Wednesday, February 09, 2011

"Rabun tahap Buta".!

Hello and Assalammualaikum semua :)

Hye. Selamat Petang.
Hurmmm. Topic pada petang neh? Bukan apa lah kan, nak poyo sikit neh, yela sementara IDEA tengah berlambak kat dalam kepala Hotak neh, Baik i post sekarang jea. Lagi-lagi PC depan mata i neh ha. Kang kalau idea dah beterbangan susah pulak nak capai-mencapai. Hahaha :)

Haa, macam neh, kalau you'll nak tahu la kan, sebenarnya.... Dan sebenarnya LAH, i neh RABUN. Rabun okay. Hahah. Da tahap ke BUTA da. Heee :) Pakai spec nokk. Hahahah :) Tahu nak kutuk la tuh kan? Ermmmm. KECIK HATI SUDAH. Huhuhu "___" 

Ermmm. Mesti you'll tertanya-tanya sejak bila i pakai spec? Kenapa boleh pakai spec? 'Masalahnya ada ke orang tertanya-tanya'? Hahaha. Tade sudah. I tak kesah pun. Okay la, mahu cerita neh. Sebenarnya i pakai spec agak lama jugak la since i Standard 3 lagi (9tahun) okay. Haaa, kecik-kecik lagi da rabun. Hehehe :) And till now i pakai. Ermm. Rimas okay pakai spec neh. Bukan apa lah kan, kalau hidung mancung macam hindustan cantek la, sebab terletak jea, neh hidung kemek, sikit-sikit nak terluncut je. Hhehehe :) "Bukan tak bersyukur". Cuma sometimes rasa geram jea bila pakai spec asek nak jatuh jea.

Okay, neh i nak kasi tahu sikit la, macam mana i boleh jadi rabun. Ermmm. Dulu time sekolah-sekolah, i suka baca buku dalam gelap, suka tengok TV dekat-dekat, kalau boleh nak masuk dalam TV tuh. Huhuh. Then, mulalah kan geset-geset mata, apa lagi kena jumpa doctor la, doctor cakap mata i dah rosak. Haaaa ? "Dengan muka takut and risau". Yela sapa tak takut. Tiba-tiba doctor cakap mata awak rabun neh. Hurmmm. Then 'lagi doctor tuh kasi la surat untuk pergi check mata and buat spec. Hahaha. Kalau you'll nak tahu la kan, dulu punya spec gedabak punya besar. BULAT PULAK TUH. Serious buruk. Hahahahahhahah :) Wahhh. Maluuu.. First dulu i pakai spec power dia 200 macam tuh jea. BUT now, da naik okay, serammmmm. Hahhaa. Dekat 900 kot. Grrr.~,~ Dah nak ke tahap buta da tuh.!!

But, now i jarang pakai spec da, sebab zaman da modern kan. I pakai lense jea. Kadang-kadang jela i pakai spec, itu pun dekat rumah. Hhuuhu. Tapi i pakai lense tade la yang color-color, i pakai color biasa jea. NATURAL gitu. Huhuhuh ":) Cuma kadang-kadang jea i pakai yang bercolor. Itu pun kalau ada function macam tuh lah. Ala lagi pun contact lense da berlambak orang jual, macam-macam color lagik. Kan-kan? Heeee. Murah pulak tuh. 'Sebab murah lah i beli, kalau mahal. Harap Maaf la. TADE MAKNENYA i nak beli'. Huhuhuh :) 

Mari i nak show off sikit pic i pakai spec. Tapi..............

Tade la lawa mane pun... Heeee :) Cumaa COMEL tuh ada lah. Hahahaha "Dengan perasannya".

Nah HAMBEK kau.....



Haaa, tengok, kan i da cakap. Tade la lawa mana pun cuma comel jea.
KAN-KAN, Baik ngaku cepat.
Hahahahha :) Perah santan betul ini budak.


Ala, i tau you'll mesti nak kutuk lah tu kan? Haaa.~,~
Jahat jea nak fitnah. Hehehe. Tapi tape lah, nak kutuk-kutuk la i tak kesah pun.
"Padahal dalam hati, sabar jelaaaa". Huuuuu :)


Baju bukan untuk dingomel-ngomel
Saya tahu saya comel jea.
Hahahah :) Acek kau.!!!


Yang comel lagi perasan
Fia Aznam Roses

No comments: