Monday, April 30, 2012

Macam mana saya boleh lupa ada Pesta Buku ?????? 


DAMN!

Thursday, April 26, 2012

"Seriously, I get jealous"


Hi.. Assalammualaukum :)


Good day everyone's :) 


I'm definitely a Blackberry girl but I have to admit I get jealous when I see all of the Instagram picture to who's was used it.. 
They look so cool and an awesome!!! I hope that I can use the Instagram in my Blackberry.. LOL..


Here a few picture's from the Instagram :)


Ehh.. Alamak! Oopsie..
 Tersalah picture pulak.. These is NOT a Instagram picture :) 
Ini PicMix je.. Boleh download di Blacberry ya.. Sobs ): 
*Sedih mak..~~


Yaaa, these a from the Instagram :)
See? look very nice kan!..






So! how come you cannot get jealous when see all of these picture from the Instagram!?


p/s : Bila agaknya dapat pakai Galaxy Note nie??


Lots of Love
Fia Aznam Rose


Wednesday, April 25, 2012

"God Bless Me"

Hi.. Assalammualaikum :)


Aarghh.. Whole body felt like pfftt..

Aachummmm *I'm sneezing*
Alhamdullilah.. 

Excuse me ~~

Aaaaa.. God bless me with flu + cough + sore throat.. 
But I'm thankful that I'm still alive.
Thanks God :)

Btw, I can't wait to have fun for the weekend.. 
I wish that I have a great weekend with my love..

(",")


p/s : As usual, every weekend  will go for watch movies.. This weekend "The Avengers".. Can't wait :)


Lots of Love
Fia Aznam Roses


"WordLess Wednesday #17 - Camera Addict"

Hi.. Assalammualaikum :)



Just wanted to share these picture that I was is camera addict.. 


p/s : Month of May will be coming.. I'm waitin' you :)


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Tuesday, April 24, 2012

"Family's Day of Admin Dept."



Hi.. Assalammualaikum :)


Oraite.. We meet again.. Wish you have a great day ahead :)
Actually, wanted to update yesterday but yesterday I come in to the office about 1pm.. *Half-day EL*
Hehe.. Because I'm sooo super duper tired like hell.. So, nak update pon rasa malas.. Makanya tertangguhlah satu entry I..

But you don't have to worry okay.. Now I'll update as much as I want to..

Since I'm not update and now I nak story-morry about my short vacation last week..
If you all ada baca my entry yang nie LOL,
That is my department buat 'CUTI-CUTI SENDIRI BIKIN' or CCSB.. So korang pon tau kan ke mana arah tuju kite orang.. HAHA :) Macam biasa lah.. Port Dickson again and again..


Time nie baru je sampai kat Port Dickson and sangat sadisnyaa.. Time nie HUJAN.. 
Tuh yang semua berpayung tuh.. Hehe :)


Kalau dah sampai tuh, harus lah kena ada makan-makan.. 
Kebetulan hujan and semuanya tengah lapar.. 


Nie lah menu-menu kami pada hari tuh.. Nasib lah aku bawak nasi je.. Hehehe.. 
Untuk pengetahun korang time nie aku makan sikit je.. Sebab aku tak sedap perut.. 
Hewhewhew -,-"


After makan-makan, harus lah kite ber 'exercise'.. Hehe..
Tengok semua semangat je.. Ini adalah sukaneka untuk orang dewasa.. HAHAHA.. 


Then, ini pulak adalah sukaneka untuk anak-anak ye.. Tapi kalau korang nak tahu, 
mak-maknya yang excited.. Huhuhu -,-"


Selepas acara sukaneka, harus lah kena mandi manda.. Hoyeayy :)
*Cer tengok pipi aku, gebu nak matikan.. Macam pfft...*


Okay ini adalah acara malam.. Semestinya makan malam.. Dan acara penyampaian hadiah kepada 
pemenang-pemenang.. Heheh :)

Kalau korang nak tahu, orang lain punya family day, tapi orang lain yang banyak dapat hadiah.. Huhu..
Siapa lagi kalau bukan NAMJ's :) 


*Aku tatau macam mana ada gambar nie???? Macam gedik je.. HAHAHAHHA.. 

Okay, the Fanily's Day was awesome and enjoy.. And I hope that next year ada lagi family's day macam nie.. Tapi kalau boleh nak pergi tempat lain and jauh sikit lah.. Heheh :)


p/s : Lepas nie kalau nak pergi bercuti.. Aku tanak pegi PD lagi.. OKAY!!!


Lots of Love
Fia Aznam Roses


Friday, April 20, 2012

"Fabulous Friday #1 - Grown Up."

Hi.. Assalammualaikum :)



I cannot believe how fast I growing up.. 


Lots of Love
Fia Aznam Roses

"Today is PAYDAY."

Hi.. Assalammualaikum :)



What a day today??? 





Yaaaa, today is my PAYDAY.. 





Soooo lots of things that I should settle up.. 





Like..





BILLS..





BILLS..




and BILLS.. 





LOL.. 


Lots of Love
Fia Aznam Roses


Thursday, April 19, 2012

"Moments that I should remembered".

Hi.. Assalammualaikum :) 


-Picture was taken at Port Dickson-

"Our friendship is AWESOME"

Good friends are like stars
You don't always see them
But you know they're always there ":)

I LOVE YOU GUYS <3
XOXO

Lots of Love
Fia Aznam Roses

Tuesday, April 17, 2012

"Same place! Again?? *Sigh."

Hi.. Assalammualaikum :)


For this entry......
Actually I wanted to update that I would go for a short vacation this week.. Again!? Yes.. And the same place as well.. *Sigh..

But this time will go with my colleagues in the Administrators Dept.. Hope we will be enjoy there..
All of you want to know right? Where did I go for short vacation or it's nice that we called 'Family's Day of Admin Dept..

Alright, again I will go to PORT DICKSON.!! Why haa? Everytime if I wanted go for a vacation or holiday or blah blah blah.. That must be Port Dickson.. Weird.!!

But nevermind, as long as we have fun.. Port Dickson pon Port Dickson lah..


My boss do it this..
She's so creative.. 'Cuti-cuti Sendiri Bikin'.. But sound nice right?? 


That is the 'Aturcara or plan', once we arrived there.. 

Can you see that, what I must bring for the coming Family's Day this week? 
Hehe -,-" 

NASI PUTIH.. Hoyeayy.. Luckily, I just bring Nasi Putih.. If bawak some lauk's mati gueee.. HAHAHA --

Alright, so Port Dickson we will meet again.. 
See yaa -,-"


p/s : I'll bring my love as well :) Hewhewhew.. *Hugs*..


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Monday, April 16, 2012

"YOU...."



YOU..
Yes YOU.. No no no.. That's YOU..

What??

A'ah YOU okay..

Okay YOU..


LOL --

"Movie - Battleship with Love."

Hi.. Assalammualaikum :)


Hi guys.. Do you miss me? Thank you to those who's miss me.. HAKHAKHAK.. *sila muntah darah sekarang.*
Okay lah I kidding-kidding jela.. It's okay if tade orang pon nak merindui I.. LOL.. Menyampah aku.. Sakit gediks dah datang lah nie..

Hukhukhuk *Batuk*..
Maklumlah, musim sekarang nie kan tak menentu.. Hujan panas hujan lagi ehh panas balik.. LOL.. Tuh yang kurengggg sihat sikit tuh.. Heee -,-"
Ingatkan nak amek MC hari nie.. Tapi disebabkan aku nie rajin, aku kuat kan lah diri jugak untuk pergi kerja.. Eeeee.. Benci tauu, kerja dalam keterpaksaan.. Uweekk..

Okay okaylah, let's proceed to the real entry..

As usual, kalau weekend menjelma je.. Menjelma? Tayah nak menjelma sangat lah kan.. Hehe :)
Aku macam biasa lah, dating lepak dating lagi, lepak lagi.. Hewhewhew..
Itu jela kerja aku kalau di hari minggu.. Jangan kata nak mengemas, memasak jauh sekali.. Aduiyaii.. Macam mana nie??? Adakah ini ciri-ciri pilihan mak mertuaaaa?? OMG.. Scarynyaaa..!!
Tape lah, nanti dah kahwin pandai-pandai lah aku.. Hehee ~~


Inilah gambar kegedikan.. Whatever..!!

Okaylah, sebenarnya hari tuh kite orang tengok wayang.. Cerita Battleship.. Serious okay the movie was super duper awesome.. Best sangat.. Lagi-lagi hero die kacak. .HAHAHAHA -,-"
For me, the movie was okay.. CGI pon quite good.. Tatau lah pada korang kan.. Dan aku puas hati jugak lah tengok movie nie.. 


Synopsis

Peter Berg (Hancock) produces and directs Battleship, an epic-scaled action-adventure that unfolds across the seas, in the skies and over land as our planet fights for survival against a superior force. Inspired by Hasbro's classic naval combat game, Battleship stars Taylor Kitsch as Lt. Alex Hopper, a Naval officer assigned to the USS John Paul Jones; Brooklyn Decker as Sam Shane, a physical therapist and Hopper's fiancee; Alexander Skarsgard as Hopper's older brother, Stone, Commanding Officer of the USS Sampson; Rihanna as Petty Officer Raikes, Hopper's crewmate and a weapons specialist on the USS John Paul Jones; and international superstar Liam Neeson as Hopper and Stone's superior (and Sam's father), Admiral Shane.



The Trailer -,-" 

Enjoy the movies peeps.. Okaii.. 


p/s : Bulan May adalah bulan yang sibuk bagi aku.. 


Lots of Love
Fia Aznam Roses


Tuesday, April 10, 2012

"Movie - Street Dance 2."

Hi, Assalammualaikum :) 



Motif gambar? Hikhikhik -,-" 
Saje nak mengedik kejap.. Lallalaaaaa.. 

Hehehe.. *Sila tampar sikit*..

Okay lah, last weekend I've watch movie with Kekasih Hati. We watching 'Street Dance 2', awesome okay citer tuh.. Rasa nak tengok lagi je.. 
Tapi tanak lah sebab nanti nak tengok THE BATTLESHIP.. Heheh :) Mintak Kekasih Hati belanja lagi lah.. HAKHAKHAK.. -,-" 


Synopsis

When top street dancer Ash (Hentschel) is humiliated and laughed off stage by American crew Invincible, he sets off to gather the best dancers from around the world to take them on – with a dance style they weren‘t expecting. With landmark locations, a spectacular fusion of dance styles and an unparalleled vibrancy, the sequel to StreetDance sees our hero fall in love with a beautiful salsa dancer as he discovers the magic, power and passion of dancing for the ultimate global dance off.


Actually, aku suka tengok movies yang ada dance-dance macam nie.. Sebab rasa enjoy je tengok.. Tade lah rasa boring ke apa ke kan.. Hehe :) 

Dah lah, aku malas lah tulis panjang-panjang, sebab sekarang nie kepala tengah pening sesangat..
Maklumlah, kena hujan kan pagi tadi.. HUHUHU ..~



p/s : Menanti hari bahagia.. HAKHAKHAK.. Ya Allah ya Tuhanku, permudahkan lah segala urusanku.. Amin.


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Friday, April 06, 2012

"For short entry."

Hi, Assalammualaikum :)


Short entry for today before went back.. *Tak sabar nak balik wehh..
This for release tension je.. Hehehe -,-"

Lawak suami-isteri :


Suami : Yee, abang dah lama tunggu saat nie.
Isteri : Abang nak tinggalkan sayang ke?
Suami : Mestilah tak.. Tolong jangan pikir macam tuh ini tak mungkin terjadi !!
Isteri : Abang cintakan sayangkan?
Suami : Yee, tiap hari.
Isteri : Abang pernah tipu sayang tak?
Suami : Tak, nape sayang selalu tanya macam tuh.!
Isteri : Abang akan selalu keluar dengan sayang tak?
Suami : Setiap kali ada peluang abang tak akan lepaskan.
Isteri : Abang akan pukul sayang tak?
Suami : Giler ke? Abang bukan lelaki macam tuh.
Isteri : boleh ke sayang percayakan abang?
Suami : yaa!
Isteri : Sayang 

SELEPAS KAHWIN, *baca dari bawah ke atas pulak..


Hewhewhew ~~


Have a great weekend lovelies :) 
Mmuahxx -,-"


p/s : Malam nie Buah Hati kata nak lanje nengok wayang.. Yeayy!! Bestnyaaa.. Loveyaaaa.. 


Lots of Love
Fia Aznam Roses


"Sorry, I was on the phone honey."

Hi, Assalammualaikum :)


Kata orang, kalau kita dengan kawan-kawan ke, family ke, buah hati ke, kita kena layan dorang dengan sebaik mungkin.. Misalnya, if kita lepak dengan kawan-kawan, jangan lah buat bodoh je dengan apa yang dorang cakap.. Please appreciate them..

Sebenarnya entri nie memang ada lah kena-mengena sikit dengan apa yang berlaku di sekeliling kita..
Yela, orang sekarang nie, aku tengok dorang lebihkan handphone dari orang yang berada kat depan mata..

Contohnya, aku ada lah member nie.. Dia ajak lepak sesame.. Okaylah fine, dia ajak lepakkan aku pon on jela.. Tapi apa yang aku kurang puas hatinya..
Dia ajak lepak, tapi die sibuk je dengan BLACKBERRY dia tuh.!!! Agak sakit hati jugak lah..

Kalau sibuk sangat dengan handphone tuh, baik tayah ajak lepak ke apa ke.. Haaa, kau duduk je kat rumah, main lah handphone kau tuh puas-puas..!! Aku geram marah bukan apa.. Cuma aku cakap dia tak dengar, sebab sibuk sangat main handphone dia tuh.. Lepas tuh, dia tanya lagi 'ehh, apa kau cakap tadi'.. Tak ke kau bengang nak kena ulang-ulang2.. Haishhh.. Geram aku dengan orang macam nie.. Even though you're my friend, jangan lah buat macam nie..

Cuba kalau orang buat macam tuh, apa yang kau rasa???
Rasa macam pfffttt je kan.. Geram mak nokkk..!!


Sorry, I on the phone honey.. 
What are you talking about??? I can't hear you.. Come again..!! 
Wehh, did you think I nak repeat banyak-banyak kali? Hell..


p/s : Please appreciate them as they are still there for us.. *pesanan untuk diri sendiri juga*..


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Thursday, April 05, 2012

"What it's Thursday already.?"

Hi.. Assalammualaikum :)


Wohoaa, it's Thursday already.. I'm was like haaa..??? Time runs so fast..
Aiiyaaa, and I'm still like this.. Nothing changed.. WTH..! Aduyaiii.. Even though I'm going to the gym, go jogging, cycling and everything.. But still like this.. Haishh.. 


Why haa? Hurmmm.. 
Need to plan off DON'T TAKE RICE.. 


Whatttt????? 


How can I????? For me, tak makan nasi tak bermakna lah hidupku.. Hewhewhew -,-" 


Okay, Fatin please seriously.. 


Just 1 Month and 3 weeks to go babeh.. Ouhh.. Damn it..!! 




and now time to discipline for myself.. 

Please Fatin.. Take this seriously.. 



Here is chart code of my diet activities.. 
I'll started diet from today onwards.. HAHAHA -,-" 

My weight now is 68kg
*malunya, dengan berat badan sendiri*..

And I wanted my weight will be on 50-55kg.. 
Till my engagement day on May, 26 2012


p/s : Kalau tak makan nasi nak makan apa je ekk? Hurmmm.. Haaa, makan budak.. LALALALALAAA.. 


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Wednesday, April 04, 2012

"Ayat selepas kahwin."


Hi, Assalammualaikum :) 


Kata orang, awal-awal perkahwinan semuanya indah, bahagia, sehati sejiwa bagai.. Awal perkahwinanlah..
Tapi bila lama-kelamaan, semua tuh akan hilang.. tade lagi romantik-romantik? Hurmm.. Betul ke?

Okay, let's check this what would we say after we're marriage..



Sebelum Tido:

6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!
More than 10 years : Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…hahaha

Pakai Toilet:

6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!!

Balas SMS:

6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..
16 tahun : …………………. (tak balas terus!!!) hehehe….

Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???
More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut….

Pulang Kerja:

6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??


Hadiah (ulang tahun):

6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..
More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2 jer..

Telefon:

6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh… Your call…
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp…!! !
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?
10 Than 10 Years : Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan…

Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:

6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK ..
More Than 10 Years : X der keje lain ker, asyik tengok tv jer…


Eeeee, macam takot je nak kahwin.. Arghhh.. Tapi sebenarnya gatal dah nak kahwin nie.. Hehehe :D 
Tade lah, sebenarnya nak hubungan yang halal.. Tanak lah orang mengata-gatakan.. Heee.. Paham-paham ler, orang-orang tua nie lain sikit.. Ssshhhh.. 


p/s : Kalau boleh nak kahwin dalam tahun nie jugak.. Hewhewhew.. 


Lots of Love
Fia Aznam Roses


"Hope, hope and hope".


Hi.. Assalammualaikum :) 


Today, I felt like crazy..
WTF, you disturbing me everyday.. You keep calling me, again again and again..
What the hell are you?
Fyi, I tired okay.. Seriously, tired.. Sometimes am feeling so give-up, fed-up and all..

Danggg ~~~~

I believe everything happens for a reason, and now I hope that the good things happens to me.. Insya-Allah..
Now I'm feeling better than yesterday.. Alhamdullilah..

Actually. I already asked permissions from my boss to transfer to another department..
And I hope that I can move to.. Pleaseee.. I don't want to stay longer with my current job now..


I really like this quotes so much.. 

~~ HOPE FOR TOMORROW ~~

I believe that God knows what best for us.. I hope the good things for me too.. 
May the days ahead will be better.. InsyaAllah.. 


p/s : I love myself so much.. Oh, btw Kekasih Hati dah pujuk itew dah.. HAKHAKHAK.. 


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Tuesday, April 03, 2012

"Souvenir from London, Thankyou Hafiz Bohari".



Hi, Assalammualaikum :) 


Last week my friend (officemate), went to London for hohohoholidayyyyy.!! 
Wahh, kelassss kau Jah, pergi London lagi untuk holiday.. Arghh.. Sentap mak.. HAHAHA.. Mak pergi holiday pon dalam Malaysia je.. Hehehe.. Itu pon pergi Port Dickson.. Hewhewhew ~~
Apa boleh buat, tade rezeki lagi nak pergi Overseas.. Heee.. 
Sabar je.. 

Okay lah, memandangkan dia pergi London and of course lah dia kena beli ole-ole from there kan.. Memang wajib lah.. Kalau pergi memane je kena beli something untuk family, sedara-mara, kawan-kawankan.. 

And his bought this fer me.. Hewhewhew ~~

.. PERFUME .. 

Hehe.. It's perfume babeh..
Once again, Thank youuu Hafiz Bohari..


p/s : Aku tak kira, tahun nie aku nak pergi hohohohlidayyyy luar negara.. LOL..


Lots of Love
Fia Aznam Roses


"Movie - The Hunger Games."


Hi, Assalammualaikum :) 


As usual, if I pergi watching movie I akan updated blog bodoh nie.. Eehh-ehh tak, sorry.. Blog pandai, blog omew-omew itew nie.. Ahaks..~,~
Tengok blog I majuk dah.. Alolololoooo.. *aku dah kenapa nie? Gilerr..? Daanngg..! HAHAHA..
Actually, I'm fallen' in love with my cuteness blog ever.. Aku rasa menulis and cakap dengan blog nie lagi best dari aku bercakap dengan manusia yang tak paham bahasa and tak paham perasaan kita.. Sobs ):'
*Sedih jap*.. Ahhh gediks..

Okay, last weekend tuh I pergi tengok wayang dengan mylove, kita orang tengok 'The Hunger Games', ingat nak tengok 'Jangan Pandang-pandang'. Tapi decide punya decide we choose to watch 'The Hunger Games'.
Fer me, not bad lah, but first I macam tak paham sangat and quite bored sampai rasa nak tertidur.. Hehe.. Yela, tengok malam kan.. HAHAH -,-"

Tapi I kurang minat sangat tengok movies yang suka bunuh-bunuh macam nie.. Errr.. Seram.. Yela I kan seorang yang berjiwa lembut.. Hati tisu lah katakan.. Ahakss.. HARHARHAR..!


Synopsis

Every year in the ruins of what was once North America, the evil Capitol of the nation of Panem forces each of its twelve districts to send a teenage boy and girl to compete in the Hunger Games. A twisted punishment for a past uprising and an ongoing government intimidation tactic, The Hunger Games are a nationally televised event in which "Tributes" must fight with one another until one survivor remains. Pitted against highly-trained Tributes who have prepared for these Games their entire lives, Katniss is forced to rely upon her sharp instincts as well as the mentorship of drunken former victor Haymitch Abernathy. If she's ever to return home to District 12, Katniss must make impossible choices in the arena that weigh survival against humanity and life against love. THE HUNGER GAMES is directed by Gary Ross, and produced by Nina Jacobson's Color Force in tandem with producer Jon Kilik. Suzanne Collins' best-selling novel, the first in a trilogy published by Scholastic that has over 16 million copies in print in the United States alone, has developed a massive global following.



p/s : Sebenarnya, sekarang itew tengah merajuk dengan Mr. NAMJ's.. Tapi dia tanak pujuk itew pongggg.. Sedih itew.. ):


Lots of Love
Fia Aznam Roses


"Just Said".



I MISS YOU NOOR AIZAT MOHD JAMIL or MY NAMJ's