Wednesday, February 16, 2011

"Tempat yang sesuai untuk Menenangkan Diri".

Hye. Assalammualaikum :)

Hallo, Selamat Pagi. First of all. Selamat Menyambut Maulidur Rasul, WALAUPUN dah lepas. Tape, janji i ucap jugak. Now, mood nak bercuti datang. Tatau kenapa. Walhal, baru jea lepas cuti Raya Cina and semalam cuti lagi sempena Maulidur Rasul. Ouchh. Maybe tak sabar rasa hati nie nak pergi Hatyai. Yeeehuuu :) But, KENAPA HATYAI? Ntah i pun tatau, maybe sebab mydad baru balik dari Hatyai and dia cakap dekat sana SHOPPING BEST okay. Wauu. Itu yang sangat ditunggu-tunggu.!

Heee. Walaupun sehari tak dapat nak update blog jari-jemari neh gatal. Gatal Okay. Sebab jari-jemari neh semakin menjadi-jadi nak berblogging. Ouhh. Itu sudah melampau. Sangat melampau. Whatsoever. Ouchh.! Sebenarnya, cam gini. Sejak bermenjak, dua tiga menjak neh, I sedikit pressure, stress, Hurmmm. Maybe disebabkan tekanan kerja and mylife. But, i tanak lah campur adukkan kerja and mylife. Nanti boleh GILAK okay. Hurmmm.!!

Okay, dah baca tajuk entri kali neh? Kalau sudah bagus, nanti i belanja lolipop. Hehehhe :) Yang belum tuh sila baca dulu okay. Nak jadikan cerita lah, macam neh, i tau sekarang banyak tempat-tempat untuk hilangkan stress, pressure, or apa-apa jelah. KAN-KAN? Tapi tak semua tempat tuh bagus. Betul tak? Hurmm. Kalau tak betul sila betulkan i ye. Heeee :) PEACE... ~,~

I tau, sekarang neh kalau sape-sape yang ada masalah jea. Tak kira lah putus cinta ke, masalah peribadi ke, masalah duit ke. Mesti you'll cari tempat-tempat yang sesuai untuk menenangkan diri kan. Contoh kalau kita dirumah? Kat mana tempat yang sesuai tuh? Of course, la you'll cari bilik kan. Kunci bilik duduk dalam bilik sensorang, pasang lagu ala-ala jiwang sikit, tak pun yang mendayu-dayu, termenung and lepas tuh nangis. Waaaaaa.~~
Tak suka okay, nak cerita lah, tak semestinya nak tenangkan diri jea mesti kat bilik. Kadang-kadang duk kat bilik jugak boleh menambahkan stress. Huhuhuh "____"
BETUL TAK...

Okay lah, neh i nak tunjuk sikit lah kan tempat yang sesuai untuk hilang kan stress semua tuh.

1. TASIK


Tasik Permaisuri, Cheras

Kenapa Tasik? Okay sebab, Tasik bukan saja tempat untuk kita berjogging, berpoco-poco lah. Heheh :) Tasik jugak tempat sesuai untuk tenangkan diri. Cer tengok tuh, Kan cantik jea. Pokok-pokok yang hijau-kehijauan. TENANG jea rasakan. Kenapa i show off pic kat Tasik Permaisuri? Heee.!! Sebab myhouse dekat sana. Tapi kalau you'll? Tak kisah lah mana-mana tasik pun.

2. Sungai


Sungai :)

Sungai? Mak Aihhh, cantik sungguh kan CiptaanNYA  :) Sungai pun salah satu tempat yang tersangat la sesuai untuk tenangkan diri. Yelakan kalau tengok air-air sungai yang mengalir, tempatnya. Rasa nyaman je kan. Lagi-lagi bunyi air, bunyi-bunyi alam. Ouhhh. Sangatlahh best. Walaupun jarang sekali dapat pergi ke sungai. Heee :) Soo, sesiapa yang tersangat la tension boleh la pergi ke sungai-sungai yang berdekatan. BUT, PLEASE jangan lah cemari sungai kita.

and kalau nak lebih afdal lagi........................

3. MASJID


Masjid :)

Masjid? Selain tempat beribadah, masjid juga boleh dijadikan tempat untuk menenangkan diri. Tapi, i tau Manusia sekarang neh. Tersangat lah jarang-jarang ke masjid. BETUL ke TIDAK? So, sesiapa yang ingin mencari keTENANGAN yang afdal or something. Sila lah ke masjid. Sangat diALU-ALUkan. "__"


Okay, itu saja lah i nak cerita :)


p/s : Buatlah kerja-kerja yang berfaedah :)


Yang ikhlas lagi sedang tension
Fia Aznam Roses

No comments: