Wednesday, November 05, 2014

"Muhammad Firash Arryan - 5th Month"


Hi Assalammualaikum, 


My baby dah pun nak masuk lima bulan tak lama lagi.. Hmmm kejapnya masa berlalu.. Rasa tak puas nak bau baby bau syurga.. Mama rindu nanti.. Hukhuk #Drama

Memandangkan anak aku, ibu aku yang jaga so aku tade lah rasa risau sangat.. Then apa-apa ibu aku akan update aku.. Hihi.. Call aku bagi tau anak aku tak berak lagi, anak aku tanak tidur, anak aku air liur menjejes.. Hahah.. Itu kelakar.. Semua pon update.. 

Anak aku pun dah nak masuk lima bulan so banyak perkembangan yang aku boleh tengok and boleh belajar dan belajar supaya menjadi 'supermom'.. Hehe.. 

*Satu Bulan*
Masa time anak aku baby and sampailah ke umur sebulan banyak benda yang aku kena tahu.. Terlampau banyak sampai tatau nak buat ayat macam mana.. Pernah sekali anak aku menangis yang tak henti-henti sampai satu tahap macam aku nak hempuk kepala aku.. Hihi.. Okay bila dah tahu kenapa dia nangis bagai nak rak baru aku lega.. 'Oh sakit perut rupanya', then ada sekali tuh anak aku tanak tidur malam.. Ajak main sampai lah pukul 4-5 pagi.. Tape nak, pergorbanan seorang ibu.. 

Okay ni time Muhammad Firash Arryan umur sebulan.. 
Memang kalau siang tidur jela kerja dia.. Bila malam tanak pulak tidur.. 

*Dua Bulan*
Okay masuk umur 2 bulan aku belajar lagi, kali ni lebih serious.. Haha.. Okay poyo.. Bila anak aku masuk umur 2 bulan dia dah pandai ajak borak.. Then kalau malam jangan cakap lah.. Time orang nak tidur time tuh lah dia ajak main.. Hehe.. Memang pergi kerja hari-hari bangun lambat lah.. Haha.. Sampai rasa macam nak resign je.. Nak duduk rumah jaga anak boleh bangun lambat.. Haha.. Tapi bila pikir-pikir balik.. Tak mungkin kot aku nak resign.. Haha.. Mak tak biasa tak pegang duit sendiri.. :P 

Okay ni time umur kita 2 bulan ye aunty-aunty and uncle-uncle.. 
Hehe.. Rambut nak macam K-Pop je.. 

*Tiga Bulan*
Haaa bila masuk 3 bulan aku macam cool down sikit.. sebab banyak dah benda aku belajar.. Then kalau anak aku menangis pun just nak susu.. Alhamdullilah tak banyak ragam.. Cuma anak aku ni dia tak suka sangat bunyi bising.. Kalau bising start lah dia pny meragam.. Then time ni pun dia da kenal orang.. Hihihi.. Memang tanak lah orang lain dukung.. Time anak aku 3 bulan dia dah start meniarap.. Wah pantas.. Aku yang excited bila tengok anak aku meniarap.. Haha.. Siap record bagai.. 

Yeayy 3 bulan, dah bam-bam sikit.. Huhu.. 

*Empat Bulan* 
Bila dah 4 bulan ni, lagi macam-macam ragam lah dia.. Banyak akal sungguh.. Habis semua benda nak masuk mulut.. Kalau keluar memana memang kena sediakan napkin.. kalau tak memang lenjun lah baju aku.. Haha.. Then time 4 bulan ni dia meniarap dah pandai angkat bontot.. Ibu aku cakap dia nak merangkak lettew.. Tatau la betul ke tak.. Hehe.. Yang tatahan tidur pun dah lasak macam orang besar ada sekali tuh tidur melintang siap kaki kat muka aku kot.. Haha.. 

Hi kita 4 bulan time ni.. Haa, nampak macam abang-abang tak? Hihihi

So now mama tak sabar nak tunggu awak 5 bulan then tak sabar nak bagi awak makan solid food.. Mama tak sabar nak masak untuk awak ni sayang.. Blender kemahennn awal lagi mama beli.. Huhuu.. Bulan 12 nanti okay.. Mama nak masak sedap-sedap untuk awak ni.. Haha :)


Love, 
Fia Aznam Roses

2 comments:

Sheila Salim said...

assalamualaikum fatin.. comelnya firash! besar dah dia... heeee tak lama lagi da boleh makan. adam pun sama...

Fia Aznam said...

wassalam awak, hehe.. alhamdullilah terima kasih.. Adam pun comellll.. bambam.. geram tengok.. tuh la tak lama je lg.. bulam 12 ni da start makan.. hehe.. mak mak yg excitedkn..