Wednesday, November 27, 2013

"Majlis Bertandang - 01 Jun 2013"


Hi Assalammualaikum :)

Selamat hari Rabu.. 
Semoga hari ini kita diberikan kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki.. InshaAllah, Amin :) 

Memandangkan sebelum-sebelum ni, aku dah update pasal hari pernikahanku, hari persandinganku.. Ecehh! So sekarang ni aku nak update pulak pasal Majlis Bertandang aku pada 01 Jun 2013 hari tuh.. Maafkan aku kalau aku suka update lambat-lambat, even dah jadi isteri orang selama 6 bulan.. Bukan apa aku tak berkesempatanlah.. Al-maklum lah, busykan.. Hehe :) 

So untuk pengetahuan korang, untuk majlis belah lelaki ni, aku dan suami aku dah pon decide untuk majlis tuh nanti akan buat yang simple-simple aje.. Okay maksud simple disini, maknanya tade photographer, tade candy-candy buffet.. Hehe.. Yang ada hanya pelamin.. Yang penting kita bagi orang makan dan makanan cukup untuk tetamu.. Alhamdullilah.. 

Alamak kain tersangkut plak..

Actually rumah aku dan rumah Aizat (my hubby name) tadelah jauh mana pon.. 
1 Taman je uolls.. Hehe..So nak jalan kaki pon boleh.. Heee ~

Okay ketibaan Kedua Mempelai.. Hehe.. 

I love the color of the baju pengantin.. Kalau korang nak tahu color baju ni, Aizat yang pilih.. Hehe.. 
Sebab dia pernah cakap dekat aku, untuk theme belah dia adalah color hijau.. So kitaorang decide nak color hijau Awal Ashaari & Scha Al-Yahya.. Alhamdullilah ada.. Hehhe..

Okay ketibaan pengantin.. Hehe.. 
Muka pengapit aku macam Najwa Latif tak?? Huhu

My rombongan's.. 
Terima Kasih kepada cousin-cousin, saudara-mara, jiran-jiranku kerana sanggup datang menjadi rombongan bagi pihak perempuan.. Thanks again uolls.. 

Pengantin dah pun duduk di pelaminnya.. 
Untuk pengetahuan korang aku lagi suka pelamin belah lelaki dari belah aku punya.. Sobs :( 

Okay, masa untuk Pengantin beramah mesra dengan tetamu.. Kenal-kenal saudara mara Aizat.. Hehwhew..

Pengantin Lelaki pon kena beramah mesra jugak okay.. 

Rasanya sampai disini sajalah bebelan, celoteh aku pada entry kali ni.. Terima kasih kepada kedua-dua keluarga, keluarga aku dan juga keluarga mertua kerana banyak membantu untuk majlis perkahwinan anak masing-masing.. Terima kasih juga kepada tetamu-tetamu yang sudi datang.. Terima Kasih.. Mana yang baik datangnya dari Allah SWT, mana yang kurang baik itu datangnya dari pihak kami.. Maafkan jika ada terkurang layanan dari kami..  Terima Kasih juga pada keluarga mertua kerana sudi menerima saya sebagai ahli baru.. :)

*Okay lepas ni tade dah update pasal kahwin-kahwin lagi.. Hehe.. Semuanya dah aku ceritakan.. Gambar pon korang dah tengok.. Sampai sini sajalah cerita pasal wedding kami.. Doakan kebahagian kami hingga ke akhir hayat.. InshaALLAH.. 


Love, 
Fia Aznam Roses


Friday, November 22, 2013

"The Reception - Outdoor Session"

Hi Assalammualaikum :)

Yeayy! It's Friday.. 
Today I woke up, I am healthy, I am alive.. Thank You Allah.. Alhamdullilah..

Oraite, for this entry aku nak update pasal my wedding reception lagi.. But..but..but kali ni nak cerita pasal "Outdoor Session" pulak.. Tapi tade lah nak cerita sangat actually more to tunjuk gambar-gambar kahwin kita je.. Hee :)

Yela, lepas je majlis perkahwinan dijalankan mestilah ada outdoor session pulak kan.. Mesti lah kena ada outdoor session, penat mak bayar photographer mahal-mahal.. Ehh! Okay kali ni khas untuk pengantin je okay uolls.. Orang lain tak boleh ikot.. Huhu.. Yela nanti kalau reramai tak feeling plak nak bergambarkan.. Lol! 

Okay 1st Pic - Mesti lah letak gambar husband dulu.. Hehe.. 
Amacam? Macam Hang Tuah tak? Ekekek ~~ 

Kalau dah ada Hang Tuahnya mestilah ada Tun Tejanya kan? 
Haha.. #Tetiba.. OMG! Gemuknyaa itewww.. Sobs :(

Tengok aku? Hehe.. Aku biasalah kena feeling lebihkan.. 

I love this picture so much! Heee..

Eh eh, ingatkan aku sorang je feeling lebih.. Husband pon feeling lebih tau.. Huhu.. 

Okay line clear ni sayang, bolehlah fefeeling.. Hehe :) 



Okay port baik ni.. Hewhewhew ~~


Okay lah guys.. Itu sahaja buat masa ni.. Hehe.. Gambar terlampau banyak.. Tatau nak pilih da.. 

fyi, gambar ni semua original pictures so aku just edit letak nama tuh je.. Hehe :)
Wait for my next entry okay kesayangan? Hehe.. Daaa.. 

-Salam- 

Love, 
Fatin Aznam Roses

Thursday, November 21, 2013

"The Reception - My Side"

Hi.. Assalammualaikum :)


Kalau korang tengok DaisyPath sticker kat tepi blog aku, usia perkahwinan kami dah pun mencecah 5 bulan, 3 minggu & 6 hari.. Fuhh.. Time flies bebeh.. Begitu pantas masa berlalu.. Dengan usia perkahwinan kami yang hampir ke-6 bulan terlalu banyak dugaan dan cabaran kami lalui.. Hehe.. *Overnya* 
Bak kata pepatah melayu "Sedangkan lidah lagi tergigit*, masalahnya aku selalu tergigit lidah.. Acaner tuh? Huhu.. Tape asam garam rumah tangga, masih banyak lagi yang aku kena belajar.. Apa pun.. Terima Kasih Ya Allah.. Syukur! 

Oraite back to the topic.. 

Dah nak masuk 6 bulan baru nak update pasal wedding? Apa cer? Tape.. Aku nak fefeeling pengantin baru.. Huhu.. ~~

Untuk pengetahuan korang, my wedding reception date is on 26 May 2013, so the previous entry aku sebelum-sebelum ni aku ada story morry pasal aku punya Nikah day.. Now aku nak story morry sikit pasal wedding reception aku.. Tapi memandangkan aku kemalasan nak menulis pepanjang.. Korang tengok jela gambar okay.. Aku tahu korang mesti suka tengok gambar dari membacakan? Haaaaa.. Hehe.. 

So for the theme of my my wedding reception, aku pilih color Turquoise and Pink.. Tatau kenapa aku suka sangat color Turquoise ni.. Hehe.. Oh lupa nak bagi tahu, wedding aku buat dekat rumah je.. Senang! 

Hi, Selamat Datang ke Perkahwinan Fatin dan Aizat

*Simple bunting, buat dekat Pudu je.. Hehe :) 

-Signing Book and Wedding Props- 
Ajet-ajet je.. 

The Catering's and Dessert and Kuih-Muih..

The Candy Buffet.. 
Tapi time ni belum letak Chocolate Fountain lagi sebab terlupa beli coklat.. Haha.. Boleh?

Lauk Pengantin.
Even lauk pengantin ni semuanya sedap-sedap, tapi aku tak berkesempatan nak makan.. Sebabnya time tuh tak rasa nak makan langsung.. Jamah sikit je.. Hehe.. Sebab time tuh orang asek nak bergambar je.. Hee :) 

My simple Pelamin uolls.. 

The DJ's and Karaoke..

p/s : Pengantin pon sumbangkan suara tau.. Haha :)

Time ni pengantin tengah siap.. 

Oraite, Pengantin hampir siap.. 
Teheee ~~

Okay Pengantin dah siap, so boleh berdiri tangkap gambar.. 
Cepat siapa tangkap gambar dengan saya? Haha.. 

Terima Kasih kepada saudara-mara, jiran tetangga, kawan-kawan kerana sudi datamg. .

Okay itu dia kompang sudah berbunyi.. 
Menandakan Pengantin Lelaki sudah mari.. Haha ~~ 
Time ni aku dalam bilik, bila dengar kompang bunyi, aku gabra dah.. 

Haaa, itu diaaa.. Pengantin Lelaki.. Alolorrr.. Muka nak nervous je! 

Bila dengar je kompang berbunyi, apalagi aku terus keluar tersipu-sipu malu, dengan tutup mukanya.. Jalan pun sopan-santun je.. Ececeh.. *Padahal dalam hati, dupdapdupdap..


Pengantin berjalan nak masuk ke perkarangan rumah untuk duduk di pelamin.. Haishh~~

Bila pengantin duduk di pelaminan.. 

Okay masa untun renjis-renjis.. Tepung Tawar eh orang panggil? Tetiba aku lupa! Dang~~

Okay masa untuk pengantin menjamu santapan di raja.. #Ehh tetiba.. Tapi betullah kan.. 
Santapan Raja Sehari.. Sehari je jadi Raja.. Haha :) Okay tak lawak!!

Le'friends.. Thanks for coming kesayangan.. 
Ada lagi gambar dengan kesayangan2 tapi tak dapat nak masuk semua.. Huhu..

Le'familia.. Bersama Ibu, Ayah, Adik Lelaki and Perempuan.. 

Last but not least.. FAMILY..
iHeart them :) *My Love EVER!
*Adik bongsu je tade time ni.. Mana ntah dia hilang.. Hee..

Okay rasanya sampai sini jela entry kali ni.. Masa tidak mengizinkan.. Saya nak balik kerja da.. En. Hubby da datang.. Babai! Nanti kita continue lagi okay awak.. *Kiss


Love,
Fia Aznam Roses

Wednesday, October 23, 2013

"Instagram - Hashtag #MotifSangat"


Hi Assalammualaikum, 


Memandangkan aku sekarang busy dengan kehidupan aku sebagai seorang Isteri kepada suamiku, dan jugak sebagai seorang kakak sulung di dalam keluargaku. Hukhuk.~

So masa untuk berblogging ni amat terhad sekali.. Ecehh.. Hahah.. Sebab tuh aku jarang berblogging sekarang.. Tapi aku takde niat lagi nak tinggalkan terus dunia blogging ni.. Tidak sama sekali.. InsyaAllah.. 

Okay buat masa sekarang aku lebih ke Instagram.. So boleh dikatakan semua pasal kehidupan aku, aku akan update di instagram.. Heww :)

So here my Insta name! 



Love,
Fatin Iryani Azni

Tuesday, September 24, 2013

"The Nikah Day - Bergelarnya Seorang Isteri"


Hi Assalammualaikum :) 


Sebelum tuh, nak cakap : Dah 3 bulan lebih kahwin baru nak update.. Huhu. 
Aku just nak share the moments yang aku rasa aku nak share dengan korang semua.. Hee ~~

Actually, my nikah day on the 25 May 2013 hari tuh.. So perasaan aku time tuh bercampur-baur dan before the nikah day aku betul-betul tak boleh tidur.. Even mata rasa mengantuk sangat and letih semua ada tapi mata ni tetap tanak lelap juga! Nak kata aku excited.. Memang rasa excited tuh ada.. Lagi-lagi bila tengok pelamin nikahku dah siap.. Lagi rasa tak sabar nak kahwin time tuh.. Huhu #Gatal. Nak cakap rasa takut pun ye juga. Hehe :) 

Okay lah. Bila tiba waktunya aku dinikahkan perasaan aku tak boleh dibendung lagi.. Nervous, takut, happy semua ada uolls.. Time-time dah make-up cantik-cantik.. bila tengoknya Tok Kadi masuk rumah time-time tuh lah perut aku ni meragam nak memerut nak terkencing semua ada.. Hihi.. Tapi aku still boleh tahan lagi. Huhu.. :P 

The rombongan's from my hubby side :) 

Haa, yang pakai baju pink tuh my dad.. So time tuh dorang tengah bincang-bincang/borak-borak.. Tapi aku tatau lah pulak apa yang dorang borakkan.. Huhu.. Maklumlah, time ni aku dalam bilik tengah nervous.. HAHA.. 

Tengok muka my hubby time ni, muka nervous habis.. Huhu :) 

Okay, ini lah anak-anak buah my hubby.. Ramaikan? Sepuluh orang semuanya.. Heee :) 

Sekarang ni Tok Kadi tengah beri ceramah sikit dekat my hubby.. Look at him, muka focus + muka nervous + muka cuak semua ada.. Apa yang Tok Kadi cakap time ni, angguk je.. Hehe.. Time ni juga lah aku pon nervous jantung dup dap dup dap okay! 

Orait, now time tuh sign-sign documents apa yang patut.. Hehe.. 

*Lagi bertambah dupdapdupdap jantung aku time ni..

Walaupun tengah nervous time ni tapi aku mampu tersenyum.. Ecehh.. Haha.. Dah photographer tangkap gambar aku kan, kenalah senyum.. Kihkihkih ~~

Dengan itu, lafaznya akad nikah seorang lelaki kepada bakal isterinya.. Hukhuk.. 

Alhamdullilah.
Dengan sekali lafaz, aku telah bergelar isteri to Noor Aizat. Syukur! 

Masa yang ditunggu-tunggu, time to Batal Air Sembahyang.. 
  • Gambar 1st : Pengantin Lelaki gave the "Duit Mas Kahwin" to Pengantin Perempuan..
  • Gambar 2nd : Penyerahan Gelang as a barang "Batal Air Sembahyang". 
  • Gambar 3rd : Masa untuk Pengantin Lelaki memakaikan gelang ke Pengantin Perempuan.. Huhu..
  • Gambar 4th : Time to salam-salam dengan lelaki yang bergelar "Suami".. Hiks!
Okay, kalau nak tahu time ni semua orang suruh cium tau.. Tuh yang masing-masing gelak malu-malu kucing time ni.. Hehe :) 

Eh eh eh.. Hehe.. Tape dah halalkan.. ~~ #TutupMuka

A few pictures dengan kesayangan-kesayanganku.. Love all of you..

Oraite, mengenai barang hantaran pulak kali ni aku bagi biasa-biasa je.. Tade lah bagi gempak-gempak.. Huhu.. 7 berbalas 9 sahaja.. Sebab time tunang hari tuh kira banyak jugak aku bagi.. 11 dulang kot rasanya aku bagi kat pihak lelaki.. So time nikah just simple but nice.. Ecewah.. 

Hee, so ini lah barang hantaran's yang aku bagi kat pihak lelaki.. 
Tema harus purple uolls.. Haha :P 

Okay yang ni pulak hantaran's from the Groom's side.. Hehe..
See I told ya rite, barang hantaran's kita orang simple je.. 

Anyway, I would like to thank everyone yang membantu aku and family aku dengan jayanya dan berjalan dengan lancarnya majlis aku.. Especially to my ibu and ayah, jiran-jiran tetangga, saudara mara and tak lupa juga to my beloved friends yang datang menolong.. Thanks all.. Hanya Allah SWT, saja yang dapat membalas jasa uolls.. Me love you so much.! 

Dan aku juga nak berterima kasih kepada insan yang paling aku sayang kat dunia dan akhirat nanti.. InsyaAllah.. Ini lah insan yang aku maksudkan.. Ibu dan Ayah aku.. Aku tatau nak cakap macam mana.. Banyak sangat yang dorang dah tolong aku.. Thanks Ibu Ayah.. Love yaa.. 

So aku rasa sampai sini jela aku membebel.. Tulis panjang-panjang pon bukannya ada orang nak baca sangat.. Ya dok? Huhu.. Tape lepas ni aku share pasal lain pulak k.. Huhu.. 

Okaii.. Enjoicee reading bloggers! Thanks.. 


Love,
Fia Aznam Roses