Friday, August 03, 2012

"B2B #2 : CheckList Hantaran"


Hi.. Assalammualaikum :) 


Memandangkan, I'm someone's tunang and will getting married *soon* InsyaAllah.. 
So I have to make a preparations on my wedding day.. Heee :) I memang sangat excited bila nak sediakan barang-barang kahwin nie.. Memandangkan ramai kawan-kawan I yang dah kahwin so apalagi, mintak tips la.. Hehehe :) 

And I heard, mula-mula nak buat preparations wedding nie memang excited but lama-lama nanti akan jadi stress.. Erkk?? Seriously?? Hurmm.. I think so.. Sebab ramai orang yang cakap macam tuh.. =(
I hope when my preparations nanti semuanya berjalan dengan lancar.. Amin.. *smile* 

Okay, actually I nak update my checklist for barang-barang hantaran :) 
Memandangkan kami duduk tak berapa nak jauh.. So senang lah nak berjumpa ke berbincang ke kn.. 
Jadi bila dah discuss pasal barang-barang hantaran nie, banyak lah kami bincang dan argue lah apa lah.. Ade je kan.. Soooo....... 

Here are the checklist barang-barang hantaran ;-

- Hantaran  (For Him)
  • Sirih Junjung 
  • Cake
  • Manisan (Coklat/Gula-gula) 
  • Buah-buahan
  • Wallet / Belt 
  • Shoes 
  • Rayban (shades)
  • Ipad 
  • Bunga rampai 

So, bila dah buat checklist barang hantaran nie.. So nak lah tunjuk barang hantaran I masa tunang hari tuh.. Hehehe :)

Pink and Purple dah buat time tunang hari tuh.. So color nie akan di reject.. Hewhewhew -,-" 


Okay.. Sekian..!
Wa'salam :")


Lots of Love
Fia Aznam Roses

4 comments:

anakpakshaikh said...

cantik juga ea hantaran..... buat sendiri ea.

adibahrisha said...

you da buat preparation nk kawen da ke? alaaa org tak buat pape lagi ;( I pun dgr org asyik bagi amaran je. Dorg ckp " haaa angkat la tangan sekarang nnti da dekat baru pdn muke sebb tak ckup masa ." seram kan you?

Fia Aznam said...

anakpakshaikh : a'ahh la.. buat sendiri je.. Heehe.. Thankyou :)

Fia Aznam said...

Adibahriaha : Heee.. baru checklist je.. Hujung thn baru start cari barang2.. Tu la.. mula2 excited giler kn.. u bile buat preparations?