Wednesday, March 05, 2014

"Mama to be - 4D Scan"

Hi Assalammualaikum :)


Just nak sharing-sharing dengan uolls semua, hari tuh time kandungan kita 22 weeks kita menggedik nak buat 4D Scan.. Hehe.. Padahal time tuh baby kecik lagi, tapi perasaan tak sabar tuh menyelinap masuk dalam diri.. Tuh yang tak sabar sangat nak pergi scan tuh.. Huhu.. So bila scan time 22 weeks baby still kecik molek lagi.. Tak tembam lagi.. Sebenarnya aku scan pon sebab nak tau gender baby, tuh yang tak sabar tuh.. Hehe.. Seeloknya nak scan and baby nampak cantik dalam 27 - 28 weeks.. Bak kata doctor.. 

Aku scan dengan Doctor Jezzlyn yang popular tuh.. Selalu baca blog-blog orang cakap sonographer Jezzlyn yang best, tip top.. So aku booking and tengok date Doctor Jezzlyn tuh available.. Haaa giteww.. *Memilih kau Fatin*.. Huhu.. Time aku scan tuh kat Klinik Fauziah dan Rakan-Rakan kat Ampang.. Aku prefer Ampang sebab jarak dari rumah dengan klinik tade la jauh sangat.. Tapi sebenarnya area Cheras tuh ade je Klinik yang boleh buat 3D/4D Scan tapi aku nak scan dengan Doctor Jezzlyn jugak.. Huhu.. 

Kalau korang rasa nak buat scanning untuk baby korang pergi Klinik Fauziah, Doctor Jezzlyn tuh baik dan lemah-lembut giteww.. Korang boleh booked dekat sini.. Online booking ye awak-awak semua.. 

http://bayi-ibu.com/3d-4d-scan-malaysia/

Okay time first scan tuh, 
baby still malu lagi.. Malu dengan mama and papa ye sayang.. 
Time ni memang anak mama aktif betul, siap tendang-tendang lagi ye.. 

Lepas Doctor Jezzlyn and mama dah pujuk-pujuk baru dia tunjuk muka.. 
Tapi muka macam marah je tuh.. Masam je dia.. Marah ye sayang mama kejut awak.. Sorry :) 

Time ni anak mama diam je.. Tidur agaknya.. Lepas dah kena pujuk tuh dia okay sikit.. 
Sekali tengok awak ni macam papa, 2 kali tengok macam mama.. Hehe.. Tapi tape lah yang penting awak sihat ye sayang.. 

Okay time ni mood anak mama happy kot.. Hehe.. Lepas papa and mama pujuk-pujuk dia terus dia senyum.. Mama love you sayang ":) 

video
Kira apa tuh sayang? Hehe.. 

"Ya Bunayya Ukhruj Bi Idzinillah" - 
Wahai anakku, keluarlah dengan izin Allah S.W.T, kemudian jalannya dipermudahkan.. Amin Ya Rabb..


Love, 
Fia Aznam Roses


6 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. hehee yeayy dah update blog. kalau tengok baby yang dah tembam lagi best tauu. g scan lagi lah! hiewhiew...

Mama Safiy Arfan said...

wahh bestnye...sy pernah rasa ape awk rasa tu..teruja semcm hihi

Fia Aznam said...

Sheila : Wassalam awak.. Hehehe.. tuh la ingt pon mcm nk scan lagi tp maybe dalam 30 weeks kot.. huhu.. boleh tgk kedudukan baby skli kan.. awak da scan lagi ke?

Fia Aznam said...

Mama Safiy : Heheh.. best sgt.. tatau perasaan tuh mcm mne.. semua ada tau.. nak nangis, excited.. Heheh :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. in shaa Allah tak hujung minggu ni atau minggu depan sheila nak scan lagi sebab kedudukan baby dengan uri masih taktahu lagi. nervous gak ni #33weeks dah skrg..

bayi ibu said...

terima kasih banyak atas testimonial ye , boleh refer www.3d-4d-scan-malaysia.com atau www.bayi-ibu.com/3d-4d-scan-malaysia untuk latest package ye ... kalau tidak jumpa muka baby FREE , jantina tak nampak free untuk 22minggu keatas , REFUND kalau jantina salah .. guarantee services ye ... 2d detail scan , 5d scan>> HDlive juga available di ampang , boleh refer kat facebook untuk latest update sonographer bertugas termasuk miss jezzlyn, miss celynn, miss shanice , miss ada , miss irene di facebook >> https://goo.gl/53vyFG ... cuba klik link ni ye.. sebarang masalah semasa booking online sila sms 0176202933/0164383366 (SMS sahaja) , book sahaja bayar semua lepas scan.