Tuesday, December 27, 2011

"Movie - Suatu Malam Kubur Berasap".

Hi.. Assalammualaikum :)


Selamat Pagi, Merry Christmas to all of you yang celebrate.. Have a great celebration and enjoy..

Memandang kan last weekend hari tuh semua rakyat Malaysia dapat cuti on Monday.. Heaven.. Suka sangat..
So bila dapat a long weekend macam neh, tak akan lah sia-sia kan nya..
I pergi tengok wayang okay.. Movie? Hurmm.. First, nak tengok MI4 'Ghost Protocol'.. Tapi cerita tuh full ler pulak.. Last-last aku tengok citer melayu.. Tajuk? Hehe.. 'Suatu Malam Kubur Berasap'..

Not bad lah citer tuh, macam bodoh-bodoh sikit.. Kalau setakat nak hilang kan tension ke boleh lah..Tade lah best sangat pon.. Sebab macam bangang sikit citer die.. Ahaks.! ~~


Sinopsis ~~


Filem Suatu Malam Kubur Berasap ini mengisahkan mengenai 3 orang sahabat kampung iaitu Atan, Bun, Pet dan seorang kawan bandar yang baru berkenalan iaitu Mie dimana selepas kereta Mie mengalami kerosakkan dan tersangkut di kampung mereka.
Sejak kedatangan Mie, berlakuya perkara-perkara yang suspens dan menakutkan bila Hantu Cempaka muncul apabila kuburnya mula mengeluarkan asap.
Satu hari, mereka berempat setelah besama-sama berkongsi cerita berkenaan dengan Hantu Cempaka, dimana mereka diusik. Apakah yang sebenarnya berlaku? Dari mana datangnya Hantu Cempaka? Apakah sebabnya mereka diusik? Apakah yang sebenarnya telah berlaku di Kampung Angan Tak Sudah?



Bagi aku citer neh tade lah best macam citer 'Hantu K.Limah Balik Rumah', bagi aku citer hantu kak limah tuh, tengok banyak kali pon tak boring.. Heeee :D


So memandangkan dah keluar dating, tak sah lah kan if tak ambik gambar.. Bluekss!! -,-"

Tatataaa ~~

Lots of Love
Fia Aznam Roses

Thursday, December 22, 2011

"Hurmm, Braces? Should I?"

Hi.. Assalammualaikum :)


Braces? Hurmm.. Should I? 

I think now trend to wear braces? I have a few friends dah pon pakai braces.. I nak pakai juga.. Macam best je tengok orang pakai braces neh.. 
Gigi nampak cantik dan teratur je ye.. Jealous lah.. Maklum lah, gigi I tak cantik dan tak teratur kan, tuh la teringin nak pakai braces tuh :(


Nak pakai jugak..~~


Lots of Love
Fia Aznam Roses

"When bosses not in the office".

Hi.. Assalammualaikum :)


What I do when bosses not in the office? Haaa..

Heavenly heaven okay.. ILOIKE..!! --

Facebook ~ 

Twitter ~

Blog ~

Youtube ~

As you know I'm free for the whole day without nothing to do bebeh.. Very very OHSEM.!


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Tuesday, December 20, 2011

"Holiday mood activated".

Hi.. Assalammualaikum ":)


Selamat pagi semuanya..

Aku memang suka update belog pepagi, sebab banyak idea aku nak tulis.. Kalau petang-petang nanti aku dah lupa apa yang aku nak update.. Biasalah aku kan pelupa..

Okay aku sebenarnya nak bagitahu, yang sekarang mood nak kerja memang 0%.. Hujung-hujung tahun macam neh, memang tade langsung mood nak kerja.. Haishh!
Aku tak sabar nak tunggu minggu depan.. Start minggu depan aku dah start cuti.. Yeehuuu "__"

Tapi taleh lah nak happy sangat kan.. Sebabnyaaa, aku tengah ada masalah neh! Biasalah kan, hujung-hujung tahun neh, lagi-lagi nak pergi bercuti.. Apa lagi kalau bukan masalah kewangan.. Ye dak.! Tak suka, tak suka, tak suka.. Hurmmm :(

Okay untuk menjadikan plan aku nak pergi bercuti hujung tahun neh, aku kena lah saving keras! Demmit..
Kenapa lah office aku neh bagi bonus lambat sangat.. Kenapa bukan hujung tahun???

So, untuk memastikan aku tak terlebih bajet untuk bulan neh, aku dah pon ade 'kira-kira' untuk diri sendiri.. Hehe :) Ini dah terlebih kira dah neh..

Let's checkedaut.~~


1) Wajib simpan duit atleast sikit.. 


Memang yang 'wajib' neh lah susah aku nak disiplin kan diri aku untuk simpan duit setiap bulan.. Sebab aku memang boros nak mati! So, untuk aku nak disiplin kan diri aku, aku dah nekad! NEKAD okay, untuk simpan setiap bulan.. Tak kira lah simpan berapa banyak pon, atleast aku simpan sikit.. Heee :D
Hurmmm.. RM200.00 or RM300.00 sebulan okay..! NEKAD..

2) Buat senarai perbelanjaan untuk diri sendiri..


Untuk aku tak terlebih belanja or ter'over' bajet, lepas neh aku kena ade senarai apa yang aku nak beli or apa yang aku perlukan.. Hurmm.. Rasanya apa yang aku nak BELI memang BANYAK!! So, untuk mengurangkan perbelanjaan, lepas neh aku akan beli apa yang aku PERLUKAN.. 


3) Sorokkan kad kredit.. 


Kalau korang nak tahu, aku salah seorang pemegang kad kredit, so korang paham-paham jela kalau orang yang ade kad kredit neh macam mane, tak sah babe, kalau tak guna.. So lepas neh aku nak sorokkan kad kredit aku, kalau tak sorok pon aku nak bagi ayah aku or boyfie aku pegangkan.. Untuk mengelakkan aku dari shopping sakan..Hehuu --

4) Limitkan Perbelanjaan dan Tahan Nafsu..

Haa, aku rasa yang neh sama macam NO. 2 tuh kan? Hehe.. Disebabkan aku yang giler kasut and handbag, lepas neh aku kena kurang-kurangkan tabiat nak beli benda-benda tuh.. Sebab aku rasa benda tuh tak penting pon..! Ohh.. sob,sob,sob :'(
Kalau boleh kat office pon lunch time tayah makan.. Membazir.. Kalau makan dah RM10.00 sehari, so untuk mengelakkan pembaziran, simpan RM10.00 tuh, balik makan kat rumah je.. Lagi SEDAP dan JIMAT kan.. Heeeee :D *Gila saving keras tuh*..

5) Bergaul dengan orang yang pandai menyimpan.. 


Haa, yang neh salah satu sebab kenapa aku suka sangat shopping..
So, lepas neh aku nak bergaul dengan orang yang pandai menguruskan duit.. Maybe?? Kawan dengan orang audit kot.. Ahak,ahak,ahak..~~


Sebelum aku nak pergi bercuti neh, aku kena settle kan hutang-hutang dulu.. Mana nak bayar kredit kad, duit kereta, duit keperluan dan berkenaan dengan nya.. 

Ohh Sedihnyaaaaaa.. Neh yang nak bercuti pon mood kureng je rasa.. Sob.sob.sob..~~


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Monday, December 19, 2011

"When boyfie not around".

Hi.. Assalammualaikum :)


Selamat pagi dan selamat sejahtera semuanya.. Hope you'll had a great weekend harituh. Heeee ":D

Okay, last Friday harituh kekasih hati was not around for a 3 days and what happen to me?
Yaaa, this is not a best thing for me, ya lah kena tinggal lah katakan.. Ohh, sob.sob.sob :( Poor me.!
Dia bersuka ria and me? Keseorang youu.. Haha.. Ehh, no lah, tade lah keseorang pon kan, duduk dekat rumah bersama family tercinta kot.. -.-"

Ohh, forgot to tell you, why kekasih hati was not around for a few days, actually, his attend the 'team building' in Gopeng, Perak for his company..
Actually, I force him to don't go, but his said if his not going their will effect the bonus! Hurmm.. Katanya lah..
So, what can I say? Diam jela, takan nak memekak lagi suruh die jangan pergi kan.. Nanti tak pasal-pasal boleh bergaduh.. Ohh, but don't worry kekasih hati bukan seorang yang suka bergaduh bout a small thing macam neh! Heee :D

That's why ILOVEHIM..

Ahak, ahak, ahak..~~

So, when him was not around, dah sah-sah lah aku macam kerang tak berapa nak wangi kan duduk dekat rumah with nothing to do.. Just makan tidur makan tidur je.. HAHAHA.. What a boring day dude I tell you.!
Yela, normally Sabtu Ahad lah my favourite day, coz every weekend I tak panas bontot duduk dekat rumah, mesti keluar punya.. Heee -,-"
Tapi this week? Kena lah duduk dekat rumah tanpa keluar pergi mana-mana pon okay! Hurmm, apa daya ku.. Saya redha.. Eceheceh.. Menyampah aku..

Haa, untuk menghiburkan hati yang duka lara neh, *ehh, tapi tade lah duka lara pon*, gediks je neh.. Heee ":) So without kekasih hati untuk 3 hari neh aku just duduk dekat rumah menghabiskan waktu dengan membaca je.. Tuh jela kerja yang aku suka bila dekat rumah..


Haa, nie lah novel yang aku baca tuh.. Cer tengok tajuk novel neh! Macam ade kena mengena je kan.. Ahaks.. *Rindu Cintaku*..


p/s : Haaa, tapi semalam dah lepas rindu dah.. Weheee.. -,-"


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Friday, December 16, 2011

"Ada apa dengan JPO".

Hi.. Assalammualaikum :)


Sekarang neh musim cuti sekolah, so ramai lah orang plan nak pergi bercuti bawak family tercinta, yang belum kahwin macam I neh, sibuk menPlan nak pergi bercuti dengan kawan-kawan.. Weheee :) Tak sabar wehh.~
Hope apa yang dirancang akan menjadi kenyataan.. Yelaa, selalu apa yang dirancang tak pernah nak menjadi kan.. Bak kata pepatah "Kita hanya merancang, Tuhan yang menentukan"..

Actually, kita orang plan nak pergi Penang end of this year, tapi memandangkan, Penang kan.. Banyak nak kena kuar 'modal', yela, kami neh bukan nya berduit sangat nak jalan jejauh neh..! Lagi-lagi aku tak dapat bonus lagi, takan nak harap boyfriend aku je yang support kan ! Kesian lah dekat die.. Setakat tolong sikit-sikit tuh boleh lah, lepas tuh plan nak pergi Pulau Pangkor, tapi apa yang korang tahu, hujung-hujung tahun neh, lagi-lagi sekarang neh musim hujan.. If nak pergi Pangkor tuh sah-sah lah kena naik bot kan.. So, di'sebabkan kami yang takut cuaca tak berapa nak elok, so tukar plan lagi lah nampaknyaaa.. Heee ":)

Last-last end of this year kami akan melawat Melaka lah nampak nya.. Heehee :) Haihh.. Melaka lagi.. lagi.. lagi.. dan lagiiiiiiiiii....!!
Aku tatau lah, kenapa kena Melaka? Hurmm, sebabnyaa situ jimat, dekat dan senang cari makana.. HAHA..

Okay, sebenarnya aku nak membebel pasal satu shopping complex neh, aku pon baru 1st time dengar tempat neh.. Yela, aku tak berape familiar sangat dengan JB neh, aku jejak JB pon baru 1 ataupon 2 kali je, pergi rumah pakcik aku dekat Batu Pahat, itu pon time aku kecik-kecik.. Sekarang neh? Hurmm.. Memang tak lah kan.. Nak jalan JB pon aku tatau.. Walaupun JB dengan Melaka tuh sebelah-sebelah je.. Huhu :)

Cakap pasal 1 shopping complex neh, aku rasa orang-orang JB mesti tahu punya.. Johor Premium Outlets ataupon JPO.. Hurmmm, aku dengar tempat neh best sebab barangan die sume nya branded-branded ye.. Lagi pon MURAH.. MURAH okay walaupun branded..

Ini tempat nyaa,, Bumbung jela.. Heee :) 

Armani Outlet

3
Ferragamo.. Handbag neh kalau kat KL mesti harge beribu, kat sana murah katanya.. 

Ohh, Coach handbag..! I wish I can get this.. #Hopefully.

Tommy Hilfiger :) 

Charles & Keith doh.. Aku memang pakai handbag jenama neh.. Heee :)
Kalau aku shopping kt JPO neh, confirm aku beli banyak-banyak.. Huhu -,-"

Murah siotttt.. La Senza.. 

La Senza & ESPRIT..

DKNY & LaCoste.. 

CK.. Sukaanyaaaa -,-"

 GUESS.. 

Padini & Vincci, dengar kat sini baju Padini ade yang bawah RM10 je.. Kalau Vincci confirm aku dah boleh beli kasut banyak-banyak.. Haihh, SABAR JELA.. 

Bonia pon ada.. Yang Oroton tuh aku tatau jenama dari mana.. Sebab tak pernah dengar.. 
Roxy pon ade tau.. 


Aku nak pergi shopping kat sini lah.. Bila dapat pergi sini neh????  


Sekian. Kbai.. 


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Wednesday, December 14, 2011

"Pening lah macam neh, Bila nak kurus neh weh.!!"

Hi.. Assalammualaikum :)


Sekarang neh, dah nak masuk Tahun Baru, hampir masuk tahun 2012 ye kawan-kawan, tapi aku?? Still macam neh, kemanakah perginya azam aku untuk kurus kan badan tuh? Aku rasa azam yang satu neh, setiap tahun ade kat dalam my wishlist.. Tapi kenapa masih tak berubah-rubah?? Haishh.. #DEMMIT..

Aku sentap okay.. Aku tatau kenapa aku susah giler nak kurus.. Hurmm.. Nak kata tak diet? Hurmm, ade jugak aku diet, tapi same jugak, pergi gym pon same jugak.. Kenapa, kenapa, kenapa neh???
Aku pening lah memikirkan satu hal neh..! Aku nak kurus neh.. Sebabnyaaaaaaaaaaa, aku memang nak kurus sebelum.. Tuttttttttttttttt..!!! HAHAH *Tersipu-sipu malu*.. Ecehh, gurau je..

Aku kalau boleh memang nak kurus sebelom tahun 2012, itu memang niat and azam aku tahun neh, tapi.................... Nampak gayanyaa macam tak termakbul je azam aku tuh, so kena lah tambah lagi setahun untuk menguruskan badan neh.. :'( Bencinyaaaaaa..


Haa, tengok gemuk kan? GEMUK tau.. Bencinyaaa kita :( 

Bila nak kurus neh.!! Hopefully tercapai lah hajat aku nak kurus tahun depan.. Amin -,-"


Lots of Love
Fia Aznam Roses

"Nervous?! Kenapa tiba-tiba!".

Hi.. Assalammualaikum :) 


Sekarang tengah nervous + eksited bagai ! Tatau apa kes? Macam lah esok nak kahwin dengan anak raja kan..
Hehe -,-".. Tapi serious doh, sejak dua menjak tiga menjak neh, asek dupdapdupdap je jantung den neh haa.. Haishh.. Kenapa kah??
Nak kata naik pangkat? Tak jugak, nak kata dapat bonus? pon tak jugak.. *Bonus den lambat lagi, InsyaAllah nest year kot baru dapat.. Eeeeee ! Suka.. Amin..

Tapi kenapa nak nervous bagai neh?? Haishh.. Bukan takat nervous je neh, ekxited pon ade ! Tapi eksited sebab apa pulak kan? Hurmm.. Nak bagi tahu ke tak? Okay aku akan bagi tahu, but.................. NOT NOW lah ye.. Akan bagi tahu nanti.. Cuma doa kan yang terbaik untuk aku ye kawan-kawan yang baca neh.. Teheee -,-"


Suka gilerr tengok pict neh, sebabnyaa, rasa macam kurus je lepas tuh nampak macam korean pon ade, then muncung tuh macam seksi je.. Ahakss.~~ Weeeee ":) 
.

Lots of Love
Fia Aznam Roses 

"WordLess Wednesday #14 - ILoveYou Like Crazy".

Hi.. Assalammualaikum :)


Selamat Pagi wahai penduduk-penduduk Malaysia atau pun di luar Malaysia..
Semalam KL banjir kan?


"Two souls with but a single thought, 
Two hearts that beat as One". -John Keats 

Lots of Love
Fia Aznam Roses

Tuesday, December 13, 2011

"Pasangan yang tak boleh dipisahkan".

Hi.. Assalammualaikum :)


Maybe pasangan neh tak boleh dipisahkan.. Walaupun sebelah tuh ade bangku kosong.. Seboleh-boleh nak berkongsi bangku.. Hurmmm.. Sungguh tak boleh dipisahkan..



p/s : Saya sayang ucuk saya -,-"


Lots of Love
Fia Aznam Roses

Wednesday, December 07, 2011

"WordLess Wednesday #13 - How to make my girl Happy"..

Hi.. Assalammualaikum :)


Morning peeps -,-"


I love this kind of guy yang do it this for his girlfriend ":) Sangat gentlement okay.. But, zaman moden lah neh, ada ke lelaki yang nak buat semua neh? Hurmm.. Memang susah lah nak jumpa kan lelaki macam neh.. Kalau sepuluh lelaki maybe sorang tuh je yang macam neh.. Kalau semua lelaki dalam dunia macam neh kan bagus..

Sekian.. Kbai :)


Lots of Love
Fia Aznam Roses

"Words".

Hi.. Assalammualaikum :)


I LOVE THIS WORDS..


*Itu bukan REDHA, itu PASRAH namanya.. 
Redha itu IKHLAS, Pasrah itu MENYERAH*.. 


Lots of Love 
Fia Aznam Roses

Tuesday, December 06, 2011

"Cara Memujuk Lelaki".

Hi.. Assalammualaikum :)


Selamat Petang.. Dah lunch ke semua? Alhamdullilah.. Kenyang saya hari neh, makan nasi ayam.. Rezeki..

Sebenarnya, hari neh mood saya tak berapa nak okay! So agak sopan jugak lah menaip sekarang neh, mood yang tak okay tuh, bukan mood yang tak baik.. Cuma saya touching sikit dengan En. Boyfie :(
Yela, sekarang neh tatau siapa yang merajuk.. Dia ke aku? Sape yang tengah pujuk sape pon aku tatau neh.. Tapi yang penting aku touching -,-"

Rupanya pujuk lelaki lagi susah kan dari pujuk perempuan.. Hurmm.. So, untuk menyenangkan kaum-kaum wanita yang nak pujuk sang hero neh, sini ade sikit tips.. Yang mana tips neh aku just copy and paste je :) Tapi aku ade lah ubah and tukar ayat sikit-sikit.. Tade lah copy sepenuhnya.. Heeee..

Maaf, aku memang tatau nak pujuk lelaki.. Sebabnya, aku seorang yang kuat merajuk.. Selalu orang yang pujuk aku.. Heee :D

Tips untuk memujuk Lelaki yang merajuk :)


* Beri ruang si dia untuk Bersendirian..

If lelaki yang merajuk, hope korang jangan tanya dia soalan yang bertubi-tubi.. Selalu perempuan if BF die merajuk die suka tanya "B, kenapa senyap neh", B, tak sayang I dah eh".. Okay, lepas neh if dorang macam tuh, korang senyap je.. Tayah tanya dorang apa-apa.. Sebab bagi dorang masa and ruang untuk si dia bersendirian and menenangkan fikiran dorang.. Kalau korang asek tanya-tanya boleh buat korang lagi gaduh besar.. Heee :)

* Sentiasa memberi sokongan.. Bukan menjatuhkan..

Selalu pasangan yang suka menjatuhkan diri masing-masing neh memang susah.. Contohnya, kutuk pasangan sendiri dekat kawan-kawan.. Hurmm.. If pasangan korang macam neh, baik lupakan.. If pasangan korang memang ikhlas cinta and sayang kat korang, die akan terima korang seadanya..
So, untuk korang yang yang dalam masalah dalam percintaan neh, jangan lah menunding jari or sentiasa bergaduh, salah sorang kenalah mengalah.. Kalau boleh beri dorang semangat and sokongan.. Contohnya, if BF korang kena buang kerja, janganlah korang 'boo' or bebel kat die.. Kalau boleh bagi semangat and terus menyokong die dari belakang.. Confirm korang bahagia and happy :) Amin..

* Buat sesuatu yang menggembirakan hati dia..

Okay, if pasangan korang sedang merajuk, kalau boleh korang buat something yang boleh buat dia happy.. Tak pon bawak die pergi makan tempat yang best-best.. Kalau sape yang banyak duit @ kaya tuh, boleh lah beli kan dorang benda yang best-best.. Contoh lelaki, barang yang best untuk dorang, maybe kasut, jam or perfume.. Kalau perempuan, dah tentu lah handbag and kasut kan.. Tak pon make-up.. Heee :D


Haa, itu adalah tips uang tak seberapa untuk memujuk lelaki yang merajuk.. Kalau nak tahu berkesan ke tak, cube korang try bagi die marah, lepaas tuh try pujuk die.. Berkesan tak agak-agak.. Hahah :)


Merajuk ye bang.. Heheh :) Mmuahxx.. Loveyaa -,-"

Lots of Love
Fia Aznam Roses

Monday, December 05, 2011

"I'm a Chocoholic".

Hi.. Assalammualaikum :) 


Untuk pengetahuan korang, ini adalah entry aku yang ke berapa pon aku tatau.. Untuk harineh saja okay.. Sangat rajin aku hari neh berblogging.. Mood tengah adakan, so jangan lah persia-siakan dengan berduduk-duduk saja tanpa buat apa-apa.. Heee, so dengan itu aku pon berblogging lah seperti yang korang nampak neh kan.. Entry yang ke-4 untuk hari neh.. Yeay!! Aku rajin.. Curlass kau Tin -,-"

Aku sebenarnya nak bagi tahu kat korang yang aku neh memang super chocoholic.. Aku memang giler chocolate.. Aku pon tatau kenapa aku suka giler dengan chocolate.. See..! Tengok badan lah kan.. Macam mana lah aku nak kurus if asek makan chocolate je.. Dekat office je, dah banyak chocolate aku dapat.. Hehe.. Dorang yang bagi neh, macam tahu-tahu je aku suka makan chocolate :) Maceh lah, sebab dengan baik hati dan ikhlasnya bagi I chocolate.. Huhu :D

So, ini adalah chocolate-chocolate yang aku dapat dari orang-orang yang sudi bagi aku chocolate.. Weee.. Korang ada??? Jangan jealous okay.. Hehe ~~


Masa untuk Boost :) Yummy.. 


From : Mr. Derek, his client from Australia.. (Apache Energy Ltd).. Oh, Thankyou Sir.. 
Dia selalu bagi aku apa-apa if his goin back to Australia.. Baju lah, buah lah.. Maceh lah ye.. Heeee -,-"


This from my lovely sissy.. Intan Suraiya :) Her gave me.. Banyakkan.. Satu plastic tau.. Tapi I tak makan semua lah, I makan sikit-sikit.. Huhu.. Thankyou sissy.. Mmuahxx -,-"


From my officemate, Anngy, she bought from Swiss :) This very nice.. Dark Chocolate.. Yummy :) Lovin it.. 

Thankyou to them yang bagi aku chocolate-chocolate neh.. Suka sangat.. Sebab tuh lah tak kurus-kurus, setiap masa mengunyah je kerja aku.. Heee :) Yeayy aku gemuk.. Korang mesti suka kan.. Grrr~~

Sekian, Kbai..


Lots of Love
Fia Aznam Roses

"WishList 2011 yang Termakbul".

Hi.. Assalammualaikum :)


Selamat Petang..

Sekarang sudah pon masuk bulan December, cepat giler masa berlalukan.. Terlalu pantas.. Belom sempat aku nak berubah, tup-tup dah pon bulan December.. Betapa banyaknya dosa dan pahala aku tahun neh?! Hurmm.. Itu tak boleh dibahaskan lah.. Sebab aku bukan Malaikat yang nak catit kebaikan dah kejahatan aku sendiri.. Hurmmm..

So, disebabkan dah pon bulan December neh, aku nak lah bagi tahu wishlist aku untuk tahun 2011 yang mane ade ke yang termakbul or tak termakbul.. Heee ~~
Untuk lebih lanjut, korang boleh usha SINI untuk tahu apakah wishlist aku yang termakbul.. Heee :)

So, meh sini aku nak bagi tahu sikit, lah.. Kat bawah neh, adalah wishlist aku untuk tahun 2011.. So chekedaut... -,-"

  • Saya mahu kereta.
  • Saya mahu punya lesen memandu sendiri.
  • Saya mahu kuruskan badan. Hahahha :)
  • Saya mahu bercuti ke luar negara. Ececehhh.
  • Saya mahu jadi pekerja yang rajin.
  • Saya mahu simpan duit. *Sebab saya seorang yang boros*.!!
  • Saya mahu kahwin. Hahahha. "da gatal sangat neh".
  • Saya mahu beli rumah sendiri. Huhuhuh :)
  • Saya mahu jadi GF yang terbaik. Wahhhh.
  • Saya tanak marah-marah lagi :) Hhuhuhu.!!

Okay, korang pon dah baca and dah tahu kan apa yang aku nak untuk tahun 2011 neh? Hurmm, haa, bagus lah if korang dah baca.. Dah mari start satu-persatu wishlist aku yang mane termakbul or tak..

- Saya mahu kereta = Untuk pengetahun korang aku dah pon ada kereta sendiri.. Even kereta tuh tak mahal or tak gempak mana.. Tapi tape lah, janji aku ade kereta sendiri.. Kereta biasa-biasa je.. Heee -,-"

- Saya mahu lesen memandu sendiri = Haa, yang neh aku belom amek lagi.. Bukan tak amek, aku dah amek dah.. Dah ade lesen "L" dah, cume yang "P" je aku belom repeat lagi.. Sebabnya, aku GAGAL okay.. Eeee.. Maluuuu :( *Tatau bile nak pergi repeat*.. Malas.!~

- Saya mahu kuruskan badan = Yang tang kuruskan badan neh, boleh buat aku sentap.. Okay.. Daaaa :D

- Saya mahu bercuti ke Luar Negara = Cuti luar negara ekk? Aku belom ade rezeki lagi lah nak pergi luar negara, sebabnya dalam Malaysia neh pon aku tak terjalan.. Huhu :)

- Saya mahu jadi pekerja terajin =  Tade lah rajin mana pon, biasa-biasa je..
Weeee ~~

- Saya mahu simpan duit = Tang simpan duit neh, aku susah sikit, sebab aku memang seorang yang boros giler.. Kalau aku simpan pon, ade je benda yang aku nak beli.. Eventho benda tuh dah ade..

- Saya mahu kahwin = Jodoh belom sampai lagi :) Sekian!

- Saya mahu beli rumah sendiri = Aku belom kaya lagi, so memang tak lah nak ade rumah sendirikan..

- Saya mahu jadi GF yang terbaik = Yang neh, aku tak boleh lah nak cakap, kalau nak tahu terbaik ke tak, tanya lah kat BF aku.. Hehehe ~~ Weekss..

- Saya tanak marah-marah lagi = Okay, yang neh aku boleh nampak yang aku sekarang jarang dah nak marah-marah.. Semakin chill sekarang.. Yehuuuu..


Haaa, so sekarang dah tahu kan, yang mane termakbul dan yang mana tak termakbul.. Untuk tahun 2012 punya wishlist akan menyusul.. Hehe :) #Tamak.. 2011, punya belom ade yang terlaksana dah ade wishlist yang barukan..
Ohh, itu lah FATIN IRYANI AZNI BTE AZNAM -,-"


Lots of Love
Fia Aznam Roses

    "Lirik - Ombak Rindu".

    Hi.. Assalammualaikum :)


    Disebabkan sekarang neh demam Ombak Rindu.. So lagu blog pon nak letak lagu Ombak Rindu.. Tapi, sebenarnya memang suka pon lagu neh.. Heee ~~



    Adira :

    Tuhan tolong lembutkan hati dia
    Untuk terima ku seadanya
    Kerna ku tak sanggup
    Kerna ku tak mampu
    Hidup tanpa dia di sisi ku



    Hafiz :
    Tuhan aku tahu banyak dosa ku
    Hanya ingat Kamu kala duka ku
    Namun hanya Kamu yang mampu membuka
    Pintu hatinya untuk cintaku



    Adira :
    Malam kau bawalah rinduku
    Untuk dirinya yang jauh dari ku
    Agar dia tidak kesepian
    Selalu rasa ada cinta agung



    Hafiz :
    Hujan bawa air mata ku
    Yang mengalir membasuh luka ku
    Agar dia tahu ku terseksa
    Tanpa cinta dia di hatiku



    Hafiz & Adira :
    Hanya mampu terserah
    Moga cahaya di penanti



    Hafiz:
    Tuhan tolong lembutkan hati dia
    Untuk terima ku seadanya



    Adira:
    Kerna ku tak sanggup
    Kerna ku tak mampu
    Hidup tanpa dia di sisi ku


    Lots of Love
    Fia Aznam Roses

    "Movie - Ombak Rindu".

    Hi.. Assalammualaikum :)


    Selamat Pagi Isnin.. Errr.! Tak suka Isnin.. Boring.. Kenapa harus ada hari Isnin neh? Huh.. Tapi if tade hari Isnin, terus hari Selasa, mesti benci dengan hari Selasa kan.. Hurmm #Lumrah.. Manusia memang macam neh..
    Yang penting sekarang memang sangat mengantuk dan MALAS.! Penyakit malas tuh mesti kena ada ye..

    Lagi satu mengantuk sebab, semalam pergi berjimba-jimba bersama tersayang.. Weee ~~
    Tapi tade lah berjimba-jimba sangat.. Biasa-biasa je.. Huhu.. Sebenarnya, semalam pergi tengok wayang bersama kekasih hati..


    Sepeti yang korang tahu, sekarang neh demam Ombak Rindu.. Kalau korang tak percaya.. Sudah.! Tapi betul lah.. Semalam pergi Times Square, giler full okay.. datang pukul 2.30pm nak tengok pukul 4.40 punya tayangan full.!! FULL tau.. Padahal belom pukul 3.00pm lagi kiteorang dah beratur nak beli tiket.. Sampai kaunter dorang cakap pukul 4.40pm punya tayangan full.. Then, nak tengok pukul 7.00pm pun hampir full.. Sebab tinggal seat yang depan-depan je.. Memang tak lah kan nak tengok dok depan-depan.. Mau patah tengkuk den.. Heeee -,-"

    Last-last kiteorang lari jap, patah balik pergi kat Leisure Mall.. Hurmmm.. Leisure Mall je :(
    Sebab situ je yang ta berapa ramai orang sangat.. Kiteorang tengok pukul 5.00pm.. Nasib dapat seat yang cantek.. Sebab tak belakang sangat, tak depan sangat.. Nice lah.. Hehe..

    Cakap pasal Ombak Rindu neh, sesuai ye tengok bersama orang yang punya perasaan.. Kalau boleh tengok dengan kekasih hati masing-masing.. Haha.. Sebab kalau tengok dengan orang yang tade perasaan memang susah lah nak feeling.. Huhu..
    Menangis jugak lah tengok cerita neh.. Sentap okay!! Part sedih time Aaron Aziz nangis.. Auwww -,-", I pon turut menangis.. HAHA :) Wekss..



    Sinopsis :) 

    *****************************

    Sinopsis Ombak Rindu:- filem yang diadaptasikan daripada novel Ombak Rindu ini mengisahkan tentang perjalanan cinta dua insan, Izzah dan Hariz dari dua dunia yang berbezadan mereka terpaksa menempuh pelbagai rintangan sebelum menemui kebahagiaan. Izzah adalah gadis kampung yang telah dijual oleh bapa saudaranya kepada sebuah kelab hiburan di K.L untuk dijadikan pelacur. Seorang pemuda, Hariz anak Datuk Sufiah, pemilik empayar perniagaan SUFIAH CEMERLANG telah mermbeli Izzah dari pemilik kelab tersebut untuk dijadikan perempuan simpanan, namun Izzah telah merayu Hariz supaya menikahinya untuk menghalalkan hubungan mereka.
    Hariz setuju dengan syarat Izzah tidak menuntut sebarang hak sebagai isteri. namun selepas itu, hariz yang kasar dan panas baran telah jatuh cinta dengan Izzah yang penuh dengan kelembutan. hariz kemudian terpaksa menikahi Mila, kawan zaman persekolahannya setelah didesak oleh Datuk Sufiah dan Mila yang amat mencintainya. Semasa Hariz koma dihospital akibat kemalangan jalan raya, Datuk Sufiah telah menghalau Izzah keluar dari bungalow Hariz dan merampas telefon bimbit Izzah.
    Setelah keluar dari hospital, Datuk Sufiah memberitahu Hariz yang Izzah telah menjalani hubungan dengan lelaki lain. Hariz yang marah telah memberitahu Izzah bahawa dia akan digantung tidak bertali semasa terserempak dengan Izzah di rumah pak Dollah, pemandu keluarga Datuk Sufiah. Izzah kemudian kembali ke kampungnya. Pak Dollah yang marah dengan Datuk Sufiah telah memecahkan rahsia bahawa hariz adalah anaknya yang telah diserahkan kepada suami Datuk Sufiah untuk dijadikan anak angkat serta memberitahu Hariz bahawa Izzah tidak bersalah. Hariz yang menyesal dan amat rindukan Izzah telah pergi ke kampung Izzah untuk memujuk supaya kembali kepangkuannya. Mila datang ke kampung Izzah dan menuntut cerai dari Hariz. Filem ini berakhir dengan Izzah dan Hariz menjalani hidup bahagia tanpa rahsia lagi.



    Lots of Love
    Fia Aznam Roses

    Friday, December 02, 2011

    "Kasih Sayang Ibu membawa ke Syurga".

    Hi.. Assalammualaikum :) 


    Yang neh, aku just copy paste je.. Untuk berkongsi bersama.. Renungkanlah.. -,-"

    ****************************************
    KALAU SAYANG IBU, BACA LA , TAK LAMA PUN, 5 MINIT JE .

    Orang kata aku lahir dari perut mak ! (Bukan Org kata , memang betul)

    Bila dahaga , yang susukan aku . Mak .
    Bila lapar , yang suapkan aku , Mak .
    Bila keseOrangan , yang sentiasa di sampingku , Mak .
    Kata mak , perkataan pertama yang aku sebut , Mak .
    Bila bangun tidur, aku cari , Mak .
    Bila nangis , Orang pertama yang datang , Mak .
    Bila nak bermanja, aku dekati , Mak .
    Bila nak bergesel , aku duduk sebelah , Mak .
    Bila sedih , yang bOleh memujukku hanya , Mak .
    Bila nakal , yang memarahi aku , Mak .
    Bila merajuk , yang memujukku cuma , Mak .
    Bila melakukan kesalahan , yang paling cepat marah , Mak .
    Bila takut , yang tenangkan aku , Mak .
    Bila nak peluk , yang aku suka peluk , Mak .
    Aku selalu teringatkan , Mak .
    Bila sedih , aku mesti telefOn , Mak .
    Bila serOnOk , Orang pertama aku nak beritahhu , Mak .
    Bila bengang , aku suka luah pada , Mak .
    Bila takut , aku selalu panggil , " Mmaaakkkk ! "
    Bila sakit , Orang paling risau adalah , Mak .
    Bila nak exam , Orang paling sibuk juga , Mak .
    Bila buat hal , yang marah aku dulu , Mak .
    Bila ada masalah , yang paling risau , Mak .
    Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni , Mak .
    Yang selalu masak makanan kegemaranku , Mak .
    kalau balik ke kampung , yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk , Mak .
    Yang selalu simpan dan kemaskan barang barang aku , Mak .
    Yang selalu berleter kat aku , Mak .
    Yang selalu puji aku , Mak .
    Yang selalu nasihat aku , Mak .

    Bila nak kahwin , Orang pertama aku tunjuk dan rujuk , Mak .

    Aku ada pasangan hidup sendiri .

    Bila serOnOk , aku cari , Pasanganku .
    Bila sedih , aku cari , Mak .
    Bila berjaya , aku ceritakan pada , Pasanganku .
    Bila gagal , aku ceritakan pada , Mak .
    Bila bahagia , aku peluk erat , Pasanganku .
    Bila berduka , aku peluk erat , Emakku .
    Bila nak bercuti , aku bawa , Pasanganku .
    Bila sibuk , aku hantar anak ke rumah , Mak .
    Bila sambut valentine , Aku bagi hadiah pada Pasanganku !
    Bila sambut hari ibu , aku cuma dapat ucapkan “ Selamat Hari Ibu ” !
    Selalu , Aku ingat pasanganku !
    Selalu , Mak ingat kat aku !
    Bila-bila , Aku akan telefOn pasanganku !
    Entah bila , aku nak telefOn mak !
    Selalu , aku belikan hadiah untuk pasanganku !
    Entah bila , aku nak belikan hadiah untuk emak !

    Renungkan :

    " Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja , bOlehkah kau kirim wang untuk mak

    " Mak bukan nak banyak , lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah . "

    Berderai air mata jika kita mendengarnya .

    Tapi kalau mak sudah tiada .

    " MAKKKKK ! RINDU MAK ! RINDU SANGAT ! "

    Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya !
    Berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya !
    Berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya !
    Berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya !
    Berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya !
    Berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya !
    Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya !

    Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu . Si ibu segera mengesatkan tangan di aprOn menyambut kertas yang dihulurkan Oleh si anak lalu membacanya . KOs upah membantu ibu :

    1) TOlOng pergi kedai : RM4.00

    2) TOlOng jaga adik : RM4.00

    3) TOlOng buang sampah : RM1.00

    4) TOlOng kemas bilik : RM2.00

    5) TOlOng siram bunga : RM3.00

    6) TOlOng sapu sampah : RM3.00

    Jumlah : RM17.00

    Selesai membaca , si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya . Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama .

    1) KOs mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA

    2) KOs berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA

    3) KOs air mata yang menitis keranamu - PERCUMA

    4) KOs kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA

    5) KOs menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA

    Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA

    Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh siibu . Si anak menatap wajah ibu ,memeluknya dan berkata ,

    "Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya .

    Jika kamu menyayangi ibumu , copy & paste/shere kanlah Status ini kepada sahabat sahabat anda di Facebook anda . Saya sayang MAK saya !!

    Like lah kalau dah baca,aku nak tengok berapa yang sanggup luangkan masa untuk baca :')

    Sesungguhnya nilai kasih syg dan pengorbanan seorg IBU tiada NILAINYA!


    I LOVE MY IBU SO MUCH :) Mmuahxx :D

    p/s : Hormatilah orang yang lebih tua dari kita even their are not our parents.! Remember that.. BUDI BAHASA BUDAYA KITA


    Lots of Love
    Fia Aznam Roses