Friday, February 11, 2011

"Sini Ada Hantu".

Hye. Assalammualaikum :)

Hallo, to all my readers and very Good Morning :) Hhuhu.!!
Dengan ini, saya sebagai pencherita dalam ini blog, Ahakass.! Ofcourse la kan. neh kan blog i. Heeee. Dahh, jangan nak buat lawak lagi pepagi neh. Nak cerita sikit neh.

Semalam, tak dapat nak berblogging, tak dapat nak berFB, tak dapat nak berTWEET-TWEET. Hahha. Rindu okay. Kalau tak dapat nak buat semua tuh rasa nyawa neh macam nak terbang jea. Wakakak. Menggelabah kan? Heeee :) Okay la, itu bukan topic yang nak di cerita.

Ini cerita sebenarnya,

Hurmmm. Semalam lepas balik dari Townhall Meeting yang dekat J.W Marriott tuh, i terus gerak p Pavi, yela sebab da dekat sangat kan. Hehehe, i ingatkan lepas meeting tuh kena balik office balik, yela meeting tuh pun habeh awal kan. Dalam pukul 4.30 macam tuh, ingat kan bos i suruh masuk office balik. Tapi bila tanya mybos, "Habis neh balik office balik ke or boleh balik rumah"? Heee. Then, mybos cakap apa tau???? Heeee.! "BALIK JELA". Wauuu, i pun apa lagi la kan, da bos bagi balik. Terus cabut la, tade nak tunggu-tunggu lagi. Heheheh :) Happy siot. Dapat balik awal. Dalam sejarah. Wakakakak.!! 'Itu poyo namanya okay'.

Okay, after mybos da bagi green light untuk balik, i takan nak balik kot..... JANGAN HARAP and TADE MAKNANYA okay.!
Heee, apa lagi p jalan-jalan cuci mata dulu la kan. Pavi pun da dekat. Ermmm. i terus text myBuahHati cakap i dekat Pavi da, BuahHati pun kerja dekat Pavi jea and kebetulan dia kerja pagi kan. Sooo, happy sebab dapat lah jalan-jalan. Heeee :)

Okay, mehh sini i nak cerita sikit, semalam i da sampai Pavi, da jumpa BuahHati i, then tatau pulak nak buat apa, and tetiba mood i kurang baik pulak. Biasa lah kan.
Ermmm, we'll macam lost jea sebab tatau nak buat apa kat Pavi tuh, nak shopping, tak MASYUK la pulak. Nak makan? Emmm, da Kenyang sebab makan kat hotel. Nak pergi mana???? Hhahaha.!!
Last-last pergi la tengok wayang. Itu jela aktiviti yang boleh hilang kan bosan + boring and tension.~,~ Huhuhu :)

Bila da sampai kat GSC Pavi tuh tengok kat screen dia, movie apa yang best. Hurmmmm. Banyak movie yang tak menarik hati. And kebanyakan cerita cina jea. Heee :) And lucky ada la 1 movie melayu. I tanya myBuahHati,

me : Ermmm. nak tengok cerita apa neh, tade pun cerita yang best.

BuahHati : Ntah, tatau la nak tengok cerita apa.

me : Tengok cerita "Sini Ada Hantu" la, NAK?

BuahHati : Tak kisah la.

me : Okay, pergi la beli ticket. Heee :)

Then, apa lagi kan. Terus la queue beli ticket. and lucky ada time lagi. So. we'll pegi la tengok and amek ticket time pukul 7.00pm.

Ermmm. Cerita tuh, OK la, tade la seram sangat macam Khurafat. Ada 3 cerita dalam 1 movie. Ermm. Kiranya cerita dia lain-lain la. Boleh la. Ada jugak yang lawak-lawak. Hehehe :) Kelakar cerita yang no. 3 tuh.  And cerita dia boleh dikategorikan 1Malaysia la. Heee. Sebab cerita yang no. 2 tuh cerita cina. HANTU CINA ohhhh. Hehehe ":) Tapi, pelakon-pelakon dia tade la yang popular, kebanyakan pelakon baru kot. Yang popular pun Fasha Sandha jea. Heeee :)


Sini Ada Hantu :)

Fasha Sandha :)
Hantu Pokok Pisang.

Haa, neh la Hantu Cina tuh. Hehehe :)
Hantu Nombor Ekor.

Yang neh kelakar sikit :) Cerita no. 3.
Hantu Asrama.


Heeee :) Sesiapa yang agak kebosanan or nak hilang kan stress tengok la cerita neh "___"


Yang gemarkan cerita melayu
Fia Aznam Roses


No comments: