Thursday, June 30, 2011

"Segmen : Jom Reka Dialog"

Hye. Assalammualaikum :)


Gambar 1

Gambar 2


Suami : Arghhh, sayang... Semalam you keluar dengan siapa? I nampak dengan mata kepala I sendiri. Baik you jujur dengan I, you jangan nak tipu I....?!

Isteri : Arghhhh....*jerit jugak.. B, semalam tuh, Boss I, I serious neh. I tade niat pon nak tipu you. Kitaorang keluar meeting. You tolonglah percaya cakap I. 

Suami : You jangan nak tipu I okay. I nampak you macam mesra je dengan lelaki tuh. You pergi meeting ke dating?

Isteri : B, I tak pernah nak tipu you. I sayang you sangat-sangat. I serious neh, itu Boss I, Boss I lah. You, Please maafkan I.

Suami : Hurmmm. Okay sayang. I maafkan you. Lain kali you jangan buat lagi tau. I jealous taukk. Hehehe :) Meh sini peluk I. I nak peluk you ketatketat.. *HAHAHAHAHHAA.~~


Hahaha. Aku rasa nak muntah darah tengok dialog neh. BLUEKSSS.~~


Okaylah, if korang nak join, meh klik INI... Heheheheh :)


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Wednesday, June 29, 2011

"Wordless Wednesday #4 - Saya nak Boyfriend macam neh".

Hye. Assalammualaikum :)




Nak bagi tahu........
Aku nak boyfriend / laki macam neh. Hahahah :)
 KAYA... HANDSOME... SEXY... "___"






Lots of Love
Fia Aznam Roses

Tuesday, June 28, 2011

"Kawan lagi penting dari Boyfriend".

Hye. Assalammualaikum :)


Kata orang, bercinta macam mana pon. Kalau ada masalah, siapa orang yang kita akan cari? KAWAN bukan? Selain KELUARGA. Hurmmm. Ini adalah kenyataannya. Betol kata orang, kalau saat bercinta semuanya manis. Hurmmmm... Kawan? Memang tak pernah terlintas dalam kepala hotak kan.
Tapi bila dah ditinggalkan? Adakah akan menjadi manis? Tidak sama sekali. HUH.. Bila saat macam, senang cakap, bila time merasai. KAWAN yang akan kita cari. Dimana sebelum-sebelum neh tak pernah pon nak cari kan. HURMMMM.. Betul tak? Sila setuju dengan saya okay.!


Sebelum neh. memang kalau bercinta memang tak pernah nak ingat kawan-kawan. Kalau kawan-kawan ajak pergi memana je, ada je alasan. Tapi, bila dah macam neh, kawan-kawan yang sentiasa ada. Haihhh. Kesian kawan-kawan kan. Kalau ada masalah je baru nak cari kawan-kawan kan.
TAK PATUT BETOL. Macam mana perasaan kita, kalau kita ada kawan, kawan ajak keluar kita tolak? Hurmmm. Mesti kita pon akan terasa. KAN.!!! Tapi, nak buat macam mana. Nasi dah jadi bubur.



Ermmm. But now, benda paling penting is KAWAN. Okay.... Saya akan lebih kan kawan. BOYFRIEND? Jangan pernah mimpi lah. Sebab, kalau dulu dah memang selalu sangat ikut telunjuk kan. Tapi sekarang, tidak lagi. Dan memang tak akan. TAK AKAN. Okay.!! Kalau korang nak tahu, if kita seorang diri neh, banyak kelebihan dia wooo..


HAHAHAH.. Kelebihan? Yela, cuba korang bayangkan ehh. Kalau dengan boyfriend, kita nak keluar mesti nak tanya. 'Sayang nak pakai baju apa ekk'. Then si Boyfriend mesti cakap, 'Alaaa, sayang pakai je apa-apa, janji cantik'. KAN. Huh. Dulu lah.. Tapi kalau single? Nak pakai apa? Belasah je. Nak keluar pakai kain batik pon tape. Huhuh. -,-


Lagi... Kalau nak keluar memane, keluar jela. Tak perlu lah nak bagi tahu setiap saat kita punya lokasi kan. Haha. Sikit-sikit nak bagi tahu, 'sekarang ayang ada kat umah mak, umah nenek'. Waklu lah. Kalau nak pergi memane tak perlu permission. Haihhhh. Tak tension okay, kalau macam tuh. Tak perlu nak takot-takot. Nak keluar dengan siapa? Nak pergi mana. Tak payah nak cover-cover. Lantaklah kan. Bebas kannn.................................
Kalau ada boyfriend, nak pergi situ tak boleh, nak pergi sini tak boleh. Nak keluar dengan orang tuh tak boleh, nak keluar dengan orang neh pon tak boleh. HUH. APA PON TAK BOLEH.


Dan, yang paling best. Kalau 'alone' neh, duit tak banyak keluar kan. HAHAHAHAHAHA :)
Heaven okay. Duit sentiasa ada kan. Heeee -,-
Itu lah yang paling syiokk bangat. Huhuhuh :) Yela, tade lah nak keluarkan duit untuk sesiapa kan. Tapi maksud saya, bukan lah lelaki yang mengikis duit kita. Maksud saya is, kita yang pemurah sangat nak habiskan duit kat lelaki kan. HAHAHA. *Biasalah, saya kan pemurah orangnya*.


So now, for me KAWAN adalah yang terbaik :)





Lots of Love
Fia Aznam Roses

"Can't wait - Transformers".

Hye. Assalammualaikum :)




Okay, minggu neh, mesti korang semua tak sabar kan nak tunggu Transfomers 3 'Dark of the Moon'. Yela this Thursday kan. Hehehe. Mesti confirm ramai nak mati orang. Macam tahun sebelum-sebelum neh. Ramai. Sume full. So, sesiapa yang nak tengok filem neh, p lah reserve tiket cepat-cepat. Hahaha ":)


Tapi, for this filem dia tak tampilkan Megan Fox. Sebab Megan Fox dah tak laku. HAHAH. *Jahatnya aku. Heeee :) Sebenarnya produksi filem dah tak sebulu dengan Megan Fox. Tak sebulu sebab apa, tatau lah pulak kan. Sebab aku bukan nya kawan baik dorang. HAHAH.~~
Tapikan, heroin yang baru neh pon lawa jugak. Sexy. Ada iras-iras Megan Fox gak lah. Tapi yang penting, mulut dia sexayy okay, Mak sukaaaaa. Huhuh :)


Sinopsis.~~


BubbleBee Autobots, Rachet, Ironhide, dan Sideswipe yang dipimpin oleh Optimus Prime yang kembali beraksi melawan Decepticons jahat, yang bertekad untuk membalas kekalahan mereka di film Revenge of fallen Transformers 2009.

Pemerintah Amerika selama ini ternyata tak sepenuhnya jujur mengungkapkan apa yang mereka ketahui. Selama bertahun-tahun mereka mencoba mencari tahu tentang keberadaan makhluk hidup lain selain manusia yang menghuni bumi namun mereka tak pernah mengatakan kalau sebenarnya mereka telah memiliki sejumlah bukti.

Apollo 11 adalah bukti kemajuan teknologi luar angkasa Amerika Serikat. Di saat Uni Sovyet saat itu juga sedang berusaha menjadi manusia pertama yang menginjakkan kaki di bulan, Amerika serikat berhasil mendahului dan mendaratkan astronot pertama mereka di permukaan satelit bumi ini. Misi sukses ini menjadi tonggak sejarah awal keberhasilan manusia menjelajahi wilayah di luar bumi yang sebelumnya hanyalah impian belaka.

Sayangnya tak semua dokumentasi tentang pendaratan manusia pertama di bulan ini terungkap. Ternyata, saat mendarat di bulan, para astronot ini menemukan bangkai pesawat luar angkasa lain yang terpaksa mendarat darurat di sana. Masalahnya, bangkai pesawat ini bukan dari bumi. Apakah pesawat ini berasal dari Cybertron? Benarkah mereka sudah mencapai bumi saat itu?(kpl/roc)

film ini akan direlease pada bulan juli 2011 dan pasti akan menjadi filem box office hollywood pada tahun ini.


film transformer dark of the moon dibintangi oleh aktor terkenal Shia LaBeouf (Sam Witwicky), artis cantik Rosie Huntington-Whiteley (Carly), aktor Josh Duhamel (Major William Lennox). film ini diproduksi oleh paramount pictures.

Okay, saya sangat tak sabar nak tengok movie neh......
Ada sesiape nak tengok wayang dengan saya tak? HAHA. JOMMMMMMMM..


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Monday, June 27, 2011

"Alahaiiii, so sweeet sangat".

Hye. Assalammualaikum :)


Kalau nak tahu, saya seorang yang romantic. Huahuahuahuaaa.!! Rasa macam nak muntah darah. Erkkk. Kalau rasa nak guling-guling terjun gunung pon boleh. Hahaa. MESTI KORANG TAK PERCAYA KAN? Haha. Tapi silah percaya. Ini betol-betol bukan cobaan. HAHAHA :)









HAHAHAHAHHAHHA :)


Lots of Love
Fia Aznam Roses

"Dia Lelaki Idaman Saya".

Hye. Assalammualaikum :)


Sekarang, kalau nak cari boyfriend saya nak yang romantik. HAHA. Kenapa ekk, lelaki sekarang neh macam tak romantik je. Hurmmm. Betol tak apa yang saya cakap? Betol kan. Kenapa? Kenapa? Kenapa? Kenapa tade lelaki yang romantik? Huh.
Bukan apa, saya cuma, kalau boleh nak lah lelaki yang romantik kan. Hehe. Kalau lah ada lelaki romantik macam Seth Tan dalam drama Nora Elena tuh kan best. Heeee. -,-
Rasa bahagia je hidup. Ada lagi ke laki macam tuh zaman sekarang neh? Huhuhu :)


Sebenarnya, if korang nak tahu, ciri-ciri lelaki idaman saya mestilah ;-



Aaron Aziz :)

Kenapa Aaron Aziz? Hurmmm. Jangan salah paham ye adik-adik. Sebenarnya, bukan saya suka dia sebab dia handsome or what. Saya letak gambar dia, sebab saya suka karakter dia dalam drama Nora Elena. Seriously, saya suka giler watak dia dalam drama tuh. Haihhh, kalau dapat husband macam neh. Hurmmm. Tamaooo keluar rumah lah. HAHAHA.~~
Ohh. Itu over namanya. Heeeee :)



Cristiano Ronaldo :)

Haaa, Cristiano Ronaldo adalah lelaki idaman saya since saya sekolah menengah lagi okay. Hurmmm. Saya suka dia. Ouchh. Kalau korang semua nak tahu, time sekolah saya banyak gambar dia neh :)
AL-MAKLUM lah, dia kan boyfriend saya. HAHA.~~
Saya tak main-main neh. Saya memang suka dia, sebab dia sexayyyyy. Oucchhh. Dia sexayyy sangat-sangat. Gersang wehhh. HAHAHAHHAHAAHH :) Lagi pulak, dia sangat kacak. KACAK LUAR, KACAK DALAM... Dan yang paling penting dia KAYOOO. Huhuhuh :)


p/s : Saya nak macam tuh je, tapi kalau yang kaki perempuan saya tamaooo lah. Heee :) Tapikan, kalau lelaki kacak neh susah lah mau jaga. Heeee. Sebab dorang bajet dorang handsome. So ramai lah perempuan pandang kan. Erkkkk...!!!! BLUEKSSS..


Okay lah. Kbai. Salam...~~


Lots of Love
Fia Aznam Roses


"Hye, Nama saya Chibi".

Hye. Assalammualaikum :)


Sepertimana, yang you'll tahu, saya ada buat entri pasal saya nak kucing kan. Kalau you'll tak ingat, sila rujuk kembali entri neh. Nah, KLIK INI. Haaa. Kalau you'll ingat lagi lah. Heee :)


So, untuk pengetahuan kamu-kamu semua, saya dah ada kitty. Yeayyyyy.!! Suka sangat. Comel taukk. You'll nak tengok ke kucing saya? Hahah.


*

*

*

~~tadaaaa~~



Meet my new BF :)

-Hye, nama saya Chibi-


Serious, masa first time saya amek Chibi dari ibu dia, macam kesian je. Yela, macam manusia jugak kan. Kalau kita pisahkan ibu kita. Apa perasaan? Mesti lah sedih kan. Hurmmm. So, masa saya amek dia, rasa macam tak sampai hati je. Kesian woooo...
Time bawak dia balik rumah, dia tamao duduk diam. Asek mengie-owww. Bagi susu tanak minum, bagi makan pon tanak makan. Ciannyaaaa :___:


But, now dah okay, cuma kadang-kadang, dia suka mengie-owww jugak. Hurmmm. Tatau lah kenapa, maybe dia belom serasi lagi kot. Yela, amek pon tak sampai seminggu kan. Hehe :)


Okaylah, walaupun saya still baru lagi dalam penjagaan anak kucing neh, saya akan jaga dia sebaik mungkin. Hehehhe.~~


p/s : Korang nak tahu tak? Makanan dia je dah bape puluh hinggit. Haha. Shampoo sekali, grrrr.. Memerlukan kos yang tinggi taukk. Pokai..pokai..pokai.. Hahaha -,-


Lots of Love
Fia Aznam Roses

"SukaHati AwakLah".

Hye. Assalammualaikum :)


Selamat Pagi.
Betul kata pepatah, kalau kita berbuat baik, kita akan dibalas baik. Tapi kalau kita buat jahat, kita akan dibalas jahat. KAN..
Hurmmmm. Aku tahu kalau aku dah banyak buat salah dengan kau. Tapi takan kau tak boleh nak maafkan aku? Bak kata orang, 'people make mistake and nobody perfect'. So, takan kalau buat salah yang tak seberapa tuh pon, kau still tak boleh maafkan aku? Hurmmm.
Tapelah, kalau kau tanak maafkan aku. Takan aku nak terhengeh-hengeh or kau nak aku melutut kat kau? Supaya kau boleh maafkan aku? HUH..
Memang tak lah kan. Aku bukannya buat kesalahan yang besar sangat. Haihhh. Tak ku sangka, hati kau sekarang betul-betul keras. Hurmmmm..


Okaylah :( Bye.......................


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Sunday, June 26, 2011

"Apa nak jadi, jadi lah".

Hye. Assalammualaikum :)


Dengan ini, saya Fatin Iryani Azni bt Aznam, ingin memberitahu, apa nak jadi, jadi lah. Malas lah nak pikir-pikir lagi. Buat sakit kepala hotak saya je. Hurmmm. Walaupun apa yang saya dah buat, saya tahu saya banyak buat salah dengan awak. Hope awak maafkan saya. Saya tahu selama neh awak banyak bersabar dengan saya, tapi saya??? Macam tak hirau kan awak je. Untuk awak yang selama neh ada untuk saya, saya nak mintak maaf banyak-banyak. Kalau selama neh saya banyak sakit kan hati awak.


Saya tade niat pon nak sakitkan hati awak. Seperti yang awak tahu, saya memang suka bergurau orang nya, and gurauan saya mungkin agak kasar untuk awak. Hurmm. Tapi saya betul-betul tade niat nak buat awak terasa dengan gurauan saya tuh.
Saya tahu, sejak-sejak akhir neh kita memang jarang untuk berjumpa atau date. KAN.... Bukan saya tanak, saya nak sangat. Tapi... Seperti yang awak tahu, kalau kita berjumpa? Hurmmm. Macam anjing dengan kucing. Asyik nak bergaduh je. MACAM MANA? Haaa?
Saya agak bosan dengan situasi tuh, kalau awak nak tahu. Sikit-sikit nak bergaduh. Sikit-sikit nak bergaduh. Haihhhh...... Tapi bukan bermaksud saya bosan dengan awak. Saya cuma tak suka kalau kita asyik nak bergaduh je. HURMMMMM.......


Saya pon kadang-kadang tak mengerti kenapa kita tak seperti pasangan lain? Kenapa kita kerap bergaduh? Hurmmmm. Kenapa kita dah tak macam dulu. Ohhh, maksud saya, masa kita baru-baru kita menjalinkan hubungan? Erkkk................ *jiwangnyaaaa aku*.
HAHA.. Okay lah, saya pon tak kisah kalau awak dah ada orang lain. Hurmmmm.. Apa yang saya boleh buat, just doakan yang terbaik untuk awak. Dan saya harap awak bahagia dengan hidup awak.


Saya tahu awak baca blog saya neh. Hurmmmm. Sebab tuh semalam awak BBM saya, awak tanya, saya mimpi siapa dalam entri "Mimpi yang tak pasti". Mimpi siapa? Saya tak bermaksud pon nak kecik kan hati awak. And untuk pengetahuan awak, saya mimpi dia, tak semestinya saya suka orang tuh kan.
Dan apa yang saya mimpi tuh, saya tak mintak pon nak mimpi macam tuh. Hurmmmm. Dari saya mimpi orang tuh, baik saya mimpi Christiano Ronaldo kan. HAHA. Ada gak pekdah. HAHAHAHAHA.~~


Hurmmm.......
Tapelah, kalau macam tuh, saya just nak mintak maaf lah dekat awak. Kalau selama neh saya dah buat macam-macam kat awak.
Saya doakan yang terbaik untuk awak. Hope awak dapat perempuan yang lebih baik dari saya. Saya tahu, saya tak baik seperti perempuan-perempuan kat luar sana. Kalau ada jodoh kita, tak akan kemana.


Cuma saya agak terkejut, bila awak tiba-tiba BBM saya, awak bagi macam neh.............


"Belajar lah mencintai orang yang hari ini masih milik mu, sebelum dia pergi dari hidup mu. Hari ini mungkin dia masih mencintai mu, tapi mungkin besok, kamu yang mungkin akan lebih mencintai dia ketika dia telah pergi.... 
Jadi jangan sia-siakan cinta yang sekarang mengisi hati mu". 


Masa awak bagi BBM tuh, saya agak terkejut jugak. Sebab kenapa tiba-tiba bagi macam tuh. Hurmmmm. But, now saya dah tahu kenapa awak macam tuh. Tapelah, awak just take your time untuk maafkan saya.



p/s : Jodoh maut semua di tangan Tuhan :)


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Friday, June 24, 2011

"BILA SI ANAK BERBLOG.. SI AYAH dan IBU?"

Hye. Assalammualaikum :)



Kali neh nak join segmen blogger fofular. Heee. Siapa lagi kalau bukan Abang Ben kita lah. Haha ":)


Kali neh Abg Ben buat segmen, "BILA SI ANAK BERBLOG.. SI AYAH dan IBU?"
Hurmmm, macam mana ekk nak cakap neh.


ceritakan bagaimana anda membahagikan masa dengan belajar , membantu kedua ibubapa dan berblog.. 


Okay lah, memandang kan aku neh dah bekerjaya. Ahakss. I mean dah bekerja, so aku tade lah kisah sangat nak berblogging neh. Kalau korang nak tahu, aku neh berblogging bila time kerja je. Heeee :) Tapi aku bukan sampai tak buat kerja langsung. Aku akan berblogging bila aku free or tade kerja je. Yela, untuk pengetahuan korang aku kan. RECEPTIONIST. Hahaha. So, kerja aku tade lah busy bebenor. Hehehe :)
So, kalau weekend baru lah aku boleh membantu myparents buat kerja rumah.... Erkk? Bantu ke? Haha. Tolong tengok boleh lah. HAHA.
Untuk pengetahun korang, aku tak boleh berblogging time kat rumah. SEBAB............................
HAHA. Sebab, aku tade laptop, berukband pon tade. Laptop rosak sudah. So weekend tak dapat lah nak luahkan perasaan. Heeee :) Cuma dapat luahkan perasaan bila office hours je. Sob.sob.sob.. Sedih mak nokk. Huhuh -,-


Camana anda terangkan minat anda itu serta tunjukkan bukti bahawa berblog tu berbaloi ?..


Untuk pengetahuan korang, myparent pon tahu yang aku suka berblogging. So, dorang tak cakap banyak. So, bila dorang tak cakap banyak kalau aku nak berblogging maknanya dorang tak kisah lah kan. Hehehe :)
Aku pernah bagi tahu Ibu aku tentang blogging neh, yela. Aku pernah cakap kalau buat blog boleh dapat duit. Haha. So, Ibu aku diam je. Heeee :) Nampak? Dia diam tau, so maknanya dia support aku. HAHA. Gila mata duitan kan? Eeeee. Tolonglahhhhh.


So, sesiapa yang nak join segmen neh, Sila follow Abg Ben, then lepas tuh klik neh BEN ASHAARI.
Haaa, mari lah join ye. Boleh mengeratkan silatuhrrahim sesama blogger. Walaupun tak pernah jumpa. Heeee :) Peace yaww.


p/s : Malam neh Final MaharajaLawak, agak-agak siapalah yang juarakan. SEPAH and JOZAN best........... Hope dorang buat yang terbaik malam neh.


Kbai. Salam.


Lot of Love
Fia Aznam Roses

"Nobody Perfect, Right?"

Hye. Assalammualaikum :)


I knows i'm not a good girl, but I tried to be a good girl. And as a human, nobody perfect even you're Putera Raja sekalipon kan. Hurmm. Not at all, dekat sini aku nak cakap lah, even aku bukan baik sangat, But, I'll try to be......
And as you know, people always make mistake, include me. Am always make mistake in my life. Ohhh. Sangat menyesal. But, the time will not return back for you, untuk ubah segala-galanya. Goshh.


Okay lah, kat sini aku nak bagi tahu, If you want to do something, please think carefully, that you will not regret in the future. As like me....
Because masa tidak akan berpusing balik. So now, what can I do is, berdoa kepada-NYA, supaya all my sins, yang telah aku buat selama neh dapat kemaafan dari-NYA :) Aminnnn.
Aku kat sini, bukan nak cakap apa. Aku rasa, jalan yang aku pilih sekarang neh, macam tak betul je. Sebab terlampau banyak kesalahan yang telah aku lakukan kan. Tak kira apa pon. Banyak sangat. Nak berpatah balik? Memang takan. Hurmmmm.~~


Huwarghhh..... :(
Ya Allah, apa lah yang aku buat selama neh kan, sampai macam neh sekali. Hurmmm. Korang pon mesti pelik kan. Macam besar sangat je dosa aku. Itu semua bukan ketentuan kita kan. Itu semua Allah S.W.T yang tentu kan. Kita hanya meredhai jalan yang diberi-NYA.


Okay, kalau korang ingat entri aku yang sebelum neh, yang mana aku pernah buat entri pasal nak bertudung kan? Hurmmm. If korang tak ingat tape. Nah link dia, sila lah baca neh, KLIK INI.
HAHA. Yela bukan apa, sekarang neh aku rasa aku macam nak pakai yang sopan-sopan, rasa nak bertudung pon ada. Mungkin dah sampai seru kot. Hehee :) Kalau dah sampai tuh, ALHAMDULLILAH -,-


Mari, aku nak tunjukkan pic aku bertudung :) Hehe. Bagi aku comel jugak kalau aku bertudung, tapi tatau lah kalau korang rasa apa. Hehee. Tapi, apa pon yang penting ikhlas tuh kena ada kan. JANGAN LAH BERTUDUNG SEKADAR NAK IKUT FASHION JE. Hurmmm.
Aku tak bermaksud nak berkata kat sapa-sapa. Aku cakap apa yang aku rasa. Sebab, aku rasa sekarang neh ramai yang bertudung sebab fashion. KAN.!!
Tapi tatau lah. Jangan marah. Heeee :) PEACE. 1MALAYSIA MAAA........




HAHA. Ini lah ghupenyaaa, kalau titew bertudung. Heeee. COMEL TAK? COMEL TAK? Comel kan?
Titew suka sangat. HAHA. Bulat je kan muka titew. Eeeuwwww. Tomeiiiinyaaaa. Anak sapa lah neh :)
Huhuhu. Rasa nak hantuk kepala sendiri kat dinding je. Hahahah :) ~~~ 


p/s : Kalau rasa aku bertudung cantik puji-puji lah. HAHA. Boleh macam tuh? Errrr.. Memang tade sape lah nak puji kan. Perasannnnnnnnnnnnnnnnnnnnn............


Kbai, salam.


Lots of Love
Fia Aznam Roses

"Aku tak sukalah, kalau bercinta macam neh".

Hye. Assalammualaikum :)


Kali neh, aku betul-betul fed-up....
Serious aku cakap. Aku tak main-main. Aku betol-betol neh. Hurmmm. *rasa macam nak penampar tak?* Hehe.. Ini sekadar luahan hati aku. Aku bukan cakap saja-saja. It's my heart say :)
Kalau korang nak tahu, kita bercinta lama-lama pon belum tentu kita sampai ke jinjang pelamin dengan orang yang bercinta lama-lama tuh kan. Betul tak? If lain lah kalau jodoh kita kuat. Dan kita kekal ke akhir hayat dengan orang yang kita sayang dan cintai tuh. Amin. Kalau ada jodoh macam tuh.


Sebenarnya, hati aku macam berkata, jangan lah bercinta lama-lama.
Maybe, kalau korang yang baru bercintan-cintun neh, mesti korang rasa berbunga-bunga je kan.
Al-maklum, hati tengah bahagia dalam hati pon ada taman bunga sebesar 4ekar kan. Haha :) Biasalah. Kalau baru bercinta neh kan. Makan pon tak lalu, mandi pon tak basah, tidur pon tak lena. Asyik teringat orang tersayang je. Hurmmm. Lagi 1, kentut pon bau wangi, berak pon bau wangi, ketiak yang busuk masam tuh pon bau wangi. Eeuwww. Haha ~.~ 


Kalau korang nak tahu lah, itu semua awal-awal percintaan je. Cuba kalau korang cinta lama sikit. Masuk bulan ke-5, ke-6 mulalah. Semua taring keluar. Kalau dulu cakap, saya awak, i u-i u, tak pon panggil nama or nama-nama manja gitew kan. Haha. Tapi yang selalu aku dengar orang sekarang kalau bercinta suka panggilan 'baby and B'. Kan?
Erkkkk.. Mula-mula boleh lah baby-baby kan. Cuba lama sikit. Keluarlah babi lah kau. Hahah. Betol tak? Haha.~~


Untuk pengetahun korang lah, jangan lah nak bercinta lama-lama. Aku bukan apa. Aku cakap apa yang aku rasa. Hurmmm. Tak best pon kalau cinta lama-lama neh. Heheh. Cuba kalau korang bercinta setahun-dua, lepas tuh korang kahwin. Mesti best je kan. Kahwin dulu baru bercinta. Bahagia hidup wehh. Hehe :) Tapi, tak boleh jugak kan. Ini semua jodoh. Kalau Allah dah tentukan jodoh kita nak buat macam mana. Redha jela.



Aku tak kisah lah dengan siapa pon jodoh aku. Janji orang tuh beriman, bertanggungjawab, punya kerja yang tetap, hormat my family. Itu je yang penting :) Heheh "____" I need a change my life..


p/s : Ya Allah, kau temukan lah jodoh yang sesuai untuk aku :) Amin....


Lots of Love
Fia Aznam Roses

"Mimpi yang tak pasti".

Hye. Assalammualaikum :)


Selamat Pagi dan Selamat Hari Jumaat semuanya.
Hurmmm. Macam mana ekk nak mulakan? Ke tanak bagi tahu? Hurmmm. Kalau tak bagi tahu nanti simpan lama-lama boleh jadi tak betol pulak kan. Hehe :)
Okay lah kalau macam tuh, lebih baik saya ceritakan jela ye. Seperti tajuk diatas tuh lah, 'MIMPI YANG TAK PASTI'. Hurmmmm. Macam tajuk novel je kan. Haha. Okaylah, cenggini ceritanyaaaa.~~


HAHAH. Suspen tak? Suspen tak? Hehehe -,-
Alaaa, macam tak suspen je kan. Huhuuhu. Dah lah, macam neh sebenarnya, 3days ago, aku mimpi someone yang aku kenal tapi tak lama. Dan aku sendiri tatau kenapa aku boleh mimpi dia. PELIK gila lah, sebab sebelum-sebelum neh, aku tade pon nak ingat-ingat die. Hurmmm.
Tapi sejak kebelakangan neh, aku mimpi dia je. Ada apa-apa ke ekk? Ke dia dah 'mandrem' aku? Haha. Chooiii, tak baik fitnah orang. Heeee :) Tapi tak fitnah pon. Aku cakap apa yang aku rasa.
Sebab memang aku pelik sangat-sangat. HURMM.~~




Sebelum-sebelum neh tade pon aku nak ingat-ingat dia, nak mimpi-mimpi dia. Tapi, lately aku selalu jugak teringatkan dia. Ntah apa-apa lah. Aku tanak ingat dia, dia boleh pulak muncul dalam kepala hotak aku neh.
Serious sangat pelik. Yela, if korang nak tahu, aku kenal dia pon tak sampai berapa bulan. Aku jumpa dia pon tak lama. Ermmmm.... Dalam 4bulan macam tuh je aku kenal dia. Lepas tuh, dah lost contacr suma. Lost contact? Haha. Memang tak pernah call or message pon. Kan.!!
Jumpa pun macam tuh, macam tuh je. Kenal pon kenal macam tuh, macam tuh. Tuh je. Tade lah, sampai nak ajak date ke apa kan.


Awal tahun neh, aku dah tak jumpa dia, dan tak pernah pon nak call or message dia. Lagi pon nak buat apa kan. Tapi sekarang neh? Haihhh, kenapa pulak dia boleh muncul dalam kepala hotak aku? Hurmmmm. Kau dah buat apa ekk kat aku? Kau guna-guna aku ehh? Hehe. Jahatnyaaaa.
Astafirullahal'azim. Tak baiknya aku, cakap macam tuh kat orang. Ke sekarang neh, dia pon selalu mimpi and ingat-ingat kat aku? HAHA. Perasan je.~~
Tade lah, aku ada dengar orang cakap, kalau kita teringat kat someone dengan tiba-tiba, maknenya orang tuh sedang ingat kan kita jugak. Ermmmm. Betul ke ekk? Aku pon tatau. Sebab aku jarang nak ingat-ingat orang neh. Haha. Aku akan teringat kan someone tuh kalau aku rasa betol-betol rindu kat dia. AL-MAKLUM lah, aku kan tade perasaan. Haha.~~ Teettt...





Kalau aku mimpi macam neh ke kan best, eehh-ehh, jap tanak lah mimpi. Kalau macam neh aku nak jadi kenyataan. HAHAHA.~~ Bangun tidur je tengok-tengok dah jadi puteri raja kan. Phiewww. Memang best nak mati lah jawab je. Tayah nak susah-susah kerja kan. Hehe :) Wahhh. Tade ke anak-anak raja yang nak kat aku? HAHAH.~~
Masalahnya, ada ke putera raja nak kat aku kan? Erkkkk..... Memang tade lah jawabnyaaa.


p/s : Aku tanak lah ingat-ingat dia. Hurmmm. Sebab aku tak suka dia pon. Haihhh.!! Tetiba aku geli pulak. Blueksss.~~ Tak suka,tak sukaaaaa.


Kbai, salam :)


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Thursday, June 23, 2011

"Cita-cita masa kecik".

Hye. Assalammualaikum :)


Korang nak tahu tak, dulu time aku kecik-kecik aku punya cita-cita nak jadi apa? Haha.
Yela, kalau korang nak tahu lah kan, time sekolah rendah kan, cikgu-cikgu suka tanya, 'Kamu dah besar nak jadi apa?' Haaa, lebih kurang macam tuh lah. HAHA.
Yela, time kecik-kecik kan tatau apa, jawab jela. HUHU. Kalau dulu, cita-cita nak gempak-gempak je kan. Hehe. Yela, dah kata pon angan-angan, bajet je. Nyampah you'll. Haha.


Okay lah, dulu time sekolah-sekolah cita-cita aku nak jadi...........
Teeetttt... Hahaha. ~~ Malu lah nak bagi tahu. Takot nanti korang gelakkan aku pulak. Then, korang mesti cakap, 'budak neh mesti perasan, sebab nak cita-cita nak gempak je'. Haha. Walaupun aku tahu, benda tuh tak akan jadi kenyataan kan. HURMMM. Huwarghhhh. Nak nangis lah macam neh. Heeee :)


Dah lah, meh sini, nak bagi tahu, dolu-dolu cita-cita eden nak jadi......... Errrrr,

* PILOT LAH,
* DOCTOR LAH,
* PRAMUGARI LAH,
* POLIS LAH
* PENYANYI LAH, (Walaupun tahu suara tak sedap) Haha.


Errr... Korang tengok tuh, betapa poyo nya cita-cita aku dulu-dulu. Naik meluat pulak aku tengok. Yela, mana tak nya. Nak cita-cita hebat-hebat je. Haha.
Padahal................. Belajar tanak kan. Dulu emak suruh belajar tinggi tanak kan. So now? Haha. 


JADI APA? HOHOHOH...... Tuutttttt....




Haaa, kerja office jelaaaa. Itu yang badan pon semakin dap-dap. HAHAH.!!
Mana tak nya kan. Kerja duduk je. Then kalau lapar makan, mengunyah ke. Huhuhu :)
APA PON TAK BOLEH. Yela, kata pon kerja office kan. Takan nak kerja office berdiri. BONGOKS. HAHA. Duduk dan membesaukan apaa yang ada. Errkkkk... SERAMMMM NEH :)


p/s : Tak kisah lah kerja apa pon kan, janji kerja tuh kerja HALAL. Heeee :) PEACE YAWW.


Kbai, salam.


Lots of Love
Fia Aznam Roses

"Aku tak cari pasal dengan kau, kau jangan cari pasal dengan aku".

Hye. Assalammualaikum :)


Okay, serious memang tengah tak puas hati. Dan memang tengah bengang sekarang neh. Aku pun tak paham lah dengan 'perempuan sekor' kat office aku neh,aku tak cari pasal dengan dia, dia sibuk nak kata-kata pasal aku.
APA MASALAH PON AKU TAK PAHAM.
Meroyan agaknya dia. Tak sedar ke yang kau tuh baru lagi kat office neh, kau dah nak sibuk-sibuk hal aku.


Aku tatau apa masalah 'kau' sebenarnya. Apa yang 'kau' tak puas hati agaknya. Ke 'kau' bengang kat aku, sebab aku tak tolong kau? Haaa? Pasal tuh je ke?
Huh. Tolong lah. Sebab aku tak tolong 'kau', 'kau' nak kata hal aku? HUH. Agak-agak sikit. HAIHH.
Dah lah macam rambut kau macam hantu Kak Limah je. SERAMMMM.


Kalau 'kau' nak tahu lah, HURMMM. Aku nak bagi tahu 'kau' neh, ramai orang kat office neh, macam tak suka 'kau' je. Yelaaaa.
'Kau' baru masuk sini tak sampai sebulan, 'kau' dah complaint macam-macam. Lepas tuh, cara 'kau' macam nak BODEK BOS KAU. Oopssss.!!
Aku bukan nak sibuk. Tapi aku cuma cakap apa yang orang cakap kat aku. Hehehe :)


Whatever lah, cuma nak mengingatkan 'kau' lah,
Jangan nak cari pasal dengan aku, sebab aku tak cari pasal dengan kau. Lagi pon aku memang tak suka cari pasal dengan orang. OKAY.


Watchaout.~~



Kalau 'kau' nak tahu lah, Kak Limah neh dari lawa dari 'kau'. HAHAH.!!


Ya Allah, jahatnyaaa aku neh.
Maaflah ye, bukan apa, aku agak menyampah kalau orang macam neh. Aku tak suka orang yang sibuk nak cari pasal dengan aku.
Kalau 'kau' terbaca lah belog bodoh aku neh, kau jangan nak kecik hati pulak. BLUEKSSS.~~
Ehh, harus ke kau nak tengok belog aku? Aku rasa tak kot.


Ehh, dah lah. Tanak cakap banyak-banyak, kang bertambah pulak dosa aku. Heeee :)
Kbai, salam.


Lots of Love
Fia Aznam Roses

"Saya panas, gara-gara office tade air-cond".

Hye. Assalammualaikum :)


Hari neh, rasa sangat panas. Sebab dekat office neh tade air-cond dari pagi tadi. OMG. Korang tahu betapa panasnya? Haihh, berpeluh-peluh taukk. Sambil buat kerja, sambil tuh tangan sebelah neh mengipas. Panas wehh. Bukan nak mengeluh, cuma beritahu apa yang tersirat di dalam hati je. Hehehe :) Poyo. 


Yela, nak buat kerja pon macam tak boleh, sebab panas. Dah lah office neh tertutup je kan. Bila tade air-cond memang panas dan bahang lah jawabnya. BAU? Hurmmm. Jangan cakap lah. Bau kat tong sampah neh pon dah naik kat kepala hotak. Hahaha.~~
Bau apa lah tuh kan? Haha. Apa lagi kan, bau-bau sisa makanan lah kan. Huhuh -,-


Ohhh, bila lah air-cond neh nak ada. Dah lah tade kipas kat tempat aku neh, kalau ada kipas boleh terima lagi. Tapi, malangnya tempat aku tade kipas. GOSHHH....




Saya PANASSSSS.~~


Boleh tak nak pergi mandi pantai? Haha. GILERRR. Time-time kerja nak pergi mandi pantai. Huhuh -,-



Lots of Love
Fia Aznam Roses

Wednesday, June 22, 2011

"Wordless Wednesday #3 - Time darjah 1".

Hye. Assalammualaikum :)




Memandangkan hari neh dinamakan sebagai "WORDLESS WEDNESDAY".
Malas lah saya nak cakap panjang-panjangkan. Cuma nak tunjukkan kat kamu semua, picture time saya darjah 1 :)




Heeee~~




Haha. Cuba cari mana 1 saya? Heee, Kalau tekaan kamu tepat, saya bagi coki-coki. Huhuh -,-
Okaylah, meh saya bagi tahu meh, saya yang duduk tuh, sebelah kanan, tepi sekali. Heeee :) Haaaa. Comel tak saya time kecik-kecik? Huhu~~


Oopss. Kata 'Wordless Wednesday' kan, tapi tulis panjangnyaa. Engkau neh.!!!
Hehe. Okaylah.


Kbai, salam.


Lots of Love
Fia Aznam Roses

"AKU PROMOSI KAU PROMOSI AKU" :)

Hye Assalammualaikum :)





Nak tahu lebih lanjut KLIK INI :)

Mari ler join.

 

Lots of Love
Fia Aznam Roses


"Feeling of My Hearts".

Hye. Assalammualaikum :)




Hallo,
Kali neh nak bercerita tentang hati dan perasaan saya yang sekarang neh. Sebenarnya, aku sendiri pon tak pasti apakah perasaan yang ada dalam hati aku neh. Hurmm. Keliru, buntu, suka, kecewa, sedih?..
Semua ada. Dan aku memang betul-betul tatau kenapa. Sebenarnya, aku pon malas nak layan sangat perasaan neh, tapi now macam dah tak boleh nak simpan kan. So, terpaksa jugak lah aku ceritakan perasaan aku neh. Hurmmmm :)





"Wordless Wednesday #2 - My Collection's"

Hye. Assalammualaikum :)




This is my collections. I love reading <3.




Lots of Love
Fia Aznam Roses

Monday, June 20, 2011

"What the ??".!

Hye. Assalammualaikum :)


Sekarang sudah masuk tengahari, senang cakap dah nak masuk petang dan aku seperti biasa still duduk kat tempat aku neh sorang-sorang, dengan sejuknyaaa, dengan boringnya. Hurmm, Al-maklumlah, hari neh kan Isnin. Semua orang pon tahu, Isnin memang hari KEMALASAN sedunia. Haha :) Boring. Boleh tak nak balik tidur jap, kejap lagi pukul 5 datang office balik? Boleh tak? Haha. Ouhhh. Malas sungguh hari neh. Tatau lah apa nak jadi kan.




Kalau korang nak tahu, hati aku sekarang neh tengah berbelah bagi. Dan aku sendiri pon tak pasti kenapa. Hurmm. Pikiran seakan melayang-layang. Hati bagaikan tak tenang. Erkk??? Jiwangnyaaaaa. *Meluat pulak aku*.!!
Kenapa perasaan sebegini menerpa and muncul? Ohhh... Eeeuwww.~~
Blueksss. Nak muntah darah dah neh. TOLONG....................




Okaylah, aku pon tatau dan tak mengerti perasaan aku sekarang neh. Rasa hati berbelah bagi. Berbelah bagi sebab apa, aku pon tatau. Dan sekarang perasaan aku lain macam. Betol-betol lain. Nak cakap dilamun cinta macam tak je. Sebab lagi pon nak jatuh cinta pasai apa kan. Hurmmm, OMG Gugurl keliru. HAHA.~~




Please do something Fatin.........................



Lots of  Love
Fia Aznam Roses

"Sometimes words can understand our Feelings".

Hye. Assalammualaikum :)















Lots of Love
Fia Aznam Roses

"Rahsia disebalik perkahwinan".

Hye. Assalammualaikum :)


Sepasang celebrity terkenal telah berkahwin dan ditemuramah oleh seorang wartawan


Wartawan : Apa yang menyebabkan you pilih P sebagai pasangan hidup you?


Pengantin L : I pilih dia pasal dia baik hati dan memahami I.  (sebenarnya aku pilih dia sebab muka dia cun body mantap je, besok dah tua aku blah le)


Wartawan : Apa yang menyebabkan you pilih L sebagai pasangan hidup you?


Pengantin P : I pilh dia, pasal dia seorang lelaki yang bertanggungjawab dan mengambil berat terhadap I. (sebenarnya aku pilih dia pasal dia kaya, bila aku dah kikis harta dia, aku blah le.


BOLEH TAK MACAM TUH?



p/s : Kalau dapat laki macam tuh, memang cari nahas ler jawabnya. Tapi kalau perempuan pulak macam mana? HURMM.. No comment. Hahaha.~~



Lots of Love
Fia Aznam Roses

"Kenapa Begini?"

Hye. Assalammualaikum :)


Cehh, cehh, tengok tajuk pon macam seram je. Haha. Pagi-pagi lagi mood jiwang neh datang menerpa. Haha. Tak boleh blah lah. Tetiba je mood jiwang neh datang. Apa kes pon aku tatau lah. Hurmmm.


Kawan-kawan, nak tahu tak, malam tadi titew mimpi tau. Grrr.!! Macam seram je titew punya mimpi tuh. Heeee :) Nak tahu tak titew mimpi apa? Alaaa, tapi macam takot je nak bagi tahu apa yang titew mimpi malam tadi. Haihh....


Kalau nak tahu apa yang titew mimpi, selami lah lagu neh. Cehhhhhhhhh..... ayat kalau tak jiwang tak sah kan. Huhuhu -,-






Jangan pernah katakan bahwa
cintamu hanyalah untukku
kerna kini kau telah membaginya


*maafkan jika memang kini
harus kutinggalkan dirimu
kerna hatiku selalu kau lukai


**tak ada yang bisa ku lakukan tanpamu
ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa


***ku menangis membayangkan
betapa kejamnya dirimu atas diriku
kau duakan cinta ini
kau pergi bersamanya


ku menangis melepaskan
kepergian dirimu dari sisi hidupku
harus selalu kau tahu 
aku lah hati yang telah kau sakiti


ku menangis
harus selalu kau tahu
aku lah hati yang kau sakiti


Rossa- Hati yang kau sakiti =)

 

Aku pon tak pasti kenapa aku boleh mimpi benda tuh..? Hurmmmm.


p/s : Ya Allah, kau kuatkan lah Iman ku. Thanks God :)



Lot of Love
Fia Aznam Roses