Wednesday, March 14, 2012

"5 things I should do before I get married".



Hi.. Assalammualaikum :)


Pagi-pagi lagi sampai je office tak pikir apa-apa, terus cari surau untuk TIDUR! LOL..
Seriously, today rasa mengantuk sesangat.. Tatau kenapa.. Padahal ikotkan tidur memang cukup time.. Hmmm! Apa pon tak boleh..
And now pon still rasa mengantuk lagi.. Rasa nak sambung tidur je.. Tapi apa kan daya.. Waktu kerja dah start.. *Sedih*.. HAHA..
Dan sekarang jugak baru rasa lapar perut pon dah berbunyi-bunyi
kreek-krook-kreek-krook.. ): Tape lah, lunch nanti boleh makan kan,, Sabar ye perutku sayang.. Ahakss!

Okay lah, tayah lah nak panjang-panjang sangat mukadimah tuh..

Actually, I nak share about my feelings and what I should to do before I get married.. Yaa lah, after marriage what we do to, semuanya kena buat berdua.. Betul tak? *Please agree with me..!
I mean nak makan kena berdua, tidur berdua.. Apa pon berdua lah.. Itu lah yang dikatakan sebuah perkahwinan.. *Eeee, jiwangnya aku*.. HAHAHA.. 


Alright, The 5 things I wanna do before I get married is..

Let's check this out bebeh..


Recover from a broken heart. 
That is the first thing I should do, forget and forgive all the past one..
Jangan diingat-ingat lagi kan.. YES, I do baby! No worries.. I akan melupakan semua yang terjadi before this.. Give me a strength enough..

- Have an awesome vacation with girlfriends.
VACATION.. But I want to go with the ladies.. No MAN.. Hurmmm.. But.. That is so difficult lah if nak ajak all ladies je.. Mesti nak kena bawak boiprengg jugak..! Haishh.. Why must bring boyfriends?
Because nanti perempuan tayah lah keluar duit banyak kan.. Grrr..

- Financially strong.
This is an important that we must have.. Kalau tade duit tayah nak mengedik kahwin okay! LOL..
*SENTAP..

- Have my own property (Car/House and etc..)
Before married, we must have our own property okay.. Takan lepas kahwin nak duduk dengan mak mertua kan.. Hehe :)

- Spend more money for myself.
Okay.! After settled up with all I've done.. I nak membelanjakan duit I untuk diri sendiri.. I nak beli apa yang I nak.. Hmmm.. Yess! Coz after married, memang susah kalau kite nak beli apa yang kita nak kan.. More focus with family.. *Kena kerja keras..


The hardest part about moving forward is not looking back :)
May Allah determines everything.. InsyaAllah.. Amin.. 


Lots of Love
Fia Aznam Roses

No comments: