Thursday, March 29, 2012

"Orang tamak selalu Rugi".



Hi.. Assalammualaikum :) 


Lately, I selalu je kena pening kepala.. Kenapakah? Maybe loads of things in my mind and I always not in a good mood.. Hmmm.. Why lah..!?
Maybe I have some problems.. Seems that I'll engaged soon.. Yaaa, pening kepala dengan memikirkannya.. Lucky, part of items like hantarans I dah beli.. If tak beli lagi, memang merana lah I jawabnya.. Damn.. Hehe.. But no need to worry.. If tak beli lagi boleh mintak orang sponsor.. HARHARHAR..
Btw, ada ke orang nak sponsor kau Fatin??? Jangan perasan.. Ohh, Sobs -,-"

Now, tinggal nak cari MUA and mini pelamin je.. Dang..~~
Seriously, that I admitted I'm very fussy person.. Yela, I fussy bukan apa, I just nak yang terbaik je.. Last month, my aunt was helped me to introduced her friend because her friend is mak andam.. Then I pon just say YES.. Yela, if dah cakap okay.. And mak andam pon cakap okay.. So tade lah I nak pikir apa lagi kan.. Luckily, my dad sponsor khemah kan.. Hehe.. So tadelah I nak fikir pape dah.. Because banyak benda dah settled..

And now, I sangat marah.. Seriously.. Yee, MARAH SANGAT nie..
My aunt gimme a called last week and her said ....

Aunt : "Fatin, ibu kau mane?".
Me : *and I was like, haaa ibu? *muka cute + muka blurr*.. Heheh :)
Aunt : Bagi telefon kat ibu kau jap, mak nak cakap dengan ibu kau.. *I called my aunt dengan panggilan 'mak'*..
Me : Haa okay, sekejap..

When my mom spoke to my auntie..

Aunt : Blalalalalallaallaaaa.. *tatau apa yang my aunt cakap dengan my mom*..
Ibu : Haa, betul ke.. Habis macam mane nie.. Hurmmm.. *Muka ibu saya, macam terkejut je*.. Heee..~
Aunt : Blalalalalallalallla .. *Lagi..
Ibu : Hmm, tape lah macam tuh.. Nanti saya cakap lah dengan dia..

And I .. Mesti lah nak tahu kan apa yang aunt I cakap dengan my mom kan.. Yela, sebab muka my mom macam terkejut je.. Then, I asked my mom .....

Me : Kenapa mak call bu..?
Ibu : Ntah lah, mak andam kau tuh, dia kata CANCELLED.. Sebab dia ada nak makeup orang lain..
Me : Dannngg..!! *Muka marah..

Tiba-tiba, ayah I menyampuk ye...

Ayah : Alaa, biasalah orang melayu.. Kan tamak.. Kau tunang dia amek murah.. Sebab tuh dia cancelled, sebab dia nak make-up pengantin.. Kalau pengantin dia amek mahal sikit sebab dia pakej kan..
Me : Muka sedih... Sobs ):

Yela, aku tahu lah aku tunang je.. Tapi tak boleh lah macam tuh kan.. First come first serve lah..
Tak kira lah, tunang ke kahwin ke.. Arghhhh.. Tekanan mak nokk!~~


p/s : Orang tamak selalu rugi.. Heee :) *Pesanan untuk diri sendiri jugak*..


Lots of Love 
Fatin Iryani Azni


No comments: