Saturday, January 29, 2011

"Zaman Muda-muda".

Hallu. Assalammualaikum :)


Hye semua. Saya lagi. Heeee :D Memanglah kan. Takan la you pulak. Dah cakap pun ini BLOG i. Apalah. Okay-okay chill babe. Bukan apa, selagi BERUKBAND neh ada dekat i, selagi tuh la i boleh meng-update blog neh. Heee :) Yela kan, sebab BERUKBAND neh i share dengan BuahHati i. Minggu neh i pakai, minggu depan dia pulak pakai. Sooo, selagi si BERUKBAND neh ada dengan i, selagi tuh la i boleh main puas-puas kan. Huhuuh :D Syiokk banget :)

Okay, dah baca ke tajuk entri kali neh? Mesti lah dah kan, pela. Entri kali neh adalah "Zaman Muda-muda".

Hurmm, apa sebab / tujuan i menulis topic kali neh macam tuh? Ermmm. Bukan apa, semua orang pernah melalui zaman muda kan, or zaman remaja. Kononnya macam tuh la. Heee :) Tade ape, sebenarnya tulis entri kali neh pun sebab, tetiba rindu pulak nak jadi kanak-kanak, nak masuk sekolah balik. RINDU DENGAN SUASANA SEKOLAH. Hurmmm. Rindu dengan gelagat-gelagat, kanak-kanak, nakal, comel, degil, semuanya la. SERONOK KAN? Memang pasti la sangat seronok, sebab time tuh jea kite dilayan dengan BAIK. Hehehe :) Bukan maksud i, sekarang neh kite dilayan dengan buruk, cuma kalau time kanak-kanak, Nak apa semua dapat. Tak payah kerja. Heee :) Itu memang pasti lah. Hurmmm. Bila time kanak-kanak, kalau pergi sekolah jea, mesti cikgu tanya. "Kamu dah besar nak jadi apa", dan kanak-kanak akan menjawab "saya dah besar nak jadi polis, bomba, pilot cikgu"..... Heee. Tapi..... Bila dah besar? Jadi ke semua tuh? Ermmm. Memang tak lah kan. Dah kata pun itu hanya CITA-CITA seorang kanak-kanak. Seriously, memang rindu nak jadi kanak-kanak balik. Tapi...... apakan daya. Hahaha :)

Okay, you'll mesti nak tahu kan, zaman remaja i? Ermmm, Mari i nak share sikit dengan you'll time i muda-muda dulu.  'sekarang neh macam tua sangat jea kan'. Huhuh :) *gelabah jea*. Heheh. Yela bukan apa, time muda-muda dulu i neh seorang yang cengeng maksudnya seorang yang 'kuat nangis la, sikit-sikit, nak merajuk, nak menangis. Heee :) Okay, itu adalah perangai saya yang semula jadi. BUKAN BUAT-BUAT okay. Boleh di-kategorikan seorang yang manja lah. Hhuuh :) Manja lah sangat. You'll mesti nak tau kan, time sekolah dulu i neh orangnya macam mane? Heee :P Alaaa, malu pulak nak cakap. Hurrmmmmm. Eceecehh. 

Okay lah, time i sekolah rendah, i neh orangnya baik, patuh arahan cikgu, biasalah....PENGAWAS kan. Hhuhuh. Kena lah patuh arahan cikgu. Walaupun i neh pengawas time sekolah, tapi selalu menangis sebab kena ejek. Wakwaakaka. Maluu jea. Heeee :) But, bila time sekolah menengah i neh......................................
Haaaa, neh yang nak cerita neh. Huhuuh. Time sekolah menengah i neh, orangnya macam KEREK sikit la. 'Kerek ke? Ermm. Itu i tatau la, maybe'. Sebab time sekolah menengah i neh nakal sikit. Boleh la. Heeee :) Maluuu pulak nak cerita. Heee. Bajet-bajet GANGSTER la. Huhuhuh :) Cett. Perasan betul. Hahaha. Yela. Tapi bila sekolah, sibuk jea nak kerja, bila dah kerja, sibuk pulak nak sekolah. Aihhh. Tak paham betul dengan manusia neh kan. Hhuhuh ~,~

Tapi i memang rindu betul nak lalui zaman remaja lagi. BEST sangat time tuh. Tapi, apakan daya, itu HANYA MASA LAMPAU. Tak akan ada lagi. Hurmmm. 

Nie nak tunjuk sikit picture i time muda-muda dulu. Ahakss. :) Perasannnn "___"


Neh time 16 tahun okay <3, rindu this time :)

Neh time 17 tahun, SEE ? Cuba tengok, kurus jea. Hahahah :) Wahhhh. Nak badan macam neh balik. Sob.sob.sob. Huhuhu <3

Neh i 18 tahun. Konon baru habis sekolah la. Tengok spec tuh? Hhaha. Spec tak boleh tahan. Hahaha. 
Kelakar sungguh, Konon trend la this time, bajet-bajet macam Paris Hilton. Wakaka :)

Yang neh pulak time i 19 tahun, Heee :) See, still kurus lagi kan?? Hhahaha. Nyampah.!! 


Every moment, every times, every day you must make it memorable, Appreciate all the wonderful moments. Because all the past will not return back. You'll miss all the that time :) 


Anak Pak Aji tercekik dadu
Aku rindu la. 
Heeee :)


Yang ikhlas lagi kerinduan masa lampau 
Fia Aznam Roses.

No comments: