Friday, February 28, 2014

"Mama to be - Tilam Baby"

Hi Assammualaikum :) 


Aku sekarang tengah pening kepala, sebabnya banyak lagi keperluan baby yang aku belum beli.. Tuh baru keperluan baby belum lagi keperluan aku.. Huhu.. Memang aku belum beli lagi untuk keperluan aku time berpantang nanti.. Hehe.. Sebabnya belum survey-survey produk mana yang bagus.. 

Okay sebenarnya aku nak cakap pasal tilam baby, memandangkan aku tade experience so aku tatau tilam baby mana yang bagus dan selesa untuk baby.. Tapi aku banyak jugak review, baca blog-blog dan ramai yang sarankan tilam yang bagus and selesa untuk baby adalah tilam kekabu.. Okay untuk pengetahun dan sejujurnya aku tatau pon tilam kekabu tuh macam mana.. Sobs* I'm so naive.. Kesian anak aku dapat mama mengong, tilam kekabu pon tatau.. Huhu.. 

Memandangkan hari ni sampai Ahad ada baby and mother expo kat klcc, aku ingt nak lah usha-usha tilam baby and breast pump.. Tapi breast pump tuh kenapa mahal sangat haa? Haihh..

Tapi sebenarnya kakak ipar aku ade jugak hadiahkan tilam baby.. Tapi biasalah, aku rasa macam nak beli lagi satu je.. Huhu.. Sebabnya nanti aku berpantang kat rumah ibu aku. so yang lagi satu boleh simpan kat rumah kan tak pon boleh bawak jenjalan kan.. Ye dokk? Hehehe.. *sebenarnya alasan je semua tuh.. Padahal tamak nak beli lagi satu kan.. Hehe.. Alaaa aku bukan apa, sebab baby first kan so aku tak kisah lah spend lebih sikit.. Bukan selalu.. Huhu 

Haa, inilah tilam yang kakak ipar kita belikan.. Hehe.. Omeykann.. Purpleee lagi.. *fav color ni..
Tapi satu ni jela tilam kita, tuh yang ingat nak beli lagi satu kan.. 

Okay sekarang ni, aku kena listkan barang apa yang belum lagi.. Sebabnya setiap kali keluar nak beli barang baby mesti blurr nak beli apa.. Haha.. Sebab rasanya macam nak beli semua je.. Huhu.. 


Love, 
Fia Aznam Roses


3 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. bestnya akak ipar belikan set tilam ni... haritu sheila nyaris2 nak beli. hehe tapi tak jadi pula. hiewhiew. set breastfeeding dengan set berpantang je sheila belum beli lagi. konfius oi nak beli brand apa Y_____Y

Fia Aznam said...

Sheila : Wassalam awak.. hehe.. tuh la, kakak ipar da belikan tp tau2 jela rasa macam nak beli lg 1 tau.. Kita pon tak beli lagi la wak.. ingt nk beli medela swing tuh je.. tp tgk bajet.. hahaha.. kalau set pantang kita tatau nanti nak kena tny ibu kita..

Sheila Salim said...

Sheila cari paling murah, electric pump. Snow Bear. ramai blogger guna ni. harap2 serasi lah, baru nak masuk pre order ni. hehee murah rezeki baby awak. bestnya.. ehh takyah beli banyak2. guna apa ada. kang baby dah keluar, boleh beli baju hensem2 ~~~