah neh.. Heeee :)

-Untuk kesenangan korang aku namakan dulu yang lama sebagai 'A' dan yang baru sebagai 'B' ye.. Hoho.. Jangan terkeliru pulak.. -.-

Sebenarnya, sebelom aku break off dengan 'A' lagi aku memang dah kenal and dah kawan dengan Mr. 'B', mesti korang tertanyakan, macam mana boleh kenal.. Heeee -,-
Cam gini storynyaa, sebelom aku kawan dengan Mr. B, aku memang kenal dia, sebab dia adalah member aku punya boyfriend punya member.. Huuhuuu :D Tengok, nak bagi tahu pon macam panjang berjelar je kan.. Heheh -,- Okay lah, senang citer, die member dengan mybestfriend.. Haaaaa.. Kan ke senang, orang pon tade lah pening pale nak bace kan.. Hoho..

Tapi masa kenal pon, aku memang tak pernah borak-borak dengan dia.. Sebab............. Nak tahu sebabnyaaa?? Heeeee..
Malu pulak nak bagi tahu.. HAHA.. Ohh poyooo.. Okaylah, sebabnyaa dia memang tak suka tegur perempuan, SOMBONG.. Grrr.!!
Yela, if aku lepak dengan member aku kalau die ada, die memang tak pernah tegur, die buat tatau je.. Huhu.. Penat control cun pon die still wat tatau.. HUAHUAHUA.. Ohh, itu gediks namanya.. Maaf ehh, aku tak control cun.. Jangan salah anggap pulak.. Heeee ":)

Okay, sejak dari situ, memang aku selalu jugak lah lepak dengan dia and kawan baik aku.. Maksudnya lepak ramai-ramailah.. Heee :)
Hurmmm.. Macam mana aku dengan dia boleh rapat? Nak tahu?
Haa, sekarang neh kan zaman dah moden.. Handphone pon sekarang boleh download macam-macam kan, whatsapp lah, BBM lah, Liveprofile lah..
So, time tuh aku baru download liveprofile.. Heeee, then aku buat lah status kat aku punya FB tuk orang add aku punya Liveprofile..


~~ continue ~~


Motif gambar? Heeeee.. 
Neh namanya muka EXCITED -,- Ngengengenge.. 
Untuk tatapan anda semua :) 
*Rasa macam nak hantuk kepala sendiri kat dinding je*.. HAHA -,-


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Wednesday, September 14, 2011

"WordLess Wednesday #7 - Sista Buddy".

Hye.. Assalammualaikum :)


A very Good Morning to all of you.. Hope you'll have a great and wonderful day.. Hehe.. Ecehh, nak berspeaking-speaking London pulak pepagi neh.. Hehe :)


Ini adik saya.. Kbai :)


Lots of Love
Fia Aznam Roses

"Perkahwinan yang Indah".

Hye.. Assalammualaikum :)


Cakap pasal kawen neh, semua orang pon sukakan, termasuk lah aku yang gediks dan gatal neh.. Yela, sape yang tak suka kawen kan.. Tipu lettew kalau ade orang cakap yang die tak suka kawen.. Meh sini aku nak babap mulut dia.. HAHA..
Okay lah, sebenarnya sekarang neh ramai kawan-kawan aku yang dah pun kawen, tunang dan ada yang dah jadi mak bapak orang pon.. Heee -,-
Aku happy untuk dorang semua.. Yela, sape yang tak happy bile tengok kawan-kawan dah kawen, dah tunangkan.. Or yang dah dirisik.. Sukaa ouhh.. Walaupun dalam hati ada sikit perasaan cemburukan.. HOHO..

Ohhh, sape yang tak jealouskan, bile tengok kawan-kawan dah ade true relationship, I mean yang dah ade ikatan lah.. Hurmmm... SUMPAH JEALOUS.. :(
Tapi sebanarnya, jealous sangat pon tak boleh kan.. Itu namanyaa JODOH AKU BELOM SAMPAI..
Sob.. Sob..Sob.. -,- Hehe..

***************************************************************************

Cer tengok mata biru I tuh? HAHA.. Tuh mata mengundang tuh.. Heeee :)
Ada maksud tersirat disebalik mata tuh.. HOHO..


Senyum tak perlu kata apa-apa..!! Jodoh belom sampai.. SO SMILEEE.~~~


OH NO...!!!! Hahahah :)

Okay, atas neh semua muka mengundang.. HAHA :) 

Apa yang hendak dibincang perkahwinan yang diberkati oleh Allah.. Perkahwinan adalah fitrah kemanusiaan, maka dari itu Islam menganjurkan untuk nikah, kerana nikah merupakan gharizah insaniyah (naluri kemanusiaan). Bila gharizah ini tidak dipenuhi dengan jalan yang sah iaitu perkahwinan, maka ia akan mencari jalan-jalan syaitan yang banyak menjerumuskan ke lembah hitam. Firman Allah Ta'ala yang bermaksud:

“Maka hadapkanlah wajahmu dengan lurus kepada agama (Allah); (tetaplah atas) fitrah Allah yang telah menciptakan manusia menurut fitrah itu. Tidak ada perubahan pada fitrah Allah. (Itulah) agama yang lurus; tetapi kebanyakan manusia tidak mengetahui”. (Ar-Ruum: 30).
Islam telah menjadikan ikatan perkahwinan yang sah berdasarkan Al-Quran dan As-Sunnah sebagai satu-satunya sarana untuk memenuhi tuntutan naluri manusia yang sangat asasi, dan sarana untuk membina keluarga yang Islami. Penghargaan Islam terhadap ikatan perkahwinan besar sekali, sampai-sampai ikatan itu ditetapkan sebanding dengan separuh agama. Anas bin Malik radliyallahu 'anhu berkata: "Telah bersabda Rasulullah shallallahu 'alaihi wa sallam:

"Ertinya: Barangsiapa menikah, maka ia telah melengkapi separuh dari agamanya. Dan hendaklah ia bertaqwa kepada Allah dalam memelihara yang separuhnya lagi". (Hadist Riwayat Thabrani dan Hakim).

Walaupun, Islam mengharuskan perkahwinan, jangan lah ada unsur-unsur yang dilarang oleh Allah bagi menjamin keberkatan dalam sesebuah perkahwinan. Dalam sebuah perkahwinan, keberkatan itu adalah amat penting bagi menjamin kebahagian sesebuah perkahwinan. Antara unsur-unsur yang dilarang oleh Allah yang saya selalu nampak apabila saya melawati sesebuah kenduri perkahwinan adalah pakaian baju pengantin yang jarang dan ketat walaupun memakai tudung. Sebagaimana dalam hadis rasulullah:

“Barangsiapa yang memakai pakaian yang menjolok mata, maka Allah S.W.T akan memberi pakaian kehinaan pada hari akhirat nanti”.(hadis riwayat Ahmad, Abu Daud, An Nasa’i dan ibnu majah)

Wahai sahabat-sahabat sekalian, jauhi lah diri anda daripada perkara yang menyebabkan anda jauh dari keberkatan Allah. Malah ia akan membawa anda kelembah kehinaan. Betapa pentingnya pembentukan keluarga yang islami iaitu keluarga yang mengamalkan dan memperjuangkan islam(Baitul Muslim).



****************************************************


Lot of Love
Fia Aznam Roses

Monday, September 12, 2011

"My Sista Gediks".

Hye. Assalammualaikum :)


Selamat Pagi Malaysia..
Hari neh, sangat mengantuk sebab malam tadi tidur lambat.. Heeee -,- Sebenarnya, tadelah lambat mane pon.. Tidur malam tadi dalam pukul 11.00 malam.. Lambat ke kalau macam tuh? Hurmm.. Rasa tade lah lambat mana.. Cume bangun awal kan.. Tuh yang rasa tidur macam tak puas tuh.. Arghhh.. Kalau ikutkan hati memang malas nak bangun.. Tapi, bile dipikirkan, aku kan orang bekerjaya.. Haha.. Takan aku nak tidur je.. Membesarkan badan yang sedia ada besar neh? Hahah.!! Mulut choiii..

So, dengan semangat yang membara, aku kuatkan hati untuk bangun.. Arghhh.. MALAS okay.. Terpakse neh.. Nasib lah aku neh kerja makan gaji, kalau aku kerja sendiri mau bankrup kot business aku kalau macam neh.. Hehehe -,-

Okay lah, kali neh aku tanak lah cerita pasal diri aku je.. Nampak sangat den neh pentingkan diri sendiri, so kali neh aku nak cerita pasal adik perempuan aku lah.. Heheh :) Tapi tade lah cerita mana pon.. *Sebenarnya, saje je nak banyakkan entri untuk bulan September*.. Hoho.. Sekarang mood nak berblogging giler down, nak kata tade idea, idea ade je.. Rasa melambak-lambak idea dalam kepala hotak neh, tapi bile time nak menaip je, mula lah jejari-jejari yang tak berapa runcing neh malas.. Haha.. Tatau lah kenapa.. Sangat malas sekarang nak berblogging..
Tapi bile, stalker blog orang, entri dorang setiap bulan, berlambak.. Rasa jealous pon ade.. And now, aku nak naikkan semangat aku untuk terus berblogging.. Arghh, giler down..

So, back to the real topic, yang aku nak cerita kan pasal adik perempuan aku yang sorang tuh.. Hehe.. Ehh3, jap.. Aku ade ramai adik perempuan ke? HAHA.. Tade lah.. Adik perempuan aku sorang je.. Meh sini lah, nak bagi tahu kat kenkorang semua, yang aku neh ada 4 adik beradik.. Sebelum neh aku ada bagi tahu korang ke? Hurmmm.. Aku lupa lah.. Hehe -,-
Maklum lah, umur semakin meningkat.. So, pelupalah jadinya.. HAHA.. Untuk pengetahuan korang, aku anak sulung.. Heeee :) Besar okay tanggungjawab anak sulung neh.. Hurmm.. AKU BANGGA JADI ANAK SULUNG.. Hoho..

Dah-dah, kata tanak citer pasal diri sendiri? Tapi selit gak.. Haha.. Pela, nak interfere je aku neh kan.. Hurmm..
Dah, meh sini aku nak cakap pasal adik perempuan aku..


Haaa neh lah adi perempuan aku yang gediks tuh.. Haha :) 

Nama die : Farina Iryani tapi orang selalu panggil die Fyeena je.. 
Umur? Hurmm.. Jangan tanya lah, tengok pon tau dah kan, macam budak sekolah.. HAHA.. So, die kecik lagi.. Umur 14 tahun..

Dah la, malas lah nak citer panjang-panjang pasal adik saya neh.. Penat.. Ahhhh.. Semput.. semput lagi.. HUAHUAHUA.. Blueksss..

Sekian, Kbai.. 


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Thursday, September 08, 2011

"Hai, awak Hantu Bonceng ke?".

Hye. Assalammualaikum :)




Selamat pagi semua.. Hari neh dah raya ke-9.. Cepat je rasa kan.. Kan best kalau sekarang neh masih dalam raya pertama. Argh.. Serious, raya kali neh macam tade rasa pape.. Hurmmm :(
Saya nak cuti raya lagi.. Arghh...... BOSAN lah kerja.. *Boleh tak macam tuh*? Kalau tak kerja nak makan apa kan.. Haihh.. Apa lah aku neh..

Sebenarnya, bukan neh yang aku nak cakap pong.. Hehe.. Tengok lah tajuk kat atas tuh, apa yang itew nak ceritakan.. Hehe..Tajuk nak poyo, padahal tade pe pon.. Huhu :) APA PON TAK BOLEH.. Okaylah,
Semua orang pon tahu kalau setiap kali raya je, mesti kat wayang macam-macam cerita keluarkan.. Cerita best-best pulak tuh.. So, untuk raya tahun neh, cerita kat wayang dan semua orang pon tahu cerita yang meletup-meletup.. Hehe.. Apa lagi kalau bukan cerita HANTU BONCENG..

Bukan setakat Hantu Bonceng je yang ade kat pawagan, Selain tuh, cerita cinta KARIPAP-KARIPAP CINTA.. Ntah apa cerita lah Karipa-karipapCinta neh.. Hurmmm.. Tengok pelakon die pon aku tak gemar.. Huhu.. Bukan aku tak suka dengan pelakon die.. Tapi.................. Tade pape lah.. Cuma nak bagi tahu, yang die memang kacak.. Heeee ~~

Dah, now nak story pasal Hantu Bonceng yang tengah letups kat pawagam.. Kalau korang nak tahu lah, aku tengok cerita neh 2 KALI okay.. Hehe.. Sebabnyaaa, tak bosan.. Dalam panggung asek tergelak je.. Huhu..
Ayat yang tak boleh aku lupa is APAM... Hahah..
Aku rasa dialog-dialog dalam cerita confirm jadi ikutan.. Hehe.. Contohnyaa.. APA CHELOP dan HA, NEH MAKAN DIE..


Sinopsis

Mengisahkan Amran(Johan) seorang budak Delivery yang sering terlibat dengan perlumbaan motor Drag secara haram. Cerita bermula apabila Amran memenangi satu perlumbaan drag haram dan di beri habuan seorang bohsia (Maya). Bohsia itu telah membonceng motor Amran untuk di bawa ke port. Malang tidak berbau apabila motor Amran telah dilanggar lori semasa keluar simpang.
Bohsia itu mati ditempat kejadian dan Amran telah dikejarkan ke hospital. Hidup Amran mula berubah selepas kejadian tersebut. Setiap malam Amran akan dihantui oleh Bohsia itu. Amran tension dan meminta bantuan kawan karibnya Kunyit. Mereka bersama telah berikhtiar dengan pelbagai cara untuk menghapuskan badi Amran itu. Tanpa mereka sedari, mereka mula menjadi baik dan mula menghargai kehidupan mereka dan tidak lagi terjebat dengan aktiviti yang tidak sihat itu.



Kalau korang yang belom nengok movie neh, pergi la tengok.. Tak rugi okay.. Serious best, kelakar gilerr.. 


p/s : Sokonglah filem tempatan.. 

Sekian.. Daaa.. Kbai..


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Tuesday, September 06, 2011

"Raya ohh Raya"..

Hye. Assalammualaikum :)


Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin saya ucapkan kepada semua.. Ecehhh.. Poyo kau.. Huhu -,- Okay bukan apalah, aku rasa tahun neh raya macam tak SYIOK.. Tak BEST je aku rasa.. Sebab........ Rasa macam cepat giler masa berlalu.. Huwarghhh....!!
Aku nak cuti lagi lah.. Tak puas cuti, tak puas tidur.. Grrrr...

Hehe.. Neh lah manusia, tak pernahnya nak puas kan.. HUH.. Dah cuti seminggu pon tak puas lagi.. Haihh.. Apa pon tak boleh.. CUTI PANJANG SUDAH HABIS BRO.. Ahhh.. SIALLAH.. Puihhhh.. Erkkk... Mengarut sudah neh.. Hehehe :)

Dah-dah.. Jangan nak melalut lagi.. Walaupun cuti hanya seminggu aku tetap b'syukur, sebab ade jugak cuti kan.. Dari orang yang tak dapat cuti tuh? Yang kena kerja time raya tuh.. Tade pon dorang nak merungut.. *Yeke, dorang tak merungut*? Heheh.. Mesti ade punya kan.. Kan-kan.. Huhu -,-

Cakap pasal raya neh kan, biasalah manuasia.. Semua kena baru.. Baju baru, seluar baru, kasut baru, handbag baru, kalau boleh barang dalam rumah pon kena baru, misalnya.. Langsir baru, sofa baru.. Haihh.. POKAI-POKAI.. Hurmmm.. Lepas raya hutang keliling pinggang.. HUHU.. Choiii kau nyah.. Mulut.. Hehehe :)

Dah lah, malas nak cakap panjang-panjang.. Nak tunjuk gambar raya sikit neh.. Hehe. Nak tengok tak? Nak tengok tak? Hehe.. Mehh sini rapat-rapat.. Buka mata bebesar au.. Titew kasi tunjuk sikit, baju raya titew tahun neh color pee.. Heeeee ~~ Mesti tawan-tawan sume nak tau kan.. HOHO.. Gediksnyaaaa.. Meluat aku.. Haha :)

Auwwww..



Cer tengok.... Very the BLUE baju titew.. Hehe ~,~


With my lovely cousin.. HERO-HERO Malaya neh.. Huhu..
Dah macam color bendera Malaysia pon ade aku tengok.. COLOURFUL kau.. Heeee :)


Haaaa, Ahaiii.. Ayunyaaaa.. Hehe.. Ayu tak? Ayu kan.. Kelassss kau JAH... 
MUAHAHAH -,-


Tuh lah serba sedikit gambar-gambar raya yang ada.. Sebenarnyaa banyak.. Tapi dalam camera, belum transfer lagi.. Nanti lah ye.. Gegirl busy lah lately.. Huhu :) BLUEKSS..

Jumpa lagi.. JEMPUT DATANG KE RUMAH KAWAN-KAWAN :)


Lots of Love
Fia Aznam Roses