Tuesday, December 27, 2011

"Movie - Suatu Malam Kubur Berasap".

Hi.. Assalammualaikum :)


Selamat Pagi, Merry Christmas to all of you yang celebrate.. Have a great celebration and enjoy..

Memandang kan last weekend hari tuh semua rakyat Malaysia dapat cuti on Monday.. Heaven.. Suka sangat..
So bila dapat a long weekend macam neh, tak akan lah sia-sia kan nya..
I pergi tengok wayang okay.. Movie? Hurmm.. First, nak tengok MI4 'Ghost Protocol'.. Tapi cerita tuh full ler pulak.. Last-last aku tengok citer melayu.. Tajuk? Hehe.. 'Suatu Malam Kubur Berasap'..

Not bad lah citer tuh, macam bodoh-bodoh sikit.. Kalau setakat nak hilang kan tension ke boleh lah..Tade lah best sangat pon.. Sebab macam bangang sikit citer die.. Ahaks.! ~~


Sinopsis ~~


Filem Suatu Malam Kubur Berasap ini mengisahkan mengenai 3 orang sahabat kampung iaitu Atan, Bun, Pet dan seorang kawan bandar yang baru berkenalan iaitu Mie dimana selepas kereta Mie mengalami kerosakkan dan tersangkut di kampung mereka.
Sejak kedatangan Mie, berlakuya perkara-perkara yang suspens dan menakutkan bila Hantu Cempaka muncul apabila kuburnya mula mengeluarkan asap.
Satu hari, mereka berempat setelah besama-sama berkongsi cerita berkenaan dengan Hantu Cempaka, dimana mereka diusik. Apakah yang sebenarnya berlaku? Dari mana datangnya Hantu Cempaka? Apakah sebabnya mereka diusik? Apakah yang sebenarnya telah berlaku di Kampung Angan Tak Sudah?



Bagi aku citer neh tade lah best macam citer 'Hantu K.Limah Balik Rumah', bagi aku citer hantu kak limah tuh, tengok banyak kali pon tak boring.. Heeee :D


So memandangkan dah keluar dating, tak sah lah kan if tak ambik gambar.. Bluekss!! -,-"

Tatataaa ~~

Lots of Love
Fia Aznam Roses

No comments: