Thursday, November 21, 2013

"The Reception - My Side"

Hi.. Assalammualaikum :)


Kalau korang tengok DaisyPath sticker kat tepi blog aku, usia perkahwinan kami dah pun mencecah 5 bulan, 3 minggu & 6 hari.. Fuhh.. Time flies bebeh.. Begitu pantas masa berlalu.. Dengan usia perkahwinan kami yang hampir ke-6 bulan terlalu banyak dugaan dan cabaran kami lalui.. Hehe.. *Overnya* 
Bak kata pepatah melayu "Sedangkan lidah lagi tergigit*, masalahnya aku selalu tergigit lidah.. Acaner tuh? Huhu.. Tape asam garam rumah tangga, masih banyak lagi yang aku kena belajar.. Apa pun.. Terima Kasih Ya Allah.. Syukur! 

Oraite back to the topic.. 

Dah nak masuk 6 bulan baru nak update pasal wedding? Apa cer? Tape.. Aku nak fefeeling pengantin baru.. Huhu.. ~~

Untuk pengetahuan korang, my wedding reception date is on 26 May 2013, so the previous entry aku sebelum-sebelum ni aku ada story morry pasal aku punya Nikah day.. Now aku nak story morry sikit pasal wedding reception aku.. Tapi memandangkan aku kemalasan nak menulis pepanjang.. Korang tengok jela gambar okay.. Aku tahu korang mesti suka tengok gambar dari membacakan? Haaaaa.. Hehe.. 

So for the theme of my my wedding reception, aku pilih color Turquoise and Pink.. Tatau kenapa aku suka sangat color Turquoise ni.. Hehe.. Oh lupa nak bagi tahu, wedding aku buat dekat rumah je.. Senang! 

Hi, Selamat Datang ke Perkahwinan Fatin dan Aizat

*Simple bunting, buat dekat Pudu je.. Hehe :) 

-Signing Book and Wedding Props- 
Ajet-ajet je.. 

The Catering's and Dessert and Kuih-Muih..

The Candy Buffet.. 
Tapi time ni belum letak Chocolate Fountain lagi sebab terlupa beli coklat.. Haha.. Boleh?

Lauk Pengantin.
Even lauk pengantin ni semuanya sedap-sedap, tapi aku tak berkesempatan nak makan.. Sebabnya time tuh tak rasa nak makan langsung.. Jamah sikit je.. Hehe.. Sebab time tuh orang asek nak bergambar je.. Hee :) 

My simple Pelamin uolls.. 

The DJ's and Karaoke..

p/s : Pengantin pon sumbangkan suara tau.. Haha :)

Time ni pengantin tengah siap.. 

Oraite, Pengantin hampir siap.. 
Teheee ~~

Okay Pengantin dah siap, so boleh berdiri tangkap gambar.. 
Cepat siapa tangkap gambar dengan saya? Haha.. 

Terima Kasih kepada saudara-mara, jiran tetangga, kawan-kawan kerana sudi datamg. .

Okay itu dia kompang sudah berbunyi.. 
Menandakan Pengantin Lelaki sudah mari.. Haha ~~ 
Time ni aku dalam bilik, bila dengar kompang bunyi, aku gabra dah.. 

Haaa, itu diaaa.. Pengantin Lelaki.. Alolorrr.. Muka nak nervous je! 

Bila dengar je kompang berbunyi, apalagi aku terus keluar tersipu-sipu malu, dengan tutup mukanya.. Jalan pun sopan-santun je.. Ececeh.. *Padahal dalam hati, dupdapdupdap..


Pengantin berjalan nak masuk ke perkarangan rumah untuk duduk di pelamin.. Haishh~~

Bila pengantin duduk di pelaminan.. 

Okay masa untun renjis-renjis.. Tepung Tawar eh orang panggil? Tetiba aku lupa! Dang~~

Okay masa untuk pengantin menjamu santapan di raja.. #Ehh tetiba.. Tapi betullah kan.. 
Santapan Raja Sehari.. Sehari je jadi Raja.. Haha :) Okay tak lawak!!

Le'friends.. Thanks for coming kesayangan.. 
Ada lagi gambar dengan kesayangan2 tapi tak dapat nak masuk semua.. Huhu..

Le'familia.. Bersama Ibu, Ayah, Adik Lelaki and Perempuan.. 

Last but not least.. FAMILY..
iHeart them :) *My Love EVER!
*Adik bongsu je tade time ni.. Mana ntah dia hilang.. Hee..

Okay rasanya sampai sini jela entry kali ni.. Masa tidak mengizinkan.. Saya nak balik kerja da.. En. Hubby da datang.. Babai! Nanti kita continue lagi okay awak.. *Kiss


Love,
Fia Aznam Roses

2 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. nikahnya bila? macam dekat2 tarikh kita. hehe sheila 27 mei 2012. hehe. lawanya majlis awak. gambar2 semua cantik :)

Fia Aznam said...

Wassalam shiela.. Kita nikah 25 Mei 2013.. Hehe.. TQ awak :)