Tuesday, March 01, 2011

"I AM NUMBER FOUR".

Hye. Assalammualaikum :)




Sekarang ada movie baru kat wayang. Mesti korang dah tahu kan cerita apa. Hurmm. I belum berkesempatan lagi nak tengok movie tuh. Tatau lah bile boleh p tengok movie tuh. Macam BEST jea. Sape yang dah tengok? Best tak movie tuh? Kalau best bagi ler tahu. Kalau tak best pun bagi ler tahu. Huhuhu :) GEDIKS.!!

Kenapa tajuk cerita neh I AM NUMBER FOUR? Kenapa tak number eight ke, nine ke ten ke. Heeee. Nak tahu mari baca sinopsis neh. Hhuhuhuh ~,~


Filem neh dibintangi oleh Alex Pettyfer, Timothy Olyphant dan si cantik Dianna Agron (pemeran Quinn Fabray di Glee). Filem neh mengisahkan tentang 9 alien remaja yang melarikan diri sesaat setelah planet mereka, Lorien dihancurkan oleh spesies lain saingan mereka. Salah satu alien tersebut bernama Number Four (Alex Pettyfer) kemudian bersembunyi di bumi dan menyamar sebagai remaja SMU di Paradise, Ohio dengan nama Jhon Smith.

Nombor Satu, Nombor Dua, dan Nombor Tiga telah mati. Kini giliran Nombor Empat, John Smith lakonan (Alex Pettyfer) adalah yang Nombor Empat. Ia harus bersembunyi dari mereka yang mahu membunuhnya. Namun saat John menemukan cinta, ia merasa tak takut lagi. Ia harus melawan. John Smith tak mau lagi hidup dalam pelarian. Walaupun harus mati, John sudah siap.
Alkisah, ada sembilan bayi dari planet lain yang melarikan diri dan terdampar di bumi. Sembilan bayi ini selalu dikawal oleh pengawal mereka sampai mereka semua dewasa. Saat itu, sembilan bayi ini akan memiliki kekuatan super dan susah untuk dikalahkan. Sampai saat itu tiba, adalah tugas sang pengawal untuk menyelamatkan bayi-bayi ini. Bayi-bayi ini hanya boleh dibunuh sesuai urutan mereka.

Bayi nombor empat yang kemudian mengambil identitas sebagai John Smith ini pun selalu hidup dalam pelarian, ditemani Henri (Timothy Olyphant), pengawalnya. Suatu ketika, John sampai di sebuah kota bernama Paradise. Tak disangka, kota ini pula yang memperkenalkan John Smith pada Sarah Harte (Dianna Agron). Saat cinta mulai tumbuh di hati John, makhluk dari planet asing ini pun yakin kalau ia tak mau lagi hidup dalam pelarian. Bagaimana nasib si nombor empat ini? Heeee :)


 -Alex Pettyfer-

Neh lah HEROnya. Sangat Kacak. Awww.!! Tetiba terjatuh cinta pulak tengok mamat neh. Hahahhahahaaha ;) Gataiii. Tolong tampar sekali awak.
Huhuhuh ~,~


-Dianna Agron and Alex-

Yang neh pulak HEROIN dalam cerita neh. Hurmmm. Lawa lah jugak. Hahahah. *Jealous*.Wakakakaka.!!


Bila lah boleh p tengok cerita neh. Sekarang macam tade masa jea nak nengok-nengok wayang. Hehehe. *Poyo. Yela busywomen lah katakan sekarang neh. Nak tengok time weekend, macam tade masa jea. Hurmmm. 
Kecewa mak nokk. 


p/s : Jom tengok wayang ramai-ramai. Hahahaha. Ilapyou.youlapI <3 Ngekss.!!


Yang ingin menonton wayang
Fia Aznam Roses 

No comments: