Monday, February 28, 2011

"Teringin nak makan Tutti Frutti".

Hye. Assalammualaikum :)




Hye. Mesti korang-korang dah tau kan dengan kedai yang satu (1) neh. Hehehhe. Apa nama kedai neh kalau you'll tahu. Hahah. Cer teka, cer teka. Hehehe :) Dah tentu lah you'll tahu.
Nama kedai neh Tutti Frutti Frozen Yogurt. Heeee :) Okay, nape dengan kedai neh? Apa kena mengena kedai neh dengan I? Huhuhu. Tade pe.


Sebenarnya, I teringin giler nak makan kat kedai neh. Hurmmm. Tengok macam interesting jea yogurt-yogurt dia, ice-cream die. Hurmm. Waaaa. Nak makan neh.... PLEASE.!!! Hheheheh :)
Kenapa tetibe jea nak makan benda alah neh? Macam orang mengidam plak an. Hahaha. Tade lah, benda neh kan bagus untuk sesiapa yang nak DIET macam SAYA neh. Wakakakka :)






Seriously, I memang teringin giler nak makan Tutti Frutti neh. Sesapa yang nak belanja. Sile ler. Jangan malu-malu, jangan segan-segan. Heeee :)
Yela, orang nak belanja, takan nak tolak pulak. Heee. Tapi masalahnya ada kE yang nak belanja. Hahaha. Muka tak tahu malu kan.


p/s : Mengidam macam orang mengandung. Heheheh :) Weekk.Weekk. Hhahah :)


Yang ikhlas lagi mengidam
Fia Aznam Roses

"Nana Wedding".

Hye. Assalammualaikum :)


Hallo. Hari neh, hari Isnin. Sooo??? Apa aku kesah kan. Hahaha.
Okay, On Saturday hari tuh, alaaaa 26/02/2010 heee. I pergi lah wedding myfriend. Tapi die boleh dikategorikan sebagai kakak lah. Sebab umur die dah 26 this year. I? Muda lagi okay. Heeee. Cett, perasan. Huhuh :) Dulu dia officemate I, but now kiteorang dah kerja lain-lain.

So, disebabkan dia kawen Sabtu hari tuh, I memang pasti lah nak pergi kan. Yela, orang dah invite, takan tanak pergi pulak. Nanti if I pulaK YANG KAWEN. Dah tentu-tentu akan invite semua. Hahhaa. Cehh. InsyaAllah :)
Okay, masa I pergi wedding dia, I pergi dengan Suraya and Merry myBFF. Huhuhu :) We'll pergi rumah Nana dalam pukul 1pm macam tuh. Then, after sampai rumah dia, kiteorang salam-salam dengan family dia. Lepas tuh, apalagi... Makan lah. Hhahaha. Itu adalah perkara wajib. Heeeee ~,~

After makan, terjumpa lah dengan semua ex-officemate I. Heee. I jumpa dengan Matul, Rinie, K. Syikin, K. Diana, K. Zam, Apit, K. Maria, ramai lagi lah yang I jumpa. Agak rindu jugak lah dengan mereka. Hahhaa. RINDU. Tade lah sangatkan. Hahaha. LOLL :)
Biasa-biasa jea. Sebab, maybe dah lama tak jumpa dengan dieorang. I jadi KEKOK pulak bila dah jumpa. Heee. Rasa macam tak berapa MESRA. BUT, Its okay lah, janji tegur-tegur jugak and borak-borak macam biasa. Heee :)

Dah lah, agak malas nak story panjang-panjang. I nak show off sikit lah pic Nana dengan Husband dia. Pic I akan diupload later. K. Sebab that time, I tak bawak camera. Soo, semuanya camera orang. I sibuk nyelit jea. Hehehhe :)



Neh lah Pengantin Perempuannya. Nana :)
Lawa kan baju pengantin dia. Cantik.......



Haaa. Yang neh lah Husband dia. Ariff :)
Sesuai. SAMA CANTIK SAMA KACAK.... Heeee ~,~


I doakan untuk Sis Nana, semoga kekal ke anak cucu. Dan cepat-cepat lah dapat anak. AMIN.....


p/s : Turn I bile pulak? Hurmmm. Itu no comment. Hhehehe :) TUNGGU...


Yang mengucapkan tahniah
Fia Aznam Roses

Thursday, February 24, 2011

"DUNIA - BUNKFACE".

Hye :)

Mari dengar lagu neh. Huhuhuhuh ~,~




Gelisah tak bermaya
Manipulasi angkara kita
Dan bencana yang melanda
Generasiku menjadi mangsa
Dan ini bukan lagi
Seperti yang kau impikan
Percaya kataku

Chorus
Aku bimbangkan dunia
Tiada cahaya ku terima
Aku tentang segalanya
Moga kau kan turut serta
Di dunia
Kuasa sementara
Komunikasi tiada makna (tiada makna)
Dan tindakbalas ego yang ku terima
Tiada perasaan kecewa
Dan ini bukan lagi
Seperti yang kau impikan
Percaya kataku

Chorus
Di dunia kita
Lalalalala oh oh oh oh
Oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh

Ulang Chorus


Yang Ikhlas lagi ketakutan
Fia Aznam Roses

"SAYA NAK ! SAYA NAK".

Hye. Assalammualaikum :)




Abang Ben sekarang tengah buat SEGMEN, untuk PELAKON DIPERLUKAN.
Heee :) Walaupun memang tade bakat untuk berlakon, tapi tape saya TRY jugak lah.

Kalau nak tahu lebih lanjut klik sini BEN ASHAARI

Awww.!!! Jadi pelakon nokk. Hhahahha :)


Fia Aznam Roses


"HEADER".

Hye. Assalammualaikum :)


Dekat sini tengah kebosanan plus ketensionan. Pasal apa? Apa lagi kalau bukan pasal DUIT. Hurmm. Grrr.~~ Serabutnya kepala hotak neh. Tapi...Tapi... Muka kena MAINTAIN CUN. Huhuhuh :) Disebabkan tengah kebosanan and ketensionan, I yang memang tengah serabut kepala hotak neh, apa lagi buat lah kerja-kerja yang tak berpekdah. *faedah*.!! Hehehhe :)


Mesti korang-korang nak tau kan apalah kerja yang tak berpekdah I buat? Hahahha. Malu lah pulak nak tunjuk. Yela, I neh bukan orang yang berseni sangat, walaupun time sekolah-sekolah dulu belajar amek seni, tapi tangan neh tade lah nak seni sangatkan. Menyirap jea rasa kadang-kadang bila tengok orang punya lagi cantik dari kita. Heeee :) Tapi bukan bermakne I jealous yea. Mmmuahxx ~,~


OK lah, sini lah I nak tunjuk, walaupun I tak berapa pandai nak buat HEADER blog. Heee :) Atleast I mencuba jugak. Tapi sangat suka bila tengok blogger-blogger lain punya header. Cantik jea kan. Contohnya;-


* Hanis Zalikha punya header, simple but nice :)

* Fatin Liyana punya header pun lawa. Comel jea die neh.


Disebabkan I neh tak pandai nak buat header sendiri, so I mencuba lah kan. Haaaa :) Neh lah hasilnya. Huhuhuh :) Choii, maluuuuuuuuuuuu.........


~tadaaaa~



Tengok 'HEADER' pun macam budak-budak sekolah punya je. Hahahhaa :)



Yang neh????? Grrr.!!! Bluekkk ....................



Last-last yang pakai yang neh :) Heeeee.!! Nyampah, Tak lawa pungggg.


Tapi OK lah kan.  I tau I punya header tak lawa macam korang punya. Tape. Nanti I belajar lagi kasi pandai. Hahahha :)
Ok lah you'll. Daaa. Santap lah header-header I neh. Mmauahahahahahah :)

Peaceeee- ^_^


Yang tengah kebosanan
Fia Aznam Roses

"Khairul Fahmi kena Tendang".!

Hye, Assalammualaikum :)

Semalam (23/02/2011) perlawanan pusingan pertama Kelayakan Olimpik 2012 di Stadium Shah Alam dan Malaysia berjaya menewaskan Pakistan 2-0. Walaupun Malaysia tanah air tencintaku dah menang, ada pulak insiden antara Malaysia and Pakistan. Tersangat lah bengang bila pemain Pakistan yang menggelabah nak mampus tuh tendang my Khairul Fahmi. Grrr *marah neh*.!


Sangat kesian dengan Khairul Fahmi. Tapi I sangat lah bangga dengan dia. Walaupun dia kena tendang dengan pemain Pakistan yang menggelabah tuh, dia tetap teruskan permainan. And I bangga dengan pemain Malaysia sebab dieorang tade pun nak balas-balas dendam dengan pemain Pakistan tuh. Tapi nasib baik lah pengadil melayangkan KAD MERAH kat pemain Pakistan tuh, Ansar Abbas



PENGADIL perlawanan, Liu Kwok Man melayangkan kad merah kepada Ansar kerana menendang penjaga gol negara, Khairul Fahmi.


Pujian harus diberi kepada Wan Zaharul Nizam Wan Zakaria atau Kecik, kerana berjaya meloboskan gol Pakistan dengan menjaringkan gol seawal minit keempat. Awww. ILOIKE :) Heeee.!!


Haaa, neh I nak show dekat you'll video yang membuktikan 'Khairul Fahmi kena Tendang'. Sangat kurang ajar itu pemain Pakistan. BUDUS.!!! 




Tapi, apa-apa pun MALAYSIA dah MENANG okay. LOVE <3


p/s : Malaysia tanah tumpah darahku tercinta. PEACE ~,~



Yang ikhlas lagi berbangga
Fia Aznam Roses

Tuesday, February 22, 2011

"Manalah nak CEKAU neh".

Hye. Assalammualaikum :)

Sekarang mood nak berblogging semakin merundum. Hurmm. Kenapalah kan. Sejak akhir-akhir neh, tatau lah kenapa mood asek tak baik jea. Rasa menyampah pun ada kadang-kadang. Grr.! Walaupun IDEA tengah ada kat dalam kepala hotak neh, tapi malas jea rasa hati neh nak menaip. Menyampahnya. Kenapalah. Adoiyaii.!!

Sebenarnya, macam neh lah. Sekarang neh rasa hati macam sedih jea. Macam tak larat jea badan. I need some space. Please.!
Bukan apalah kan, I neh seorang yang tersangat la BOROS. Boros okay. Macam mana lah nak kikis sikap boros neh.! Hurmmm. Tak habis-habis rasanya dengan masalah DUIT. Hari tuh dah saving beberapa ratus lah jugak, tapi di sebabkan sikap boros tuh jugak, keluarkan balik duit tuh. So, now.!! Bila terdesak nak guna duit. Haaa. Mana lah nak cekau neh.

Hurmm. Tadelah kan. Sebenarnya, hari tuh apply Loan kereta. Yela, orang nak beli keretakan. So, now loan dah lulus. Tapi paham-paham lah. Basic yang tak berapa nak tinggi kan. So loan pon tade lah nak dapat banyak. And, yesterday orang Proton call I, AND diaorang bagi tahu myLoan dah lulus. Firstly, memang tersangat lah happy. Happy okay bile dieorang bagi tau loan dah lulus.
BUT, die orang cakap I tak dapat full loan. Yela mybasic tak berapa nak tinggi. So dieorang mintak d/payment 4k.......!! Wauuu.
Mana lah cek nak cekau duit banyak tuh? Hurmmmmm.!! Eeeeee. Tak happynya.

Sekarang neh, tengah mencari duit sebanyak 4K. Waduh-waduh. Gi mana neh.



Eeeee. Kan BEST kalau ade duit banyak cam gini. Heeee :)




Haaa, cer tengok neh, sampai terbeliak bijik mata kalau duit tengah banyak. Hahhah.


Neh i, cer tengok.....



Hahahha. Poket kosong jea. Huhuhuh :) *hanya gambar semata-mata*.


p/s : Bilalah nak jadi orang kaya neh. Huhuhuh :) Poyo. 



Yang ikhlas lagi boros
Fia Aznam Roses

Monday, February 21, 2011

"Hormatilah Kaum Hawa".

Hye. Assalammualaikum :)

Selamat kembali semua. OK, renggang-renggangkan pipi anda dengan senyuman. Huhuh.
Mentang-mentang lah Isnin? Hurmm. Semua orang pun tak suka dengan Hari Isnin? Kenapakah? Grrr.! Bukan tak suka lah kan. Bagi I, Isnin adalah hari KEMALASAN. Heheheh :) BOSAN okay.  
Tapi apakan daya, terpaksa jugak rajin-rajinkan diri untuk pergi kerja. Heee :) Ooopss. Kerja tuh harus lah kan. Kalau tak kerja? Nak makan apa dik oiii. Huhuh ~,~

Okay, memandangkan Isnin dah kembali, mesti dua (2) hari lepas ada cerita kan. Hurmm. Sebenarnya, tade la nak cerita sangatkan. Tapi tapelah I nak cerita jugak.

I tahu, you'll dah baca tajuk entri kali neh, Bukan apalah, Lelaki-lelaki kat luar sana, please lah HORMATI kaum perempuan yang lemah neh. JANGAN INGAT AWAK tuh lelaki awak boleh buat apa jea dengan perempuan. Grrr.!! Tak boleh terima siott.
LANGSUNG TAK GENTLEMEN. Hurmmm. Ntah lah, tak paham sebenarnya dengan lelaki-lelaki sekarang neh. Nak kata tak bersyukur? Hurmmm.!! Itu no comment. Depend on you. Pikir-pikirkan. Lelaki memerlukan perempuan, perempuan jugak memerlukan lelaki. Jangan nak SELFISH sangat lah kan.

Bila tade perempuan? Kaum-kaum lelaki neh boleh ke hidup? Hurmmm. Mesti tak kan. Kita saling memerlukan. Sooo, Please respect the women around you. Tak kira lah, mak, kakak, adik, makcik-makcik, or kawan-kawan perempuan. PLEASE.!!!!


p/s : Perempuan, Lelaki? Kita saling memerlukan. So, Hormatilah kaum Hawa.



Yang ikhlas lagi kecewa
Fia Aznam Roses


Thursday, February 17, 2011

"SEGMEN KHAS UNTUK BLOGGER BARU : 100 FOLLOWER KE BAWAH".

Hye, Assalaammualaikum :)



I tau semua orang mesti dah bacakan title kat atas? Waaaa, malunya. Heee. Nampak sangat yang i neh tak ramai followers? Tapi tape. Mungkin dengan bantuan Abang Ben kita neh boleh membantu i meningkatkan lagi follower i. Heeee :) Abang Ben, Makaseh ya.!! Untuk segmen neh.

Tapi Abang Ben apa kata buat "segmen khas untuk blogger baru : 50 followers ke bawah", disebabkan saya punya followers tak sampai pun 20 orang ;) Heee.

Kalau you'll nak tau lebih lanjut sila KLIK SINI, NIE DIA.

Hehehe :) Thanks to Abang Ben again.!


Gendang gendut tali kecapi
Tak sabar nak tunggu Abang Ben neh
Hehheheh :)


Yang sedang menanti
Fia Aznam Roses

Wednesday, February 16, 2011

"I miss Pahang".

Hye. Assalammualaikum :)

Walaupun cerita neh dah berabad lamanya. Hahah.!! Berabad sangat ke? Tadelah berabad mana pun. Kan ":) Saja nak kenang-kenangkan balik bila 1st time i pergi Pahang. Heee. Seriously, before this tak pernah pergi Pahang. Wakakak.!! Lawak sungguh. Malaysia? Belum semua ku JEJAKI. Tape. 1day i akan jelajah 1MALAYSIA. Sabar nokk yea. Heee "___"

Okay, topic for today, bukan apalah. Saja nak story sikit bila orang yang tak pernah pergi Pahang. Excited kena ada babe. Hehehe :) Betul tak? Okay.

Malas nak cerita banyak, nak show off sikit picture time kat Pahang. Heee :) Kalau rasa nak muntah darah. SILAKAN. Hahaha. Sebab i tau you'll mesti Boring tengok picture-picture neh. Ahakss.!!

Kalau rasa tanak tengok, sila jangan tengok. OKAY. FULLSTOP.
Mmmuahxx <3






Okay, tuh semua pic dekat Pahang. Ada dekat Teluk Cempedak. Pic dekat Bukit Gambang AKAN DIUPLOAD LATER. TUNGGU...................... Hahaha :)


p/s : Kalau yang rasa menyampah tengok pic neh. PLEASE again, Sila jangan tengok. Tak paksa okay :")


Yang ikhlas lagi keseronokan
Fia Aznam Roses

"Tempat yang sesuai untuk Menenangkan Diri".

Hye. Assalammualaikum :)

Hallo, Selamat Pagi. First of all. Selamat Menyambut Maulidur Rasul, WALAUPUN dah lepas. Tape, janji i ucap jugak. Now, mood nak bercuti datang. Tatau kenapa. Walhal, baru jea lepas cuti Raya Cina and semalam cuti lagi sempena Maulidur Rasul. Ouchh. Maybe tak sabar rasa hati nie nak pergi Hatyai. Yeeehuuu :) But, KENAPA HATYAI? Ntah i pun tatau, maybe sebab mydad baru balik dari Hatyai and dia cakap dekat sana SHOPPING BEST okay. Wauu. Itu yang sangat ditunggu-tunggu.!

Heee. Walaupun sehari tak dapat nak update blog jari-jemari neh gatal. Gatal Okay. Sebab jari-jemari neh semakin menjadi-jadi nak berblogging. Ouhh. Itu sudah melampau. Sangat melampau. Whatsoever. Ouchh.! Sebenarnya, cam gini. Sejak bermenjak, dua tiga menjak neh, I sedikit pressure, stress, Hurmmm. Maybe disebabkan tekanan kerja and mylife. But, i tanak lah campur adukkan kerja and mylife. Nanti boleh GILAK okay. Hurmmm.!!

Okay, dah baca tajuk entri kali neh? Kalau sudah bagus, nanti i belanja lolipop. Hehehhe :) Yang belum tuh sila baca dulu okay. Nak jadikan cerita lah, macam neh, i tau sekarang banyak tempat-tempat untuk hilangkan stress, pressure, or apa-apa jelah. KAN-KAN? Tapi tak semua tempat tuh bagus. Betul tak? Hurmm. Kalau tak betul sila betulkan i ye. Heeee :) PEACE... ~,~

I tau, sekarang neh kalau sape-sape yang ada masalah jea. Tak kira lah putus cinta ke, masalah peribadi ke, masalah duit ke. Mesti you'll cari tempat-tempat yang sesuai untuk menenangkan diri kan. Contoh kalau kita dirumah? Kat mana tempat yang sesuai tuh? Of course, la you'll cari bilik kan. Kunci bilik duduk dalam bilik sensorang, pasang lagu ala-ala jiwang sikit, tak pun yang mendayu-dayu, termenung and lepas tuh nangis. Waaaaaa.~~
Tak suka okay, nak cerita lah, tak semestinya nak tenangkan diri jea mesti kat bilik. Kadang-kadang duk kat bilik jugak boleh menambahkan stress. Huhuhuh "____"
BETUL TAK...

Okay lah, neh i nak tunjuk sikit lah kan tempat yang sesuai untuk hilang kan stress semua tuh.

1. TASIK


Tasik Permaisuri, Cheras

Kenapa Tasik? Okay sebab, Tasik bukan saja tempat untuk kita berjogging, berpoco-poco lah. Heheh :) Tasik jugak tempat sesuai untuk tenangkan diri. Cer tengok tuh, Kan cantik jea. Pokok-pokok yang hijau-kehijauan. TENANG jea rasakan. Kenapa i show off pic kat Tasik Permaisuri? Heee.!! Sebab myhouse dekat sana. Tapi kalau you'll? Tak kisah lah mana-mana tasik pun.

2. Sungai


Sungai :)

Sungai? Mak Aihhh, cantik sungguh kan CiptaanNYA  :) Sungai pun salah satu tempat yang tersangat la sesuai untuk tenangkan diri. Yelakan kalau tengok air-air sungai yang mengalir, tempatnya. Rasa nyaman je kan. Lagi-lagi bunyi air, bunyi-bunyi alam. Ouhhh. Sangatlahh best. Walaupun jarang sekali dapat pergi ke sungai. Heee :) Soo, sesiapa yang tersangat la tension boleh la pergi ke sungai-sungai yang berdekatan. BUT, PLEASE jangan lah cemari sungai kita.

and kalau nak lebih afdal lagi........................

3. MASJID


Masjid :)

Masjid? Selain tempat beribadah, masjid juga boleh dijadikan tempat untuk menenangkan diri. Tapi, i tau Manusia sekarang neh. Tersangat lah jarang-jarang ke masjid. BETUL ke TIDAK? So, sesiapa yang ingin mencari keTENANGAN yang afdal or something. Sila lah ke masjid. Sangat diALU-ALUkan. "__"


Okay, itu saja lah i nak cerita :)


p/s : Buatlah kerja-kerja yang berfaedah :)


Yang ikhlas lagi sedang tension
Fia Aznam Roses

Friday, February 11, 2011

"Botak Licin"? Euwww :)

Hey, Assalammualaikum :)

Hye everyone and luvly readers. Mmuahxx. Ahakss. Selamat Tengah Hari. Amacam? Dah makan lunch ke? Heeee.!! Kalau dah makan 'Alhamdullilah'. I je belum makan lagi tengah hari neh :) Heeee.! Lapar sungguh. Tapi macam tade mood nak makan, sebab nak DIET. Diet okay. Dah GEMUK neh :) Huuhuuu...!!!

Sekarang mood untuk berblogging semakin membuak-buak, bagaikan air yang tengah bergelegak. Hehehe :) Itu dah poyo sangat okay.! Sangat Happy, plus myMOOD pun tengah baik neh. Haahaa. Yela, nanti if mood tak baik, memang tak la nak menaip kan. KAN-KAN.!! Huhuh.
Okay, sementara mymood tengah baik and IDEA pun tengah ada. Sooo, baik ringan-ringan kan jari-jemari i yang comel lagi gebu neh menaip. Hahah :) Sebelum idea yang berlambak kat kepala hotak neh hilang. Ahhh, memang susah la, nak cari, nak godek-godek balikkan. Grrr. Heeee :)  

Sudahhh....
Sini, nak cerita sikit la, nak kongsi sikit, semalam ntah kenapa, hari i asek terjumpa dengan LELAKI BOTAK je. Heee :) Ntah lah. Tatau la kenapa. Pergi sana jumpa, pergi sini jumpa, naik lif jumpa, nak turun lif pun jumpa. Euwwww.!! Hahaha :)
Ntah kenapa la kan, JODOH ke? Ouchhh. NO WAY. Hurmmmm.!

Ermmm, bukan tak suka, cuma tak berapa suka and minat je. Heee :) PEACE.
Kenapa i tak suka? Hurmmm. Bukan la kan. I macam rasa pelik je. Heeee :___: 'Peace lagi. Oopsss, lelaki-lelaki diluar sana yang kekurangan rambut. Heee, sila jangan marah okay. MAAF. I cakap apa yang i rasa. Tiada niat lain :)
And sila jangan tersinggung pulak yea dengan entri i yang neh.

I bukan apa, cuma pelik sikit la, kenapa ada sesetengah lelaki-lelaki di luar sana, suka sangat membotakkan rambut mereka yang HAWT tuh. Heee :) 'HAWT ke? Ahaksss,~,~
Kalau botak yang ada rambut sikit tape la kan. Boleh diterima la. Neh BOTAK LICIN yang memang betul-betul licin punya la. Memang sehelai anak rambut pun tade. Heeee :) Euwww.!! Bersilau, berkilat je tengok. Dari jauh dah nampak okay. Eeeee. tak suka, tak suka. Ahakss. 'Jangan Marah yea'.

Ermmmm. I bukan nak cakap apalah, kalau membotakkan rambut tuh, kena dengan muka, OK la kan, bak kata orang SESUAI GITU. Hehehe :) Kalau yang tak kena dengan muka pulak macam mana? Erghh. Tak macam pelik kau.? Haaa.!! I bukan tade kawan yang botak licin neh. Ada jea. Tapi i tengok biasa jea. Neh yang i jumpa semalam tuh, macam pelik je muka dia. Hurmmm.!! Ntah kenapa, I pun tak pasti. Maybe muka dia tak sesuai.
Ermmmm. I tade niat nak menghina atau mengata. Jangan salah anggap pulak lelaki-lelaki kat luar sana yang tade rambut tuh. Okay. 'I cakap apa yang i nampak semalam'.

Maybe, ada perempuan di luar sana suka dengan lelaki botak. Malah ada yang anggap lelaki botak neh sexy. Awww.!! That's why la kenapa ada lelaki yang sanggup membotakkan rambut demi orang tercinta kan. But me? Hurmmm. I pikir-pikir kan dulu yea. Mana tahu JODOH i dengan lelaki yang tade rambut. Haaa? Apa kes? Hehehhe :)


Haaa, kalau macam neh OK la kan.!
KACAK jea.


Haaa, kalau yang neh pulak???
Comel je kan. Heehehhe :)


Pergi Thailand makan katak
Ouchh lelaki botak
Hehehe


p/s : Lelaki Botak. Bukan Idaman. Ooopss. Maaf ":) Peace-peace.!!


Yang malu-malu kucing
Fia Aznam Roses

"Sini Ada Hantu".

Hye. Assalammualaikum :)

Hallo, to all my readers and very Good Morning :) Hhuhu.!!
Dengan ini, saya sebagai pencherita dalam ini blog, Ahakass.! Ofcourse la kan. neh kan blog i. Heeee. Dahh, jangan nak buat lawak lagi pepagi neh. Nak cerita sikit neh.

Semalam, tak dapat nak berblogging, tak dapat nak berFB, tak dapat nak berTWEET-TWEET. Hahha. Rindu okay. Kalau tak dapat nak buat semua tuh rasa nyawa neh macam nak terbang jea. Wakakak. Menggelabah kan? Heeee :) Okay la, itu bukan topic yang nak di cerita.

Ini cerita sebenarnya,

Hurmmm. Semalam lepas balik dari Townhall Meeting yang dekat J.W Marriott tuh, i terus gerak p Pavi, yela sebab da dekat sangat kan. Hehehe, i ingatkan lepas meeting tuh kena balik office balik, yela meeting tuh pun habeh awal kan. Dalam pukul 4.30 macam tuh, ingat kan bos i suruh masuk office balik. Tapi bila tanya mybos, "Habis neh balik office balik ke or boleh balik rumah"? Heee. Then, mybos cakap apa tau???? Heeee.! "BALIK JELA". Wauuu, i pun apa lagi la kan, da bos bagi balik. Terus cabut la, tade nak tunggu-tunggu lagi. Heheheh :) Happy siot. Dapat balik awal. Dalam sejarah. Wakakakak.!! 'Itu poyo namanya okay'.

Okay, after mybos da bagi green light untuk balik, i takan nak balik kot..... JANGAN HARAP and TADE MAKNANYA okay.!
Heee, apa lagi p jalan-jalan cuci mata dulu la kan. Pavi pun da dekat. Ermmm. i terus text myBuahHati cakap i dekat Pavi da, BuahHati pun kerja dekat Pavi jea and kebetulan dia kerja pagi kan. Sooo, happy sebab dapat lah jalan-jalan. Heeee :)

Okay, mehh sini i nak cerita sikit, semalam i da sampai Pavi, da jumpa BuahHati i, then tatau pulak nak buat apa, and tetiba mood i kurang baik pulak. Biasa lah kan.
Ermmm, we'll macam lost jea sebab tatau nak buat apa kat Pavi tuh, nak shopping, tak MASYUK la pulak. Nak makan? Emmm, da Kenyang sebab makan kat hotel. Nak pergi mana???? Hhahaha.!!
Last-last pergi la tengok wayang. Itu jela aktiviti yang boleh hilang kan bosan + boring and tension.~,~ Huhuhu :)

Bila da sampai kat GSC Pavi tuh tengok kat screen dia, movie apa yang best. Hurmmmm. Banyak movie yang tak menarik hati. And kebanyakan cerita cina jea. Heee :) And lucky ada la 1 movie melayu. I tanya myBuahHati,

me : Ermmm. nak tengok cerita apa neh, tade pun cerita yang best.

BuahHati : Ntah, tatau la nak tengok cerita apa.

me : Tengok cerita "Sini Ada Hantu" la, NAK?

BuahHati : Tak kisah la.

me : Okay, pergi la beli ticket. Heee :)

Then, apa lagi kan. Terus la queue beli ticket. and lucky ada time lagi. So. we'll pegi la tengok and amek ticket time pukul 7.00pm.

Ermmm. Cerita tuh, OK la, tade la seram sangat macam Khurafat. Ada 3 cerita dalam 1 movie. Ermm. Kiranya cerita dia lain-lain la. Boleh la. Ada jugak yang lawak-lawak. Hehehe :) Kelakar cerita yang no. 3 tuh.  And cerita dia boleh dikategorikan 1Malaysia la. Heee. Sebab cerita yang no. 2 tuh cerita cina. HANTU CINA ohhhh. Hehehe ":) Tapi, pelakon-pelakon dia tade la yang popular, kebanyakan pelakon baru kot. Yang popular pun Fasha Sandha jea. Heeee :)


Sini Ada Hantu :)

Fasha Sandha :)
Hantu Pokok Pisang.

Haa, neh la Hantu Cina tuh. Hehehe :)
Hantu Nombor Ekor.

Yang neh kelakar sikit :) Cerita no. 3.
Hantu Asrama.


Heeee :) Sesiapa yang agak kebosanan or nak hilang kan stress tengok la cerita neh "___"


Yang gemarkan cerita melayu
Fia Aznam Roses


Wednesday, February 09, 2011

"Rabun tahap Buta".!

Hello and Assalammualaikum semua :)

Hye. Selamat Petang.
Hurmmm. Topic pada petang neh? Bukan apa lah kan, nak poyo sikit neh, yela sementara IDEA tengah berlambak kat dalam kepala Hotak neh, Baik i post sekarang jea. Lagi-lagi PC depan mata i neh ha. Kang kalau idea dah beterbangan susah pulak nak capai-mencapai. Hahaha :)

Haa, macam neh, kalau you'll nak tahu la kan, sebenarnya.... Dan sebenarnya LAH, i neh RABUN. Rabun okay. Hahah. Da tahap ke BUTA da. Heee :) Pakai spec nokk. Hahahah :) Tahu nak kutuk la tuh kan? Ermmmm. KECIK HATI SUDAH. Huhuhu "___" 

Ermmm. Mesti you'll tertanya-tanya sejak bila i pakai spec? Kenapa boleh pakai spec? 'Masalahnya ada ke orang tertanya-tanya'? Hahaha. Tade sudah. I tak kesah pun. Okay la, mahu cerita neh. Sebenarnya i pakai spec agak lama jugak la since i Standard 3 lagi (9tahun) okay. Haaa, kecik-kecik lagi da rabun. Hehehe :) And till now i pakai. Ermm. Rimas okay pakai spec neh. Bukan apa lah kan, kalau hidung mancung macam hindustan cantek la, sebab terletak jea, neh hidung kemek, sikit-sikit nak terluncut je. Hhehehe :) "Bukan tak bersyukur". Cuma sometimes rasa geram jea bila pakai spec asek nak jatuh jea.

Okay, neh i nak kasi tahu sikit la, macam mana i boleh jadi rabun. Ermmm. Dulu time sekolah-sekolah, i suka baca buku dalam gelap, suka tengok TV dekat-dekat, kalau boleh nak masuk dalam TV tuh. Huhuh. Then, mulalah kan geset-geset mata, apa lagi kena jumpa doctor la, doctor cakap mata i dah rosak. Haaaa ? "Dengan muka takut and risau". Yela sapa tak takut. Tiba-tiba doctor cakap mata awak rabun neh. Hurmmm. Then 'lagi doctor tuh kasi la surat untuk pergi check mata and buat spec. Hahaha. Kalau you'll nak tahu la kan, dulu punya spec gedabak punya besar. BULAT PULAK TUH. Serious buruk. Hahahahahhahah :) Wahhh. Maluuu.. First dulu i pakai spec power dia 200 macam tuh jea. BUT now, da naik okay, serammmmm. Hahhaa. Dekat 900 kot. Grrr.~,~ Dah nak ke tahap buta da tuh.!!

But, now i jarang pakai spec da, sebab zaman da modern kan. I pakai lense jea. Kadang-kadang jela i pakai spec, itu pun dekat rumah. Hhuuhu. Tapi i pakai lense tade la yang color-color, i pakai color biasa jea. NATURAL gitu. Huhuhuh ":) Cuma kadang-kadang jea i pakai yang bercolor. Itu pun kalau ada function macam tuh lah. Ala lagi pun contact lense da berlambak orang jual, macam-macam color lagik. Kan-kan? Heeee. Murah pulak tuh. 'Sebab murah lah i beli, kalau mahal. Harap Maaf la. TADE MAKNENYA i nak beli'. Huhuhuh :) 

Mari i nak show off sikit pic i pakai spec. Tapi..............

Tade la lawa mane pun... Heeee :) Cumaa COMEL tuh ada lah. Hahahaha "Dengan perasannya".

Nah HAMBEK kau.....



Haaa, tengok, kan i da cakap. Tade la lawa mana pun cuma comel jea.
KAN-KAN, Baik ngaku cepat.
Hahahahha :) Perah santan betul ini budak.


Ala, i tau you'll mesti nak kutuk lah tu kan? Haaa.~,~
Jahat jea nak fitnah. Hehehe. Tapi tape lah, nak kutuk-kutuk la i tak kesah pun.
"Padahal dalam hati, sabar jelaaaa". Huuuuu :)


Baju bukan untuk dingomel-ngomel
Saya tahu saya comel jea.
Hahahah :) Acek kau.!!!


Yang comel lagi perasan
Fia Aznam Roses

"InsyaAllah versi Bahasa Melayu".!

Hye.

Mari dengar lagu neh. Dan renung-renung kan. The Best song of the Year. Heee :) Serious best.!!




andainya, kau rasa tak berupaya
hidup sendirian , tiada pembela
segalanya suram
bagai malam yang kelam
tiada bantuan tiada tujuan
janganlah, berputus asa
kerana ALlah bersamamu

InsyaAllah, insyaallah, insyaallah,
ada jalannya,
InsyaAllah, insyaallah, insyaallah,
ada jalannya,

andainya, ku kesalmu berbulan lagi,
bagai tiada ruang untuk kembali
jika kau keliru
atas kesilapan lalu,
membelenggu hati dan fikiranmu
janganlah berputus asa
kerana, Allah bersamamu

InsyaAllah, insyaallah, insyaallah,
ada jalannya,
InsyaAllah, insyaallah, insyaallah,
ada jalannya,

kembalilah, kepada yang Esa,
yakin padanya
panjatkanlah doa, uww ya Allah,
hilang daku dari tersasar
mungkinkah aku kejalan yang benar
jalan yang benar , jalan yang benar


InsyaAllah, insyaallah, insyaallah,
ada jalannya,
InsyaAllah, insyaallah, insyaallah,
ada jalannya,

InsyaAllah, insyaallah, insyaallah,
ada jalannya,
InsyaAllah, insyaallah, insyaallah,
ada jalannya,



Dimana ada kemahuan
Disitu ada Jalannya.
InsyaAllah :)


Yang mahukan sesuatu
Fia Aznam Roses

"Saya ingin Belajar sesuatu".?

Hye. Assalammualaikum :)

Hai everyone. Selamat Pagi. Still remember me? Heee. GEDIKS. Tape la kalau tade sape nak ingat i. MERAJUK dalam diam neh. Hahaha :)

Okay, hari neh sedikit sentap. SENTAP okay. Sebab pagi tadi myDad kejut i awal gilerr. Grrr.! Tension siot. Belum pukul 5pagi dah bangun. Awal giler kot die kejut. Tapi apakan daya, gagah kan jugak diri neh untuk bangun. Heee :) "Sebab tanak myDad jerit". Hahaha.

Okay, itu bukan cerita sebenar yang i nak story morry dengan you'll. Cerita sebenarnya, macam neh, i tau you'll yang baca mesti tertanya-tanya apakah ia. "Saya ingin Belajar sesuatu"? Shitt. Apakah itu? Hhuhuh :) Alahai, macam lah ramai sangat followers orang nak tahu semua bendakan. Heeeee :)
Ehemm-ehemm. Sakit tekak nokk, selsema sekali. Huhu, yela baru balek bercuti kan, mandi laut banyak sangat. Heeee. BENCI.

Dah-dah, jangan nak melalut-lalut, merapu-rapu lagi. Sebenarnya entri kali neh dah lame i nak share dengan you'll. Memang dah lama sangat pendam mahu
menge-postkan entri neh. Tapi................apakan daya, Heeeeee. Maluuuuu la. :)
Ermmmmm. Macam mana mahu start yea. OK la, gini ceritanya.....
Sebenarnya, i teringinnnnn sangat nak belajar sesuatu, SESUATU.!! Apakah ia? Heeee, segan la nak bagi tau, Ahhhh, SEGAN OKAY. Hehehe. Gini sebenarnya, i neh dah lama sangat nak belajar memasak. MEMASAK YEA. Huhuh "___"

Wahhh, MALU Okay, anak dara tak pandai masak. Macam mana mahu buat MENANTU neh??? Cuba you'll pikir-pikirkan, ada ke Mak Mentua nak Menantu dia tak pandai masak? Mesti tanak kan? MESTI PUNYA LAH. I memang dah lama sangat nak belajar masak memasak neh, Cumaaa....... tade masa jea. Ahakss.!! Tade masa la sangat, padahal MALAS. Kan-kan? Heeee :)
Malas la, sebab nak kena potong-memotong, itu la, ini la...... So, disebabkan itulah i tak berapa rajin nak masuk ke dapur. Tapi bila dipikir-pikirkan, direnung-renungkan, sampai bila la, i nak macam neh kan, Tanak memasak.!! Tahu makan ajaaa. Hurmmmmm.

And, disebabkan itu, i mahu amek satu inisiatif 'tatau la, betul ke tak EJAAN tuh'. Ermmm. i ingin belajar memasak. Okay. INGIN. CONFIRM punya. Lagi pun, i bukan tatau masak langsung. Boleh la sikit-sikit. Tapi sikit-sikit tu la bagus. Lama-lama pandai la kan, tade lah belajar terus jadi PRO kan. Cumaaa....... masakan i tak berapa sedap la. Hurmmm. Kecik hati nokk, bila orang kata masakan kita tak sedap. 'SENTAP lagi. Tapi, tape la, nanti i masak sedap-sedap bagi you'll makan. Hahahahha :) "Ntah bila-bila la".!! Hhuhuh.

OK la, itu jela i nak share dengan you'll apa yang i nak belajar buat masa sekarang. Heee :)
Ermmm. Hope i akan pandai masak la yea nanti. HOPEFULLY.



Nak belajar memasak and nak jadi CHEF macam neh. Hhuuh :)
Agak-agak tercapai ke? Takan punya lah. Hahahaha.



Seee? Muka aku yang nak buat something. Cam gini lah muka nya. Hahahahha.
Poyo okey.


p/s : Anak dara diluar sana, sila la belajar memasak. Jangan menyesal dikemudian hari. Heee :) 'Nasihat kat diri sendiri sebenarnya'.


Mandi pakai tuala
Aku nak belajar memasak la
Hehehe :)


Yang ingin belajar memasak
Fia Aznam Roses

Tuesday, February 08, 2011

"Be Mine".

Hye :)



This is will be mine. SOON :) Awww.!!!

Ya Allah, mintak-mintak lah LOAN lulus :) Heeee. Can't wait. Heee ~,~


Yang comel lagi sabar menunggu
Fia Aznam Roses