Wednesday, February 09, 2011

"Saya ingin Belajar sesuatu".?

Hye. Assalammualaikum :)

Hai everyone. Selamat Pagi. Still remember me? Heee. GEDIKS. Tape la kalau tade sape nak ingat i. MERAJUK dalam diam neh. Hahaha :)

Okay, hari neh sedikit sentap. SENTAP okay. Sebab pagi tadi myDad kejut i awal gilerr. Grrr.! Tension siot. Belum pukul 5pagi dah bangun. Awal giler kot die kejut. Tapi apakan daya, gagah kan jugak diri neh untuk bangun. Heee :) "Sebab tanak myDad jerit". Hahaha.

Okay, itu bukan cerita sebenar yang i nak story morry dengan you'll. Cerita sebenarnya, macam neh, i tau you'll yang baca mesti tertanya-tanya apakah ia. "Saya ingin Belajar sesuatu"? Shitt. Apakah itu? Hhuhuh :) Alahai, macam lah ramai sangat followers orang nak tahu semua bendakan. Heeeee :)
Ehemm-ehemm. Sakit tekak nokk, selsema sekali. Huhu, yela baru balek bercuti kan, mandi laut banyak sangat. Heeee. BENCI.

Dah-dah, jangan nak melalut-lalut, merapu-rapu lagi. Sebenarnya entri kali neh dah lame i nak share dengan you'll. Memang dah lama sangat pendam mahu
menge-postkan entri neh. Tapi................apakan daya, Heeeeee. Maluuuuu la. :)
Ermmmmm. Macam mana mahu start yea. OK la, gini ceritanya.....
Sebenarnya, i teringinnnnn sangat nak belajar sesuatu, SESUATU.!! Apakah ia? Heeee, segan la nak bagi tau, Ahhhh, SEGAN OKAY. Hehehe. Gini sebenarnya, i neh dah lama sangat nak belajar memasak. MEMASAK YEA. Huhuh "___"

Wahhh, MALU Okay, anak dara tak pandai masak. Macam mana mahu buat MENANTU neh??? Cuba you'll pikir-pikirkan, ada ke Mak Mentua nak Menantu dia tak pandai masak? Mesti tanak kan? MESTI PUNYA LAH. I memang dah lama sangat nak belajar masak memasak neh, Cumaaa....... tade masa jea. Ahakss.!! Tade masa la sangat, padahal MALAS. Kan-kan? Heeee :)
Malas la, sebab nak kena potong-memotong, itu la, ini la...... So, disebabkan itulah i tak berapa rajin nak masuk ke dapur. Tapi bila dipikir-pikirkan, direnung-renungkan, sampai bila la, i nak macam neh kan, Tanak memasak.!! Tahu makan ajaaa. Hurmmmmm.

And, disebabkan itu, i mahu amek satu inisiatif 'tatau la, betul ke tak EJAAN tuh'. Ermmm. i ingin belajar memasak. Okay. INGIN. CONFIRM punya. Lagi pun, i bukan tatau masak langsung. Boleh la sikit-sikit. Tapi sikit-sikit tu la bagus. Lama-lama pandai la kan, tade lah belajar terus jadi PRO kan. Cumaaa....... masakan i tak berapa sedap la. Hurmmm. Kecik hati nokk, bila orang kata masakan kita tak sedap. 'SENTAP lagi. Tapi, tape la, nanti i masak sedap-sedap bagi you'll makan. Hahahahha :) "Ntah bila-bila la".!! Hhuhuh.

OK la, itu jela i nak share dengan you'll apa yang i nak belajar buat masa sekarang. Heee :)
Ermmm. Hope i akan pandai masak la yea nanti. HOPEFULLY.



Nak belajar memasak and nak jadi CHEF macam neh. Hhuuh :)
Agak-agak tercapai ke? Takan punya lah. Hahahaha.



Seee? Muka aku yang nak buat something. Cam gini lah muka nya. Hahahahha.
Poyo okey.


p/s : Anak dara diluar sana, sila la belajar memasak. Jangan menyesal dikemudian hari. Heee :) 'Nasihat kat diri sendiri sebenarnya'.


Mandi pakai tuala
Aku nak belajar memasak la
Hehehe :)


Yang ingin belajar memasak
Fia Aznam Roses

No comments: