Friday, June 24, 2011

"Aku tak sukalah, kalau bercinta macam neh".

Hye. Assalammualaikum :)


Kali neh, aku betul-betul fed-up....
Serious aku cakap. Aku tak main-main. Aku betol-betol neh. Hurmmm. *rasa macam nak penampar tak?* Hehe.. Ini sekadar luahan hati aku. Aku bukan cakap saja-saja. It's my heart say :)
Kalau korang nak tahu, kita bercinta lama-lama pon belum tentu kita sampai ke jinjang pelamin dengan orang yang bercinta lama-lama tuh kan. Betul tak? If lain lah kalau jodoh kita kuat. Dan kita kekal ke akhir hayat dengan orang yang kita sayang dan cintai tuh. Amin. Kalau ada jodoh macam tuh.


Sebenarnya, hati aku macam berkata, jangan lah bercinta lama-lama.
Maybe, kalau korang yang baru bercintan-cintun neh, mesti korang rasa berbunga-bunga je kan.
Al-maklum, hati tengah bahagia dalam hati pon ada taman bunga sebesar 4ekar kan. Haha :) Biasalah. Kalau baru bercinta neh kan. Makan pon tak lalu, mandi pon tak basah, tidur pon tak lena. Asyik teringat orang tersayang je. Hurmmm. Lagi 1, kentut pon bau wangi, berak pon bau wangi, ketiak yang busuk masam tuh pon bau wangi. Eeuwww. Haha ~.~ 


Kalau korang nak tahu lah, itu semua awal-awal percintaan je. Cuba kalau korang cinta lama sikit. Masuk bulan ke-5, ke-6 mulalah. Semua taring keluar. Kalau dulu cakap, saya awak, i u-i u, tak pon panggil nama or nama-nama manja gitew kan. Haha. Tapi yang selalu aku dengar orang sekarang kalau bercinta suka panggilan 'baby and B'. Kan?
Erkkkk.. Mula-mula boleh lah baby-baby kan. Cuba lama sikit. Keluarlah babi lah kau. Hahah. Betol tak? Haha.~~


Untuk pengetahun korang lah, jangan lah nak bercinta lama-lama. Aku bukan apa. Aku cakap apa yang aku rasa. Hurmmm. Tak best pon kalau cinta lama-lama neh. Heheh. Cuba kalau korang bercinta setahun-dua, lepas tuh korang kahwin. Mesti best je kan. Kahwin dulu baru bercinta. Bahagia hidup wehh. Hehe :) Tapi, tak boleh jugak kan. Ini semua jodoh. Kalau Allah dah tentukan jodoh kita nak buat macam mana. Redha jela.



Aku tak kisah lah dengan siapa pon jodoh aku. Janji orang tuh beriman, bertanggungjawab, punya kerja yang tetap, hormat my family. Itu je yang penting :) Heheh "____" I need a change my life..


p/s : Ya Allah, kau temukan lah jodoh yang sesuai untuk aku :) Amin....


Lots of Love
Fia Aznam Roses

2 comments:

Atie said...

fatin,betul tu jgn bercinta lama2..akak dulu 4 tahun bercinta,sudahnya ntah ke mana...atlast dgn husband bercinta 1 tahun lebih terus kawen....=). Harap sangat kekal hingga akhir hayat..tp kdg2 suma tu pengalaman mengajar kita kenal orang...sabar ye....=)

Fia Aznam said...

yela kak. memang pon. susah lah cinta lama-lama neh. sebab makin lama kawan makin tak kenal hati budi masing2.
hope dapat lah orang yang sesuai. Amin :)