Friday, March 30, 2012

"Bila mulut berbicara".



Hi.. Assalammualaikum :)


Kata orang diam-diam ubi berisi.. Hummm.. Benar sekali pepatah nie..
Walaupun sekarang nie dah masuk zaman moden, penuh dengan teknologi-teknologi canggih.. Dengan pelbagai jenis jenama handphone, handphone pon bukan handphone saja, ada yang boleh jadi tablet/Ipad.. Haii, macam-macam lah.. Zaman dah moden dah maju lah katakan..

Tapi, walau macam mana moden sekali pon kite, jangan lah kite hidup dalam keKUNOan.. Apakah? Haa, aku nak bagi tahu sikit nie, hidup nie jangan nak jadi 'seperti katak dibawah tempurung'..
Paham tak apa maksud tuh? Kalau paham bagus.. If tak paham sila rujuk buku peribahasa ye.. Heee -,-"

Okaylah, straight to the point lah..
Aku sebenarnya kureng suka sangat nak bercerita pasal orang.. Sebab aku sedar, aku pon bukan lah se'perfect', yang orang sangkakan.. Untuk pengetahun korang, kadang-kadang aku tak paham dengan manusia sekarang nie.. Bila kita buat baik.. Mesti ada je benda yang orang nak ambil kesempatankan..

Yela, nobody's perfect maa, sometimes we do the SAME mistakes pon kita tak perasan rite..?
Aku sebenarnya bukan apa, entri kali nie aku cuma nak luahkan perasaan aku je.. Sometimes, aku rasa aku macam sakit hati je dengan orang yang tade kena mengena dengan aku..
Then, suka cerita yang bukan-bukan pasal aku.. Kau dah kenapa wehh? Apa masalah kau? Aku kenal kau pon tak.. Ke aku nie IDOLA kau? Sebab tuh kau suka bercerita pasal aku.. Sebabnya, aku tak kenal kau?

HUH.. Manusia biasalah.. JEALOUS lettew kan.. Dannggg~~
Whatever it is, aku tak kesah lah.. Ikot suka kau lah nak cakap aku pape pon.. Yang penting aku happy..
Kau mesti lagi sakit hati kan if tengok aku happy? Lalalallalalala ... -,-"

Motif gambar??? 

Saja nak bagi tahu yang tuh kekasih hati kita bagi.. Hewhewhew..~
Jealous tak? Mesti you lagi sakit hati kan.. HAHAHA -,-"


p/s : Okaylah, whatever.. Buatlah apa yang you suka.. Cakaplah apa yang you nak.. Allah S.W.T sentiasa ada.. InsyaAllah.. "Jangan nak jaga tepi kain orang sangat lah".. 

Ehh-ehh, awak stalker blog itew lah.. Auwww.. Suka lettew..!! 

Sekian.. As'salam.. 


Lots of Love
Fia Aznam Roses


Thursday, March 29, 2012

"Orang tamak selalu Rugi".



Hi.. Assalammualaikum :) 


Lately, I selalu je kena pening kepala.. Kenapakah? Maybe loads of things in my mind and I always not in a good mood.. Hmmm.. Why lah..!?
Maybe I have some problems.. Seems that I'll engaged soon.. Yaaa, pening kepala dengan memikirkannya.. Lucky, part of items like hantarans I dah beli.. If tak beli lagi, memang merana lah I jawabnya.. Damn.. Hehe.. But no need to worry.. If tak beli lagi boleh mintak orang sponsor.. HARHARHAR..
Btw, ada ke orang nak sponsor kau Fatin??? Jangan perasan.. Ohh, Sobs -,-"

Now, tinggal nak cari MUA and mini pelamin je.. Dang..~~
Seriously, that I admitted I'm very fussy person.. Yela, I fussy bukan apa, I just nak yang terbaik je.. Last month, my aunt was helped me to introduced her friend because her friend is mak andam.. Then I pon just say YES.. Yela, if dah cakap okay.. And mak andam pon cakap okay.. So tade lah I nak pikir apa lagi kan.. Luckily, my dad sponsor khemah kan.. Hehe.. So tadelah I nak fikir pape dah.. Because banyak benda dah settled..

And now, I sangat marah.. Seriously.. Yee, MARAH SANGAT nie..
My aunt gimme a called last week and her said ....

Aunt : "Fatin, ibu kau mane?".
Me : *and I was like, haaa ibu? *muka cute + muka blurr*.. Heheh :)
Aunt : Bagi telefon kat ibu kau jap, mak nak cakap dengan ibu kau.. *I called my aunt dengan panggilan 'mak'*..
Me : Haa okay, sekejap..

When my mom spoke to my auntie..

Aunt : Blalalalalallaallaaaa.. *tatau apa yang my aunt cakap dengan my mom*..
Ibu : Haa, betul ke.. Habis macam mane nie.. Hurmmm.. *Muka ibu saya, macam terkejut je*.. Heee..~
Aunt : Blalalalalallalallla .. *Lagi..
Ibu : Hmm, tape lah macam tuh.. Nanti saya cakap lah dengan dia..

And I .. Mesti lah nak tahu kan apa yang aunt I cakap dengan my mom kan.. Yela, sebab muka my mom macam terkejut je.. Then, I asked my mom .....

Me : Kenapa mak call bu..?
Ibu : Ntah lah, mak andam kau tuh, dia kata CANCELLED.. Sebab dia ada nak makeup orang lain..
Me : Dannngg..!! *Muka marah..

Tiba-tiba, ayah I menyampuk ye...

Ayah : Alaa, biasalah orang melayu.. Kan tamak.. Kau tunang dia amek murah.. Sebab tuh dia cancelled, sebab dia nak make-up pengantin.. Kalau pengantin dia amek mahal sikit sebab dia pakej kan..
Me : Muka sedih... Sobs ):

Yela, aku tahu lah aku tunang je.. Tapi tak boleh lah macam tuh kan.. First come first serve lah..
Tak kira lah, tunang ke kahwin ke.. Arghhhh.. Tekanan mak nokk!~~


p/s : Orang tamak selalu rugi.. Heee :) *Pesanan untuk diri sendiri jugak*..


Lots of Love 
Fatin Iryani Azni


Wednesday, March 28, 2012

"My Generasi - Rindu zaman persekolahan".



Hi.. Assalammualaikum :) 


Kalau time sekolah mesti ade je benda yang suka sedih kecewa dan lara.. Ahaks..
Sedihnya bila teringat time zaman persekolahan nie.. Rasa macam nak masuk sekolah balik pon ada..
Rindu zaman cinta-cinta monyet dulu.. HEHE -,-"

Maklumlah, aku dulukan Hot Student kat sekolah.. HAHA.. Hot sangat lah..
Hot sebab selalu kena berdiri kat perhimpunan tuh.. Sebab aku selalu datang lambat pergi sekolah..
Yela, sekolah dekat kan dengan rumah.. HUHU.. Tuh yang selalu datang lambat..

Kalau korang nak tahu, aku salah seorang budak yang tak suka datang if time perhimpunan.. Heee -,-"
So kadang-kadang aku sampai sekolah perhimpunan still tak habis lagi.. Tuh yang selalu kena berdiri kat depan tuh.. Heeee ~~

Then, if korang nak tahu aku juga kesayangan cikgu tau.. AHAKS.. *Okay, itu tipu..
Jangan percaya.. Tapi if korang nak percaya apa salahnya.. Tapi serious lah.. Lalallaaallaaa ~~


Bila tengok video kat atas nie, membuatkan aku lagi macam nak masuk sekolah..
Haishh.. Kenapalah masa berlalu dengan begitu pantas sekali ekk?

Bile tengok video tuh, memang banyak persamaan ape yang aku lalui time sekolah-sekolah dulu..
Makkkkkkkkkkkk, nak masuk sekolah balik boleh tak???? Rindunyaa dengan suasana sekolah, rindu dengan cikgu-cikgu, rindu dengan kawan-kawan.. Paling rindu dengan pakcik guard.. HAHAHA..
*Okay, itu tipu je tade maknenya nak rindu pakcik guard.. Huahuahuahu..

Agaknya bila lah dapat jumpa balik kan dengan cikgu-cikgu, dengan kawan-kawan pon susah sekarang nak jumpa.. Masing-masing busy dengan dunia sendiri.. Heee (:
Yela, kawan-kawan pon ramai yang dah ade anak pon ramai.. Sobs ): *Sentap tetiba*..

Okay lah.. Bye.. As'salam.. "__"


p/s : Pen merah pen biru, you marah I LOVE YOU..! Ayat yang selalu keluar dalam mulut zaman kanak-kanak.. Atototototototo..! Cutenyaaa..


Lots of Love
Fia Aznam Roses 


Tuesday, March 27, 2012

"Movie in my mind"


Hi.. Assalammualaikum :)


If you wanted to know that I am a "Kaki Wayang" person.. HAHA.. -,-"
Seriously, I love to watch movies.. And now, lots of movies in my mind that I wanted to watch.. 
So maybe this week will go.. Hoyeayy.!! 

Okay, there is lists of movie that I wanted to watch for this week.. 

- The Vow
Cast : Rachel McAdams, Channing Tatum..



- The Hunger Games
Cast : Jennifer Lawrence, Josh Huctherson, Liam Hemsworth..



- 7 Petala Cinta 
Cast : Aeril Zafrel, Diana Amir, Shima Anuar..



- Wrath of the Titans
Cast : Sam Worthington, Liam Neeson, Rosamund Pike..



- Jangan Pandang-pandang
Cast : Zizan (Raja Lawak), Sara Ali..



Wohoaa, Lots of new movies, it's crazy haa? Okay, let's see which movie I wanted to watch this week.. 


p/s: Minta boyfriend belanja lah.. Apa lagi.. HUAHUAHUA -,-"


Lots of Love
Fia Aznam Roses


"Chillin' with Love".

Hi.. Assalammualaikum :)


Good Morning everyone..
Hows your day today? Wish you had a great day..

Alright, sempena aku cuti last Friday, aku pergi lah merehatkan diri, tapi tade lah rehat mana pon.. Rasa macam cepat je masa berlalu.. Grrr! Time kerja lambat pulak masa berjalan..
Whatever..
Okay, so last Friday hari tuh aku pergi merehatkan diri, menenangkan kepala hotak yang serabut nie.. Dekat??? Arghh.. Port Dickson lagi.. Damn.~

Aku rasa macam dah tade tempat lain je nak pergi kan.. Sikit-sikit PD tak pon Melaka.. Kenapa lah???
First plan nak pergi Genting Highland, memandangkan aku dah lama tak jejak Genting Highland tuh.. Last aku pergi Genting tuh, last 2 years.. Masuk tahun nie, gelap lah 3 tahun aku tak pergi Genting Highland tuh..
Sobss ): , Sedihkan jadi aku.. But, Me is me, NO ONE can be me.. LOL..

HAHAHAH.. -,-"


So, that what I say, tade lah merehatkan diri sangat.. Then rasa penat lagi ade la.. HAHA.. 
But, nevermind.. Bukan selalukan dapat pergi short vacation.. 
I'm sooo gladness with my love.. 


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Thursday, March 22, 2012

"How to Relieve/Release Stress".


Hi.. Assalammualaikum :)


Sorry guys..
I've been busy lately.. A loads of work I need to settled up and I'm the only one who in-charge the reception.. Dang! Seriously, I'm tired.. Sometimes, I feel like.. Grrrr!!
Rasa nak maki-hamun pon ada.. But, be patient Fatin..

And now.. I'm so stressed out! I'm stressed with my work, with annoying people.. Daaa..~
Why not you just be nice to me and I'll be nice to you too.. #LOL..

Okay, here I wanted to sharing with all of you, how can I relieve and release my stressed..


Pray, pray and pray to Allah S.W.T
- Prayer and pray to Allah S.W.T is the best and the good way if you want to release / relieve stressed..
InsyaAllah.. Allah S.W.T always by my side and helped us..



Foods (Chocolate/Ice-Cream/Cake)
- Actually, I am who likes to eat.. Seriously, I'm so enjoying when I eat that I want to eat.. Yummiehh!
Then, when I stressed, I likes to eat something 'sweet'.. Sweet foods can make me happy.. Like Chocolate, Ice-cream, cakes or Donuts.. Wohoaaa -,-"



Shopping or Window Shopping
- Shopping is one of my hobby when I have money.. HAHAH ~~



Listening the kind of music that I like
- Sometimes, when we listen to music while we so stressed, that there can help us to release/relieve our stressed.. SERIOUS! You should try.. But, depend what kind of music you're listening.. Teheee -,-"



Having a short vacation
- A short vacation also can make me happy and also can release the stressed out.. We should having fun with ourselves.. Just enjoy ourselves when having a short vacation..



Oraite, that is my action when I'm stressed.. And tomorrow I'll be on leave.. Wohoaaa..
I'll go for a short vacation.. Because currently I'm quite stressed.. And I'll see you guys and updating more next week.. Dadaa.. 

Okbai.. As'salam -,-" 


Lots of Love
Fia Aznam Roses


Wednesday, March 14, 2012

"WordLess Wednesday #16 - Chart".

Hi.. Assalammualaikum :) 


My blog chart.. Naik turun naik turun ..! 


Lots of Love
Fia Aznam Roses

"5 things I should do before I get married".



Hi.. Assalammualaikum :)


Pagi-pagi lagi sampai je office tak pikir apa-apa, terus cari surau untuk TIDUR! LOL..
Seriously, today rasa mengantuk sesangat.. Tatau kenapa.. Padahal ikotkan tidur memang cukup time.. Hmmm! Apa pon tak boleh..
And now pon still rasa mengantuk lagi.. Rasa nak sambung tidur je.. Tapi apa kan daya.. Waktu kerja dah start.. *Sedih*.. HAHA..
Dan sekarang jugak baru rasa lapar perut pon dah berbunyi-bunyi
kreek-krook-kreek-krook.. ): Tape lah, lunch nanti boleh makan kan,, Sabar ye perutku sayang.. Ahakss!

Okay lah, tayah lah nak panjang-panjang sangat mukadimah tuh..

Actually, I nak share about my feelings and what I should to do before I get married.. Yaa lah, after marriage what we do to, semuanya kena buat berdua.. Betul tak? *Please agree with me..!
I mean nak makan kena berdua, tidur berdua.. Apa pon berdua lah.. Itu lah yang dikatakan sebuah perkahwinan.. *Eeee, jiwangnya aku*.. HAHAHA.. 


Alright, The 5 things I wanna do before I get married is..

Let's check this out bebeh..


Recover from a broken heart. 
That is the first thing I should do, forget and forgive all the past one..
Jangan diingat-ingat lagi kan.. YES, I do baby! No worries.. I akan melupakan semua yang terjadi before this.. Give me a strength enough..

- Have an awesome vacation with girlfriends.
VACATION.. But I want to go with the ladies.. No MAN.. Hurmmm.. But.. That is so difficult lah if nak ajak all ladies je.. Mesti nak kena bawak boiprengg jugak..! Haishh.. Why must bring boyfriends?
Because nanti perempuan tayah lah keluar duit banyak kan.. Grrr..

- Financially strong.
This is an important that we must have.. Kalau tade duit tayah nak mengedik kahwin okay! LOL..
*SENTAP..

- Have my own property (Car/House and etc..)
Before married, we must have our own property okay.. Takan lepas kahwin nak duduk dengan mak mertua kan.. Hehe :)

- Spend more money for myself.
Okay.! After settled up with all I've done.. I nak membelanjakan duit I untuk diri sendiri.. I nak beli apa yang I nak.. Hmmm.. Yess! Coz after married, memang susah kalau kite nak beli apa yang kita nak kan.. More focus with family.. *Kena kerja keras..


The hardest part about moving forward is not looking back :)
May Allah determines everything.. InsyaAllah.. Amin.. 


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Tuesday, March 13, 2012

"Movie - John Carter of Mars".

Hi.. Assalammualaikum :)


Good Morning everyone's.. Wish you have a good day peeps.. -,-"

Oraite, as usual when I arrived to office, the first thing I would do is... Heeee :)
Yess! BLOGGING.. 

Every morning yaa, every morning okay I'll stalker blog-blog yang I suka tengok.. Hehe :) Yaa.. I'm a stalker tegar! LOL..
Okay let's proceed to the real entry I would to share about..

Last Saturday I go watch movie with love.. So this time I tengok new movie presented by Walt Disney's..
I tengok cerita 'John Carter of Mars' , for me quite good lah this movie.. But first-first macam tak berapa nak paham sangat.. But klimaks die baru dapat catch-up :) Heee!


From Academy Award-winning filmmaker Andrew Stanton comes "John Carter"--a sweeping action-adventure set on the mysterious and exotic planet of Barsoom (Mars). "John Carter" is based on a classic novel by Edgar Rice Burroughs, whose highly imaginative adventures served as inspiration for many filmmakers, both past and present. The film tells the story of war-weary, former military captain John Carter (Taylor Kitsch), who is inexplicably transported to Mars where he becomes reluctantly embroiled in a conflict of epic proportions amongst the inhabitants of the planet, including Tars Tarkas (Willem Dafoe) and the captivating Princess Dejah Thoris (Lynn Collins). In a world on the brink of collapse, Carter rediscovers his humanity when he realizes that the survival of Barsoom and its people rests in his hands..




p/s  : Bila lah aku nak start simpan duit nie?? Hmmm -,-"


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Monday, March 05, 2012

"Jatuh cinta dengan barangan online".



Hi.. Assalammualaikum :)


Selamat tengahari semua.. Dah makan lunch ke? Mesti ada yang tengah dietkan? Huhu "__"
Jangan nak diet sangat lah kan..
Tengok macam I.. Diet katanya.. HAHA.. Tapi hampehh -___-'
tak jugak kurus-kurus.. Haishh.. Sentap mak.!

Sebenarnya, aku nak kongsi sikit lah hati dan perasaan aku nie.. HAHA.. *Jangan nak kongsi sangatlah*.. Heee.. Tade lah, aku melalut kejap disebabkan kebosanan melanda diri nie.. Hurmm ):
Bosan lah dengan kerja.. Yela, bukan aku tak bersyukur.. Cuma setiap hari rutin harian yang sama and buat benda yang sama membolehkan aku kebosanan tahap dewa.. BHAHAHAH.. *evil laugh*..


Okaylah, aku nak kongsi pasal benda nie sebenarnya..
Sekarang nie aku tatau kenapa aku jatuh cinta dengan barangan-barangan online.. Serious dohh..
Tengok-tengok then tergerak hati nak beli..HUHUHU -,-"
Memang heaven lah kan and sekarang tengah menyesal giler sebab duit semakin berkurangan.. HUWARGHHH ):'

Acaner nie? Ada sesape yang baik hati ke nak bagi aku duit? Kalau ada, terima kasih banyak-banyak lah..
HARHARHAR.. !! *Memang ada pulak orang yang baik hatikan nak bagi aku duit dengan senang-senangnya.. MEMANG TAK LAH..! ~~

So, dekat sini aku nak share lah sikit kebaikan ataupaun kelebihan shopping online nie.. Heee -,-"

Let's check it out (:'


- Dapat menjimatkan masa dari pergi ke kedai baju atau kompleks membeli belah. Ye lah nak pergi ke kedai   bukan dekat. Kalau dekat pun nak naik kereta, cari parking. Berapa banyak masa habis kat situ. Itu belum kira lagi nak pilih sana sini. Sampai berjam-jam tapi satu baju pun tak dibeli. Memang berapa banyak masa berkualiti yang terbuang tu.

Berbeza dengan membeli barangan secara online, anda hanya perlu memilih baju yang cantik pada pandangan, pilih saiz dan bayar. Barangan akan sampai dalam tempoh 1-5 hari (bergantung pada perkhidmatan kourier).

Dapat jimatkan kos. Ok biasanya kalau beli online ni harga caj tambahan adalah pos. Tapi bagi pembelian kat kedai selain kos produk, kena tambah kos minyak, kos parking, kos makan, kos pergi tandas dan lain-lain kos yang lebih tinggi dari kos pos. Walaupun mungkin kadang-kadang produk online mahal sikit dari kedai(sebab biasanya penjual online ni modal beli barang kecil) tapi tak banyak kos-kos tambahan seperti dinyatakan diatas. Kalau beli barang dalam kuantiti yang banyak pasti dapat diskaun sekaligus menjimatkan kos.


Ada yang mengatakan barang online tidak terjamin dan tidak selamat. Ini adalah tanggapan yang salah. Bukan semua barang online tidak berkualiti. Banyak yang memberikan barangan yang berkualiti untuk pembeli. Bukan itu sahaja, ada yang menawarkan pulangan semula dalam tempoh ditetapkan untuk gantian. Kalau barang yang tidak kualiti dan selamat pastinya laman web lelong tidak mampu mencatatkan transaksi berjuta ringgit sebulan dan tentulah mudah.my tidak akan mampu beriklan di televisyen.


- Anda boleh mengelakkan dari anasir-anasir yang menghasut untuk membuat pilihan. Anda duduk je kat bilik dan pilih je sendiri. Tak payah ada rakan cadangan yang kadangkala belum tentu elok pilihannya.


OMJAYY, Duit dah tinggal sikit.. HAHAHA -,-"

BUT.. Make sure, apa yang korang shopping tuh memadai lah dengan kos/kewangan korang.. Dan jangan sesekali guna kad kredit.. I just bagi peringatan lah.. Sebab if korang gune kredit kad, lagi macam-macam korang akan beli.. Serious nie.. Hehe :) Lepas tuh baru lah korang akan menyesal..
Dan if nak cari barangan online nie, pastikan barang tuh berkualiti and boleh tahan lama sikit lah, sebab aku dah de pengalaman, aku beli barang online, tapi tak sampai sebulan barang tuh dah rosak ):


p/s : Rasa macam nak beli handbag baru lah.. Tapi.... Hehe. .Paham-paham sudehh -___-"

*Dah kau Fatin, jangan nak boros sangat.. kata nak kahwinkan.. HARHARHAR..


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Friday, March 02, 2012

"Blessed Us"


Hi.. Assalammualaikum :)


Dear Friday 02.03.2012, please be nice, be good and be fabulous to me.. 

Btw, good morning peeps, readers and followers.. Heee ~~

Seperti yang kita tahu, jodoh, ajal pertemuan semuanya ditangan Allah S.W.T.. Kita hanya mampu merancang dan Tuhan yang menentukan.. 

Sesiapa yang masih solo molo, boleh lah amalkan membaca ayat nie.. InsyaAllah dipercepatkan jodoh.. 
Tapi kita pon harus lah berusaha sikitkan.. Aikk? Heee.. InsyaAllah.. 


Sumber  : Dato' Dr. Harun Din.. 


p/s : Sebenarnya aku nie yang gatal, tak sabar seh nak kahwin.. Nak hubungan yang halal.. #LOL.. BHAHAHA..


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Thursday, March 01, 2012

"Woww, New Background & New Header".


Hi.. Assalammualaikum :) 


Woot-woot, apa khabar? Sihat kah? Sorry I'm quite busy a past few days.. Haihh.. Jaga recep pon busy okay.. #Damn.. 

Oraite, see my background and header? Is it nice rite.. Hehe.. 
Okay. mak baru changed a new background and header nokk.. Cantik tak cantik tak? Comel kan.. 
Macam I .. Muahahahahhaha.. -,-"

So, many thanks to my babe .. Dia lah yang rajin bebenor tolong tukar background and header blog I.. Kalau I? Memang berkurun lah nak tukarkan.. Tak rajin lah and plus I tak pandai sangat edit-edit nie.. HAHA.. 
Mengongkan? 

If korang rasa nak suruh die tukarkan, silalah.. But, not for FREE lah.. BHAHAHA.. Huluq-huluq lah sikit bak hang..Die bukan saja tahu edit-edit nie.. Die boleh jadi photographer jugak tau.. 

Marilah usha-usha blog die .. Nah Miss Lizzie aka Cik Kecil-kecil cilipadi..
HAHA.. Why kecil-kecil Cilipadi? Sebab orangnya kecik je.. Heheh. Oopsss.. Babe, jangan marah yee :)


p/s : Kau ada ? Hahah ~~


Lots of Love
Fia Aznam Roses